Trending:


İngiltere’de artan sıcaklar nedeniyle sarı alarm verildi

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), artacak sıcaklar nedeniyle ‘Sarı Alarm’ verdi.


Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

Teknolojinin hızlı gelişimi, özellikle 2000'li yıllardan itibaren doğan nesillerin, geleneksel iletişim biçimlerini terk ederek sanal dünyanın parçası olmasına neden olurken, bu durum kalıcı sağlık sorunlarına kapı aralıyor.


Meyve, sebze ve bitkilerdeki tarımsal zararlılar yapay zeka sistemi ile azaltılıyor

Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Altınok ve eşi Dr. Öğr. Üyesi Alper Altınok'un tasarladığı yapay zeka sistemi ile tarımsal hastalık ve zararlılar tespit edilerek, gereksiz zirai ilaç kullanımının önüne geçiliyor.


Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 başarılı ameliyat daha

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez laparoskopik istmosel ve endometrioma ameliyatları yapıldı.


Çocuğunuza konserve kutu gıdaları verirken dikkatli olun: Erken ergenliğe neden olabilir

Günlük hayatta yaygın olan konserve kutu gıdalar, plastik saklama kapları ve damacanalarla ilgili uyarıda bulunan Doç. Dr. Mustafa Temizel, bu maddelerin uzun vadeli kullanımında tehlikeli olabileceğine işaret etti. Bazılarının içinde bulunan BPA’nın östrojen hormonunu taklit ettiğini belirten Doç. Dr. Temizel, “Çocuğunuzun erken ergenliğe girmesine neden olabilir. Ayrıca erkeklerde kısırlık da yapabilir” dedi.


Afyonkarahisar’da tedavileri tamamlanan kuşlar doğaya salındı

Afyonkarahisar’da tedavileri tamamlanan 45 kerkenez, 14 kulaklı orman baykuşu ve 1 şahin doğaya salındı.


Güneşteki mucize: D vitamini

D vitamini değerlerinizi düzenli olarak kontrol ettiriyor musunuz? Eğer bu önemli moleküle hak ettiği değeri vermiyorsanız, çok ciddi hastalıklara yakalanma riskiyle karşı karşıya olduğunuzu bilmelisiniz. Çünkü D vitamini eksikliği, başta kanser olmak üzere kemik erimesi, diyabet, kalp rahatsızlıkları, romatizma, kronik yorgunluk ve depresyon gibi daha birçok hastalığın oluşmasının ana nedenleri arasında. Buğra Buyrukçu yazdı...


Bağışıklığınız sağlam mı? Bağışıklığa zarar veren yanlışlar neler? Güçlü bağışıklık için hangi vitaminler şart? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı

“Her şeyin başı bağışıklık!” cümlesi en doğru sağlık cümlelerinden biridir. Nedenine gelince... Eğer yeteri kadar güçlü bir bağışıklığınız yoksa mikrobik hastalıklara (gribe, nezleye, COVID’e, sinüzite, tonsillite, faranjite, bronşite) daha sık ve daha kolay yakalanır hatta herhangi bir kansere paçanızı kaptırma şansızlığı bakımından bile daha riskli hale gelirsiniz. Özellikle mikrobik hastalıkların yaygınlaştığı, virüslerin, bakterilerin...


Fonksiyonel tıp, hastalıkların kök sebebini çözmeyi amaçlıyor

Sağlık alanında son yıllarda önemli bir yer edinen "Fonksiyonel Tıp Yaklaşımı" hakkında bilgi veren Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Nejat Küçükdağ, kişiyi bütüncül olarak ele alan fonksiyonel tıp yaklaşımıyla hastalıkların kök sebebini bulmaya çalıştıklarını belirtti.


Uzman isim uyardı: Kanser riskini arttırıyor!

