Sağlık & Fitness

Trending:


Tedavisi bulunamadı... Enes'in tek isteği gülmek

Adana'da geçirdiği beyin kanamasının ardından yüzünde oluşan kitle her geçen gün büyüyen ve sağ gözünü kaybeden Enes Bakır, doktorların hastalığını tedavi edemediğini belirterek, yardım istedi.


Midenizin zili çalmayacak! Kilo verdirirken tok tutan besinler, sittin sene acıktırmıyor

Kilo verirken aç hissetme riski var. Tok tutan besinler gün boyu enerjinizin depolanmasını sağlıyor. Peki hangi besinler toklukla beraber formda kalmanızı sağlar?


Araştırmalar tüm gerçeği ortaya çıkardı! Vücudu susuz bırakıyor

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için her gün vücudunuzun ihtiyacı kadar su içmeniz gerekir. Su, yaşam kaynağıdır. Organlarınızın düzenli çalışması için su içmeniz gerekir. Ancak bazen su yerine başka içecekleri tüketmeyi tercih edersiniz. Bu içecekler su ihtiyacınızı karşılamaz. Aksine vücudun daha çok susuz kalmasına sebep olur. İşte o içecekler... (Posta)


Dr. Hakan Kutlu: ”İmkanınız varsa havuz yerine denizi tercih edin”

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji hekimi Dr. Hakan Kutlu havuz kullanımıyla birlikte enfeksiyonların da arttığına dikkat çekerek “Havuz yerine denizi tercih edin ya da girecekseniz havuzun düzenli temizliğinin yapıldığından emin olun” tavsiyesinde bulundu.


Probiotikler bazı hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde etkili

Günümüzde sıkça kullanılan probiyotiklerin etkinliğiyle ilgili Prof. Dr. Nihat Okçu merak edilenleri açıkladı.


Nadir bir hastalıkla dünyaya gelen bebeğin ayakları kontrolsüz bir şekilde büyüyor

T24 Dış Haberler İrlanda'da iki yaşındaki Axel Horgan isimli bebeğe, vücudun bazı kısımlarının diğerlerinden çok daha hızlı büyümesine neden olan konjenital lipomatöz aşırı büyüme adı verilen genetik bir rahatsızlık teşhisi kondu. Axel, dünyada damar, cilt, omurga, kemik veya eklem anormalliklerinin bir arada görüldüğü bu rahatsızlığa sahip sadece ...


Endonezya’da dev piton ilaç almaya giden kadını yuttu

Endonezya’da dev piton ilaç almaya giden kadını yuttu


Kolon kanseri önlenebilir bir hastalıktır

Hem erkeklerde hem kadınlarda en sık görülen kanserlerden biri olmasına karşın kolon kanseri yaşam kaybına neden olmaya devam ediyor. Üstelik istatistiklere göre artık çok daha erken yaşlarda görülüyor. Bu denli önemli olan bu sorunun önüne düzenli yapılacak taramalarla geçilebilmesinin aslında bir anlamda şans olduğunu söyleyen İç Hastalıkları, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Meltem Ergün, risk olsun ya da olmasın toplumdaki herkesin 45...


Tansiyon hastaları denizde uzun süre kalmamalı

Yüzmenin sağlık açısından bir çok faydası bulunurken, yüksek tansiyon hastaları için zararlı olabiliyor.


Halk sağlığı uzmanından klimaları doğru kullanma uyarısı

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Halk Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Aylin Güngör, sıcak havalarda klima kullanımı ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu.


Yaşam tarzı, genetik faktörleri etkiliyor: Kalp hastalığı riskini azaltan 8 faktör

Yapılan araştırmalar, 8 yaşam tarzı faktörünün, kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden ölme riskini yaklaşık yüzde 80 oranında azalttığını ortaya koydu.


Birçok hastalığı tetikliyor: Sofranızda asla bulundurmamanız gereken yiyecekler

ABD'li New York Post gazetesi, en zararlı yiyecekleri kamuoyu ile paylaştı. İşte, zamanla vücudunuza zarar veren ve pek çok hastalığı tetikleyen o besinler...


