Trending:


İdrar yolu enfeksiyonu tanısı konuldu, saç ve diş çıkaran kanserli bir tümörü olduğu anlaşıldı

T24 Dış Haberler İngiltere'de Mia Robins isimli üniversite öğrencisi, doktorların kanser belirtilerini idrar yolu enfeksiyonuyla karıştırdığını iddia etti. Karnında baskılı bir ağrı hisseden genç kadına idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu ancak 21 yaşındaki genç kadın daha sonra yorgunluk, kilo kaybı ve saç dökülmesi gibi endişe verici semptomla...


Sıcak, çok sıcak... Biz nasıl serinleyeceğiz?

Mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık hissediliyor. Havanın ısınması gündelik hayatımızda bizi zorluyor. Terleme, sinirlilik hali, solunum problemleri, baş ağrısı gibi sorunlara yol açıyor. Uzmanlara vücudumuzu nasıl soğutabileceğimizi ve terlemeyle nasıl başa çıkabileceğimizi sorduk.


Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 başarılı ameliyat daha

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez laparoskopik istmosel ve endometrioma ameliyatları yapıldı.


Sadece 2 yılda 88 kilo veren anne konuştu: 2 çocuk yaptıktan sonra bu adımı uyguladım!

Bir anne 88 kilo verdiği macerayı anlattı. Ufak ve basit değişiklikler yaptığını söyleyen Danielle, hayatı boyunca kilo alan biri olduğunu ama artık bu durumun değiştiğini söyledi.


Sivilce sorununu kökünden çözüyor! Tıkanan gözenekleri açmanın en etkili yolu...

Akne, kıl köklerinin yağ ve ölü deri hücreleriyle tıkanması sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Beyaz nokta, siyah nokta veya sivilcelere neden olur. Akne, her yaştan insanı etkilemesine rağmen en çok gençler arasında yaygındır. Sıcak havaların gelmesi ile birlikte cilt yağlanması, siyah nokta ve sivilcelerde de artış görülebilmektedir. Peki yaz döneminde sivilce sorunlarına karşı ne gibi önlemler alınmalı? İşte sivilcelerin...


Ebeveynler dikkat: Çocuğunuz siber zorbalığa maruz kalıyor olabilir! Bu belirtiler başaldıysa...

Günümüzde internet kullanımı ilkokul çağındaki çocuklarda bile oldukça yaygın. Sanal ortamda bireyleri intihara sürükleyebilen siber zorbaların hedefi ise sıklıkla çocuklar oluyor. Uzman Psikolojik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, “Siber zorbalık vakaları, ülkemizde özellikle orta ve lise dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında en sık karşılaşılan vakalar arasında yer alıyor” dedi.


Şaşırtan araştırma sonuçları: Dünya en mutlu zamanını yaşıyor

Yeni bir araştırmaya göre pandeminin etkili olduğu 2020 yılından bu zamana kadar dünyada olumlu duygular en yüksek seviyede.


Dünyaca ünlü araştırmacı doktor uyguladığı 'uzun ömür diyeti'nin sırlarını anlattı: Bu üç şeyi her gün yapıyor

Uzun ömürlü olmak, sağlıklı yaşlanmak herkesin hayali. Son dönemde bu alanda yapılan araştırmalar, beslenmenin ömrü uzatmakta en önemli unsurlardan biri olduğunu gösteriyor. Peki nasıl bir beslenme? O sorunun cevabını da dünyanın en tanınmış uzun ömür araştırmacılarından biri verdi.


Kalp krizi nedeni! Sıcak havalarda kalp sağlığını korumanın 9 formülü

Eğer kalp hastalığı riski taşıyorsanız aşırı sıcaklarda dışarı çıkma konusunda her zamankinden daha fazla dikkatli ve özenli olmalısınız. Bu yüzden de bir takım önlemler almalısınız. Çünkü sıcak havalar kalp sağlığımızı bir hayli etkiliyor. Peki yaz aylarında kalp sağlığınızı korumak için neler yapabilirsiniz? İşte size 9 ipucu! Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Burak İşleyen anlattı.


Prostat kanserinde robotik cerrahi

Robotik kanser cerrahisi, cerrahi müdahaleyi gerçekleştirmek için robotik sistemlerin kullanıldığı bir cerrahi yöntemdir. Bu sistemler, cerrahın hassasiyetini artırmak, daha ince ve zor ulaşılabilen alanlara erişimi kolaylaştırmak ve hastanın iyileşme sürecini hızlandırmak gibi avantajlar sunar. Robotik cerrahi, kanser tedavisi dahil olmak üzere birçok cerrahi alanında kullanılmaktadır. Bu teknoloji, cerraha, cerrahi aletleri ve kameraları...


