Seyahat

Trending:


Binde bir görülen sendroma sahip: 17 yılda 150 kez kalbini durdurdu!

Ciddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu.


Nezleden hızlıca kurtulun: Evde neler yapılabilir?

Hastaneye gitmeye gerek kalmadan evde uygulayabileceğiniz bazı doğal tedavilerle nezleden hızlıca kurtulmak mümkündür.


Yara bandı bu şekilde kullanınca yaralar daha çabuk iyileşiyormuş!

Yara bandı kullanımıyla ilgili birçok insanı şaşırtan bir keşif yapıldı. Meğer yıllardır yanlış kullanıyormuşuz! Sosyal medyada yayılan bir video konuya bakışı tamamen değiştirdi.


Kadınların 30’lu yaşlarında sıkça karşılaştığı sağlık sorunları

Bilim insanları, kadınların 30 yaşından sonra bazı hastalıklarla ve sağlık sorunlarıyla karşılaşma olasılığının dikkate değer şekilde arttığını ifade ediyor.


Yaz sıcakları kalbinizden vurmasın

Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte kalp ve damar problemlerine bağlı ölümler de artış gösteriyor. Sıcak havalarda vücudun ısı dengesinin korunması için kalp, akciğerler ve böbreklerin daha fazla çalışması gerekir. Bu da özellikle kalp hastaları için büyük bir risk oluşturuyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, aşırı sıcak havalarda vücudun kendini serin tutmak için daha fazla çalıştığını, bu durumun ise kalbin...


Uzmanlar tartışıyor: Aldatmanın haklı nedenleri olur mu?

Uzmanlara göre aldatmanın haklı nedenleri var mıdır ve en yaygın nedenler nelerdir?


Yalçın BAYER Sağlıklı beslenmenin gizli kahramanı: Yumurta

Yumurta, sağlıklı ve doğal beslenme için yaratılmış bir gıdadır.


HPV aşısı kansere karşı etkili bir kalkan

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kübra Bağcı rahim ağzı kanserinin en yaygın nedenlerinden birinin HPV olduğunu belirterek HPV aşısının kansere karşı etkili bir kalkan olduğunu söyledi.


Prostat kanserinde robotik cerrahi

Robotik kanser cerrahisi, cerrahi müdahaleyi gerçekleştirmek için robotik sistemlerin kullanıldığı bir cerrahi yöntemdir. Bu sistemler, cerrahın hassasiyetini artırmak, daha ince ve zor ulaşılabilen alanlara erişimi kolaylaştırmak ve hastanın iyileşme sürecini hızlandırmak gibi avantajlar sunar. Robotik cerrahi, kanser tedavisi dahil olmak üzere birçok cerrahi alanında kullanılmaktadır. Bu teknoloji, cerraha, cerrahi aletleri ve kameraları...


Zenginler riskli ama daha şanslı... Sınıf farkı kanseri yeniyor!

Varlıklı insanların, yoksul insanlara göre genetik olarak daha yüksek kanser riski taşıdığı ortaya çıktı. Uzmanlar bu riskin yaşam tarzı ve sağlık hizmetlerine erişim gibi faktörlerle dengelendiğini belirtti.


Çocuklarda ekran bağımlılığı: Kalıcı fiziksel, ruhsal ve beyinsel problemler ortaya çıkabilir

Psikolog İrem Durna, her yaş grubuna göre belirlenen ekran sürelerinin geçilmesi durumunda bebeklerde ve çocuklarda kalıcı fiziksel, ruhsal ve beyinsel problemlerin ortaya çıkabileceğini söyledi.


Halk sağlığı uzmanından klimaları doğru kullanma uyarısı

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Halk Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Aylin Güngör, sıcak havalarda klima kullanımı ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu.


Yeni araştırma korkuttu! Sağlıklı yetişkinleri hedef alıyor… Sinsice ilerliyor çoğu kişi farkında bile değil

Kalp krizi ve felç riskinizi artıran yaygın bir rahatsızlığınız olabilir ve bunun farkında bile olmayabilirsiniz… İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmaya göre sağlıklı yetişkinlerin dörtte birinden fazlasında teşhis edilmemiş kalp kapakçık hastalığı olduğu ortaya çıktı. Peki kalp kapakçık hastalığı nasıl ortaya çıkıyor? Hangi önlemleri almak gerekiyor? Prof. Dr. Harun Arbatlı, hurriyet.com.tr'ye anlattı.


