Sağlık & Fitness

Trending:


ABD’de yeni salgın paniği: Binlerce kilo et toplatılıyor

ABD Gıda Güvenliği ve Denetim dairesi (FSIS), listeria bakterisi bulaşmış olduğu belirtilen binlerce kilo şarküteri et ürününün piyasadan toplatılmaya başlandığını duyurdu.


TEFLON GRİBİNE DİKKAT! Yapışmaz tavalarınızı asla boşken ısıtmayın

Hepimizin mutfağında bulunan yapışmaz tava ve tencereler hayatımızı kolaylaştırsa da yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Bunlardan biri de 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’...Teflon tava ve tencerelerin fazla ısıtılmasıyla ortaya çıkan dumanın solunmasından 4-8 saat sonra ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu...


Kilo vermenizi zorlaştıran 3 neden

Kilo vermenin sağlık ve yaşam kalitesi üzerinde olumlu etkileri olduğu biliniyor; ancak çoğu kişi bu süreçte zorluklar yaşıyor. ABD'li diyetisyen Courtney Kassis ise geçtiğimiz günlerde kilo verme yolunda karşılaşılan üç yaygın hatayı açıkladı.


Riskli gruplar test yaptırmalı

DÜZCE(İHA) – Doç. Dr. Nevin İnce dünya üzerinde 354 milyondan fazla insanın viral hepatit virüsleri ile yaşadığını söyledi.


Dört kişi, fareler tarafından yayılan ve tedavisi olmayan virüs nedeniyle öldü

ABD'de dört kişi, farelerden yayılan tedavisi olmayan hantavirüsten öldü. Virüs, hastaların %38'ini öldürüyor ve kemirgen dışkısıyla bulaşıyor. Normalde yılda 30 vaka görülürken, bazı bölgelerde artış var. Uzmanlar, sıcak dalgaları ve iklim değişikliğinin etkili olabileceğini düşünüyor. Hantavirüs Pulmoner Sendromu %50 ölüm oranıyla, akciğerlere zarar vererek solunum yetmezliğine neden olabilir.


Çocuk gelişiminde en etkili üçgen; beslenme, uyku, egzersiz

Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Arzu Jalilova, doğru beslenme, yeterli uyku ve düzenli egzersizin, çocukların sağlıklı büyüyüp gelişme sürecinin temel taşlarını oluşturduğunu söyledi. Yeterli ve kaliteli uykunun, çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığı için kritik bir faktör olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Jalilova, “Özellikle çocuklarda büyüme ve gelişme hormonlarının salınımı uyku sırasında en üst seviyeye ulaşır. Bu nedenle, yeterli...


Fiziksel aktivitelerde yapılan hatalar diz sorunlarını tetikliyor

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Hakan Başaran, fiziksel aktivitelere başlamadan önce uygun şekilde ısınmamanın, zıplama veya atlama gibi hareketleri tekrar tekrar yapmanın diz sorunları gelişimini tetikleyebileceğini belirtti.


Güncel Öztürk Daha canlı ve genç bakışlar için bunlara dikkat

Göz çevresindeki yaşlanma belirtileri, yorgun ve yaşlı bir görünümün en belirgin işaretlerinden biridir.


Yavru kerkenez tedavisi sonrası doğal yaşamına geri döndü

Erzurum’da bitkin halde bulunan yavru kerkenez tedavisi yapıldıktan sonar doğal yaşamına geri bırakıldı.


Mucizevi güzellik sırrı! '3 malzemeyle 15 dakikada gözeneklerden kurtulun'

Ciltteki gözeneklerin büyümesi, akne ve siyah nokta gibi problemlere davetiye çıkarır. Stres, trans yağ içeren besinler, makyaj temizliği yapamama, stres, vitamin ve mineral eksikliği gibi faktörler gözeneklerin büyümesine yol açmaktadır. Bu sorundan doğal yöntemlerle de kurtulmak mümkün. Onlar arasında biri var ki sadece 3 malzemeyle hazırlanıyor ve 15 dakika gibi bir sürede etki ediyor. İşte genişleyen gözeneklerden kurtulmanın en etkili...


Prof. Dr. Serap Şimşekten COVID-19 açıklaması! Acı ama gerçek diye duyurdu!

