Seyahat

Trending:


Alzheimer riskini yüzde 60 azaltabilirsiniz! 7 etkili yöntem

Son yıllarda tıptaki gelişmeler sayesinde ülkemizde de ortalama yaşam süresi giderek uzarken, beraberinde çok ciddi bir hastalık olan Alzheimer’ın görülme sıklığı ise artıyor. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Seçkin “Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre, dünya genelinde Alzheimer hastalığının görülme sıklığı gelişmiş ülkelerde azalmaya başlarken gelişmekte olan ülkelerde daha hızlı bir artış göstermektedir. Bunun en önemli nedeni, bu ülkelerde...


Tarih boyu tütsü ile tedavi yöntemleri, BAÇEM’de konuşuldu

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali kapsamında düzenlenen “Tarih Boyu Tütsü ile Tedavi” semineri, Aromaterapist Laborant Dr. Rana Babaç Çelebi'nin anlatımıyla gerçekleştirildi. Tütsünün, çivi yazısı tabletlerden Roma ve Osmanlı hekimlerinin metinlerinde kadar birçok kaynakta yer aldığını ifade eden Babaç, kadim tıp hekimleri tarafından nesilden nesile taşındığını ifade etti.


DSÖ: Alkol ve uyuşturucu kullanımı nedeniyle yılda 3 milyondan fazla kişi ölüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), alkol ve uyuşturucu kullanımı nedeniyle her yıl 3 milyondan fazla kişinin öldüğünü ve bunların çoğunluğunun erkek olduğunu bildirdi.


Antibiyotik dehası bitki çayı! Domuz gribi ve nezle asla bulaşmıyor, çok şifalı

Antibiyotik kadar etkili bir çay tarifi derledik. Bu çayda birçok vitamin var. Peki domuz gribi ve soğuk algınlığına da iyi gelen bitki çayları neler?


Kalp krizi nedeni! Sıcak havalarda kalp sağlığını korumanın 9 formülü

Eğer kalp hastalığı riski taşıyorsanız aşırı sıcaklarda dışarı çıkma konusunda her zamankinden daha fazla dikkatli ve özenli olmalısınız. Bu yüzden de bir takım önlemler almalısınız. Çünkü sıcak havalar kalp sağlığımızı bir hayli etkiliyor. Peki yaz aylarında kalp sağlığınızı korumak için neler yapabilirsiniz? İşte size 9 ipucu! Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Burak İşleyen anlattı.


Bu listeye uyan günde bir kilo veriyor! 3 öğünlük diyet listesi

Sağlıklı kilo vermenin yollarından biri de kalori alımını kısıtlamak. Peki günde 1 kilo verdiren diyet listesinde neler var? İşte o diyet ve detayları...


İnternetten hastalık, arama da bir hastalık!

Sağlık anksiyetesi, herhangi bir bedensel hastalığı bulunmadığı halde kişinin ciddi bir sağlık sorunu olduğuna ya da olacağına inanması olarak tanımlanıyor.


Kolajeni artıran 1 numaralı gıda çok farklıymış! Kasık ve mide fıtığına bile iyi geliyor

Kolajen, vücutta üretilen cildin esnekliği, dayanıklılığından sorumlu olan, eklem sağlığı açısından önemli bir yapısal proteindir. Ancak birçok kişi kolajeni, takviye yoluyla cildi gençleştirme özelliği sayesinde tanımaya başladı. Oysa vücutta kolajeni artırmak için pek çok doğal alternatif mevcut. Sağlıklı yaşam tavsiyeleri paylaşan Dr. Eric Berg, kolajeni artırmak için yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde anlattı.


Mutfakta elinizin altında duruyor! Böbrek hastalığına neden oluyor

Tuzun insan sağlığı için zararlarına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Ege Ramadanoğlu, fazla tuz tükettiğimizi nasıl anlayabileceğini söyledi. Ramadanoğlu, “İnme, böbrek hastalıkları, osteoporoz ve bazı kanser türleri gibi çeşitli hastalıklar için önemli bir risk etmenidir” dedi.


Uzmanından ‘yaz aylarında böcek ısırığı alerjileri’ hakkında önemli uyarılar

Yaz mevsimi, güneşli günlerin ve açık hava aktivitelerinin keyfini çıkarmak için mükemmel bir zamandır. Ancak, bu dönemde böcek ısırıkları ve böcek ısırığı alerjileri de artış göstermektedir. Yaz aylarında böcek ısırıklarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Çakmak Erdem Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Elif Ege, gerekli önlemlerin alınması konusunda önemli bilgiler paylaştı.


