Trending:


Prostat kanserinde robotik cerrahi

Robotik kanser cerrahisi, cerrahi müdahaleyi gerçekleştirmek için robotik sistemlerin kullanıldığı bir cerrahi yöntemdir. Bu sistemler, cerrahın hassasiyetini artırmak, daha ince ve zor ulaşılabilen alanlara erişimi kolaylaştırmak ve hastanın iyileşme sürecini hızlandırmak gibi avantajlar sunar. Robotik cerrahi, kanser tedavisi dahil olmak üzere birçok cerrahi alanında kullanılmaktadır. Bu teknoloji, cerraha, cerrahi aletleri ve kameraları...


10 yıldır süren şikayetleri 1 saatlik HoLEP ameliyatı ile son buldu

10 yıldır prostat sorunu nedeniyle idrarını yapmakta zorluk çeken 65 yaşındaki Adil Sarıbaş, LİV Hospital hastanesinde 1 saatlik kapalı yöntemle uygulanan prostat cerrahisi (HoLEP) ile sağlığına kavuştu.


Binde bir görülen sendroma sahip: 17 yılda 150 kez kalbini durdurdu!

Ciddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu.


Sabah 5-10 dakika sonra öksürüyorsanız dikkat! Prof. Dr. Özlü'den 'bronşektazi' uyarısı

Prof. Dr. Tevfik Özlü, bronşların kalıcı olarak genişlediği bir sağlık sorunu olan 'bronşektazi' hastalığına ilişkin uyarıda bulundu; "Sabahleyin uyandıktan sonra gece boyu atamadığınız birikmiş balgamı uyandıktan 5-10 dakika sonra öksürerek atıyorsanız; sizde de bronşektazi olabilir. Kalp hastalığı ya da böbrek fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkileri ortaya çıkabilir. Onun için bu hastalarda tanının bir an önce konup, takip altına alınmaları...


Yağlanma ile başlıyor, nakil ile sonuçlanabiliyor! Karaciğerinizdeki bu sinyallere dikkat

Karaciğeriniz alarm veriyor olabilir! Zamanında tedavi edilmeyen karaciğer yağlanması nakil ile sonuçlanabilir. Ülkemizin canlı vericili karaciğer naklinde ise başarısıyla dünya listesinde ilk sırada yer aldığını belirten Prof. Dr. Hamdi Karakayalı, yağlanmadan siroza ve nakile gidebilen süreci ve karaciğer naklinde son gelişmeleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.


Endonezya’da dev piton ilaç almaya giden kadını yuttu

Endonezya’da dev piton ilaç almaya giden kadını yuttu


Tatiliniz kabusa dönmesin! Buz küplerinden, sınırsız içeceklerden uzak durun

Tatil sezonundayız. Tatil deyince genelde diyetler bozuluyor, dışarıda yiyip içiliyor. Açık büfeler, çeşmeden doldurulan sınırsız içecekler, rengarenk dondurmalar bizi cezbediyor ama eğer dikkatli olmazsak tatilimiz yaşayacağımız mide-bağırsak hastalıkları yüzünden kâbusa dönebiliyor. Peki tatilde bağırsak sağlığı için nelere dikkat etmek gerekir? Bunu önlemek ve hastalandığımızda semptomları hızla hafifletmenin yolları neler?


Kalp krizi nedeni! Sıcak havalarda kalp sağlığını korumanın 9 formülü

Eğer kalp hastalığı riski taşıyorsanız aşırı sıcaklarda dışarı çıkma konusunda her zamankinden daha fazla dikkatli ve özenli olmalısınız. Bu yüzden de bir takım önlemler almalısınız. Çünkü sıcak havalar kalp sağlığımızı bir hayli etkiliyor. Peki yaz aylarında kalp sağlığınızı korumak için neler yapabilirsiniz? İşte size 9 ipucu! Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Burak İşleyen anlattı.


Küçük robotlar kanser hücrelerini tespit edip öldürebiliyor

T24 Dış Haberler Bilim insanları, gelecekteki tedaviler için heyecan verici bir gelişme olarak nitelendirdikleri, kanser hücrelerini hedef alıp öldürebilen minik robotlar ürettiklerini duyurdu. Nanorobotlar, hücrenin 'ölüm reseptörlerini' aktive ederek tümörlerin küçülmesine yardımcı oluyor. Tüm hücrelerde ölüm reseptörleri bulunduğundan, asıl zorl...


Zenginler riskli ama daha şanslı... Sınıf farkı kanseri yeniyor!