Prof. Dr. Serap Şimşekten COVID-19 açıklaması! Acı ama gerçek diye duyurdu! Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, COVID-19un halen mevsimsel özellik göstermediğini ve yeni varyantla pik yaptığını açıklayarak, risk grubunda bulunanlara uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, X hesabı...


Su içmek için susamayı beklemeyin

Bunaltıcı sıcaklar tüm Türkiye’yi etkisi altına aldı. Sıcaklık ve nemin artışıyla birlikte vücut ısısında görülen artışın başta beyin olmak üzere diğer hayati öneme sahip organlara da olumsuz etkide bulunduğunu ifade eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Merve Bayram; su içmenin önemine değinerek, su içmek için susamanın beklenmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.


Bölgesel kilolara ameliyatsız çözüm: Radyofrekans yöntemi

Basen, karın ve bacak gibi bölgesel bölgelerde oluşan ve yakılamayan yağlar, cerrahi işleme gerek duymaksızın radyofrekans yöntemi ile parçalanabiliyor.


İçen 'uyuyan güzel' oluyor! Potasyum ve magnezyum zengini, kabuğunu 15 dakika kaynatın

Muz içerdiği yüksek potasyumla oldukça yararlı meyvelerin başında yer alıyor. Ancak meyvesi kadar kabuğuyla yapılan çay da bir o kadar faydalı. İşte muz kabuğu çayının kalp sağlığından uyku kalitesine sayısız faydası.


Sigaranın son 2 nefesi: Biri KOAH, diğeri akciğer kanseri

Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, "İçtiğiniz sigara 2 ölümcül hastalığın yüzde 90 sebebidir. Biri KOAH, diğeri akciğer kanseridir. Sigara içerseniz, kesecik duvarlarınızdaki elastik doku harap olur ve esneme yeteneğini kaybederek tıpkı bu naylon poşet gibi olur. 20 yıldan sigara kullanıyorsunuz bu iki hastalık ile her an yüzleşebilirsiniz" dedi.


Alkol tüketimi Avrupa'nın başına bela oldu: DSÖ uyardı!

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'da son yıllarda en büyük ölüm nedenlerinden biri olarak saptanan aşırı alkol tüketimini azaltmak için acil eylem çağrısında bulundu. Avrupa alkol tüketiminde dünyada başı çekiyor.


Zeytinyağını resmen yerinden etti! Bağırsakların yakıtı meğer oymuş, midede çok etkili

Bağırsakların düzgün çalışması mutluluğumuza katkı sağlayan, sağlığımızı iyileştiren iyi etkilerdendir. Stresli bir vücut bağırsak ve sindirim sorunları yaşayabilir. Peki katkı sağlayan faydalı yağ, zeytinyağı değilse nedir?


HABER... 10.00-16.00 saatleri arası dikkat! "Dışarı çıkmayın"

Sağlık Bakanlığı, astım ve KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) hastalarını, nem oranının arttığı zamanlarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları ve nem oranı yüksek bölgelere seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Yapılan uyarıda "Güneş ışınlarının etkisinin en güçlü olduğu 10.00-16.00 saatlerinde açık havada bulunmaktan kaçının. Dışarı çıkmak mecburiyetinde kalırsanız serin ve gölge alanları tercih edin" denildi.


Türkiye, lenf kanseri hastaları için yürütülen yeni "akıllı ilaç" çalışmasına öncü oldu

Türkiye, lenf kanseri hastaları için yürütülen yeni "akıllı ilaç" çalışmasına öncü oldu Yaklaşık 7 ay önce üniversitenin Cebeci yerleşkesinde hizmete başlayan ve geçen günlerde ilk gönüllü taramasını gerçekleştiren Faz-1 Klinik Araştırma Merkezi, kapılarını açtı. Sadece yetkililerin kendilerine tanımlı kartla giriş yapabildiği, 24 saat esasına göre...


Yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı... GİZLİ TEHLİKE! YOKSA SİZ DE TEFLON GRİBİ Mİ OLDUNUZ?

Mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden olan yapışmaz tava ve tencereler, kullanım kolaylığı sağlarken, yanlış kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu tehlikelerden biri de 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’dir. Teflon tava ve tencerelerin aşırı ısıtılması sonucunda yayılan dumanın solunması, 4-8 saat içinde ani titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları, öksürük ve grip benzeri semptomlarla kendini...


