Haber

Trending:


‘Madde bulmak için yapmadığım kalmadı’

Çiğdem Yılmaz - İnsanlar farklı sebeplerden dolayı uyuşturucu alma yoluna gidiyor. Uyuşturucu kullanımının birçok nedeni olabiliyor. Akran baskısı, merak, sosyal çevre etkisi ya da sadece zevk almak için bile bireyler uyuşturucu kullanabiliyor. Bilim adamları, epigenetik adı verilen genlerin bir bireyin bağımlılık riskinin yüzde 40 ila 60’ını oluşturduğunu da tahmin ediyor. Depresyon ve anksiyete gibi duygusal sorunlar da uyuşturucu kullanımına...


PAÜ Hastanelerinde Psiko-Onkoloji Polikliniği hizmet vermeye başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi bünyesinde sağlık hizmeti verecek olan Psiko-Onkoloji Polikliniğinin açılışı gerçekleştirildi.


“Karpuz sadece serinletmiyor aynı zamanda vücudun elektrolit dengesini koruyor”

Uzmanlar, Türkiye'nin en sıcak bölgeleri arasında yer alan Akdeniz iklimine sahip bölgelerde bolca yetişen karpuzun, yaz sıcaklarında tüketilmesi halinde yiyenleri serinlettiği gibi aynı zamanda vücudun elektrolit dengesini de koruduğunu açıkladı. ADÜ Teknokent'te bilimsel araştırmalarını sürdüren Karya Farma HBX Ar-Ge, içeriği yüzde 92 oranında sudan oluşan karpuzun faydaları üzerinde yaptığı araştırmanın ardından çöl sıcaklarından olumsuz...


Bacakları Eşitlenen Hastanın İyileşme Hikayesi

Karabük'te sağ bacağı kısa ve hareketsiz olan Cemal Karakulluk, tedavi sonucunda bacaklarının eşitlenmesiyle yürümeye başladı. Uzun süren tedavi süreci sonucunda sağ bacağı uzatılan ve sol bacağı kısaltılan Karakulluk, artık rahatça hareket edebiliyor.


Tansiyon hastalarına 'deniz' uyarısı! Uzun süre kalmayın

Yüzmenin sağlık açısından bir çok faydası bulunurken, yüksek tansiyon hastaları için zararlı olabiliyor.


Güneşlenirken uyuyanlar dikkat: “Hayatı tehdit eden bir durum”

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alihan Oral, sıcak çarpmasına karşı uyarılarda bulundu. Güneşlenirken uyumanın hayati tehlike arz edebileceğini ifade eden Doç. Dr. Alihan Oral, sıcak çarpmasından korunmanın yollarını aktardı.


Kanser cerrahisinde robotikle hızlı iyileşme

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turan Acar, kullanım alanı giderek yaygınlaşan robotik cerrahi yöntemiyle, kolon ve rektum kanseri ameliyatlarında hızlı iyileşme ve daha az ağrı açısından konfor sağladığını söyledi. Rrobotik cerrahi, özellikle rektum tümörlerinde, dar alanda çalışma kabiliyetine olanak verdiğini belirten Doç. Dr. Acar, bu sayede bazı hastaların kalıcı kolostomiden (torba) kurtulabildiğine dikkat çekti.


İngiltere'de diyabeti tokatla tedavi eden adam bir kişiyi öldürdü

İngiltere'de diyabeti tokatla tedavi eden adam bir kişiyi öldürdü


Annesi, ölümcül hastalığa yakalanan 7 yaşındaki oğlunu öldürdüğünü itiraf etti

T24 Dış Haberler İngiltere'de bir anne, ölümcül hastalığı olan oğlunun acısını hafifletmek için yüksek dozda morfin vererek öldürdüğünü itiraf etti. Antonya Cooper'ın oğlu Hamish Cooper'a, henüz 5 yaşındayken nadir görülen bir çocukluk kanseri olan 4. evre nöroblastom teşhisi kondu ve 1 Aralık 1981'de 7 yaşındayken evinde hayatını kaybetti. Oxfords...


Yanlış sünnet kayıplara yol açabilir

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Aluç, hekim olmayan kişiler tarafından yapılan sünnetlerin erken veya geç dönemde bazı komplikasyonlara yol açabileceğini söyledi.


