İDRAR YOLU ENFEKSIYONU TANıSı KONULDU, SAç VE DIş çıKARAN KANSERLI BIR TüMöRü OLDUğU ANLAşıLDı

T24 Dış Haberler

İngiltere'de Mia Robins isimli üniversite öğrencisi, doktorların kanser belirtilerini idrar yolu enfeksiyonuyla karıştırdığını iddia etti. 

Karnında baskılı bir ağrı hisseden genç kadına idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu ancak 21 yaşındaki genç kadın daha sonra yorgunluk, kilo kaybı ve saç dökülmesi gibi endişe verici semptomlar fark etmeye başladı. 

Robins'in ilerleyen dönemde çekilen ultrasonunda yumurtalık kanseri olduğu anlaşıldı. 

Tanı konulduğunda 19 yaşında olan Robins, doktorların kavun büyüklüğünde ve içinin saç ve dişlerle dolu olduğunu söylediği büyüyen tümörü çıkarmak için acil ameliyata alındı. 

Robins, "Yaklaşık 25 kilo verdim ve bir beden küçüldüm. Sonra saçlarım dökülmeye başladı. Kafamın arkasında avucum büyüklüğünde kel bir nokta olduğunu fark ettim. Ancak hepsinden daha endişe verici olanı karnındaki büyük şişkinlikti. 5 aylık hamile gibi görünüyordum. 3 hafta içinde iki kez acil servise gittim ama çölyak hastalığı, kansızlık ve idrar yolu enfeksiyonu olabileceği gibi birçok şey söylendi. Acil serviste tuvalete sürünerek gittiğimi hatırlıyorum. İdrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik kullandım ama fayda etmedi. Kanser olabileceğimi düşündüm ama arkadaşım aptal olma dedi. Ameliyat başarılı geçti ancak sağ yumurtalığımı, fallop tüpümü, karnımın bir kısmını ve bazı lenf düğümlerimi çıkarmak zorunda kaldılar."  diye konuştu. 

Operasyonun ardından başarılı bir kemoterapi tedavisi gören Robins sağlığına kavuştu. 

    ]]>

2024-07-04T13:13:18Z dg43tfdfdgfd