Varlıklı insanların, yoksul insanlara göre genetik olarak daha yüksek kanser riski taşıdığı ortaya çıktı. Uzmanlar bu riskin yaşam tarzı ve sağlık hizmetlerine erişim gibi faktörlerle dengelendiğini belirtti.


Bakkal poşeti bile taşıtmayan hastalık: Dermografik ürtiker! Yaz sıcakları tetikliyor

Ürtiker yani halk arasındaki adıyla kurdeşen, özellikle 6 haftadan uzun süre devam edip kronikleştiğinde, hastaları canından bezdirebiliyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermotoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, kronik kurdeşen türleri içinde en ilginç olanın Dermografik ürtiker olduğunu kaydederek, hastanın alışveriş poşetini taşırken bile cildinin kabarabildiğini belirtti. Prof. Dr. Kutlubay, hastaların ezbere kortizon içeren...


Vücut geliştirme sporcusu sokakta ölü bulunmuştu! Raporda ortaya çıktı: Kas yapmak için bu ilaçları kullanmış

Muğla'nın Milas ilçesinde, sokakta ölü bulunan vücut geliştirme sporcusu Bahtiyar Bahar'ın (32), polis tarafından hazırlanan olay araştırma raporunda, spora giderken genelde takviye edici maddeler kullandığı ve şeker hastalığı olmamasına rağmen kas yapımını desteklemek için lokal insülin vurulduğu belirtilerek, "Ölüm olayının muhtemelen aldığı ilaçlardan kaynaklandığı kanaati oluşmuştur" denildi.


Yara bandı bu şekilde kullanınca yaralar daha çabuk iyileşiyormuş!

Yara bandı kullanımıyla ilgili birçok insanı şaşırtan bir keşif yapıldı. Meğer yıllardır yanlış kullanıyormuşuz! Sosyal medyada yayılan bir video konuya bakışı tamamen değiştirdi.


Böcek sokmaları, isilik! Çocuğunuzu yaz tehlikelerinden korumanın etkili yolları

Sınavlar ve okul döneminin yerini doyasıya tatile bıraktığı yaz mevsiminde açık havada geçirilen süre ve aktiviteler artarken, bazı yaz tehlikeleri ise çocukları gözetliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Evşen Çetin, çocuklarda yazın en sık karşılaşılan sorunları anlattı, önemli önerilerde bulundu.


Hep faydalarıyla gündeme geliyor, riskleri gözden kaçıyor! Siz de şanssız grupta olabilirsiniz... '1 hafta içinde hayatını kaybetti'

Gıda takviyeleri son dönemde çok revaçta. En popülerlerinden biri de zerdeçal takviyeleri. Ancak bu popülerlik can sıkıcı bir tabloyu da beraberinde getiriyor: Zerdeçalla bağlantılı karaciğer hasarı vakaları günden güne artıyor. Peki karaciğer nakline hatta ölüme yol açabilen bu durum kimleri etkiliyor?


Nadir bir hastalıkla dünyaya gelen bebeğin ayakları kontrolsüz bir şekilde büyüyor

T24 Dış Haberler İrlanda'da iki yaşındaki Axel Horgan isimli bebeğe, vücudun bazı kısımlarının diğerlerinden çok daha hızlı büyümesine neden olan konjenital lipomatöz aşırı büyüme adı verilen genetik bir rahatsızlık teşhisi kondu. Axel, dünyada damar, cilt, omurga, kemik veya eklem anormalliklerinin bir arada görüldüğü bu rahatsızlığa sahip sadece ...


12 yıl önce rahimde kaybolan spiral, genç kadının bağırsağında bulundu

T24 Dış Haberler ABD'de yaşayan Daniella Hampton isimli kadın, doğum kontrol yöntemi olarak rahim içi araç taktırdı ancak 6 hafta sonra spiralin düştüğü söylendi. 9 yıl boyunca yeniden çocuk sahibi olmayı deneyen kadın, hamile kalamayınca spiralin vücudunda kaldığına olan inancının büyüdüğünü ifade etti. 2021'de geçirdiği bir araba kazasında yarala...


Prof. Dr. Salih Boğa Endoskopik reflü tedavisi nedir?

Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD), mide asidinin veya diğer mide içeriklerinin yemek borusuna anormal şekilde geri kaçması ile karakterize bir durumdur.


Tansiyon hastaları denizde uzun süre kalmamalı

Yüzmenin sağlık açısından bir çok faydası bulunurken, yüksek tansiyon hastaları için zararlı olabiliyor.


İki farklı yüzü var! Tek isteği iyileşip gülmek...