Doç. Dr. Mustafa Tosun, uzun süre güneşte kalmanın kanser riskini arttırdığını söyledi. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş kremi kullanımında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanı yaptığı açıklamada sahte güneş kremlerine karşı uyarılarda bulunurken her üç saatte bir kremin yenilenmesi gerektiğini vurguladı.


Migren hastaları yazın ekstra dikkat etmeli

Türkiye'de her 5 kadından birinin ve her 10 erkekten birinin migren hastası olduğunu söyleyen uzmanlar, migrenin tedavi edilmediği takdirde kişinin yaşam kalitesine ciddi zarar verebileceğini söyledi.


14'ünde gelen ikinci kalple yaşayacak

Doğuştan kalp hastası olan ve son 5 yıldır kalp nakli bekleyen Kaan Toprak Kökçü, fenalaşarak kaldırıldığı hastanede kalp nakli oldu.


Uzmanı, yılan ve akrep sokmasında yapılması gerekenleri anlattı

Tunceli Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Celal Oktay Karataş, yılan ve akrep sokmasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yılan ve akrep zehrinin etkilerinin türlerine, etkilenen bölgenin konumu ve kişinin metabolik yapısına göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Karataş, panik yapmamayı, etkilenen bölgenin temizlenmesini ve bandaj uygulamasının doğru şekilde yapılmasını önerdi. Ayrıca, zehirlenen bölgenin emilmesi veya kesilmesinin sakıncalarına dikkat çekti ve 112 ile iletişime geçilerek en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.


Alzheimer hastaları için ‘yaşam tarzı değişikliği’ umudu

Amerika’da Alzheimer hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada, tedavilerinin yanı sıra yaşam tarzı değişiklikleri uygulayan hastaların zihinsel performans ölçeklerinde olumlu artışlar sağlandığı tespit edildi. İEÜ Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Ünitesi hekimi Dr. Kerem Korkut, “Araştırma sonuçlarında, yaşam tarzını değiştiren hastaların bağırsak florasında çok önemli değişiklikler olduğu görülüyor. Özellikle Alzheimer'da hastalığın...


PAÜ Hastanelerinde Psiko-Onkoloji Polikliniği hizmet vermeye başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi bünyesinde sağlık hizmeti verecek olan Psiko-Onkoloji Polikliniğinin açılışı gerçekleştirildi.


İş hayatına da engel olan 3 yıllık hastalıklarından bir böbreğinin alınmasıyla kurtuldu

Gaziantep'te yaşayan 32 yaşındaki Tuğba Kübra Şahin, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı şikayetiyle başvurduğu hastanede bir böbreği alınınca sağlığına kavuştu.


İnsanlarda merak uyandıran 'insan yüzlü örümceği' kavanozda besliyor

Hatay'da haşere ilaçlama uzmanı Mehmet Şirin, toplum içinde 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen ve merak uyandıran köşeli yengeç örümceğini kavanozda beslemeye başladı. Şirin, örümceğin zararsız olduğunu ve böcekleri yiyerek neslini devam ettirdiğini belirtti.


Penis kanseri vakaları artış gösteriyor

T24 Dış Haberler Uzmanşar, penis kanseri vakalarının ve amputasyonların dünya çapında "endişe verici bir oranda" arttığını ifade etti. Vakaların önümüzdeki 30 yıl içinde yüzde 77 oranında artabileceği uyarısı yapıldı. Penis kanseri, sıklıkla 50 yaş üstündeki erkekleri etkileyen nadir bir hastalık türü olarak biliniyor. Penis kanserinin belirtileri ...


