Trending:


Uzmanı açıkladı: Grip şikayetiyle gelen 5 hastanın 4’ü Covid-19

Grip şikâyetiyle gelen 5 hastanın 4’ünün Covid- 19 testinin pozitif çıktığı öğrenildi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Müslüm Süngü “Covid vakaları hızla yayılıyor" dedi.


Memelilerin anüslerinden nefes alabildiklerini keşfeden ekibe Nobel Ödülü verildi

T24 Dış Haberler Bir grup araştırmacı, 2024 Ig Nobel fizyoloji ödülünü alırken, birçok memelinin anüs yoluyla nefes alabildiğini ortaya koyan çalışmalarını tanıttı. Orjinal Nobel Ödülleri ile hiçbir bağlantısı olmayan ödüller, "sıra dışı olanı kutlamayı, hayal gücünü onurlandırmayı ve insanların önce güldürüp sonra düşündürmesini" sağlayarak "insan...


Apple Watch uyku apnesi tespiti için FDA onayı aldı

Apple Watch uyku apnesi tespiti için FDA onayı aldı HANDE BERKTAN Teknoloji devi Apple, Apple Watch 9 ve Apple Watch 10 Serisi ile Watch Ultra 2de, uyku apnesi tespiti için FDA (ABD Gıda ve İlaç İdaresi) onayı aldı. Geçen haftaki iPhone 16 etkinliğinde duyurulan özellik, yakında çıkacak watchOS 11 sürümünün bir parçası olarak gelecek. Etkinleştiril...


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu uyardı: Sağlıklı yaşlanmak için kronik hastalıklarınıza odaklanın

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında iyi ve sağlıklı yaş almanın kronik hastalıklara odaklanarak mümkün olabileceğini söyledi. "Yeni hedef" başlığında kronik hastalıkların zararlarını aktaran, Prof. Dr. Müftüoğlu, "Genelde yaşlanma sürecinde ortaya çıkan, sağlık pratiğinde de 40’lı, 50’li yıllar sonrasının 'sağlık sabotajcıları' olarak tanı...


Sağlıklı Yaş Almanın Geleceği Pure Health Science Summit'te Ele Alındı

Nestle Health Science'ın düzenlediği bilim zirvesinde, sağlıklı yaş almanın koşulları ve önemine dair birçok bilim insanı sunumlar yaptı. Zirvede, hormon seviyeleri, beslenme, stres yönetimi ve uyku gibi konuların sağlıklı yaş alma üzerindeki etkileri ele alındı.


Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. İlhan: “Lenfomalar son zamanlarda özellikle gelişmiş toplumlarda, yaşlılık hastalığıdır”

Lokman Hekim Sağlık Grubu Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Osman İlhan, “Lenfomalar son zamanlarda özellikle gelişmiş toplumlarda, yaşlılık hastalığıdır” dedi.


Tansiyon hastaları zencefili kullanmadan önce doktoruna sormalı! Zencefil Nedir, Nasıl Tüketilir? Zencefil Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

Zencefil bitkisel tedavi seçenekleri arasında en çok kullanılan bir bitkidir. Zencefilin faydaları saymakla bitmemektedir. Bundan dolayı sürekli olarak zencefil tüketimi yaygındır. Zencefil en faydalı baharatlar arasında yer almaktadır. Özellikle Asya bölgesinde yetişen zencefiller zencefilgiller ailesinden gelme bir baharattır. Zencefilin dış görünüşü ise yer elması ile aynı olarak görülmektedir. Bundan dolayı ikisi de karıştırılmaktadır.


Her 5 kişiden birinde var! Kalp hastalığı dışında göğüs ağrısının en sık nedeni...

Göğüste yanma hissi, mideden ağıza doğru yükselen acı-ekşi mide içeriği, ses kısıklığı, boğazda gıcıklanma… Bu ve benzeri şikayetlerle kendini gösteren ve halk arasında reflü olarak tanımlanan ‘gastroözofageal reflü hastalığı’ (GÖRH) son yıllarda giderek daha sık görülüyor.