PAÜ Hastanelerinde Psiko-Onkoloji Polikliniği hizmet vermeye başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi bünyesinde sağlık hizmeti verecek olan Psiko-Onkoloji Polikliniğinin açılışı gerçekleştirildi.


Çocuk havuzlarından kaynaklanabilecek salgınlara dikkat

Sezonun açılmasıyla yaz enfeksiyonları da kendini göstermeye başladı. Yaz aylarında havuzların yaygın olarak kullanılmasıyla enfeksiyon riskinin artığını söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara, yazın ortak kullanım alanlarının başında gelen çocuk havuzlarına dikkat çekti. Büyük çocuklar hatta erişkinlerin bile bu virüsle enfekte olabileceğine işaret eden Doç. Dr. Kara, bu hastalıktan korunmak için hijyen kurallarına...


Yaz aylarında kene sokmasına dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte piknik yapanlar ve açık alanda çalışanlar için keneler risk oluşturmaya başladı. Acil Tıp Uzmanı Dr. Efe Kanter, “Yaz aylarında kene sokması vakaları çok daha fazla görülmekte. Açık alanlarda gezdikten ve doğada bulunduktan sonra vücut kontrolü yapmak çok önemli” dedi.


Yanlış sünnet kayıplara yol açabilir

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Aluç, hekim olmayan kişiler tarafından yapılan sünnetlerin erken veya geç dönemde bazı komplikasyonlara yol açabileceğini söyledi.


Karıncalar, yuvada uyluk kemiğinden yaralananları tedavi etmek için ampütasyon uyguluyor

Yeni bir araştırma, karıncalarının yuvadaki uyluk kemiğinden yaralanan karıncaları tedavi etmek için ampütasyon uyguladığını ortaya koydu.


"Kebap diyarının hastalığı" için uyarı! Özellikle erkeklerde görülüyor

Diyarbakır'da yaşayanlar, tescilli lezzetler arasında yer alan ciğer kebabını sabah kahvaltılarında bile tercih ediyor. Bu durum "gut" hastalığı riskini artırıyor, vakalar özellikle orta yaş üstü erkeklerde görülüyor. Vatandaşları uyaran Doç. Dr. Lütfi Akyol haftalık tüketim miktarını düşürmeyi tavsiye ederken, "Gut hastalığı eskilerin deyimiyle kralların hastalığı veya padişah hastalığı olarak da bilinir. Biz de Diyarbakır'dayız. Biz de o zaman kebap diyarının hastalığı diyebiliriz" dedi.


Yaz mevsiminde sağlıklı beslenme için önemli tavsiyeler

Yaz mevsiminde sıcakların artması ile bilinçsiz beslenmenin sebep olabileceği hastalıklardan kaçınılması için uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, rota virüsünden korunmak için dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgi verdi.


Uzman isim uyardı: Kanser riskini arttırıyor!

Doç. Dr. Mustafa Tosun, uzun süre güneşte kalmanın kanser riskini arttırdığını söyledi. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş kremi kullanımında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanı yaptığı açıklamada sahte güneş kremlerine karşı uyarılarda bulunurken her üç saatte bir kremin yenilenmesi gerektiğini vurguladı.


Afyonkarahisar’da tedavileri tamamlanan kuşlar doğaya salındı

Afyonkarahisar’da tedavileri tamamlanan 45 kerkenez, 14 kulaklı orman baykuşu ve 1 şahin doğaya salındı.


Sıcak kum ve şortlar varisi tetikliyor tetikliyor

Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doktor Müslim Gül, sıcak kuma yatmanın ve şort ile gezmenin varis hastalığını tetiklediğini söyleyerek ağrıların iki katına çıkabileceğini vurguladı.


Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

Teknolojinin hızlı gelişimi, özellikle 2000'li yıllardan itibaren doğan nesillerin, geleneksel iletişim biçimlerini terk ederek sanal dünyanın parçası olmasına neden olurken, bu durum kalıcı sağlık sorunlarına kapı aralıyor.


Op. Dr. Sinan Göker yazdı... Göz rahatsızlıklarının nedenleri ve tedavileri

Normal gözde bir objeden yansıyan ışığın yüzde 80’i gözün kornea tabakasından kırılır, yüzde 20’si ise gözün lensinden kırılarak retina üzerinde bir noktaya fokuslanır.


