Püf Noktası

Trending:


Araştırma: Bitki bazlı etler, kalp için gerçek etten daha sağlıklı olabilir

Bitkilerden yapılan ikâme etlerin hayvansal bazlı etlerden daha sağlıklı olduğu tespit edildi


5 saniye kuralı: Yere düşen yiyecekler 5 saniye içerisinde tüketilebilir mi?

Bir söylenti olarak kulaktan kulağa dolaşan “5 saniye kuralı” bilim insanlarına göre gerçek değil. Bilim insanları yere düşen bir yiyeceğin “anında” tehlikeli bakterilerle kaplanabileceğini söylüyor.


İklim değişikliği ruhsal hastalıkları artırıyor

İklim değişikliği ruhsal hastalıkları artırıyor Uzman Psikolog Tara Çapar iklim değişikliği ve sıcaklıkların artmasının ekosistemin yanı sıra insan sağlığı için de biyolojik, psikolojik ve sosyal boyutlarıyla büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Psikolog Çapar iklim değişikliğinin insan sağlığına olumsuz etkilerini "Sıcaklığa bağlı ölümlerde ...


Spora gitmedi, diyet yapmadı! 10 ayda 23 kilo verdiren tüyoyu uygulayan adam tığ gibi delikanlı oldu

Kimileri için kilo vermek zorlu bir süreçtir. Hem bedeni hem sağlığı aynı anda götürebilmek büyük bir dönüşüme hazırlanmak demektir. Ancak spor salonuna gitmeden ya da diyet yapmadan 10 ayda 23 kilo veren bir adam, sır gibi sakladığı yöntemi açıkladı. Basit ama etkili zayıflama yöntemi haberimizde.


Uzmandan uyarı: "El, ayak ve ağız hastalığı havuz suyundan bulaşabilir"

Bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığı olan 'el, ayak ve ağız hastalığı' hakkında bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, "Hastalık solunum yoluyla, tükürükle, yakın temasla ve dışkı yoluyla bulaşabilir. Yazın havuz sezonunun açılması ve enfekte havuz sularının yutulması ise ayrı bir risk oluşturmaktadır" dedi.


Yeni tedavi yöntemi: ''HOLOGRAM''

ABD'nin Teksas eyaletinde bir hastane, doktorların hastaları hologram aracılığıyla uzaktan tedavi edebilmelerine olanak tanıyan teknolojiyi kullanmaya başladı. Doktorlar fiziksel olarak hastaneye gitmeden hastalara müdahale edebiliyor.


Bu bağımlılıklar insanın yaşam kalitesini düşürüyor

Psikolog İrem Durna, sigara, alkol, uyuşturucu madde, kumar, internet, sosyal medya, yeme ve alışveriş gibi en sık rastlanılan bağımlılıkların yaşam kalitesini düşürdüğünü belirterek, psikolojik müdahale ile bu zorlukların üstesinden gelmenin mümkün olduğunu söyledi.


Biyoenerji ile tedavi gerçekten mümkün mü: 69 bin TL’ye Sirius portalına yıldız açma

Uygar Çağan Ulusan-ANKARA Alternatif bir tıp yöntemi olarak kabul edilen biyoenerjinin bilimselliği ve tedavinin mümkün olup olmadığı bir tartışma konusu. Doktorlar ve çeşitli bilim insanları biyoenerji ile tedavinin pek mümkün olmadığını söylerken biyoenerji uzmanları ise bu görüşü reddediyor. Biyoenerji ya da ruhsal şifa olarak bilinen tedavi yön...


Dibi tutan tencereler için pratik temizlik önerileri! Kollarınızı yormayın, bu yöntemleri deneyin

Tencerenizin dibi tuttuysa ve çıkarmakta zorlanıyorsanız, bu basit ve etkili yöntemlerle tencerelerinizi yeniden temiz ve parlak hale getirebilirsiniz.


Diyette olanlar dikkat: Şeker yerine tüketilebilecek 5 besin

Rafine şeker yerine kek, kurabiye ve diğer tatlılarda kullanılabilecek sağlıklı şeker alternatifleri mevcut. İşte şeker yerine kullanılabilecek alternatif doğal besinler...