Bingöl'de bitkin halde bulunan atmaca yavrusu tedaviye alındı

Bingöl'de bitkin halde bulunan atmaca yavrusu tedaviye alındı Aziz ÖNAL/GENÇ (Bingöl),(DHA)-BİNGÖL’ün Genç ilçesinde bitkin halde bulunan atmaca yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Genç ilçesinde vatandaşların doğada bitkin halde bulduğu yavru atmaca, ihbarla bölgeye gelen Doğa Koruma ve Mi...


Tansiyon hastaları denizde uzun süre kalmamalı

Yüzmenin sağlık açısından bir çok faydası bulunurken, yüksek tansiyon hastaları için zararlı olabiliyor.


Tedavisi bulunamadı... Enes'in tek isteği gülmek

Adana'da geçirdiği beyin kanamasının ardından yüzünde oluşan kitle her geçen gün büyüyen ve sağ gözünü kaybeden Enes Bakır, doktorların hastalığını tedavi edemediğini belirterek, yardım istedi.


Çikolata yerken kalp sağlığını korumak mümkün mü? Şeker kontrolünde çikolatanın rolü nedir? Olumsuz etkileri var mı?

Çikolata tüketimi, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla uzun yıllardır popülerliğini koruyor. Özellikle bitter çikolatanın içerdiği yüksek kakao oranı, sağlığımıza sayısız yarar sağlıyor. Peki, çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkileri neler? Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir mi? Ve insülin direncini nasıl azaltabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sizler için anlattı.


İlişki değil zehir yaşadığınızın 4 belirtisi! Toksik ilişki nedir?

Toksik ilişki partnerlerden birinin veya her ikisinin zehirlenmesi anlamına geliyor. Kişi kendisini bir ilişkide değersiz hissediyorsa, bu durum toksikliğe maruz kaldığının belirtisi olabilir. İşte detaylar...


Makinede bile çıkmıyorsa sararan yastıkları böyle beyazlatın; 2 malzemeyi aynı anda sürmeniz yeterli

Beyaz yastıklarda oluşan sararma görüntü olarak rahatsız eder aynı zamanda sağlık açısından da risklidir. Bunlar makinede bile yıkandığında çıkmayabilir. Bu konuda uzmanların etkili bir çözümü var.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Yaşlılık devrimine hazır olun

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, sağlıklı yaşlanmayla ilgili bilgiler vererek ''Yaşlılık bir 'kayıplar, hastalıklar, doktor/hastane kapılarında sağlık sorunlarına çare aramalar' dönemi olmaktan çıkmaya 'bir huzur, bir zarafet, bir bilgelik ve bir kendine has iyilik dönemi' olarak algılanma sürecine girdi, giriyor'' dedi.


Metabolik sağlık, yaşam kalitesinin gizli anahtarı

Metabolik sağlığın, açlık kan şekeri seviyesi, bel çevresi genişliği, tansiyon ve kolesterol seviyesi gibi faktörlere bağlı olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Bora Kazım Bölek, bu faktörlerin normal sınırların dışına çıkması durumunda tip 2 diyabet, obezite ve kardiyovasküler hastalıklar gibi birçok farklı hastalığa yol açabileceğini vurguladı.


Prof. Dr. Salih Boğa Endoskopik reflü tedavisi nedir?

Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD), mide asidinin veya diğer mide içeriklerinin yemek borusuna anormal şekilde geri kaçması ile karakterize bir durumdur.


Uzmanlar beyin pili tedavisini ayrıntıları ile anlattı

Parkinson başta olmak üzere çeşitli hareket bozukluğu hastalıklarının tedavisinde kullanılan beyin pili tedavisi, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarıyla uygulanıyor. Uzmanlar, tedavi süreci, ameliyat aşamaları ve riskler hakkında bilgi verdi.