Rinoplasti sonrası şişlik ve ödeme aldanıp revizyon istenmemeli

Rinoplasti ameliyatlarından sonra şişlik ve ödem iyileşmesinin kişinin cilt yapısına bağlı olduğunu belirten Prof. Dr. Erkan Soylu, "Ameliyat sonrası erken dönemde oluşan morluklar bir hafta ile bir ay arasında tamamen düzelmektedir. Burundaki şişlik ve ödemin geçmesi kalın ciltli hastalarda iki yıl, normal ve ince ciltli hastalarda ise 1,5-2 yıl kadar sürmektedir. İyileşme tamamlanmadan yapılacak yeni bir ameliyat çözüm olmaz ve yeniden...


En bulaşıcı varyant yayılıyor: Dünya Covid-19 için yeniden alarmda

En bulaşıcı varyant yayılıyor: Dünya Covid-19 için yeniden alarmda


Liposuction hakkında doğru bilinen yanlışlar

Liposuction (yağ aldırma) işlemi hakkında doğru bilinen yanlışlardan bahseden Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, "Liposuction, kesinlikle kilo verme işlemi değildir" dedi.


Hepatit hastalığına karşı uzmanından uyarı

Hepatit hastalığına karşı uzmanından uyarı MERSİN, (DHA)-MERSİN Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzm. Dr. Sibel Kuyugöz Gülbudak, 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü dolayısıyla hepatit hastalığına neden olan durumlar ve korunma yollarıyla ilgili bilgi verdi.Uzm. Dr. Sibel Kuyugöz Gülbudak, hepatitin çeşitli virüs, bakteri, ...


Her yıl 1.4 milyon kişi hepatit kurbanı

Dünya genelinde 350 milyondan fazla insanın yakalandığı ve yine her yıl 1,4 milyon insanın ölümüne neden olan hepatit hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen 28 Temmuz Hepatit Günü’nde sağlık kuruluşları çeşitli etkinlikler düzenliyor.


Eczacılık eğitiminde reform gerekli

Yoğunluk nedeniyle hekimlerin desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Uras, geçmişte ilaç yapımı odaklı olan eczacılık mesleğinin, günümüzde tıbbi tedavi süreçlerinde hekimlerle birlikte çalışan ve halk sağlığını doğrudan etkileyen bir rol üstlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.


Evde 5 dakikada kalp krizi için risk tespiti! 'Klinik muayeneye denk, birebir sonuç veriyor'

İsveçli bilim yüksek kalp krizi riski taşıyan kişileri aile hekimlerinin yaptığı doğrulukta, hızlı bir test ile tanıştırdı. Bu test sayesinde kalp krizi riski kısa süre içerisinde anlaşılabiliyor. İşte detaylar.


Hafif geçirilen bir Covid dahi hafıza kaybına neden olabiliyor

T24 Dış Haberler Bilim insanlarına göre, hafif bir Covid enfeksiyonu bile hafızanızı ve dikkatinizi olumsuz etkileyebilir, etkileri 18 ay sonrasına kadar sürebilir. Brezilya'daki Sao Paulo Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından yürütülen yeni bir çalışma, sadece hafif Covid enfeksiyonları atlatanların bile hastalıklarından aylar sonra bilişs...


Prof. Dr. Selahattin Kumru: "Obezite cerrahisi sonrası gebelik daha avantajlı"

Kadın Hastalıkları ve Doğum Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Kumru, obezite cerrahisi geçirmiş kadınların sağlıklı gebelik şansının arttığını, gebelikle ilgili istenmeyen bazı sorunların da azaldığını söyledi. Kumru, “Tam tersine kilo verdikten sonra gebe kalmak, kilolu gebe kalmaya göre çok daha iyi sonuçlara neden oluyor. Obez kadınlarda özellikle hipertansif ve diyabetik rahatsızlıklara bağlı olarak sorunlu gebelik, erken doğum, bebek...


Ölümcül alerjiye ‘immünoterapi’

Kayseri’de yaşayan Fırat Karataş, kendisi için ölümcül olan arı alerjisine tedaviyi Kayseri Şehir Hastanesi’nde uygulanan immünoterapide buldu. Tedavi ile ilgili bilgiler veren Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Cansever, “Alerjilerde immünoterapinin yüzde 90-95 oranlarında koruyuculuğu oluyor” dedi.