Geçmeyen ağız kokusuna dikkat: Bu hastalıkların habercisi olabilir

Ağız kokusu, sosyal yaşamı etkileyen önemli sorunlardan biri. Bağırsak sağlığı uzmanı Chris Dubberley, ağızdaki "keskin yumurta kokusunun" kötü ağız hijyeninden daha fazlası olabileceğini açıkladı.


Yağ bezesi mi, tümör mü? Yağ bezelerinin 4 özelliğine dikkat

Vücudun ense, sırt, kollar ve bacaklar bölgelerinde yumru şeklinde ortaya çıkan yağ bezeleri ilk görüldüğünde çoğu zaman endişeye neden olabiliyor. Lipom adı verilen yağ bezeleri genellikle iyi huylu lezyonlar olmasına rağmen, kontrolsüzce büyümeleri nedeniyle kişi için estetik bir sorun haline gelebiliyor. Bulunduğu yere göre ağrıya da neden olabilen yağ bezeleri bazen tümörlerle karıştırılabiliyor. Doç. Dr. Türken Bahadır Arıkan, yağ bezeleri...


Sivilce sorununu kökünden çözüyor! Tıkanan gözenekleri açmanın en etkili yolu...

Akne, kıl köklerinin yağ ve ölü deri hücreleriyle tıkanması sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Beyaz nokta, siyah nokta veya sivilcelere neden olur. Akne, her yaştan insanı etkilemesine rağmen en çok gençler arasında yaygındır. Sıcak havaların gelmesi ile birlikte cilt yağlanması, siyah nokta ve sivilcelerde de artış görülebilmektedir. Peki yaz döneminde sivilce sorunlarına karşı ne gibi önlemler alınmalı? İşte sivilcelerin...


Yaz sıcakları kalbinizden vurmasın

Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte kalp ve damar problemlerine bağlı ölümler de artış gösteriyor. Sıcak havalarda vücudun ısı dengesinin korunması için kalp, akciğerler ve böbreklerin daha fazla çalışması gerekir. Bu da özellikle kalp hastaları için büyük bir risk oluşturuyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, aşırı sıcak havalarda vücudun kendini serin tutmak için daha fazla çalıştığını, bu durumun ise kalbin...


Göz tembelliği tedavisinde erken teşhis başarıyı artırıyor

Özel Atagöz Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Onur Aydın, göz tembelliğinin erken teşhis edilip tedavi edilmezse, kalıcı görme kaybına neden olabileceğini belirterek çocuklarda düzenli göz muayenelerinin küçük yaştan itibaren çok önemli olduğunu söyledi.


Kansersiz Yaşam Derneği, "Ruhun Işığında Gülümse" projesini başlattı

Kansersiz Yaşam Derneği, kanser tedavisi gören hastaların psikolojik iyilik hallerini desteklemek amacıyla "Ruhun Işığında Gülümse" projesini başlattı.


Yalçın BAYER Sağlıklı beslenmenin gizli kahramanı: Yumurta

Yumurta, sağlıklı ve doğal beslenme için yaratılmış bir gıdadır.


Bakkal poşeti bile taşıtmayan hastalık: Dermografik ürtiker! Yaz sıcakları tetikliyor

Ürtiker yani halk arasındaki adıyla kurdeşen, özellikle 6 haftadan uzun süre devam edip kronikleştiğinde, hastaları canından bezdirebiliyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermotoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, kronik kurdeşen türleri içinde en ilginç olanın Dermografik ürtiker olduğunu kaydederek, hastanın alışveriş poşetini taşırken bile cildinin kabarabildiğini belirtti. Prof. Dr. Kutlubay, hastaların ezbere kortizon içeren...


Menopoz dönemini rahat geçirmek için 7 etkili öneri

Kadın hayatının doğal bir parçası olan menopoz dönemi, fiziksel ve ruhsal önemli değişikliklerin meydana geldiği bir süreçtir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Yaz aylarında sıvı tüketiminin önemi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Meltem Demirci, yaz aylarında yeterince sıvı alınmazsa, susuz kalma (dehidrasyon) riskiyle karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.