Doktorları bile şaşırttı: Sigara boğazında kıllanma yaptı! 14 yıl boyunca devam etti... ‘Kıllı dil sorunuyla başvuran hastalar da var’

Uzun yıllardır sigara kullanan 52 yaşındaki Avusturyalı bir tiryaki; ses kısıklığı, nefes almada zorluk ve kronik öksürük şikâyetleriyle hastaneye başvurdu. Doktorların incelemesi sonucunda boğazının arka kısmında saç gibi kılların varlığı tespit edildi. Bilim dünyasında şaşkınlıkla karşılanan bu vaka, sigaranın sağlık üzerindeki potansiyel zararlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Peki sigara nasıl oluyor da böyle bir soruna neden oluyor?...


Böcek sokmaları, isilik! Çocuğunuzu yaz tehlikelerinden korumanın etkili yolları

Sınavlar ve okul döneminin yerini doyasıya tatile bıraktığı yaz mevsiminde açık havada geçirilen süre ve aktiviteler artarken, bazı yaz tehlikeleri ise çocukları gözetliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Evşen Çetin, çocuklarda yazın en sık karşılaşılan sorunları anlattı, önemli önerilerde bulundu.


'Yıllarca bize böyle söylediler ama...' Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı! '20 dakikada 20.000 ünite D vitamini üretiyor'

Ezber bozan açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay'dan 'yaz' uyarısı geldi. 20 dakikada güneşlenmenin vücutta 20.000 ünite D vitamini ürettiğini belirten uzman isim, “Aslında öğle zamanında güneş ışığı almamızda fayda var. Fakat senelerden beri 'Saat 10.00'dan sonra güneşlenmeyin, 16'dan sonra güneşlenin' diyorlar” ifadelerini kullandı ve yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.


Nadir bir hastalıkla dünyaya gelen bebeğin ayakları kontrolsüz bir şekilde büyüyor

T24 Dış Haberler İrlanda'da iki yaşındaki Axel Horgan isimli bebeğe, vücudun bazı kısımlarının diğerlerinden çok daha hızlı büyümesine neden olan konjenital lipomatöz aşırı büyüme adı verilen genetik bir rahatsızlık teşhisi kondu. Axel, dünyada damar, cilt, omurga, kemik veya eklem anormalliklerinin bir arada görüldüğü bu rahatsızlığa sahip sadece ...


İzmir'de 200 kiloluk orkinosu defalarca bıçaklayıp avladı, görüntüler tepki topladı

İzmir Karaburun'da beslenmek için kıyıya kadar gelen orkinos plajda bulunan iki kişi tarafından bıçak ve zıpkın kullanılarak avlandı. Dev balığın defalarca bıçaklanması büyük tepki topladı. Kıyıya yaklaşan balığı böyle avladılar, o görüntüler bir hayli tepki topladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/izmirde-200-kiloluk-orkinosu-defalarca-bicaklayip-avladi-goruntuler-tepki-topladi-358446


Bu yaşa dikkat! Hamile kalma ihtimali giderek düşüyor!

Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.


Çocuklarınızı spora yönlendirmeden önce dikkat! Uzmanı uyardı

Çocukların hobi ya da profesyonel olarak yapacağı egzersiz ya da spor dallarıyla ilgili önemli uyarılarda bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ela Tarakçıoğlu, "Uygun spora yönlendirilme yaşı aslında bizim için adölesan (ergenlik) yaşı, yani 12 yaşa doğru. Spora ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olur diye düşünülüyor ama bu her çocuk için geçerli değil. Çocuğun sevdiği, ilgi duyduğu alanlar çok önemli. Ama onun yanı sıra vücudunun da fiziksel uygunluğunun da buna müsaade ediyor olması lazım." dedi


Küçük robotlar kanser hücrelerini tespit edip öldürebiliyor

T24 Dış Haberler Bilim insanları, gelecekteki tedaviler için heyecan verici bir gelişme olarak nitelendirdikleri, kanser hücrelerini hedef alıp öldürebilen minik robotlar ürettiklerini duyurdu. Nanorobotlar, hücrenin 'ölüm reseptörlerini' aktive ederek tümörlerin küçülmesine yardımcı oluyor. Tüm hücrelerde ölüm reseptörleri bulunduğundan, asıl zorl...


‘Deniz suyu kalp sağlığına iyi geliyor’

Denizdeki hidrostatik basınç ve suyun hareketli olmasının kan dolaşımını hızlandırarak kan basıncını düşürdüğünü ve kalp-damar sağlığı üzerine iyileştirici etki yaptığını söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yaşan, “Yüzme vücuttaki hemen hemen her kas grubunu çalıştırarak kalp sağlığını iyileştirir, dolaşımı ve dayanıklılığı artırır” dedi.