Uzmanı, sıcak çarpmasına karşı uyardı

Acil Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Özel sıcak çarpmalarında riskli grubu sıraladı


Yüzünüze limon sürerseniz ne olur?

Limon cilt lekeleriyle savaşıyor. Limon özellikle sivilce ve akne kurutuyor. Peki yüzünüze limon sürerseniz ne olur?


Yozgat'ta Sıcak Hava Sağlık Sorunlarına Neden Olabilir

Yozgat'ta son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, sağlık sorunlarına da neden olabileceği belirtildi. Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Mustafa Kozan, yaz aylarında günlük en az 2 ila 2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini ve suyun toksinlerin atılmasını sağladığını vurguladı. Ancak aşırı su tüketiminin su zehirlenmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.


Kronik hastalığı olanlara 10 önemli yaz uyarısı!

Tatil ve dinlenmek için sabırsızlıkla beklediğimiz yaz ayları, diyabet ve kalp rahatsızlığı olanlar açısından kabûsa dönüşebilir. Peki kronik hastalığı bulunanlar mevsim normallerinin üstüne çıkan sıcak havalarda nelere dikkat etmeli?


Endoskopik reflü tedavisinde güncel yöntemler nelerdir?

Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Salih Boğa, gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) ve bu hastalığın tedavisinde kullanılan yenilikçi yöntemler hakkında bilgi veriyor.


) Covid-19’dan vefat eden sağlık çalışanın LGS birincisi evladı, tıp okuyarak insanlara şifa dağıtmak istiyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde koranavirüsten vefat eden sağlık çalışanının oğlu Arda Köker, LGS'de tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan almayı başardı. LGS birincisi Köker'in şimdiki hayali tıp okuyarak, babası gibi insanların derdine derman olabilmek.


Tükürükle prostat tespitinden "Sauron" adı verilen yeni balık türüne kadar hazirandaki bilimsel gelişmeler

Prostat kanseriyle bağlantılı DNA'daki genetik farklılıkları saptayan tükürük testinden, keşfedilen balık türüne Yüzüklerin Efendisi karakteri "Sauron"un isminin verilmesine kadar haziranda dünyada birçok bilimsel gelişme yaşandı.


Hac hayalini "yüzde 96 engelli" durumuna rağmen gerçekleştirdi

Manisa'da yaşayan şeker, hipertansiyon, kalp ve böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıkları nedeniyle yüzde 96 engelli raporuna sahip 60 yaşındaki Mümin İşbitiren, 24 yıldır kurduğu hac hayalini gerçekleştirdi.


3 yaşındaki çocuğa "yanlışlıkla" 2 buçuk yıl kemoterapi uyguladılar

Gaziantep'te yaşayan 6 yaşındaki Buğra Koç, yanlış teşhis sonucu 2,5 yıl boyunca kemoterapi tedavisi gördü. Saçları dökülen ve aşırı kilo alan çocuğun, başka bir hastanede yapılan tetkikler sonucunda ateşli-iltihaplı romatizma hastası olduğu ortaya çıktı. Aile, doktordan şikayetçi oldu.


Ameliyatsız estetik yöntemleri, doğal güzelliğin korunmasını sağlıyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, "Kişilerin özgüvenlerini artırmalarına yardımcı olan ameliyatsız estetik yöntemleri, doğal güzelliğin korunmasını sağlıyor. Bu yöntemler arasında en çok tercih edilenler arasında ameliyatsız burun estetiği, dudak dolgusu ve cilt gençleştirme tedavileri yer alıyor. Hyaluronik asit kullanımı ile yapılan tedaviler, cildin su tutma kapasitesini artırarak doğal bir dolgunluk ve tazelik sağlıyor. Hyaluronik asit...


Genç yaşta Parkinson vakaları artıyor!