Sır perdesi aralandı! Ön raporda dikkat çeken detaylar: Fit vücut uğruna can vermiş...

Muğla'da sokakta ölü bulunan vücut geliştirme sporcusu Bahtiyar Bahar'ın ölümünde sır perdesi aralandı. Polis tarafından hazırlanan olay araştırma raporunda dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Muğla'da, sokakta ölü bulunan vücut geliştirme sporcusu 32 yaşındaki Bahtiyar Bahar'ın, polis tarafından hazırlanan olay araştırma raporunda, spora giderken genelde takviye edici maddeler kullandığı ve şeker hastalığı olmamasına rağmen kas yapımını...


Hep yorgunsanız bu haberi dikkatli okuyun!

HABER ARAŞTIRMA - Günümüzde yanlış yaşam alışkanlıklarının yanı sıra çevresel faktörlerin de yorgunluk sendromuna yol açtığına dikkat çeken Acıbadem Fulya Hastanesi’nden Dr. Aynur Ketene, yorgunluk sendromundan kurtulmak için şu önerileri sıraladı: Akdeniz diyeti uygulayın: Yorgunluğun kaynağı tam olarak teşhis edilemediyse sindirim sistemine bakmak ve dolayısıyla beslenme düzenini iyileştirmek gerekir. Beslenme düzeninizi Akdeniz diyetine uygun...


Uzmanlar uyarıyor: "Mantar enfeksiyonlarında artış görüyoruz, tedaviye direnç söz konusu"

Uzmanlar uyarıyor: "Mantar enfeksiyonlarında artış görüyoruz, tedaviye direnç söz konusu" "Gelen hasta sayısı fazla, yıllarca devam edebiliyor" Son zamanlarda mantar enfeksiyonu vakalarında artış yaşandığını belirten Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim...


Kombucha gerçekten iddia edildiği gibi sağlıklı mı? 11 soruda artıları ve eksileri ile kombu çayı dosyası…

Yüzyıllarca yıl önce Antik Çin’de ortaya çıkan, ‘ölümsüzlük çayı’ olarak adlandırılan kombucha'nın genel olarak bağırsak sağlığını iyileştirdiği, bağışıklığı ve enerjiyi artırdığı, iltihaplanmayı azalttığı, birçok sağlık sorununa iyi geldiği söyleniyor. Peki bu iddialar ne kadar gerçek? Bu çay herkes için sağlıklı mı? Yan etkileri neler? İşte 11 soruda kombu çayı dosyası…


Yaşamsal sistemi sağlıklı çalıştıran fiziksel aktivite, gençleşmeyi de beraberinde getiriyor

Dijitalleşmenin getirdiği bağımlılıkla birlikte insanlık hareketsiz bir yaşama doğru evrilirken, kalp ve damar sistemi hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlığı önleyen fiziksel aktivite, vücudun genç kalmasını sağlıyor.


Magnezyumu daha çabuk kana karıştıran yöntem! Ne ağrı ne uykusuzluk kalıyor

Günlük olarak aldığımız magnezyum miktarı herkesin yaşına, cinsiyetine ve sağlık durumuna göre değişebilir. Ancak birçok kişi magnezyum takviyesi alırken yalnızca 'sağlıklı' olduğunu düşünür. İşte magnezyum eksikliğinde dikkat edilmesi gerekenler.


Yazın bol bol karpuz yiyin çünkü...

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuz, hem serinletici etkisiyle hem de sağlık üzerindeki faydalarıyla dikkat çeker. Karpuzun %90'dan fazlası sudan oluşur, bu da yazın sıcak havalarda vücudun sıvı ihtiyacını karşılamak için ideal bir seçenek olmasını sağlar. Ayrıca, içeriğindeki doğal şekerler sayesinde enerji verir ve tatlı ihtiyacını karşılar.


Uzmanı uyarıyor: Kilo verme amacıyla kullanılan insülin iğneleri komaya sokabilir

Şeker hastalarında şekeri dengelemek için kullanılan insülin iğneleri, kilo vermek isteyen hastalar tarafından da kullanılıyor. Yeni nesil insülin olarak bilinen ilaçlar birinci grup obezite denilen, vücut kitle endeksi 30-35 arasında olan hastalar için kullanılabiliyor. Belli bir dozda kullanılan ilaçlar, hastada mide bulantısı yapıyor ve yemek yeme isteği kırılıyor. İlacın etkisiyle kırılan insülin direnci sonrası hasta kilo vermeye başlıyor....