Z kuşağı tehlikede! Dijital çağın yeni hastalığı: Mesaj Boynu Sendromu! İşte sebebi ve belirtileri

Gelişen teknoloji çocukları sanal dünyaya mahkum etti. Oyunlar, uygulamalar derken çocuklar vakitlerinin çoğunu bilgisayar, telefon ve tablet başında geçirmeye başladı. Bu da çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdi. Duruş bozukluğu, obezite derken uzmanlar çocuklarda yeni bir hastalık daha keşfetti 'Mesaj boynu sendromu'. İşte dijital çağın çocuklarda yol açtığı hastalıklar...


İş insanı Can Kıraç hayatını kaybetti

İş insanı Can Kıraç 97 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Ebeveynler dikkat: Çocuğunuz siber zorbalığa maruz kalıyor olabilir! Bu belirtiler başaldıysa...

Günümüzde internet kullanımı ilkokul çağındaki çocuklarda bile oldukça yaygın. Sanal ortamda bireyleri intihara sürükleyebilen siber zorbaların hedefi ise sıklıkla çocuklar oluyor. Uzman Psikolojik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, “Siber zorbalık vakaları, ülkemizde özellikle orta ve lise dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında en sık karşılaşılan vakalar arasında yer alıyor” dedi.


Karın germe ile arzu ettiğiniz vücut güzelliğine kavuşabilirsiniz

Opr. Dr. Arif Aydın, karın germe ameliyatıyla karın sarkması ve kimi hastada kat kat olan göbek bölgesi derisinin düzleştirilebildiğini söyledi.


Metabolik sağlık, yaşam kalitesinin gizli anahtarı

Metabolik sağlığın, açlık kan şekeri seviyesi, bel çevresi genişliği, tansiyon ve kolesterol seviyesi gibi faktörlere bağlı olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Bora Kazım Bölek, bu faktörlerin normal sınırların dışına çıkması durumunda tip 2 diyabet, obezite ve kardiyovasküler hastalıklar gibi birçok farklı hastalığa yol açabileceğini vurguladı.


Uzmanlar tartışıyor: Aldatmanın haklı nedenleri olur mu?

Uzmanlara göre aldatmanın haklı nedenleri var mıdır ve en yaygın nedenler nelerdir?


Horlama sorunu sosyal yaşamı olumsuz etkiliyor

Günümüzde en büyük sosyal hastalıklardan bir tanesinin de horlama olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cem Karas, “Horlama özellikle çiftler arasında çok büyük sorunlara neden olabilen bir rahatsızlık. Horlamaya eğer uyku apnesi de eşlik ediyorsa mutlaka önemsenmeli ve tedaviye hızlıca başlanmalıdır” diye konuştu.


Fiziksel aktivite ve egzersiz yaparken dikkat

Dr. Öğretim Üyesi Hikmet Uçgun, spor yaparken oluşabilecek yaralanmaların ve sakatlıkların alınacak bazı önlemlerle engellenebileceğini söyledi. Evde ya da bahçede yapılan günlük işlerin de hareketli olmaya önemli katkı sağlayabileceğini belirten Uçgun, ancak bunların egzersiz programı yerine geçmeyeceğini kaydetti.


Uzmanı uyardı: "Gereğinden fazla et ve tuz tüketimi böbrek sağlığını etkiliyor"

Memorial Diyarbakır Hastanesi Nefroloji İç Hastalıkları ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, “Gereğinden fazla et ve tuz tüketmenin yanında yetersiz su içmek, doktor bilgisi dışında ağrı kesici ve rastgele antibiyotik kullanmak böbrek fonksiyonlarını bozabilen önemli nedenlerdir” dedi.


Migren kadınlarda 3 kat fazla

Migren ağrısı kadınlarda erkeklere göre 3 kat daha fazla görülüyor ve mevsimlere bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.