Genç yaşta Parkinson vakaları artıyor! Nöroloji Uzmanı Dr. Gülten Özdemir, Parkinsonun Alzheimerdan sonra ikinci sıklıkta görülen nörolojik bir hastalık olduğunu bilgisini paylaşarak, "Bu hastalığa 40 yaş altı kişilerde sık rastlanmaz ama son yıllarda 40 yaş altında, hatta 20li, 30lu yaşlarda bile Parkinson vakaları bildiriliyor" dedi. Uzm. Dr. Özd...


Tokluk hissi sağlayan 5 meyve

Bazı meyveler, vücutta tokluk hissi yaratarak daha kolay kilo vermenize yardımcı olur. İşte tokluk hissi sağlayan 5 meyve...


Sağlık Bakanlığı uyardı: Cilt kanserine dikkat!

Sağlık Bakanlığı, güneşin zararlı etkilerinden korunma konusunda vatandaşları uyarıp, bozulan çevresel faktörlerin de etkisiyle son yıllarda cilt kanserlerinde artış gözlenebileceğini bildirdi.


Kullandığı tacı bile başkasına verdiler... Acaba bir an bile üzülmedi mi!

İngiliz kraliyet ailesi bu yılın başlarından beri gerçekten zor günler yaşıyor. Önce Kral Charles, ardından da büyük oğlu Prens William'ın karısı, Galler Prensesi Kate kanser tedavisi göreceklerini açıkladı. Bu haber dünyayı kelimenin tam anlamıyla şoke etti elbette.


Bu belirtiler mide kanseri habercisi olabilir!

Ülkemizde en sık rastlanan kanser türlerinden biri olan mide kanseri, dünyada da sıkça görülüyor. Erkeklerde daha çok rastlanılan bir hastalık olan mide kanseri, akciğer kanserinden sonra en sık görülen kanser türü olarak biliniyor. Mide kanserine neden olan risk faktörleri genel olarak; kontrol edilebilir ve kontrol edilemez olarak ayrılıyor. Sigara kullanımı kontrol edilebilir bir risk faktörü olarak görülebilirken, genetik faktörler kontrol...


Sedef Batı Ne sıkı bir diyet, ne pahalı takviyeler ne de egzersiz... 114 yaşına kadar yaşayan kadının uzun yaşamının sırları

Ne yediklerine aşırı dikkat ettiği bir diyet, ne katı bir egzersiz rutini, ne de avuç avuç aldığı takviye gıdalar… Bunların hiçbiri Pearl’in günlük rutininde yer almıyordu ama 114 yaşına kafar sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürdü. Pearl Berg, Şubat ayında öldüğünde 114 yaşındaydı. Ölmeden önce ABD'deki en yaşlı üçüncü ve dünyanın dokuzuncu en yaşlı insanıydı.


Fiziksel aktivite ve egzersiz yaparken dikkat

Dr. Öğretim Üyesi Hikmet Uçgun, spor yaparken oluşabilecek yaralanmaların ve sakatlıkların alınacak bazı önlemlerle engellenebileceğini söyledi. Evde ya da bahçede yapılan günlük işlerin de hareketli olmaya önemli katkı sağlayabileceğini belirten Uçgun, ancak bunların egzersiz programı yerine geçmeyeceğini kaydetti.


Artan hasta sayısı dikkat çeken doktorun ölüleri muayene ettiği ortaya çıktı!

"Sistem ölü insanları yaşıyor gibi önüme getiriyordu"


“Öğlen bilinçsiz güneşlenmek, lekelere davetiye çıkarıyor”

Güneş lekelerinden korunma yollarından bahseden Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasan Alakbarov, “Güneş lekelerinden korunmak için hayat boyu güneş kremi kullanmak, çok güneşli havalarda dışarıda uzun süre kalmamak, öğle saatlerinde bilinçsizce güneşlenmemek, gerekli durumlarda koruyucu giysi ve geniş kenarlı şapka kullanmak gibi önlemler alınmalıdır. Bu önlemlere önem vermeyenlerde ise erken yaşlarda ve çok sayıda güneş lekeleri görülebilir” dedi.


Gezmek için 8 bin 800 kilometre uzaktan geldiği Konya’da şifa buldu

Kanada'da yaşayan 26 yaşındaki Mücahit Karakoç, her yıl gezmeye geldiği Konya'da bu sefer uygulanan tedavi ile yaklaşık 14 gün içerisinde crohn hastalığına karşı şifa buldu.