Serinlemek isterken yoğun bakımlık olabilirsiniz

Kalp ve Damar Cerrahi uzmanı Doktor Müslim Gül, klima kullanımının bilinçsizce yapıldığında ciddi hastalıklara neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.


Beynimiz antioksidan güçleri sever! İşte antioksidan deposu besinler listesi

Vücudumuzun yaşlanmasına neden olan tüm faktörler, maalesef ki beynimizin daha çabuk yaşlanmasına neden oluyor. Bunun en önemli nedenleri arasında ise beynimizdeki serbest radikallerin artması yer alıyor. Ancak bu durumu düzeltmenin bir yolu var. Buğra Adil Buyrukçu yazdı..


Yüzü insana benziyor! Kavanozda beslemeye başladı

Hatay'da haşere ilaçlama uzmanı Mehmet Şirin, toplum içinde 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen ve merak uyandıran köşeli yengeç örümceğini kavanozda beslemeye başladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/yuzu-insana-benziyor-kavanozda-beslemeye-basladi-358946


Cep telefonuyla geçirilen süreye dikkat! Hemoroid, anal fissür gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor

Tuvalette cep telefonu kullanma alışkanlığı, sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Tuvalette geçirilen süreyi uzatan bu alışkanlık, hemoroid ve anal fissür gibi ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Ayrıca, bakteri ve virüslerin yayılmasına da yol açıyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, cep telefonuyla tuvalete girmenin getirdiği tehlikelere dikkat çekiyor.


Kemiklerin 3 büyük düşmanı: Asitli gıdalar, stres ve D vitamini eksikliği

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mutlu Güngör, ortalama yaşam süresinin uzaması ve beslenme alışkanlıkları ve yaşam şekillerinin değişmesiyle birlikte kemik erimesine bağlı rahatsızlıklarının ciddi derecede arttığını belirtti. Güngör, 50 yaş üzerindeki kadınların yarısında, erkeklerin ise yüzde 25’inde görülen tıp dilinde osteoporoz, halk arasında kemik erimesi olarak bilinen hastalığın her geçen gün ciddi bir sağlık sorunu haline...


Yaz aylarının kabusu: Kaşıntı, kuruluk, kızarıklık ve batma varsa dikkat! Göz sağlığını tehdit ediyor...

Gözlerde kuruluk, yoğun kaşıntı, batma hissi, kızarıklık… Göz alerjisi yaz aylarını adeta kabusa dönüştürebiliyor! Her mevsim oluşabilen göz alerjisi; polenler, güneş ışınları, havuzdaki klorlu su ve klimanın kurutucu etkisiyle bu mevsimde daha fazla görülüyor. Tedavi edilmezse görme problemlerine veya enfeksiyona, bazı durumlarda çocuklarda astigmata, hatta kornea nakli gerektirecek hastalıklara bile yol açabiliyor.


Uzmanı, sıcak çarpmasına karşı uyardı

Yaz aylarının gelişiyle birlikte artan hava sıcaklıkları, beraberinde sağlık risklerini de getiriyor. Uzmanlar, son günlerde artan sıcaklıklara karşı uyarılarda bulunarak, sıcak çarpmasının birçok hastalığa yol açabileceğini vurguladı.


Cevizin bilinmeyen faydaları! Günde 3 tane yemeniz yeterli

Son dönemde soğuk algınlığı ve grip vakaları hızla artışa geçti. Soğuk havalar ile birlikte virüsler hızla yayılırken ebeveyinler hem çocuklarını hem de kendi sağlıklarını korumak için bağışıklık sisteminin güçlendiren besinleri araştırmaya başladı. Uzman isimler ceviz için günde 3 tane yemeniz yeterli


Binde bir görülen 'Brugada sendromu', 17 yılda 150 kez kalbini durdurdu! 'Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum'

Ciddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu. Ayaz, "Bazen ritim düzene girmediğinde kalp çıldırırcasına atıyor, pil hemen devreye giriyor. Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında acile...


Yozgat'ta Sıcak Hava Sağlık Sorunlarına Neden Olabilir

Yozgat'ta son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, sağlık sorunlarına da neden olabileceği belirtildi. Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Mustafa Kozan, yaz aylarında günlük en az 2 ila 2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini ve suyun toksinlerin atılmasını sağladığını vurguladı. Ancak aşırı su tüketiminin su zehirlenmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.