Prostat kanserinde robotik cerrahi

Robotik kanser cerrahisi, cerrahi müdahaleyi gerçekleştirmek için robotik sistemlerin kullanıldığı bir cerrahi yöntemdir. Bu sistemler, cerrahın hassasiyetini artırmak, daha ince ve zor ulaşılabilen alanlara erişimi kolaylaştırmak ve hastanın iyileşme sürecini hızlandırmak gibi avantajlar sunar. Robotik cerrahi, kanser tedavisi dahil olmak üzere birçok cerrahi alanında kullanılmaktadır. Bu teknoloji, cerraha, cerrahi aletleri ve kameraları...


Tinnitus işitme problemi: Kahve gibi kafein içeren içecekler semptomları arttırabiliyor

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ünal Bayiz semptom gösteren kişilerin muayene olmasını tavsiye etti


Tatilde alınan kilolara 8 adımda elveda deyin

Medline Adana Hastanesi’nden Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, öğün atlamanın metabolizma hızınızı düşürdüğünü söyleyerek, “Gün içerisinde öğün atlamayın” dedi. Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, bayram tatili, okulların kapanması derken uzun bir tatilin daha sonuna gelindiğini söyleyerek, “Bu gibi zamanlarda stres atıp keyifle dinlenirken alınan kilolar çoğu zaman pek önemsenmiyor. Ancak tatil sonrası çıkılan tartıdaki ibre istenmeyen rakamları işaret...


İşte bel ve sırt ağrılarını yok edecek yöntem! Uyurken bunu yapın

Bel ve sırt ağrılar günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Uzun süre masa başında çalışmak, hareketsizlik, kilo artışı kronik bel ve sırt ağrılarına yol açabiliyor. Peki bu ağrılardan kurtulmanın yolları neler? Günlük hayattan nelere dikkat etmek gerekiyor? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özdemir Öztekin, bel ve sırt ağrıları için altın değerinde tavsiyelerde bulundu. İşte detaylar...


Metabolizma sağlıklı vücudun olmazsa olmazı! Metabolizmanın çöktüğünü gösteren 8 işaret

Metabolizma genellikle kilo alma veya verme bağlamında değerlendirilir. Ancak sanıldığının aksine metabolizma sağlıklı bir vücut için her şeydir. Metabolizmanın ortalamanın altında çalışması ise birçok şeyi tetikleyebilir. İşte metabolizmanızın kötüye gittiğine dair işaretler.


Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatlar

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, obezite cerrahisinin yaygınlaşması ile birlikte zayıflayarak ideal kilolarına yaklaşan hastalar için obezite cerrahisi sonrası estetik cerrahinin adeta tedavinin devamı niteliğinde olduğunu belirterek, “Estetik cerrahinin bu hastaların yaşama dönmesinde çok önemli bir rol oynadığını” söyledi.


Bacakları Eşitlenen Hastanın İyileşme Hikayesi

Karabük'te sağ bacağı kısa ve hareketsiz olan Cemal Karakulluk, tedavi sonucunda bacaklarının eşitlenmesiyle yürümeye başladı. Uzun süren tedavi süreci sonucunda sağ bacağı uzatılan ve sol bacağı kısaltılan Karakulluk, artık rahatça hareket edebiliyor.


Fondötenlerin akmasına son veren 3 ipucu! Kusursuz işe yarıyor

Yaz aylarında fondötenlerin terden akması kadınların kabusudur. Etkinlikler, düğünler derken makyajın bozulmaması gerekir. Ancak birkaç tüyo sayesinde bu riski ortadan kaldırabilirsiniz.


Çocuklukta doğru beslenme ileride hastalıklardan koruyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Cemre Balkan, çocukluktaki doğru beslenme alışkanlığının bireyleri ilerleyen yaşlardaki obezite, kalp, damar ve diyabet gibi kronik hastalıklardan korumaya yardımcı olduğunu söyledi.