Bu hastalık bakkal poşeti bile taşıtmıyor: Dermografik ürtiker

Ürtiker yani halk arasındaki adıyla kurdeşen, özellikle 6 haftadan uzun süre devam edip kronikleştiğinde, hastaları canından bezdirebiliyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermotoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, kronik kurdeşen türleri içinde en ilginç olanın Dermografik ürtiker olduğunu kaydederek, hastanın alışveriş poşetini taşırken bile cildinin kabarabildiğini belirtti. Prof. Dr. Kutlubay, hastaların ezbere kortizon içeren kremler ya da iğneler kullanmasının tehlikelerine de işaret etti.


Kalp krizi nedeni! Sıcak havalarda kalp sağlığını korumanın 9 formülü

Eğer kalp hastalığı riski taşıyorsanız aşırı sıcaklarda dışarı çıkma konusunda her zamankinden daha fazla dikkatli ve özenli olmalısınız. Bu yüzden de bir takım önlemler almalısınız. Çünkü sıcak havalar kalp sağlığımızı bir hayli etkiliyor. Peki yaz aylarında kalp sağlığınızı korumak için neler yapabilirsiniz? İşte size 9 ipucu! Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Burak İşleyen anlattı.


Ebeveynler dikkat: Çocuğunuz siber zorbalığa maruz kalıyor olabilir! Bu belirtiler başaldıysa...

Günümüzde internet kullanımı ilkokul çağındaki çocuklarda bile oldukça yaygın. Sanal ortamda bireyleri intihara sürükleyebilen siber zorbaların hedefi ise sıklıkla çocuklar oluyor. Uzman Psikolojik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, “Siber zorbalık vakaları, ülkemizde özellikle orta ve lise dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında en sık karşılaşılan vakalar arasında yer alıyor” dedi.


12 yıl önce rahimde kaybolan spiral, genç kadının bağırsağında bulundu

T24 Dış Haberler ABD'de yaşayan Daniella Hampton isimli kadın, doğum kontrol yöntemi olarak rahim içi araç taktırdı ancak 6 hafta sonra spiralin düştüğü söylendi. 9 yıl boyunca yeniden çocuk sahibi olmayı deneyen kadın, hamile kalamayınca spiralin vücudunda kaldığına olan inancının büyüdüğünü ifade etti. 2021'de geçirdiği bir araba kazasında yarala...


Bardağa döken yandı! Bu içecek şişesinde vitaminli...

Maden suyu mineral açısından çok zengin. Maden suyu içerisinde bol miktarda faydalı bileşen var. Peki maden suyu nasıl içilir?


"Kebap diyarının hastalığı" için uyarı! Özellikle erkeklerde görülüyor

Diyarbakır'da yaşayanlar, tescilli lezzetler arasında yer alan ciğer kebabını sabah kahvaltılarında bile tercih ediyor. Bu durum "gut" hastalığı riskini artırıyor, vakalar özellikle orta yaş üstü erkeklerde görülüyor. Vatandaşları uyaran Doç. Dr. Lütfi Akyol haftalık tüketim miktarını düşürmeyi tavsiye ederken, "Gut hastalığı eskilerin deyimiyle kralların hastalığı veya padişah hastalığı olarak da bilinir. Biz de Diyarbakır'dayız. Biz de o zaman kebap diyarının hastalığı diyebiliriz" dedi.


Hastalanmadan önce önlem almak giderek önem kazanıyor

Son yıllarda hastalanmadan önce hastalıklara karşı önlem almanın giderek önem kazanmaya başladığını belirten Prof. Dr. Serdar Kaçar, “Wellbeing uygulamaları adı verilen bu yöntemlerle kişiler artık hasta olmadan bazı hastalıklara karşı daha dirençli olabiliyor, sağlıklı, mutlu ve ağrısız bir hayat sürebiliyor” dedi. 1996 yılında uzmanlık eğitimini tamamladığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Kaçar, “Cerrahi hayatımın ilk 18 yılı...


Japonlar'ın uzun ömür için sıraya girdiği tohum! Beyni resetliyor, enerji yüklüyor

Susam tohumu yağlı olması nedeniyle vücudu destekliyor. Susam kansızlıkla da mücadele etmede çok başarılı. Peki Japonların bayıldığı bu tohumun faydaları neler?