İzmir'de 200 kiloluk orkinosu defalarca bıçaklayıp avladı, görüntüler tepki topladı

İzmir Karaburun'da beslenmek için kıyıya kadar gelen orkinos plajda bulunan iki kişi tarafından bıçak ve zıpkın kullanılarak avlandı. Dev balığın defalarca bıçaklanması büyük tepki topladı. Kıyıya yaklaşan balığı böyle avladılar, o görüntüler bir hayli tepki topladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/izmirde-200-kiloluk-orkinosu-defalarca-bicaklayip-avladi-goruntuler-tepki-topladi-358446


Çocuk havuzlarından kaynaklanabilecek salgınlara dikkat

Sezonun açılmasıyla yaz enfeksiyonları da kendini göstermeye başladı. Yaz aylarında havuzların yaygın olarak kullanılmasıyla enfeksiyon riskinin artığını söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara, yazın ortak kullanım alanlarının başında gelen çocuk havuzlarına dikkat çekti. Büyük çocuklar hatta erişkinlerin bile bu virüsle enfekte olabileceğine işaret eden Doç. Dr. Kara, bu hastalıktan korunmak için hijyen kurallarına...


Yaz Mevsiminde Göz Alerjisine Dikkat

Her mevsim oluşabilen göz alerjisi; polenler, güneş ışınları, havuzdaki klorlu su ve klimanın kurutucu etkisiyle bu mevsimde daha fazla görülüyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürüvvet Ayten Tüzünalp konuyu değerlendirdi.


Berrin Yiğit Serin ve hafif tatiller geçirmek için

Yaz sıcaklarında sahillerde ve deniz kenarında iyi beslenmek için önerilerime dikkat ederek vücudunuzu serin ve enerji seviyenizi oldukça yüksek tutabilirsiniz. Unutmayalım; dengeli bir beslenme planı ve yeterli sıvı tüketimi sıcak havalarda sağlığımızı korumanın asıl anahtarı…


Diyabetliler 30 yıl incelendi: Ağızlar açık kaldı! Şeker hastalığının ruh ikizi besinler

Diyabet üzerine birçok araştırma yapılıyor. 30 yıl süren diyabet araştırmasına göre beslenme şekli bu hastalığı etkileyebiliyor. Peki diyabet hastalığına ne yol açar?


Şeker hastalarında kullanılan insülin iğneleri kilo vermek isteyenlere uyarı

Şeker hastalarında kullanılan insülin iğneleri, kilo vermek isteyen hastalar tarafından da kullanılıyor. Ancak uzmanlar, uzun süreli kullanımının hormonal bozukluklara ve pankreas kanseri riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor. İlaçların doktor kontrolünde kullanılması gerektiği vurgulanıyor.


Tarih Boyu Tütsü ile Tedavi Yöntemleri BAÇEM'de Konuşuldu

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali kapsamında düzenlenen seminerde, Aromaterapist Laborant Dr. Rana Babaç Çelebi tütsünün tarih boyunca kullanımını ve tedavi amaçlı kullanılan sistemlerini anlattı.


Sıcak havalarda isiliğe dikkat

Yaz sıcaklarının iyice kendini gösterdiği bu günlerde uzmanlardan 'isilik' ile ilgili uyarı geldi.


Annesi, ölümcül hastalığa yakalanan 7 yaşındaki oğlunu öldürdüğünü itiraf etti

T24 Dış Haberler İngiltere'de bir anne, ölümcül hastalığı olan oğlunun acısını hafifletmek için yüksek dozda morfin vererek öldürdüğünü itiraf etti. Antonya Cooper'ın oğlu Hamish Cooper'a, henüz 5 yaşındayken nadir görülen bir çocukluk kanseri olan 4. evre nöroblastom teşhisi kondu ve 1 Aralık 1981'de 7 yaşındayken evinde hayatını kaybetti. Oxfords...


Sıcak kum ve şortlar varisi tetikliyor tetikliyor

Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doktor Müslim Gül, sıcak kuma yatmanın ve şort ile gezmenin varis hastalığını tetiklediğini söyleyerek ağrıların iki katına çıkabileceğini vurguladı.