İdrar yolu enfeksiyonu tanısı konuldu, saç ve diş çıkaran kanserli bir tümörü olduğu anlaşıldı

T24 Dış Haberler İngiltere'de Mia Robins isimli üniversite öğrencisi, doktorların kanser belirtilerini idrar yolu enfeksiyonuyla karıştırdığını iddia etti. Karnında baskılı bir ağrı hisseden genç kadına idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu ancak 21 yaşındaki genç kadın daha sonra yorgunluk, kilo kaybı ve saç dökülmesi gibi endişe verici semptomla...


Doktorları bile şaşırttı: Sigara boğazında kıllanma yaptı! 14 yıl boyunca devam etti... ‘Kıllı dil sorunuyla başvuran hastalar da var’

Uzun yıllardır sigara kullanan 52 yaşındaki Avusturyalı bir tiryaki; ses kısıklığı, nefes almada zorluk ve kronik öksürük şikâyetleriyle hastaneye başvurdu. Doktorların incelemesi sonucunda boğazının arka kısmında saç gibi kılların varlığı tespit edildi. Bilim dünyasında şaşkınlıkla karşılanan bu vaka, sigaranın sağlık üzerindeki potansiyel zararlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Peki sigara nasıl oluyor da böyle bir soruna neden oluyor?...


Adana’da ruh sağlığı tedavisi görenler tarımla terapi oluyor

Adana'da Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, tarımla terapi oluyor. Hastane yetkilileri, tarımsal faaliyetlerle uğraşan hastaların sağlık durumunun daha iyiye gittiğini gördüklerini vurguladı.


Living Large Fragman


Yaz Mevsiminde Göz Alerjisine Dikkat

Her mevsim oluşabilen göz alerjisi; polenler, güneş ışınları, havuzdaki klorlu su ve klimanın kurutucu etkisiyle bu mevsimde daha fazla görülüyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürüvvet Ayten Tüzünalp konuyu değerlendirdi.


Prof. Dr. Salih Boğa Endoskopik reflü tedavisi nedir?

Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD), mide asidinin veya diğer mide içeriklerinin yemek borusuna anormal şekilde geri kaçması ile karakterize bir durumdur.


Tarkan ÖZVARDAR Dostunuzun sağlığı için bunları günlük takip edin

Köpekler, sıkıntılarını ve rahatsızlıklarını konuşarak dile getiremeyen canlılardır. Onların dile getirmek istediklerini bizler takip ederek, izleyerek anlayabiliriz.


Kadınların 30’lu yaşlarında sıkça karşılaştığı sağlık sorunları

Bilim insanları, kadınların 30 yaşından sonra bazı hastalıklarla ve sağlık sorunlarıyla karşılaşma olasılığının dikkate değer şekilde arttığını ifade ediyor.


Sağlıklı Kilo Vermenin 12 Yolu

Yazın gelmesiyle artan kilo verme telaşı, sağlıksız diyetlere yönelimi artıyor. Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek yaz sıcaklarının kendini iyice gösterdiği bugünlerde sağlıklı kilo vermek isteyenlere tavsiyelerde bulundu.


Sağlık hizmeti halkın ayağına gidiyor

DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Akçakoca ilçesinde mobil kanser tarama tırında sağlık taraması yaptı, halkı bilgilendiriyor.


Böcek sokmaları, isilik! Çocuğunuzu yaz tehlikelerinden korumanın etkili yolları

Sınavlar ve okul döneminin yerini doyasıya tatile bıraktığı yaz mevsiminde açık havada geçirilen süre ve aktiviteler artarken, bazı yaz tehlikeleri ise çocukları gözetliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Evşen Çetin, çocuklarda yazın en sık karşılaşılan sorunları anlattı, önemli önerilerde bulundu.


Yazın kabusu! Uzmanından ölüm riski yaratan uyarı: 65 yaş üstü ve 5 yaş altındakiler dikkat

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, 'yaz ishali' ya da 'turist ishali' olarak adlandırılan hastalıklarda artışa dikkat çekti. Hastalıkla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Şener, "Bağırsak alışkanlıklarında değişim olarak adlandırılıyor. Bazen tamamen sulu olabiliyor, ağırlıkla katılıklar da olabiliyor. Beraberinde bulantı ve kusma da olabiliyor. Klinik tabloda hepsi...