Yazın kabusu! Uzmanından ölüm riski yaratan uyarı: 65 yaş üstü ve 5 yaş altındakiler dikkat

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, 'yaz ishali' ya da 'turist ishali' olarak adlandırılan hastalıklarda artışa dikkat çekti. Hastalıkla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Şener, "Bağırsak alışkanlıklarında değişim olarak adlandırılıyor. Bazen tamamen sulu olabiliyor, ağırlıkla katılıklar da olabiliyor. Beraberinde bulantı ve kusma da olabiliyor. Klinik tabloda hepsi...


Meyve yemek için günün en doğru saatini Canan Karatay açıkladı!

Prof. Dr. Canan Karatay, meyve yemek için doğru zamanı verdi. Ünlü doktorun verdiği önerilere göz gezdirmek sizin için iyi olabilir.


Retinada saklı gerçek: Gözleriniz ne kadar ömrünüzün kaldığını ele veriyor

British Journal of Ophthalmology tarafından yayınlanan bir çalışma gözlerin yaşam süremiz hakkında bilgiler verdiği ortaya kondu.


Nadir bir hastalıkla dünyaya gelen bebeğin ayakları kontrolsüz bir şekilde büyüyor

T24 Dış Haberler İrlanda'da iki yaşındaki Axel Horgan isimli bebeğe, vücudun bazı kısımlarının diğerlerinden çok daha hızlı büyümesine neden olan konjenital lipomatöz aşırı büyüme adı verilen genetik bir rahatsızlık teşhisi kondu. Axel, dünyada damar, cilt, omurga, kemik veya eklem anormalliklerinin bir arada görüldüğü bu rahatsızlığa sahip sadece ...


Grip şüphesiyle doktora gitti, kollarını ve bacaklarını kestiler! Öğretmenin hikayesi eğlence parkında başladı

Genç bir öğretmen, öğrencileriyle birlikte eğlence parkına bir geziye gitti. Gün içerisinde hafif rahatsızlandı ancak bu durumu çok önemsemedi. Geri dönüşte durum daha vahim hale gelince olanlar oldu.


Ömür GEDİK Nohutla meme büyütme

Nohut, vegan ve vejetaryen beslenenlerin olmazsa olmazı.


Sabah 5-10 dakika sonra öksürüyorsanız dikkat! Uzman isim uyardı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bronşların kalıcı olarak genişlediği bir sağlık sorunu olan 'bronşektazi' hastalığına ilişkin uyarıda bulundu; "Sabahleyin uyandıktan sonra gece boyu atamadığınız birikmiş balgamı uyandıktan 5-10 dakika sonra öksürerek atıyorsanız; sizde de bronşektazi olabilir. Kalp hastalığı ya da böbrek fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkileri ortaya çıkabilir. Onun için bu hastalarda tanının bir an önce...


Sivilce sorununu kökünden çözüyor! Tıkanan gözenekleri açmanın en etkili yolu...

Akne, kıl köklerinin yağ ve ölü deri hücreleriyle tıkanması sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Beyaz nokta, siyah nokta veya sivilcelere neden olur. Akne, her yaştan insanı etkilemesine rağmen en çok gençler arasında yaygındır. Sıcak havaların gelmesi ile birlikte cilt yağlanması, siyah nokta ve sivilcelerde de artış görülebilmektedir. Peki yaz döneminde sivilce sorunlarına karşı ne gibi önlemler alınmalı? İşte sivilcelerin...


Böcek sokmaları, isilik! Çocuğunuzu yaz tehlikelerinden korumanın etkili yolları

Sınavlar ve okul döneminin yerini doyasıya tatile bıraktığı yaz mevsiminde açık havada geçirilen süre ve aktiviteler artarken, bazı yaz tehlikeleri ise çocukları gözetliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Evşen Çetin, çocuklarda yazın en sık karşılaşılan sorunları anlattı, önemli önerilerde bulundu.


Yağlanma ile başlıyor, nakil ile sonuçlanabiliyor! Karaciğerinizdeki bu sinyallere dikkat

Karaciğeriniz alarm veriyor olabilir! Zamanında tedavi edilmeyen karaciğer yağlanması nakil ile sonuçlanabilir. Ülkemizin canlı vericili karaciğer naklinde ise başarısıyla dünya listesinde ilk sırada yer aldığını belirten Prof. Dr. Hamdi Karakayalı, yağlanmadan siroza ve nakile gidebilen süreci ve karaciğer naklinde son gelişmeleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.