Bağışıklığınız sağlam mı? Bağışıklığa zarar veren yanlışlar neler? Güçlü bağışıklık için hangi vitaminler şart? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı

“Her şeyin başı bağışıklık!” cümlesi en doğru sağlık cümlelerinden biridir. Nedenine gelince... Eğer yeteri kadar güçlü bir bağışıklığınız yoksa mikrobik hastalıklara (gribe, nezleye, COVID’e, sinüzite, tonsillite, faranjite, bronşite) daha sık ve daha kolay yakalanır hatta herhangi bir kansere paçanızı kaptırma şansızlığı bakımından bile daha riskli hale gelirsiniz. Özellikle mikrobik hastalıkların yaygınlaştığı, virüslerin, bakterilerin...


Göz bebeğinizi arı sokarsa ne olur: ABD'de bir kişi yaşayarak öğrendi

T24 Dış Haberler ABD'de yaşanan olayda, 55 yaşındaki adamı göz bebeğinden arı soktu. Arı saldırısından iki gün sonra adam, görme yeteneğinin kötüleşmesi ve delinmiş gözünde ağrı şikayetiyle Wills Göz Hastanesi'ne gitti. Adamın irisinin alt kısmında gözle görülür şekilde kan biriktiği anlaşılırken, korneası ile gözünün beyaz kısmı arasındaki sınırda...


Öksürük şurubundan daha hızlı sonuç veren 5 uygulama! Göğsü rahatlatıyor

Öksürük göğsü zorlayabilir. Öksürüğe iyi gelen uygulamaları derledik. Özellikle esansiyel yağlar öksürüğün şiddetini ciddi anlamda azaltır. İşte detaylar...


Çikolata yerken kalp sağlığını korumak mümkün mü? Şeker kontrolünde çikolatanın rolü nedir? Olumsuz etkileri var mı?

Çikolata tüketimi, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla uzun yıllardır popülerliğini koruyor. Özellikle bitter çikolatanın içerdiği yüksek kakao oranı, sağlığımıza sayısız yarar sağlıyor. Peki, çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkileri neler? Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir mi? Ve insülin direncini nasıl azaltabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sizler için anlattı.


İdrar yolu enfeksiyonu tanısı konuldu, saç ve diş çıkaran kanserli bir tümörü olduğu anlaşıldı

T24 Dış Haberler İngiltere'de Mia Robins isimli üniversite öğrencisi, doktorların kanser belirtilerini idrar yolu enfeksiyonuyla karıştırdığını iddia etti. Karnında baskılı bir ağrı hisseden genç kadına idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu ancak 21 yaşındaki genç kadın daha sonra yorgunluk, kilo kaybı ve saç dökülmesi gibi endişe verici semptomla...


Yağlanma ile başlıyor, nakil ile sonuçlanabiliyor! Karaciğerinizdeki bu sinyallere dikkat

Karaciğeriniz alarm veriyor olabilir! Zamanında tedavi edilmeyen karaciğer yağlanması nakil ile sonuçlanabilir. Ülkemizin canlı vericili karaciğer naklinde ise başarısıyla dünya listesinde ilk sırada yer aldığını belirten Prof. Dr. Hamdi Karakayalı, yağlanmadan siroza ve nakile gidebilen süreci ve karaciğer naklinde son gelişmeleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.


Tüylü dostlarınızı koruyun: Hangi yiyecekler köpekler için tehlikeli?

Bazen çok masum görünen yiyecekler bile köpekler için çok tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor.


Penisinde uçuk benzeri yaralar çıktı; sonu ampütasyon oldu!

T24 Dış Haberler 55 yaşındaki Shaun Evans isimli adam, nadir görülen bir kanser türüne yakalandıktan sonra penisini aldırmak zorunda kaldı. Duşta penisinde uçuk benzeri yaralar çıktığını fark eden adam, semptomlarının artışının ardından penis kanseri tanısı aldı. Polis memuru olan Shaun, "Ben titiz bir banyo yapan biriyim, ancak bir gün yıkanırken ...


Yetersiz hizmetin geliştirilmesi hedefleniyor

Bilecik'te acil sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi adına önemli kararlar alındı.