‘Madde bulmak için yapmadığım kalmadı’

Çiğdem Yılmaz - İnsanlar farklı sebeplerden dolayı uyuşturucu alma yoluna gidiyor. Uyuşturucu kullanımının birçok nedeni olabiliyor. Akran baskısı, merak, sosyal çevre etkisi ya da sadece zevk almak için bile bireyler uyuşturucu kullanabiliyor. Bilim adamları, epigenetik adı verilen genlerin bir bireyin bağımlılık riskinin yüzde 40 ila 60’ını oluşturduğunu da tahmin ediyor. Depresyon ve anksiyete gibi duygusal sorunlar da uyuşturucu kullanımına...


“Karpuz sadece serinletmiyor aynı zamanda vücudun elektrolit dengesini koruyor”

Uzmanlar, Türkiye'nin en sıcak bölgeleri arasında yer alan Akdeniz iklimine sahip bölgelerde bolca yetişen karpuzun, yaz sıcaklarında tüketilmesi halinde yiyenleri serinlettiği gibi aynı zamanda vücudun elektrolit dengesini de koruduğunu açıkladı. ADÜ Teknokent'te bilimsel araştırmalarını sürdüren Karya Farma HBX Ar-Ge, içeriği yüzde 92 oranında sudan oluşan karpuzun faydaları üzerinde yaptığı araştırmanın ardından çöl sıcaklarından olumsuz...


Keskin gözler için siyah çikolata tüketin

Kararında tüketilen çikolatanın göz sağlığı açısından faydalı olabileceğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sevil Karaman, "Son zamanlarda yapılan çalışmada katılımcılara siyah çikolata ve sütlü çikolata verilmiş ve sonrasında görme testleri uygulanmıştır. Siyah çikolata tüketenlerin görme keskinliğinde ve kontrast hassasiyetinde kısa süreli iyileşmeler gözlemlenmiştir. Benzer şekilde, katarakt oluşumuna yol açan protein agregasyonunu...


Yara bandı bu şekilde kullanınca yaralar daha çabuk iyileşiyormuş!

Yara bandı kullanımıyla ilgili birçok insanı şaşırtan bir keşif yapıldı. Meğer yıllardır yanlış kullanıyormuşuz! Sosyal medyada yayılan bir video konuya bakışı tamamen değiştirdi.


Excimer lazer tedavisi ile ’gözlüksüz’ görmek mümkün olabilir

Excimer lazer tedavisinin hipermetrop, miyop ve astigmat tedavisinde kullanılan en yaygın tedavi olduğunu belirten Kayseri Doktor ÖZ Göz ve Cerrahi Lazer Merkezi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış, özellikle asker polis adaylarının bu tedaviden yararlanarak meslek sahibi olabileceklerini bildirdi.


Türk çayının daha önce duymadığınız 10 faydası

Siyah çay, Türkiye'de en çok tüketilen içecekler arasında geliyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Türk çayının, sağlık için 10 yararını sıraladı.


İş hayatına da engel olan 3 yıllık hastalıklarından bir böbreğinin alınmasıyla kurtuldu

Gaziantep'te yaşayan 32 yaşındaki Tuğba Kübra Şahin, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı şikayetiyle başvurduğu hastanede bir böbreği alınınca sağlığına kavuştu.


Zenginler riskli ama daha şanslı... Sınıf farkı kanseri yeniyor!

Varlıklı insanların, yoksul insanlara göre genetik olarak daha yüksek kanser riski taşıdığı ortaya çıktı. Uzmanlar bu riskin yaşam tarzı ve sağlık hizmetlerine erişim gibi faktörlerle dengelendiğini belirtti.


Uzmanı, yılan ve akrep sokmasında yapılması gerekenleri anlattı

Tunceli Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Celal Oktay Karataş, yılan ve akrep sokmasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yılan ve akrep zehrinin etkilerinin türlerine, etkilenen bölgenin konumu ve kişinin metabolik yapısına göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Karataş, panik yapmamayı, etkilenen bölgenin temizlenmesini ve bandaj uygulamasının doğru şekilde yapılmasını önerdi. Ayrıca, zehirlenen bölgenin emilmesi veya kesilmesinin sakıncalarına dikkat çekti ve 112 ile iletişime geçilerek en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.


Bacakları Eşitlenen Hastanın İyileşme Hikayesi

Karabük'te sağ bacağı kısa ve hareketsiz olan Cemal Karakulluk, tedavi sonucunda bacaklarının eşitlenmesiyle yürümeye başladı. Uzun süren tedavi süreci sonucunda sağ bacağı uzatılan ve sol bacağı kısaltılan Karakulluk, artık rahatça hareket edebiliyor.