‘Deniz suyu kalp sağlığına iyi geliyor’

Denizdeki hidrostatik basınç ve suyun hareketli olmasının kan dolaşımını hızlandırarak kan basıncını düşürdüğünü ve kalp-damar sağlığı üzerine iyileştirici etki yaptığını söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yaşan, “Yüzme vücuttaki hemen hemen her kas grubunu çalıştırarak kalp sağlığını iyileştirir, dolaşımı ve dayanıklılığı artırır” dedi.


İngiltere'de diyabeti tokatla tedavi eden adam bir kişiyi öldürdü

İngiltere'de diyabeti tokatla tedavi eden adam bir kişiyi öldürdü


Bacakları Eşitlenen Hastanın İyileşme Hikayesi

Karabük'te sağ bacağı kısa ve hareketsiz olan Cemal Karakulluk, tedavi sonucunda bacaklarının eşitlenmesiyle yürümeye başladı. Uzun süren tedavi süreci sonucunda sağ bacağı uzatılan ve sol bacağı kısaltılan Karakulluk, artık rahatça hareket edebiliyor.


Yavaş ve sinsi ilerliyor! Tüylü hücreli löseminin 11 belirtisine dikkat: Yüksek ateş, nefes darlığı, kemik ağrıları...

Yüksek ateş, nefes darlığı, kemik ağrıları ve vücudun çeşitli bölgelerinde morarmalarla kendini gösterebilen bir kan hastalığı türü olan Tüylü Hücreli (saçlı) Lösemi başlangıç aşamalarında belirti vermeyebiliyor. Adını lösemi hücrelerinin mikroskopta gözlemlenen şeklinden alan bu hastalık, toplam lösemi vakalarının yüzde 2’sini oluşturuyor. Prof. Dr. Hakan İsmail Sarı, Kronik Lenfositik Lösemi (KLL) hakkında bilgi verdi.


Kalın bağırsak cerrahisinde robotik dönem

Kolon ve rektum kanserlerinin cerrahisinde robot teknolojisi sayesinde daha hızlı iyileşme sağlanıyor. Medicana Sağlık Grubu genel cerrahi uzmanlarından Doç. Dr. Turan Acar, kullanım alanı giderek yaygınlaşan robotik cerrahi yönteminin kolon ve rektum kanseri ameliyatlarında hızlı iyileşme ve daha az ağrı açısından konfor sağladığına dikkati çekti. En büyük kolaylığın, özellikle rektum tümörlerinde, dar alanda çalışma kabiliyetinin robotla çok...


Uzmanlardan sünnet uyarısı

Çocuk Üroloji Uzmanı Op.Dr. Aykut Akıncı okulların kapanmasıyla birlikte artan sünnet işlemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Akıncı sünnetin kesinlikle bir sağlık kurumunda, steril ortamda, uygun cerrahi yöntem ve malzemeler kullanılarak yapılması gerektiğini belirtti.


Endonezya’da dev piton ilaç almaya giden kadını yuttu

Endonezya’da dev piton ilaç almaya giden kadını yuttu


Vücut geliştirme sporcusu sokakta ölü bulunmuştu! Raporda ortaya çıktı: Kas yapmak için bu ilaçları kullanmış

Muğla'nın Milas ilçesinde, sokakta ölü bulunan vücut geliştirme sporcusu Bahtiyar Bahar'ın (32), polis tarafından hazırlanan olay araştırma raporunda, spora giderken genelde takviye edici maddeler kullandığı ve şeker hastalığı olmamasına rağmen kas yapımını desteklemek için lokal insülin vurulduğu belirtilerek, "Ölüm olayının muhtemelen aldığı ilaçlardan kaynaklandığı kanaati oluşmuştur" denildi.


Adana’da ruh sağlığı tedavisi görenler tarımla terapi oluyor

Adana'da Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, tarımla terapi oluyor. Hastane yetkilileri, tarımsal faaliyetlerle uğraşan hastaların sağlık durumunun daha iyiye gittiğini gördüklerini vurguladı.