Şaşırtan araştırma sonuçları: Dünya en mutlu zamanını yaşıyor

Yeni bir araştırmaya göre pandeminin etkili olduğu 2020 yılından bu zamana kadar dünyada olumlu duygular en yüksek seviyede.


Kalça kırıklarına çare! UZMAN İSİM AÇIKLADI: BUNLARA DİKKAT!

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Hakan Başaran, kalça kırıklarına artık multidisipliner yaklaşıldığını, hastanın dahiliye, geriatri, kardiyoloji, göğüs hastalıkları branşlarınca değerlendirilerek hızla ameliyat edilmeye çalışıldığını, bunun hastada ek problemlerin önüne geçip, ölüm oranlarını düşürdüğünü belirtti.


Endonezya’da dev piton ilaç almaya giden kadını yuttu

Endonezya’da dev piton ilaç almaya giden kadını yuttu


İzmir'de 200 kiloluk orkinosu defalarca bıçaklayıp avladı, görüntüler tepki topladı

İzmir Karaburun'da beslenmek için kıyıya kadar gelen orkinos plajda bulunan iki kişi tarafından bıçak ve zıpkın kullanılarak avlandı. Dev balığın defalarca bıçaklanması büyük tepki topladı. Kıyıya yaklaşan balığı böyle avladılar, o görüntüler bir hayli tepki topladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/izmirde-200-kiloluk-orkinosu-defalarca-bicaklayip-avladi-goruntuler-tepki-topladi-358446


(Düzeltme) Yapay zeka ile akciğer kanserinde erken teşhis imkanı

Altınbaş Üniversitesi'nde yürütülen TÜBİTAK 1001 destekli proje, makine öğrenmesi kullanarak akciğer kanseri tanısında devrim yapmayı hedefliyor. Doç. Dr. Handan Tanyıldızı Kökkülünk liderliğindeki proje ekibi, sarkopeni, yeni nesil inflamasyon belirteçleri ve PET/BT anatomik-metabolik biyobelirteçler aracılığıyla daha hızlı ve doğru tanı konulmasını amaçlıyor.


Kalp krizi nedeni! Sıcak havalarda kalp sağlığını korumanın 9 formülü

Eğer kalp hastalığı riski taşıyorsanız aşırı sıcaklarda dışarı çıkma konusunda her zamankinden daha fazla dikkatli ve özenli olmalısınız. Bu yüzden de bir takım önlemler almalısınız. Çünkü sıcak havalar kalp sağlığımızı bir hayli etkiliyor. Peki yaz aylarında kalp sağlığınızı korumak için neler yapabilirsiniz? İşte size 9 ipucu! Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Burak İşleyen anlattı.


Sol gözünde görme kaybı oluşan hasta Hatem’de sağlığına kavuştu

Keratokonus hastalığı nedeniyle sol gözünde görme kaybı oluşan hasta, Gaziantep Özel Hatem Hastanesi’nde gerçekleştirilen kornea nakliyle sağlığına kavuştu.


Bingöl'de bitkin halde bulunan atmaca yavrusu tedaviye alındı

Bingöl'de bitkin halde bulunan atmaca yavrusu tedaviye alındı Aziz ÖNAL/GENÇ (Bingöl),(DHA)-BİNGÖL’ün Genç ilçesinde bitkin halde bulunan atmaca yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Genç ilçesinde vatandaşların doğada bitkin halde bulduğu yavru atmaca, ihbarla bölgeye gelen Doğa Koruma ve Mi...


Küçük robotlar kanser hücrelerini tespit edip öldürebiliyor

T24 Dış Haberler Bilim insanları, gelecekteki tedaviler için heyecan verici bir gelişme olarak nitelendirdikleri, kanser hücrelerini hedef alıp öldürebilen minik robotlar ürettiklerini duyurdu. Nanorobotlar, hücrenin 'ölüm reseptörlerini' aktive ederek tümörlerin küçülmesine yardımcı oluyor. Tüm hücrelerde ölüm reseptörleri bulunduğundan, asıl zorl...


Bardağa döken yandı! Bu içecek şişesinde vitaminli...