Kalça kırıklarına ‘multidisipliner müdahale’ ile ölüm oranları düştü

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Hakan Başaran, yaptığı yazılı açıklamada, kalça kırıklarının günümüzde halk sağlığı sorunu olarak nitelendirildiğini belirterek, ileri yaşlarda en sık hastaneye yatış nedenlerinden biri olduğunu ifade etti. Öte yandan Başaran, kalça kırıklarına artık multidisipliner yaklaşıldığını, bu müdahalenin problemlerin önüne geçip, ölüm oranlarını...


Balkonda içki içerken sevgilisi ile birlikte aşağı düşmüştü! 5 gün sonra hayatını kaybetti

Aydın'ın Efeler ilçesinde sevgilisi E.A. (42) ile birlikte içki içerken balkondan düşen Erdal Karakaş (43), tedavi gördüğü hastanede 5 gün sonra yaşamını yitirdi. E.A.'nın ise tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. İlginizi Çekebilir Olay, 1 Temmuz günü saat 01.30 sıralarında Doğanköy Mahallesi'nde meydana geldi. Erdal Karakaş, iddiaya göre, sevgilisi olduğu öğrenilen E.A. ile birlikte tek katlı evlerinin balkonunda içki içmeye...


Egzersizin menopoza 5 faydası

Tüm dünyada insan ömrünün uzaması ile birlikte menopozal dönem yaşam süresi ve bundan etkilenen kadın sayısı da artıyor. Menopoz neden olduğu sistemik, biyolojik ve psikolojik değişiklikler nedeni ile kadın yaşamında önemli bir değişim noktasıdır. Menopozun kadın için bir son değil tam tersine yeni bir başlangıç noktası olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sibel Malkoç menopozla ilgili son gelişmeleri anlattı.


İş insanı Can Kıraç hayatını kaybetti

İş insanı Can Kıraç 97 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Tansiyon hastaları denizde uzun süre kalmamalı

Yüzmenin sağlık açısından bir çok faydası bulunurken, yüksek tansiyon hastaları için zararlı olabiliyor.


(Düzeltme) Yapay zeka ile akciğer kanserinde erken teşhis imkanı

Altınbaş Üniversitesi'nde yürütülen TÜBİTAK 1001 destekli proje, makine öğrenmesi kullanarak akciğer kanseri tanısında devrim yapmayı hedefliyor. Doç. Dr. Handan Tanyıldızı Kökkülünk liderliğindeki proje ekibi, sarkopeni, yeni nesil inflamasyon belirteçleri ve PET/BT anatomik-metabolik biyobelirteçler aracılığıyla daha hızlı ve doğru tanı konulmasını amaçlıyor.


Et yiyen bakteriler burnunu yedi, ölümden döndü

T24 Dış Haberler İngiltere'de yaşayan 60 yaşındaki Beatrice Johnson, et yiyen bir mikroba yakalandıktan sonra ölümden döndü. Kent'teki Tunbridge Wells Hastanesi doktorları tarafından kendisine "septik şok" teşhisi konulan kadına, sevdikleriyle vedalaşması tavsiye edildi. Kadının burnunun nekrotizan fasiit adı verilen, et yiyen bir mikrop tarafından...