Güneş ışınlarına fazla maruz kalmak kanser gibi pek çok sonucu beraberinde getiriyor

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve güneşin etkisini fazla hissettirmesi nedeniyle Denizli Devlet Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Selim Gümüş, uyarılarda bulundu. Dr. Gümüş, güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmanın cilt kanseri, erken yaşlanma ve lekelere yol açabildiğini belirterek sağlıklı bir cilt için düzenli güneş koruyucu kullanımının önemine dikkati çekti.


Astım ve KOAH Hastalarına Sağlık Bakanlığı Uyarısı

Sağlık Bakanlığı, astım ve KOAH hastalarını nem oranının arttığı zamanlarda dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Yüksek sıcaklık ve nemin bu hastalıkların seyrini kötüleştirebileceği belirtildi.


Saçlarınızı böyle bağlıyorsanız aman dikkat: "Kalıcı kelliğe yol açabilir"

Özellikle sıcak yaz günlerinde kadınlara rahatlık sağlayan atkuyruğu ve sıkı topuz modellerinin saç sağlığını olumsuz etkilediğini belirten uzmanlar, “Sıkı topuzu hiçbir şekilde önermiyoruz, atkuyruğu ya da sıkı topuzlar, uzun süreçte tekrar tekrar toplamalar kalıcı kelliğe yol açabilmekte. Hastalar, genelde ön kısımlarda, incelme, saçların çıkmaması şikayetleriyle geliyor. Erken döneminde toparlanabiliyor ama uzun süreçte saçın kaybına yol...


UZMAN İSİM UYARDI! Sıcak hava, beyin kanaması riskini artırıyor

Sıcak hava, özellikle obezite ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları olan kişiler için ciddi riskleri beraberinde getiriyor. Yaz aylarında artan sıcaklıklar, vücut ısısının kontrol edilmesini zorlaştırarak kan basıncının yükselmesine neden olabiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, “Sıcak havada damarlar daha fazla zorlanırken, bu durum beyin kanaması riskinin artmasına yol açabilir. Bu nedenle sıcak havalarda serin kalmak, yeterli su...


Çocuklarda yaz ishaline dikkat

Yaz aylarında artan sıcaklık nedeni ile çocuklarda bazı hastalıkların görülme sıklığının arttığını belirten Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Gözübüyük, ishalin özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.


Proteinle birleştirmek hayat kurtarıyor! Dengeli kan şekerinin dostu: Tatlıya atılan tarçın

Tatlılar pek çok kişi için dayanılmaz ya da vazgeçilmez olabilir. Ancak severek tüketilen tatlılar konusunda 5 önemli kural ve daha sağlıklı bir tüketim için 'tarçın' detayı, haberimizde!


Saç derinizdeki sorunu anlayın: Kepeğiniz mi var sedef hastası mısınız?

Kepek ve sedef hastalığı gibi cilt sorunları günlük hayatı zorlaştırabilir.


4 aylık hamilenin karnından 3 kilo tümör çıktı

Kahramanmaraş'ta karın ağrısı şikayetiyle doktora giden 4 aylık hamile kadının karnından 3 kilo 350 gram tümör çıkarıldı.


Tanısı konulamayan küçük Zeynep, kanseri robotik cerrahi ile yendi

Çocukluk dönemi kanseri olarak bilinen ‘Nöroblastom’ hastalığına sahip 5 buçuk yaşındaki Zeynep Türkmen, İEÜ Medical Point Hastanesi’nde olduğu robotik cerrahi ameliyatı ile sağlığına kavuştu.


Vücut kitle indeksi çok düşük veya yüksek olan kadınlarda adet gecikmesi görülebilir

Adet gecikmesi, çoğu kadının çeşitli nedenlere bağlı olarak hayatının bir döneminde yaşadığı bir sorundur. Adet döngüsü çoğu kadın için 28 gün olsa da, bazı kadınlarda 21 gün-40 gün arasında değişebilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehtap Yazıcıoğlu, “Adet gecikmesi ciddiye alınmalıdır. Özellikle vücut kitle indeksi 18.5 ve altında ya da 30 ve üzerinde olan kadınlar risk grubundadır” dedi.


Yaz aylarında ortopedik travmalar artıyor

Yazın açık havada daha fazla zaman geçirmek, spor ve çeşitli fiziksel aktivitelerin yoğunlaşması, ortopedik yaralanma riskini artırıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. İrşadi İstemi Yücel, yazın sıkça rastlanan travmalara karşı alınabilecek önlemleri anlattı.