Prostat kanserinde hedefe yönelik lutesyum tedavisi umut oluyor

177 PSMA tedavisi, kemoterapi gibi tedavi yöntemlerinden sonuç alamamış hastalar için alternatif olarak öne çıkıyor. Tedavi hakkında bilgi veren Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Nesrin Aslan İlkmen, “Sistemik tedavilere dirençli ileri evre prostat kanserli hastalarda, Lutesyum 177 PSMA tedavisi kişiselleştirilmiş ve etkin bir tedavi seçeneği olarak yeni bir açılım ve başarılı sonuçlar getirmiştir” dedi.


Van’da 22 kilo metamfetamin ele geçirildi

Van’da polis ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda 22 kilo 243 gram metamfetamin ele geçirildi.


Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda ilk tezli yüksek lisans tezi başarısı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ), Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalında (AD) ilk tezli yüksek lisans tezi başarıyla verildi.


Heimlich Manevrası ile Öğrenci Hayata Döndürüldü

Elazığ'da bir öğretmen, Heimlich manevrasıyla öğrencisinin hayatını kurtardı.


HPV virüsüne karşı uyarılar

HPV virüsüne karşı uyarıda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Semavi Ulusoy “Rahim ağzı kanseri vakalarının yüzde 80’inden fazlasında bu virüs rol oynar. Korunmak için 9-11 yaş arasındaki kız ve erkek çocukların aşılanması önerilmektedir” dedi.


- Heimlich manevrası öğrenciyi hayatta tuttu

Elazığ'da okulda soluk borusuna yiyecek kaçan öğrenci, öğretmeni tarafından yapılan Heimlich manevrasıyla kurtarıldı.


Ürolog Doç. Dr. Coşkun Kaya, prostat kanserinde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı

Eskişehir Şehir Hastanesi Üroloji Klinik Şefi Doç. Dr. Coşkun Kaya, 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Günü'yle ilgili yapmış olduğu konuşmada; düzenli fiziksel aktivitenin, sağlıklı bir kiloda kalmanın, sebze oranı yüksek ve yağ oranı düşük bir diyet yapmanın prostat kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu söyledi.


Prostat büyümesinde böbrek yetmezliği tehlikesine dikkat

Üroloji Bölümü’nden Op. Dr. Egemen İşgören prostat büyümesi hakkında bilgiler paylaştı.


Kontrol listeleri uzmanlık kibrine karşı

Kontrol listeleri, hataları önlemeye yönelik etkili bir koruma sağlar. Bu listeler, gerekli asgari adımları hatırlatır ve açık bir şekilde ifade eder. Böylece yalnızca doğrulama imkanı sunmakla kalmaz, aynı zamanda performans disiplinini artırarak daha yüksek standartları da teşvik eder. Cerrahlar, ne kadar deneyimli ya da uzman olurlarsa olsunlar, kontrol listelerini büyük bir titizlikle kullanarak daha başarılı sonuçlara ulaşabilirler....


Bilim insanlarından sevindiren keşif: Diyet yapmadan kilo vermek mümkün mü?

Bilim insanları, diyet yapmaya gerek kalmadan vücudun daha fazla kalori yakabileceğini keşfetti.


Losyon çocuklarda hormonları bozuyor

ABD’deki George Mason Üniversitesi’nin araştırmasında, plastiklerde kullanılan “ftalat” adlı maddenin toksik olduğu ve metabolik hastalık riskini artırdığı bildirildi. Çocuklara ait 600’dan fazla idrar örneğini inceleyen uzmanlar, ftalatların çocukların öğrenme yeteneğini de körelttiğini söyledi.Araştırmacı Michael Bloom “Vücut bu kimyasalları yok etse de insanların bunlara sürekli maruz kalması sağlık açısından risk yaratıyor” dedi.


Zona vakaları artıyor! Gençleri hedef almaya başladı… ‘Körlüğe neden olabilir hatta ölümcül sonuçlar doğurabilir’

‘Zona zoster’ olarak bilinen ve kısaca ‘zona’ olarak tanımlanan deri hastalığında son zamanlarda artış yaşanıyor. Genellikle yaşlılarla ilişkilendirilen hastalık artık gençleri de etkisi altına almaya başladı. Uzmanlar, bu artışın çeşitli faktörlerle ilişkili olabileceğini belirtiyor ve ülkemizde de benzer bir artışın gözlemlendiği üzerinde duruluyor. Peki zona neden gençleri hedef almaya başladı? Vücudun en çok hangi bölgesinde ortaya çıkıyor?...