Uzmanı, sıcak çarpmasına karşı uyardı

Acil Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Özel, sıcak çarpmalarında riskli grubu sıraladı. Yaz aylarının gelişiyle birlikte artan hava sıcaklıkları, beraberinde sağlık risklerini de getiriyor. Uzmanlar, son günlerde artan sıcaklıklara karşı uyarılarda bulunarak, sıcak çarpmasının birçok hastalığa yol açabileceğini vurguladı. Sıcak çarpması vücut ısısının yüksek derecelere çıkması ve bu yüksek derecelerle vücudun başa çıkamaması olayıdır. Genellikle sıcak ve nemli havalarda ortaya çıkar. Uzun süre sıcakta kalmadan veya ağır egzersiz yapanlarda görülen bir durumdur. Sıcak çarpmasının belirtileri genellikle basit baş ağrısı ve baş dönmesiyle başlayıp kas kramplarına, bulantı ve kusmalara kadar gidebilir. Özellikle bilinç değişikliğine de neden olabilir. Genellikle sıcak çarpmalarında ilk önce kişiyi serin bir yere almalıyız. Bununla ilgili de soğutma mekanizması olarak soğuk suya daldırabiliriz. ya da ıslatılmış havlu ya da çarşafı vücudun belirli yerlerine sarabiliriz. Burada amaç vücudu bir an önce sıcak ortamdan uzaklaştırıp serin ortama getirmektir. Hastanın bilinci açıksa su içmeye teşvik edebiliriz. Ama eğer bilinç kapalıysa hemen 112 Acil Çağrı Merkezini arayıp yardım istemeliyiz. Genellikle 65 yaş ve üstü hastalar, 0-1 yaş ile küçük yaş grubundaki çocuklar sıcak çarpmalarında risk grubundadır. Özellikle yaşlı olmasa bile kalp, hipertansiyon, diyabet hastalığı gibi durumlar da risk grubundadır. Aynı şekilde aşırı kilolu kişiler de risk grubundadır. Zorunlu olmadıkça yaz dönemlerinde saat 10.00 ile 16.00 arasında dışarıya çıkmamalıyız. Eğer dışarı çıkıyorsak bol giysiler kullanmak zorundayız. Eğer sıcak çarpmasıyla ilgili bir öngörü varsa sık duş alınabilir.


Hep çöpe atardık ama kavun çekirdeğinin bir teki bile mideye şifaymış! Nasıl yenileceği de çok basit: Bal kavunun faydaları

Yaz mevsiminde çok tüketilen kavun genellikle çekirdeklerinden ayrılıp servis edilir. Çekirdekler de çöpe atılır. Ancak yemek sonrası şişkinliği ve gaz problemini ortadan kaldırdığını hiç duydunuz mu?


Ebeveynler dikkat: Çocuğunuz siber zorbalığa maruz kalıyor olabilir! Bu belirtiler başaldıysa...

Günümüzde internet kullanımı ilkokul çağındaki çocuklarda bile oldukça yaygın. Sanal ortamda bireyleri intihara sürükleyebilen siber zorbaların hedefi ise sıklıkla çocuklar oluyor. Uzman Psikolojik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, “Siber zorbalık vakaları, ülkemizde özellikle orta ve lise dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında en sık karşılaşılan vakalar arasında yer alıyor” dedi.


Dünyaca ünlü araştırmacı doktor uyguladığı 'uzun ömür diyeti'nin sırlarını anlattı: Bu üç şeyi her gün yapıyor

Uzun ömürlü olmak, sağlıklı yaşlanmak herkesin hayali. Son dönemde bu alanda yapılan araştırmalar, beslenmenin ömrü uzatmakta en önemli unsurlardan biri olduğunu gösteriyor. Peki nasıl bir beslenme? O sorunun cevabını da dünyanın en tanınmış uzun ömür araştırmacılarından biri verdi.


Bu yaşa dikkat! Hamile kalma ihtimali giderek düşüyor!

Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.


Antibiyotikte çığır açan buluş

Bağırsaktaki faydalı bakterilere zarar vermeyen ve en zor bakterilere karşı etki eden bir antibiyotik molekülü bulundu. Prof. Dr. Vedat Turhan, “Çığır açan bir keşfe imza atılmış oldu” dedi.


Uzmanlardan önemli uyarı: Takviyeyi merdiven altından almayın! Ölüme bile yol açabilir

Türkiye genelinde binlerce gıda takviyesi ilaç gibi her yaştan vatandaş tarafından kullanılıyor. Bu talep artışıyla birlikte sahte ürün üretimi de arttı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Coşkun Usta, “Bu pazar o kadar genişledi ki kötüye kullanım da doğal olarak arttı. Yüzde 3’lerdeyken kimse merdiven altı üretim düşünmüyordu. Ciddi suiistimal var. Zararlı, toksik olanlar var. Ölenler var” dedi.