Bebekken geçirdiği beyin kanaması sonrası yüzünde oluşan ve zaman içerisinde büyüyen kitle nedeniyle iki farklı yüzü varmış gibi görünen ve zor günler geçiren 14 yaşındaki Enes, büyüyünce doktor olarak kendisi gibi çocuklara yardım etmenin hayalini kuruyor. Rahatsızlığı nedeniyle bir gözünü de kaybeden Enes, tedavi olursa ilk olarak aynaya bakarak gülümseyeceğini söylüyor.


Grip şüphesiyle doktora gitti, kollarını ve bacaklarını kestiler! Öğretmenin hikayesi eğlence parkında başladı

Genç bir öğretmen, öğrencileriyle birlikte eğlence parkına bir geziye gitti. Gün içerisinde hafif rahatsızlandı ancak bu durumu çok önemsemedi. Geri dönüşte durum daha vahim hale gelince olanlar oldu.


Tarkan ÖZVARDAR Dostunuzun sağlığı için bunları günlük takip edin

Köpekler, sıkıntılarını ve rahatsızlıklarını konuşarak dile getiremeyen canlılardır. Onların dile getirmek istediklerini bizler takip ederek, izleyerek anlayabiliriz.


Ebeveynler dikkat: Çocuğunuz siber zorbalığa maruz kalıyor olabilir! Bu belirtiler başaldıysa...

Günümüzde internet kullanımı ilkokul çağındaki çocuklarda bile oldukça yaygın. Sanal ortamda bireyleri intihara sürükleyebilen siber zorbaların hedefi ise sıklıkla çocuklar oluyor. Uzman Psikolojik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, “Siber zorbalık vakaları, ülkemizde özellikle orta ve lise dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında en sık karşılaşılan vakalar arasında yer alıyor” dedi.


Hayvan sahiplenme hastalığı: Nuh sendromu nedir, neden oluşur?

Nuh sendromu, ciddi sorunlar barındırır ve hayvan sahiplenme hastalığı olarak da bilinir.


Yeni araştırma korkuttu! Sağlıklı yetişkinleri hedef alıyor… Sinsice ilerliyor çoğu kişi farkında bile değil

Kalp krizi ve felç riskinizi artıran yaygın bir rahatsızlığınız olabilir ve bunun farkında bile olmayabilirsiniz… İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmaya göre sağlıklı yetişkinlerin dörtte birinden fazlasında teşhis edilmemiş kalp kapakçık hastalığı olduğu ortaya çıktı. Peki kalp kapakçık hastalığı nasıl ortaya çıkıyor? Hangi önlemleri almak gerekiyor? Prof. Dr. Harun Arbatlı, hurriyet.com.tr'ye anlattı.


Uzmanlar tartışıyor: Aldatmanın haklı nedenleri olur mu?

Uzmanlara göre aldatmanın haklı nedenleri var mıdır ve en yaygın nedenler nelerdir?


Çikolata yerken kalp sağlığını korumak mümkün mü? Şeker kontrolünde çikolatanın rolü nedir? Olumsuz etkileri var mı?

Çikolata tüketimi, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla uzun yıllardır popülerliğini koruyor. Özellikle bitter çikolatanın içerdiği yüksek kakao oranı, sağlığımıza sayısız yarar sağlıyor. Peki, çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkileri neler? Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir mi? Ve insülin direncini nasıl azaltabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sizler için anlattı.


Uzmanı uyardı aşırı sıcaklarda bunlara dikkat

Uzm. Dr. Selin Tunalı Çokluk, son dönemde hava sıcaklıklarındaki aşırı artışın çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Çokluk, mide kramplarına sebep olabileceği için çok soğuk ve buzlu içecekler tercih edilmemesi konusunda da uyardı.


Doktorları bile şaşırttı: Sigara boğazında kıllanma yaptı! 14 yıl boyunca devam etti... ‘Kıllı dil sorunuyla başvuran hastalar da var’

Uzun yıllardır sigara kullanan 52 yaşındaki Avusturyalı bir tiryaki; ses kısıklığı, nefes almada zorluk ve kronik öksürük şikâyetleriyle hastaneye başvurdu. Doktorların incelemesi sonucunda boğazının arka kısmında saç gibi kılların varlığı tespit edildi. Bilim dünyasında şaşkınlıkla karşılanan bu vaka, sigaranın sağlık üzerindeki potansiyel zararlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Peki sigara nasıl oluyor da böyle bir soruna neden oluyor?...


Annesi, ölümcül hastalığa yakalanan 7 yaşındaki oğlunu öldürdüğünü itiraf etti

T24 Dış Haberler İngiltere'de bir anne, ölümcül hastalığı olan oğlunun acısını hafifletmek için yüksek dozda morfin vererek öldürdüğünü itiraf etti. Antonya Cooper'ın oğlu Hamish Cooper'a, henüz 5 yaşındayken nadir görülen bir çocukluk kanseri olan 4. evre nöroblastom teşhisi kondu ve 1 Aralık 1981'de 7 yaşındayken evinde hayatını kaybetti. Oxfords...