Maden suyu mineral açısından çok zengin. Maden suyu içerisinde bol miktarda faydalı bileşen var. Peki maden suyu nasıl içilir?


Ömür GEDİK Nohutla meme büyütme

Nohut, vegan ve vejetaryen beslenenlerin olmazsa olmazı.


Uzmanı uyardı: ‘Uzun süre güneşte kalmak kanser riskini arttırıyor’

Doç. Dr. Mustafa Tosun, uzun süre güneşte kalmanın kanser riskini arttırdığını söyledi.


Sivilce sorununu kökünden çözüyor! Tıkanan gözenekleri açmanın en etkili yolu...

Akne, kıl köklerinin yağ ve ölü deri hücreleriyle tıkanması sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Beyaz nokta, siyah nokta veya sivilcelere neden olur. Akne, her yaştan insanı etkilemesine rağmen en çok gençler arasında yaygındır. Sıcak havaların gelmesi ile birlikte cilt yağlanması, siyah nokta ve sivilcelerde de artış görülebilmektedir. Peki yaz döneminde sivilce sorunlarına karşı ne gibi önlemler alınmalı? İşte sivilcelerin...


Kalın bağırsak cerrahisinde robotik dönem

Kolon ve rektum kanserlerinin cerrahisinde robot teknolojisi sayesinde daha hızlı iyileşme sağlanıyor. Medicana Sağlık Grubu genel cerrahi uzmanlarından Doç. Dr. Turan Acar, kullanım alanı giderek yaygınlaşan robotik cerrahi yönteminin kolon ve rektum kanseri ameliyatlarında hızlı iyileşme ve daha az ağrı açısından konfor sağladığına dikkati çekti. En büyük kolaylığın, özellikle rektum tümörlerinde, dar alanda çalışma kabiliyetinin robotla çok...


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Yaşlılık devrimine hazır olun

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, sağlıklı yaşlanmayla ilgili bilgiler vererek ''Yaşlılık bir 'kayıplar, hastalıklar, doktor/hastane kapılarında sağlık sorunlarına çare aramalar' dönemi olmaktan çıkmaya 'bir huzur, bir zarafet, bir bilgelik ve bir kendine has iyilik dönemi' olarak algılanma sürecine girdi, giriyor'' dedi.


Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 başarılı ameliyat daha

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez laparoskopik istmosel ve endometrioma ameliyatları yapıldı.


Ebeveynler dikkat: Çocuğunuz siber zorbalığa maruz kalıyor olabilir! Bu belirtiler başaldıysa...

Günümüzde internet kullanımı ilkokul çağındaki çocuklarda bile oldukça yaygın. Sanal ortamda bireyleri intihara sürükleyebilen siber zorbaların hedefi ise sıklıkla çocuklar oluyor. Uzman Psikolojik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, “Siber zorbalık vakaları, ülkemizde özellikle orta ve lise dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında en sık karşılaşılan vakalar arasında yer alıyor” dedi.


Çikolata yerken kalp sağlığını korumak mümkün mü? Şeker kontrolünde çikolatanın rolü nedir? Olumsuz etkileri var mı?

Çikolata tüketimi, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla uzun yıllardır popülerliğini koruyor. Özellikle bitter çikolatanın içerdiği yüksek kakao oranı, sağlığımıza sayısız yarar sağlıyor. Peki, çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkileri neler? Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir mi? Ve insülin direncini nasıl azaltabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sizler için anlattı.


Nadir bir hastalıkla dünyaya gelen bebeğin ayakları kontrolsüz bir şekilde büyüyor

T24 Dış Haberler İrlanda'da iki yaşındaki Axel Horgan isimli bebeğe, vücudun bazı kısımlarının diğerlerinden çok daha hızlı büyümesine neden olan konjenital lipomatöz aşırı büyüme adı verilen genetik bir rahatsızlık teşhisi kondu. Axel, dünyada damar, cilt, omurga, kemik veya eklem anormalliklerinin bir arada görüldüğü bu rahatsızlığa sahip sadece ...


Dünyaca ünlü araştırmacı doktor uyguladığı 'uzun ömür diyeti'nin sırlarını anlattı: Bu üç şeyi her gün yapıyor

Uzun ömürlü olmak, sağlıklı yaşlanmak herkesin hayali. Son dönemde bu alanda yapılan araştırmalar, beslenmenin ömrü uzatmakta en önemli unsurlardan biri olduğunu gösteriyor. Peki nasıl bir beslenme? O sorunun cevabını da dünyanın en tanınmış uzun ömür araştırmacılarından biri verdi.