Hareketsizlik kasları zayıflatıyor, boyun ve bel fıtığı riskini artırıyor

Hareketsiz bir yaşam kas-iskelet sistemini ve omurga sağlığını olumsuz etkiliyor, sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Gün boyu masa başında sabit bir şekilde çalışmanın kasların zayıflamasına ve esneklik kaybına neden olabileceğini belirten İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Gamze Demircioğlu, boyun ve bel fıtığı riskinin azaltılması için alınacak tedbirlere...


Rahim Ağzı Kanserinden Korunmada Aşı ve Tarama Önemli

Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Zeynep Çankaya, rahim ağzı kanserinden korunmanın aşı ve tarama ile mümkün olduğunu belirtti. Kansere karşı kadınların bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.


Alzheimer işte böyle başlıyor! Korunmak için 3 önemli kural

Görülme sıklığı giderek artan alzheimer hastalığının basit unutkanlıklarla başladığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Ümit Eren, yakın zamanda yaşanan olayları unutma, para hesabını karıştırma, yolları bulamama, kişilik değişiklikleri gibi belirtiler görüldüğünde bir nöroloji uzmanına başvurulmasını tavsiye etti.


Alzaymır basit unutkanlıklarla başlıyor

Görülme sıklığı giderek artan alzaymır hastalığının basit unutkanlıklarla başladığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Ümit Eren, yakın zamanda yaşanan olayları unutma, para hesabını karıştırma, yolları bulamama, kişilik değişiklikleri gibi belirtiler görüldüğünde bir nöroloji uzmanına başvurulmasını tavsiye etti.


Japonların vazgeçemediği yöntem! Günde 5 dakika yeterliymiş, sırt ağrısını yok ediyor

Sırt ağrısı, yaş ilerledikçe kendini belli eden ve hayatı olumsuz etkileyen büyük sorunlardan biridir. Özelikle genç yaşlarda bilgisayar başında saatler geçirilmesi, masa başı işler ve birçok farklı nedenler ilerleyen zamanlarda kalıcı problemlere neden olabilir. Japonların boyun ve sırt bölgesinde oluşan ağrıları yok eden fukutsuji yöntemi bakın nasıl etkiler yaratıyor.


Vücudundaki tümör bir anda büyüdü! 'İnanamadım, vücudumda kavun gibi kitle oluştu'

7 kiloluk tümör taşıyan 63 yaşındaki Berika Rabia Özcan, geçirdiği detaylı operasyonla hem tümörden hem de yaşam riskinden kurtuldu. Yıllar önce oluşan minicik kitleyi korktuğu için takip etmediğini belirten Özcan, “Kurban Bayramı’ndan sonra inanılmaz şekilde aniden büyüdü. Çektirdiği acı tarif edilemez. Dünyanın bütün yükünü aldım, o kitlenin içine koydum. 5-7 kilo yaptım orayı. Şimdi ise yeniden doğdum" dedi.


“Türkiye’de 70 yaş üstü her 5 kişiden biri Alzheimerlı”

Türkiye’de 70 yaş üzeri her 5 kişiden birinde Alzheimer bulguları olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Serdar Taşdemir, “Genç yaşlardan itibaren zihinsel ve fiziksel aktiviteler yapmak, düzenli spor yapmak, sık okumak, yeni bilgiler öğrenmek, yeni hobiler edinmek ve sosyal aktivitelere katılmak Alzheimer’ın geciktirilmesinde etkili rol oynamaktadır” dedi.


‘Biz aynada vücuduna bakmaya utanan, çekinen kadınlarız’

Kanserle mücadele kapsamında farkındalığı arttırmak amacıyla Muş’ta 11. Uluslararası Onkoloji Günleri düzenlendi. Dünyanın birçok yerinden hastaların, iyileşen kişilerin, gönüllülerin ve sağlık profesyonellerinin katıldığı konferansı izledik. Meme kanserine yakalanan hastalarla hikâyelerini konuştuk.


Yanlış uygulanan hacamat ömür boyu geçmeyen yaralar ve ağrılar oluşturuyor

Uzmanlar mezoterapi, ozon ve halk arasında hacamat olarak bilinen kupa tedavisi hakkında uyarılarda bulundu.