Selin Irmak KAÇMAZ Alzheimer’ı yenmek mümkün mü? Bu sorunun cevabı şaşırtıcı bir şekilde evet olabilir!

Alzheimer hastalığı durdurulabilir mi? Yeni bir çalışmaya ve bu çalışmaya katılan iki Alzheimer hastasına göre cevap “evet”.


All Shall Be Well Fragman


Uzmanlar beyin pili tedavisini ayrıntıları ile anlattı

Parkinson başta olmak üzere çeşitli hareket bozukluğu hastalıklarının tedavisinde kullanılan beyin pili tedavisi hakkında uzmanlar detaylı bilgi verdi.


Japonlar'ın uzun ömür için sıraya girdiği tohum! Beyni resetliyor, enerji yüklüyor

Susam tohumu yağlı olması nedeniyle vücudu destekliyor. Susam kansızlıkla da mücadele etmede çok başarılı. Peki Japonların bayıldığı bu tohumun faydaları neler?


"Kebap diyarının hastalığı" için uyarı! Özellikle erkeklerde görülüyor

Diyarbakır'da yaşayanlar, tescilli lezzetler arasında yer alan ciğer kebabını sabah kahvaltılarında bile tercih ediyor. Bu durum "gut" hastalığı riskini artırıyor, vakalar özellikle orta yaş üstü erkeklerde görülüyor. Vatandaşları uyaran Doç. Dr. Lütfi Akyol haftalık tüketim miktarını düşürmeyi tavsiye ederken, "Gut hastalığı eskilerin deyimiyle kralların hastalığı veya padişah hastalığı olarak da bilinir. Biz de Diyarbakır'dayız. Biz de o zaman kebap diyarının hastalığı diyebiliriz" dedi.


Makinede bile çıkmıyorsa sararan yastıkları böyle beyazlatın; 2 malzemeyi aynı anda sürmeniz yeterli

Beyaz yastıklarda oluşan sararma görüntü olarak rahatsız eder aynı zamanda sağlık açısından da risklidir. Bunlar makinede bile yıkandığında çıkmayabilir. Bu konuda uzmanların etkili bir çözümü var.


‘Deniz suyu kalp sağlığına iyi geliyor’

Denizdeki hidrostatik basınç ve suyun hareketli olmasının kan dolaşımını hızlandırarak kan basıncını düşürdüğünü ve kalp-damar sağlığı üzerine iyileştirici etki yaptığını söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yaşan, “Yüzme vücuttaki hemen hemen her kas grubunu çalıştırarak kalp sağlığını iyileştirir, dolaşımı ve dayanıklılığı artırır” dedi.


Yaz sıcakları kalbinizden vurmasın

Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte kalp ve damar problemlerine bağlı ölümler de artış gösteriyor. Sıcak havalarda vücudun ısı dengesinin korunması için kalp, akciğerler ve böbreklerin daha fazla çalışması gerekir. Bu da özellikle kalp hastaları için büyük bir risk oluşturuyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, aşırı sıcak havalarda vücudun kendini serin tutmak için daha fazla çalıştığını, bu durumun ise kalbin...


“Karpuz sadece serinletmiyor aynı zamanda vücudun elektrolit dengesini koruyor”

Uzmanlar, Türkiye'nin en sıcak bölgeleri arasında yer alan Akdeniz iklimine sahip bölgelerde bolca yetişen karpuzun, yaz sıcaklarında tüketilmesi halinde yiyenleri serinlettiği gibi aynı zamanda vücudun elektrolit dengesini de koruduğunu açıkladı. ADÜ Teknokent'te bilimsel araştırmalarını sürdüren Karya Farma HBX Ar-Ge, içeriği yüzde 92 oranında sudan oluşan karpuzun faydaları üzerinde yaptığı araştırmanın ardından çöl sıcaklarından olumsuz...


Sadece 2 yılda 88 kilo veren anne konuştu: 2 çocuk yaptıktan sonra bu adımı uyguladım!

Bir anne 88 kilo verdiği macerayı anlattı. Ufak ve basit değişiklikler yaptığını söyleyen Danielle, hayatı boyunca kilo alan biri olduğunu ama artık bu durumun değiştiğini söyledi.