Grip şüphesiyle doktora gitti, kollarını ve bacaklarını kestiler! Öğretmenin hikayesi eğlence parkında başladı

Genç bir öğretmen, öğrencileriyle birlikte eğlence parkına bir geziye gitti. Gün içerisinde hafif rahatsızlandı ancak bu durumu çok önemsemedi. Geri dönüşte durum daha vahim hale gelince olanlar oldu.


Tatiliniz kabusa dönmesin! Buz küplerinden, sınırsız içeceklerden uzak durun

Tatil sezonundayız. Tatil deyince genelde diyetler bozuluyor, dışarıda yiyip içiliyor. Açık büfeler, çeşmeden doldurulan sınırsız içecekler, rengarenk dondurmalar bizi cezbediyor ama eğer dikkatli olmazsak tatilimiz yaşayacağımız mide-bağırsak hastalıkları yüzünden kâbusa dönebiliyor. Peki tatilde bağırsak sağlığı için nelere dikkat etmek gerekir? Bunu önlemek ve hastalandığımızda semptomları hızla hafifletmenin yolları neler?


Yaz sıcakları kalbinizden vurmasın

Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte kalp ve damar problemlerine bağlı ölümler de artış gösteriyor. Sıcak havalarda vücudun ısı dengesinin korunması için kalp, akciğerler ve böbreklerin daha fazla çalışması gerekir. Bu da özellikle kalp hastaları için büyük bir risk oluşturuyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, aşırı sıcak havalarda vücudun kendini serin tutmak için daha fazla çalıştığını, bu durumun ise kalbin...


Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte gıda zehirlenmeleri de artıyor

Sıcaklıkların yükselmesiyle gıda zehirlenmeleri vakaları da ciddi oranda artış göstermeye başladı. Temel ihtiyaçlar olan gıda ve su, temizlik kurallarına dikkat edilmediğinde zararlı mikroorganizmalara ev sahipliği yaparak hastalık sebebi olabiliyor.


Prostat kanserinde robotik cerrahi

Robotik kanser cerrahisi, cerrahi müdahaleyi gerçekleştirmek için robotik sistemlerin kullanıldığı bir cerrahi yöntemdir. Bu sistemler, cerrahın hassasiyetini artırmak, daha ince ve zor ulaşılabilen alanlara erişimi kolaylaştırmak ve hastanın iyileşme sürecini hızlandırmak gibi avantajlar sunar. Robotik cerrahi, kanser tedavisi dahil olmak üzere birçok cerrahi alanında kullanılmaktadır. Bu teknoloji, cerraha, cerrahi aletleri ve kameraları...


Sabah 5-10 dakika sonra öksürüyorsanız dikkat! Uzman isim uyardı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bronşların kalıcı olarak genişlediği bir sağlık sorunu olan 'bronşektazi' hastalığına ilişkin uyarıda bulundu; "Sabahleyin uyandıktan sonra gece boyu atamadığınız birikmiş balgamı uyandıktan 5-10 dakika sonra öksürerek atıyorsanız; sizde de bronşektazi olabilir. Kalp hastalığı ya da böbrek fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkileri ortaya çıkabilir. Onun için bu hastalarda tanının bir an önce...


Selin Irmak KAÇMAZ Alzheimer’ı yenmek mümkün mü? Bu sorunun cevabı şaşırtıcı bir şekilde evet olabilir!

Alzheimer hastalığı durdurulabilir mi? Yeni bir çalışmaya ve bu çalışmaya katılan iki Alzheimer hastasına göre cevap “evet”.


Excimer lazer tedavisi ile ’gözlüksüz’ görmek mümkün olabilir

Excimer lazer tedavisinin hipermetrop, miyop ve astigmat tedavisinde kullanılan en yaygın tedavi olduğunu belirten Kayseri Doktor ÖZ Göz ve Cerrahi Lazer Merkezi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış, özellikle asker polis adaylarının bu tedaviden yararlanarak meslek sahibi olabileceklerini bildirdi.