Bir tutamı astım spreylerini solluyor! Nefes ve ciğer açan bitki, rahatlatıyor

Astım hastalığı sık sık nefes darlığı yaşarlar. Akciğerlerdeki bariyeri kaldıran ve solunumu güçlendiren bitkisel tedavi yollarının başında buhur otu geliyor. İşte detaylar...


Meyve, sebze ve bitkilerdeki tarımsal zararlılar yapay zeka sistemi ile azaltılıyor

Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Altınok ve eşi Dr. Öğr. Üyesi Alper Altınok'un tasarladığı yapay zeka sistemi ile tarımsal hastalık ve zararlılar tespit edilerek, gereksiz zirai ilaç kullanımının önüne geçiliyor.


İyot eksikliğinden korunmanın yolları

İyotun, insan sağlığı ve gelişimi için gerekli önemli elementlerden biri olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. İrfan Berber, “İyot eksikliğinden kaynaklanabilecek hastalıklardan korunmak için, kişilerin günlük en az 150 mikrogram iyot alması sağlanmalıdır. Diyetle yeterli iyot alınmaması, bağırsakta emiliminin yetersiz olması, emzirme dönemi, aşırı terleme gibi durumlarda vücutta iyot eksikliği gelişebilmektedir” dedi.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, "motivasyon tüketicisi" diyerek uyardı: Kaygının 7 işareti

Kaygı sorunu son günlerin en önemli sağlık problemlerinden biri. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ''uzun uzun düşünmenin de bazı sağlık zararları var'' diyerek kaygının 7 işaretini sıraladı.


Kronik hastalığı olanlara uyarı: Sıcak havalarda ilaç kullanırken dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcaklıkların artması kalp krizi riskini artırıyor. Özellikle yaşlıların, kronik hastalığı olanların ve kalp hastalarının yüksek sıcaklıklardan daha fazla etkileneceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Özdemir, dikkat edilmesi gereken konularda bilinçlenmenin hayati önem taşıdığının altını çizdi. Özdemir, kalp hastalarını ve kronik hastaları sıcak havalarda ilaç kullanımı konusunda da uyardı.


Selin Irmak KAÇMAZ Tüp bebek ile dünyaya gelen çocuklarda lösemi riski daha mı fazla?

Araştırmalara göre, tüp bebek (IVF) yoluyla doğan bebekler çocukluk çağı lösemisi açısından daha yüksek risk taşıyor. Peki böyle bir şey nasıl olabilir?


En yaygın nedeni şeker hastalığı! El ve ayaklarda uyuşma ile kendini belli ediyor... Bu hastalığa dikkat

İnsan vücudunu bir ağ gibi saran sinir sistemi diyabet, kanser ve romatizma gibi hastalıkların etkisiyle hasar görebiliyor. Polinöropatiye bağlı olarak ortaya çıkan sinir sistemindeki bozulma, vücudun en uç noktalarındaki el ve ayaklarda uyuşmayla kendini belli ediyor. Polinöropati sonucunda ortaya çıkan hastalığın tedavi edilebilmesi için altta yatan rahatsızlığın belirlenmesi önem taşıyor. Prof. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu, polinöropati ve tedavi...


Çocuklarda bacak ağrısının arkasında yatanlar: Büyüme ağrısı mı, ciddi bir sorun mu?

Çocukluk çağı bacak ağrılarının değerlendirilmesinde dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu belirten Opr. Dr. İlyas Tarık Katırcı, “Kemik tümörleri, hematolojik hastalık tümörleri, eklem iltihabı ve romatizmal eklem hastalıklarının tanısında da önemli bir bulgu olan bacak ağrılarının basit bir masajla iyileştirilebilen büyüme ağrısından ayrıştırılması büyük önem taşır. 3-12 yaş aralığında bulunan çocuklarda sıklıkla görülen bacak ağrılarının...


3 adımda daha sağlıklı yaşamanın yolları

Uzmanlar yaşam tarzınızda yapılacak 3 basit değişiklik, sağlığınızda ciddi fark yaratmaya neden olabiliyor.


İngiltere’de artan sıcaklar nedeniyle sarı alarm verildi

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), artacak sıcaklar nedeniyle ‘Sarı Alarm’ verdi.


Bağırsaklara bayram ettiren hint hurması! Vücut ağrılarını saniyeler içinde kesiyor

Birçok sağlık sorununun temeli bağırsaklarda yatıyor. Bu sebeple sağlıklı bir vücut için sağlıklı bir bağırsak florası olmazsa olmazlardan. Hint hurması ise içerdiği yüksek lif oranı sayesinde bağırsaklarınıza bayram ettirecek.