Depresyonun soğuk algınlığı ve grip gibi bulaşıcı olduğu ortaya çıktı! ‘Tıpkı bir kişinin esnemesiyle karşısındaki kişinin esnemesi gibi...’ | Bu nasıl oluyor, nelere dikkat etmeli?

Günümüzde depresyon gibi düşük ruh hali ve çaresizlik semptomlarından şikayetçi olan insanların sayısı artıyor. Yapılan araştırmalar, her beş kişiden birinin depresif semptomlar yaşadığını gösteriyor. Finlandiya'da yapılan yeni bir çalışma ise depresyonun, soğuk algınlığı veya grip gibi bulaşıcı olabileceğini ortaya çıkardı. Bu durumun nasıl gerçekleştiği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunu uzman Psikolog Deniz Mutlu ile mercek altına...


Cep telefonuyla geçirilen süreye dikkat! Hemoroid, anal fissür gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor

Tuvalette cep telefonu kullanma alışkanlığı, sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Tuvalette geçirilen süreyi uzatan bu alışkanlık, hemoroid ve anal fissür gibi ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Ayrıca, bakteri ve virüslerin yayılmasına da yol açıyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, cep telefonuyla tuvalete girmenin getirdiği tehlikelere dikkat çekiyor.


Sevgililerin alkollü eğlencesi faciayla bitti! Biri öldü, diğeri yaralandı

Aydın'ın Efeler ilçesinde sevgilisiyle birlikte içki içerken balkondan düşen Erdal Karakaş, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sevgilisi ise tedavisinin ardından taburcu edildi.


Odaklanma ve farkındalığınızı artıracak egzersizler

Farkındalığınızı nasıl artırırsınız? İşte size yardımcı olacak egzersizler...


Sadece 2 yılda 88 kilo veren anne konuştu: 2 çocuk yaptıktan sonra bu adımı uyguladım!

Bir anne 88 kilo verdiği macerayı anlattı. Ufak ve basit değişiklikler yaptığını söyleyen Danielle, hayatı boyunca kilo alan biri olduğunu ama artık bu durumun değiştiğini söyledi.


Excimer lazer tedavisi ile ’gözlüksüz’ görmek mümkün olabilir

Excimer lazer tedavisinin hipermetrop, miyop ve astigmat tedavisinde kullanılan en yaygın tedavi olduğunu belirten Kayseri Doktor ÖZ Göz ve Cerrahi Lazer Merkezi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış, özellikle asker polis adaylarının bu tedaviden yararlanarak meslek sahibi olabileceklerini bildirdi.


Sivilce sorununu kökünden çözüyor! Tıkanan gözenekleri açmanın en etkili yolu...

Akne, kıl köklerinin yağ ve ölü deri hücreleriyle tıkanması sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Beyaz nokta, siyah nokta veya sivilcelere neden olur. Akne, her yaştan insanı etkilemesine rağmen en çok gençler arasında yaygındır. Sıcak havaların gelmesi ile birlikte cilt yağlanması, siyah nokta ve sivilcelerde de artış görülebilmektedir. Peki yaz döneminde sivilce sorunlarına karşı ne gibi önlemler alınmalı? İşte sivilcelerin...


Dünyanın en bulaşıcı hastalığı ile mücadelede önemli gelişme: Tamamen ortadan kaldırılabilir

T24 Dış Haberler ABD'de kızamığa karşı verilen mücadelede bilim insanlarının geliştirdiği yeni aşılar sayesinde önemli bir ilerleme kaydedilerek hastalığın tamamen ortadan kaldırılabileceği yönünde umutlar yeşertildi. Amerikalı araştırmacılar, nötralize edici bir antikorun son derece bulaşıcı virüsü nasıl bloke edebildiğini keşfettiklerini açıkladı...