Flight Risk Fragman


5 adımda temiz beslenme!

“Clean eating” olarak da bilinen temiz beslenme, tükettiğimiz tüm gıdalara şüpheyle yaklaştığımız bu dönemde yeni bir çıkış kapısı olarak görülüyor. Özünde dengeli ve sağlıklı beslenmeye teşvik eden bir yaşam biçimi sunan temiz beslenme, en basit tanımıyla yiyecekleri olabildiğince doğal halleriyle ve hatta organik tüketmek anlamına geliyor. İşlenmiş gıdaların ve tüketiminin artmasıyla, yüksek miktarda rafine şeker, tuz, sağlıksız yağlar, katkı...


Osman MÜFTÜOĞLU Hangi takviye ne zaman

SAĞLIĞIMIZA destek olsun diye kullandığımız vitamin, mineral ve benzeri takviyelerin de -tıpkı ilaçlarda olduğu gibi- belirli kullanım zamanları var.


Yalnızlık erken ölüm riskini artırıyor: "Depresyon, kaygı bozuklukları ve dahası"

Yalnızlık, atalarımızın dediği gibi sadece Allah'a özgü bir durumdur. Dünya Sağlık Örgütü, yalnızlığın mutsuzluğa yol açtığını ve bu durumun erken ölüm riskini artırdığını doğrulayarak bir açıklama yaptı. https://haberglobal.com.tr/gundem/yalnizlik-erken-olum-riskini-artiriyor-depresyon-kaygi-bozukluklari-ve-dahasi-356458


Doğum hızını artırmak için 3 yeni adım yolda: Doğum izninde artış, bakım desteği ve yeni teşvikler

TÜİK verilerine göre, Türkiye’de 2001’de 2,38 olan doğurganlık hızı 2023’te 1,51’e geriledi. Doğum oranındaki düşüş önümüzdeki günlerde AKP tarafından düzenlenecek çalıştayla masaya yatırılacak. Çalıştayda alınması planlanan tedbirler tartışılacak. Bu tedbirler arasında doğum izninin artırılması, ikinci ve üçüncü çocuğa teşvik verilmesi ve kreş vey...


Dünyanın en bulaşıcı hastalığı ile mücadelede önemli gelişme: Tamamen ortadan kaldırılabilir

T24 Dış Haberler ABD'de kızamığa karşı verilen mücadelede bilim insanlarının geliştirdiği yeni aşılar sayesinde önemli bir ilerleme kaydedilerek hastalığın tamamen ortadan kaldırılabileceği yönünde umutlar yeşertildi. Amerikalı araştırmacılar, nötralize edici bir antikorun son derece bulaşıcı virüsü nasıl bloke edebildiğini keşfettiklerini açıkladı...


Uzmanından sağlıklı kilo verebilmek için öneriler

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının azalması ile birlikte obezite ve aşırı zayıflığa bağlı hastalıklar da hızla yaygınlaşırken, Memorial Dicle Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Şilan Alyamaç sağlıklı zayıflama konusunda önerilerde bulundu.


Yoga tutkunları Eyüpsultan’da buluştu

Eyüpsultan'da Dünya Yoga Günü çerçevesinde “Yoga, Meditasyon ve Nefes Terapisi" etkinliği düzenlendi.


Neden esniyoruz

Esnemenin birçok nedeni vardır ve bu doğal davranış, beyin sıcaklığını düzenlemekten oksijen seviyelerini artırmaya, uyanıklık seviyesini yükseltmekten sosyal bağları güçlendirmeye kadar çeşitli işlevler görebilir. Esnemenin nedenlerini anlamak, bu yaygın eylemin ardındaki biyolojik ve sosyal dinamikleri daha iyi kavramamıza yardımcı olabilir.


Yaz tatilinde çocuğunuzun kişisel gelişimine katkı sunacak 9 öneri

Uzman Klinik Psikolog Fulda Karaçiçek, çocukların öğrenme hallerinin tatilde de devam ettiğini belirterek ve ebeveynlere oldukça önemli görevler düştüğünü söyledi.