(Düzeltme) Yapay zeka ile akciğer kanserinde erken teşhis imkanı

Altınbaş Üniversitesi'nde yürütülen TÜBİTAK 1001 destekli proje, makine öğrenmesi kullanarak akciğer kanseri tanısında devrim yapmayı hedefliyor. Doç. Dr. Handan Tanyıldızı Kökkülünk liderliğindeki proje ekibi, sarkopeni, yeni nesil inflamasyon belirteçleri ve PET/BT anatomik-metabolik biyobelirteçler aracılığıyla daha hızlı ve doğru tanı konulmasını amaçlıyor.


Elazığ vücut geliştirmede ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi olmaya başladı

Elazığ'da vücut geliştirme ve fitness sporunun gelişmesi, değişmesi bağlamında il ve uluslararası alanda söz sahibi olabilmek için sporculara destek vermek amaçlı yaklaşık iki yıldır il temsilciliği yaptığını belirten Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Elazığ İl Temsilcisi Evren Kılıç, ''Bu dönem zarfında ilimiz, sportif başarılar anlamında çok ciddi yükselişe geçti. Burada sporcularımızın özellikle vücut geliştirme sporu yapan...


Yazın kabusu! Uzmanından ölüm riski yaratan uyarı: 65 yaş üstü ve 5 yaş altındakiler dikkat

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, 'yaz ishali' ya da 'turist ishali' olarak adlandırılan hastalıklarda artışa dikkat çekti. Hastalıkla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Şener, "Bağırsak alışkanlıklarında değişim olarak adlandırılıyor. Bazen tamamen sulu olabiliyor, ağırlıkla katılıklar da olabiliyor. Beraberinde bulantı ve kusma da olabiliyor. Klinik tabloda hepsi...


Yavaş ve sinsi ilerliyor! Tüylü hücreli löseminin 11 belirtisine dikkat: Yüksek ateş, nefes darlığı, kemik ağrıları...

Yüksek ateş, nefes darlığı, kemik ağrıları ve vücudun çeşitli bölgelerinde morarmalarla kendini gösterebilen bir kan hastalığı türü olan Tüylü Hücreli (saçlı) Lösemi başlangıç aşamalarında belirti vermeyebiliyor. Adını lösemi hücrelerinin mikroskopta gözlemlenen şeklinden alan bu hastalık, toplam lösemi vakalarının yüzde 2’sini oluşturuyor. Prof. Dr. Hakan İsmail Sarı, Kronik Lenfositik Lösemi (KLL) hakkında bilgi verdi.


Grip şüphesiyle doktora gitti, kollarını ve bacaklarını kestiler! Öğretmenin hikayesi eğlence parkında başladı

Genç bir öğretmen, öğrencileriyle birlikte eğlence parkına bir geziye gitti. Gün içerisinde hafif rahatsızlandı ancak bu durumu çok önemsemedi. Geri dönüşte durum daha vahim hale gelince olanlar oldu.


Selin Irmak KAÇMAZ Alzheimer’ı yenmek mümkün mü? Bu sorunun cevabı şaşırtıcı bir şekilde evet olabilir!

Alzheimer hastalığı durdurulabilir mi? Yeni bir çalışmaya ve bu çalışmaya katılan iki Alzheimer hastasına göre cevap “evet”.


Çikolata yerken kalp sağlığını korumak mümkün mü? Şeker kontrolünde çikolatanın rolü nedir? Olumsuz etkileri var mı?

Çikolata tüketimi, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla uzun yıllardır popülerliğini koruyor. Özellikle bitter çikolatanın içerdiği yüksek kakao oranı, sağlığımıza sayısız yarar sağlıyor. Peki, çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkileri neler? Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir mi? Ve insülin direncini nasıl azaltabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sizler için anlattı.


Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte gıda zehirlenmeleri de artıyor

Sıcaklıkların yükselmesiyle gıda zehirlenmeleri vakaları da ciddi oranda artış göstermeye başladı. Temel ihtiyaçlar olan gıda ve su, temizlik kurallarına dikkat edilmediğinde zararlı mikroorganizmalara ev sahipliği yaparak hastalık sebebi olabiliyor.


Tarkan ÖZVARDAR Dostunuzun sağlığı için bunları günlük takip edin

Köpekler, sıkıntılarını ve rahatsızlıklarını konuşarak dile getiremeyen canlılardır. Onların dile getirmek istediklerini bizler takip ederek, izleyerek anlayabiliriz.