Mutfağınızda altın var! Maden suyuna bir kaşık ekleyince faydası inanılır gibi değil

Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak için bazı değişiklikler yapmak gerekir. Bunlardan birisi de mutfağınızda yer alan malzemelerle yapılıyor. Maden suyuna ekleyince karışımın etkileri inanılır gibi değil.


Tüylenme ve düzensiz adetle kendini belli ediyor! Her kadında farklı, 'Birçok belirtisi var!

Doğurganlık çağındaki kadınlarda sık görülen hormonal bir bozukluk olarak bilinen polikistik over sendromu, yumurtalıklarda oluşan küçük kistler veya folikül adı verilen sıvı dolu keseciklerin birikmesiyle ortaya çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Taha Takmaz, kadınlarda pek çok belirti ile kendini gösterebilen “polikistik over sendromu” ile ilgili önemli bilgiler verdi.


Lamb Weston hayal kırıklığı yaratan bir ikinci çeyrek geçirdi: Patates kızartması ekonomisi bize ne anlatıyor?

Patates kızartması basit bir garnitür gibi görünebilir, ancak talebi daha geniş ekonomik eğilimler hakkında çok şey ortaya koyuyor. McDonald’s’ın ana dondurulmuş patates tedarikçisi Lamb Weston’dan elde edilen son veriler, fast food ve daha geniş ekonomik ortamda önemli değişimlere dikkat çekiyor. Şirketin son kazanç raporu, daha az patates kızartm...


Aşısı da var tedavisi de! 'Hepatit'in farkında olmak karaciğeri koruyor’

Hepatit; virüsler, alkol kullanımı, ilaçlar, toksinler veya otoimmün hastalıklar gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabiliyor. Hepatit, karaciğer iltihaplanması anlamına geliyor ve dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen ciddi bir sağlık sorunu oluyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Emre Yıldırım, hepatit ve hepatitten korunma yöntemleri hakkında ilgili bilgi verdi.


100 kişiden 1’inde görülüyor! Aşırı sıcaklar epilepsi nöbetlerini tetikliyor

Yazın sıcak havalarla birlikte vücutta oluşan tuz ile su kaybı, uyku bozuklukları ve terleme gibi sorunlar epilepsi hastalarını daha çok etkiliyor. Yazın tetiklenen nöbetler bir dizi kontrolsüz hareket ve bilinç kaybı şeklinde yaşandığı için hasta ve hasta yakınlarında endişe yaratıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Haluk Caneroğlu, yaz aylarında epilepsi nöbetlerini azaltmaya yönelik önlemleri şöyle sıralıyor.


Cilt yaşlanmasını durdurmak için güneşten korunun

Güneş ışınlarına maruz kalmak, cilt yaşlanmasının bir numaralı sebebi olduğunu ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Işıl Kamberoğlu Turan, Güneşin insanları yaşlandırdığı için en etkili yaşlanma önleyici kremin güneş koruyucu olduğunu söyledi.


Hijyenik olmayan havuzlar kulak ağrıtıyor

Yazın gelmesiyle birlikte deniz ve havuz keyfi devam ederken, iyi temizlenmeyen havuzlardan pek çok hastalık bulaşabiliyor. Bu mevsimde dış kulak yolu enfeksiyonu ile çok sık karşılaştıklarını söyleyen Medicana Sağlık Grubu Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nurdoğan Ata, kulak ağrısı çekmemek için kalabalık havuzlara girmeden önce nasıl önlem alınması gerektiğini anlattı.


Babaeski’de kanser erken teşhis ve tarama eğitimi

Kırklareli Merkez KETEM birimi, Babaeski'de gelen misafirlerin rutin taramalarını gerçekleştirdi. Yapılan taramalarda, katılımcılara kanser erken teşhisinin önemine dair kapsamlı bir farkındalık eğitimi verildi.


Pektus Canlı Cerrahisi Toplantısı’nda 3 hasta ameliyat edildi

Göğüs duvarının şekil bozukluğu olarak tanımlanan Pektus hastalığına dikkat çekmek için, İstanbul Kartal Dr.Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Kliniği’nin ev sahipliğinde Kartal Pektus Günleri Canlı Cerrahi Toplantısının ilki düzenlendi.