Depresyonun hafif hali: Distimi

Distimi, hafif seyirli ancak uzun süren bir depresif ruh hali olarak tanımlanır. Genellikle hafif bir depresyon olarak adlandırılsa da, etkileri kişisel ve sosyal yaşam üzerinde derin izler bırakabilir. Distimi, bireyin yaşamını gölgelerken, umutlarını ve hayattan aldığı keyfi sinsi bir şekilde azaltır. Kişi kendini sürekli olarak yorgun, umutsuz ve değersiz hissedebilir. Bu hisler zamanla hayatın her alanına nüfuz ederek kişinin sosyal...


Psikolojik rahatsızlığı bulunan adam babasını öldürdü

Isparta'da psikolojik rahatsızlığı bulunan adam tartışma yaşadığı babasını kesici aletle boğazından yaraladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan baba hayatını kaybetti.


Midenizin zili çalmayacak! Kilo verdirirken tok tutan besinler, sittin sene acıktırmıyor

Kilo verirken aç hissetme riski var. Tok tutan besinler gün boyu enerjinizin depolanmasını sağlıyor. Peki hangi besinler toklukla beraber formda kalmanızı sağlar?


Sıcakta bekleyen sular tehlike saçıyor: "Ciddi hastalıklara yol açacak mikroorganizmalar çoğalabiliyor"

Sıcakta bekleyen sular tehlike saçıyor: "Ciddi hastalıklara yol açacak mikroorganizmalar çoğalabiliyor" Güneşte bırakılan sulara dikkat: "Bileşikler daha yüksek miktarda suya geçebilir, kanserojen olanlar var" Güneşe maruz kalan damacana ve pet şişelerdeki suların tüketiminin insan...


Dünya uyuşuyor!

Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, uyuşturucu kullanımının küresel bir halk sağlığı sorunu olduğunu, dünyada artan uyuşturucu kullanımının endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi. Dinç, 'Dünya genelinde uyuşturucu kullanımı son 10 yılda yüzde 23 arttı. Yine dünya genelinde 15-64 yaş aralığındaki her 17 kişiden biri uyuşturucu kullanıyor.' şeklinde konuştu.


Çocuğunuzu havuz enfeksiyonlarından korumak mümkün

Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Vefa Mirzaliyeva, çocuklarda havuz enfeksiyonuna karşı dikkatli olunması konusunda uyararaK, alınabilecek tedbirleri sıraladı.


Karın germe ameliyatı yaptıracaklar dikkat

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, "Karın germe ameliyatlarını ve liposuction (yağ aldırma) işlemlerini yaptırmak istiyorsanız bu işin eğitimini almış bu konuda gerekli tecrübeye sahip bir plastik cerrahi uzmanına başvurmanız gerekmektedir" dedi.


Tatlı yiyerek zayıflamak mümkün! İşte o sağlıklı atıştırmalıklar...

Yaz aylarına girdiğimiz günlerde vücut formunu korumak her ne kadar zor gibi görünse de sağlıklı atıştırmalıklar tüketerek tatlı krizleriyle başa çıkmak mümkün.


Uzmanından sıcaklarda beslenme uyarısı

DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, sıcak havalarda besinlerin bozulma riski arttığından besin kaynaklı zehirlenmelerin sık görüldüğünü bildirdi.


Yaz aylarında çocukları ishalden korumanın 5 yolu

Yaz mevsimiyle beraber ishal vakalarında da artış görülebiliyor. Çocuklar ise bu durumdan en çok etkilenen grup. Sıcak hava nedeniyle fazla sıvı alma isteğinin mikrop tehlikesini artırması, besinlerin hızlı bir şekilde bozulması ve hijyen kurallarına önem verilmemesi gibi sebeplerin sulu dışkılama şikayetlerini artırdığını ifade eden Dr. Ayşe Sokullu, “İshal; bakteriler, parazitler ve yaygın olarak virüslerden kaynaklanıyor. Virüs kaynaklı ishal...