Sağlıklı Kilo Vermenin 12 Yolu

Yazın gelmesiyle artan kilo verme telaşı, sağlıksız diyetlere yönelimi artıyor. Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek yaz sıcaklarının kendini iyice gösterdiği bugünlerde sağlıklı kilo vermek isteyenlere tavsiyelerde bulundu.


12 yıl önce rahimde kaybolan spiral, genç kadının bağırsağında bulundu

T24 Dış Haberler ABD'de yaşayan Daniella Hampton isimli kadın, doğum kontrol yöntemi olarak rahim içi araç taktırdı ancak 6 hafta sonra spiralin düştüğü söylendi. 9 yıl boyunca yeniden çocuk sahibi olmayı deneyen kadın, hamile kalamayınca spiralin vücudunda kaldığına olan inancının büyüdüğünü ifade etti. 2021'de geçirdiği bir araba kazasında yarala...


Yeme bozukluğu nedir, neden olur?

Yeme bozuklukları, yeme davranışlarında ciddi bozulmalara neden olan psikolojik bir rahatsızlıktır. Anoreksiya nervoza, bulimia nervoza, tıkınırcasına yeme bozukluğu ve kaçıngan/kısıtlı yeme bozukluğu olmak üzere dört ana türü vardır. Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Vücutta biriken suya son: Ödem atmaya yardımcı besinler

Birçok insanın sok yaşadığı yaygın bir rahatsızlık olan ödemi azaltmak mümkün. Peki ödemi azaltmaya yardımcı besinler neler?


Kurşun Zehirlenmesi : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Vücutta uzun bir süre boyunca kademeli olarak kurşun birikmesi zehirlenme ile sonuçlanır. Belirtiler Belirti gösteren birini tanıyorsanız derhal tıbbi yardım isteyin. Çocuklarda belirtiler şunlardır: Geliştirmede gecikme Öğrenme güçlüğü Sinirlilik İştahsızlık yorgunluk Kilo Kaybı kusma Karın ağrısı İşitme Kaybı kabızlık Nöbet Yenidoğanlarda se...


’Böbrek üstü bezi, yüksek tansiyona neden olabilir’

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hulusu Atmaca, böbrek üstü bezlerinin yüksek tansiyona neden olabileceğini söyledi.


Depresyonun soğuk algınlığı ve grip gibi bulaşıcı olduğu ortaya çıktı! ‘Tıpkı bir kişinin esnemesiyle karşısındaki kişinin esnemesi gibi...’ | Bu nasıl oluyor, nelere dikkat etmeli?

Günümüzde depresyon gibi düşük ruh hali ve çaresizlik semptomlarından şikayetçi olan insanların sayısı artıyor. Yapılan araştırmalar, her beş kişiden birinin depresif semptomlar yaşadığını gösteriyor. Finlandiya'da yapılan yeni bir çalışma ise depresyonun, soğuk algınlığı veya grip gibi bulaşıcı olabileceğini ortaya çıkardı. Bu durumun nasıl gerçekleştiği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunu uzman Psikolog Deniz Mutlu ile mercek altına...


Dünyadaki en ölümcül hastalıktan korunmanın yolu egzersiz

Kalp hastalıklarının dünyada en çok ölüm olan hastalıkların başında geldiğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp rahatsızlığı ile nasıl mücadele edileceğinin bilinmesinin önemli olduğunu, düzenli egzersiz yaparak riskleri azaltmanın mümkün olduğunu söyledi.


Depresyon kaynağı 6 besin! Beyindeki serotonini silip süpürüyor

Dengeli ve sağlıklı beslenmek ruh sağlığını etkiler. Depresyonla bağlantılı olduğu ortaya çıkan birtakım besinler mutsuz ediyor. İşte detaylar...


Vitaminler hakkında doğru bilinen yanlışlar

Vücut sağlığımız için olmazsa olmaz öneme sahip vitaminler, gelişigüzel kullanıldığında fayda yerine zarar veriyor. Fazla C vitamini hücreleri bozuyor, fazla B6 ise sinir hasarına yol açabiliyor.


Sivilcelerden kalıcı bir şekilde kurtulmak mümkün mü?

Sivilcenin kıl köklerinin ve yağ bezlerinin tıkanması ile oluşan bir durum olduğunu söyleyen Dr. Turgay Bereket, "Eğer bünye çok miktarda sebum (cildimizi nemli tutan yağ) üretiyorsa ölü deri hücreleri gözeneklerin içerisinde sıkışır, beyaz veya siyah noktalar oluşur.