Sol gözünde görme kaybı oluşan hasta Hatem’de sağlığına kavuştu

Keratokonus hastalığı nedeniyle sol gözünde görme kaybı oluşan hasta, Gaziantep Özel Hatem Hastanesi’nde gerçekleştirilen kornea nakliyle sağlığına kavuştu.


Yaz aylarının kabusu: Kaşıntı, kuruluk, kızarıklık ve batma varsa dikkat! Göz sağlığını tehdit ediyor...

Gözlerde kuruluk, yoğun kaşıntı, batma hissi, kızarıklık… Göz alerjisi yaz aylarını adeta kabusa dönüştürebiliyor! Her mevsim oluşabilen göz alerjisi; polenler, güneş ışınları, havuzdaki klorlu su ve klimanın kurutucu etkisiyle bu mevsimde daha fazla görülüyor. Tedavi edilmezse görme problemlerine veya enfeksiyona, bazı durumlarda çocuklarda astigmata, hatta kornea nakli gerektirecek hastalıklara bile yol açabiliyor.


Uzmanlardan sünnet uyarısı

Çocuk Üroloji Uzmanı Op.Dr. Aykut Akıncı okulların kapanmasıyla birlikte artan sünnet işlemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Akıncı sünnetin kesinlikle bir sağlık kurumunda, steril ortamda, uygun cerrahi yöntem ve malzemeler kullanılarak yapılması gerektiğini belirtti.


Penisinde uçuk benzeri yaralar çıktı; sonu ampütasyon oldu!

T24 Dış Haberler 55 yaşındaki Shaun Evans isimli adam, nadir görülen bir kanser türüne yakalandıktan sonra penisini aldırmak zorunda kaldı. Duşta penisinde uçuk benzeri yaralar çıktığını fark eden adam, semptomlarının artışının ardından penis kanseri tanısı aldı. Polis memuru olan Shaun, "Ben titiz bir banyo yapan biriyim, ancak bir gün yıkanırken ...


Halk sağlığı uzmanından klimaları doğru kullanma uyarısı

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Halk Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Aylin Güngör, sıcak havalarda klima kullanımı ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu.


İdrar yolu enfeksiyonu tanısı konuldu, saç ve diş çıkaran kanserli bir tümörü olduğu anlaşıldı

T24 Dış Haberler İngiltere'de Mia Robins isimli üniversite öğrencisi, doktorların kanser belirtilerini idrar yolu enfeksiyonuyla karıştırdığını iddia etti. Karnında baskılı bir ağrı hisseden genç kadına idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu ancak 21 yaşındaki genç kadın daha sonra yorgunluk, kilo kaybı ve saç dökülmesi gibi endişe verici semptomla...


Sır perdesi aralandı! Ön raporda dikkat çeken detaylar: Fit vücut uğruna can vermiş...

Muğla'da sokakta ölü bulunan vücut geliştirme sporcusu Bahtiyar Bahar'ın ölümünde sır perdesi aralandı. Polis tarafından hazırlanan olay araştırma raporunda dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Muğla'da, sokakta ölü bulunan vücut geliştirme sporcusu 32 yaşındaki Bahtiyar Bahar'ın, polis tarafından hazırlanan olay araştırma raporunda, spora giderken genelde takviye edici maddeler kullandığı ve şeker hastalığı olmamasına rağmen kas yapımını...


Uzmanı uyardı: Yaz ishali, ölümcül risk taşıyor

Prof. Dr. Alper Şener, 'yaz ishali' ya da 'turist ishali' olarak adlandırılan hastalıklardaki artışa dikkat çekerek bu hastalıktan korunmanın yollarını açıkladı.


Metabolik sağlık, yaşam kalitesinin gizli anahtarı

Metabolik sağlığın, açlık kan şekeri seviyesi, bel çevresi genişliği, tansiyon ve kolesterol seviyesi gibi faktörlere bağlı olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Bora Kazım Bölek, bu faktörlerin normal sınırların dışına çıkması durumunda tip 2 diyabet, obezite ve kardiyovasküler hastalıklar gibi birçok farklı hastalığa yol açabileceğini vurguladı.


‘Madde bulmak için yapmadığım kalmadı’

Çiğdem Yılmaz - İnsanlar farklı sebeplerden dolayı uyuşturucu alma yoluna gidiyor. Uyuşturucu kullanımının birçok nedeni olabiliyor. Akran baskısı, merak, sosyal çevre etkisi ya da sadece zevk almak için bile bireyler uyuşturucu kullanabiliyor. Bilim adamları, epigenetik adı verilen genlerin bir bireyin bağımlılık riskinin yüzde 40 ila 60’ını oluşturduğunu da tahmin ediyor. Depresyon ve anksiyete gibi duygusal sorunlar da uyuşturucu kullanımına...