Sigara ve alkol tüketen 50 yaş üstü erkeklerde baş-boyun kanseri daha sık görülüyor

Doç. Dr. Caner Kılıç, erken teşhisin hayat kurtardığını kaydetti


Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanından grip uyarısı: “Grip olan çocuklarınızı okula ya da kreşe göndermeyin”

Acıbadem Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Derya Bekteş, grip hastalığına yakalanan çocukların okula ya da kreşe gönderilmemesi tavsiyesinde bulundu.


Binlerce insan böyle uyuyor | Ağız bantları gerçekten uykuya dalmayı kolaylaştırıyor mu? Boğulma riski var mı?

Uyurken ağızdan değil burundan nefes almanın daha sağlıklı olduğu, derin uykuya dalmayı kolaylaştırdığı, daha az horlamaya yardımcı olduğuna inanıldığı için pek çok insan uyurken ağız bandı kullanıyor. Sosyal medyada da oldukça popüler olan bu uygulamayı Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon da deneyeceğini açıklayınca tekrar gündeme geldi. Peki bu uygulama gerçekten işe yarıyor mu? Bu şekilde uyumak riskli mi? Uzmanlar ne diyor?


Kahvaltı yapmadan okula giden çocuklarda obezite riski

Kahvaltı yapmadan okula giden çocuklarda obezite riskinin oldukça yüksek olduğunu belirten uzmanlar, çocukların okula gitmeden önce mutlaka kahvaltı yapması konusunda uyarıyor.


Dr. Karabulut, sinsi hastalık prostat kanseriyle ilgili uyardı

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Üroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Musa Karabulut, “Ailesinde prostat kanseri olan kişiler 40 yaşından itibaren, ailesel bir risk yoksa da 50 yaşından itibaren her yıl mutlaka bir üroloğa prostat yönünden muayene olmasında fayda vardır” dedi.


Popüler diyetlerin ünlü yüzleri

Günümüzde sağlıklı yaşam ve diyet kültürü modern yaşamın en büyük trendlerden. Bu beslenme modellerini yakından tanıdığımız isimler uyguladığında durum daha ilgi çekici olabiliyor. Aman dikkat, kilo kaybı için tercih edilen yöntemlerden bazıları sürdürülebilir olsa da sağlık için oldukça zorlayıcı sonuçları olabilir. Hep söylerim, en iyi diyet bireyin kendini en iyi hissettiği, sürdürülebilir bir beslenme programından oluşur. Hızlı kilo vermeyi...


Erken tanı hayat kurtarır

Hematoloji Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Göze, 15 Eylül Dünya Lenfoma Farkındalık Günü dolayısıyla dikkat çekici bilgiler paylaştı.


Akciğer hastaları bu aylara dikkat; “En çok hastalık bulaştıranlar en yakınlarınız!”

“Grip ve zatürre aşısı olunmalı, el hijyeni çok önemli”


Kromun vücuttaki etkisi

Krom, vücut için gerekli olan eser elementlerden biridir. Genellikle metabolik süreçlerde yer alır ve insülinin etkisini artırarak kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Vücut için faydaları Kromun başlıca faydaları şunlardır: 1- Kan şekeri kontrolü: Krom, insülinin etkisini artırarak hücrelerin glikozu daha verimli kullanmasını sağlar. Bu, kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olabilir. 2- Kolesterol seviyelerini düzenleme:...


Konyaaltı’ndan emeklilere sağlıklı yaşam tüyoları

Konyaaltı Belediyesi ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini iyileştirmek ve hastalıkları önlemek adına başlattığı Halk Sağlığı Buluşmaları'nı sürdürüyor. Etkinlik kapsamında vatandaşlara son olarak ücretsiz tansiyon ölçümü yapıldı.


Başınızda sıkışma hissi varsa dikkat: Uzmanı nedenini açıkladı

Başı sıkıştırıyor gibi hissettiren ağrılarla nasıl başa çıkılacağı hakkında Nöroloji Uzmanı Dr. Selma Akkaya Arı, önemli bilgiler paylaştı. Gerilim tipi baş ağrıları adı verilen ağrıların ense ve başın arka kısmından başlayarak tüm başa yayılan, sıkıştırıcı ve baskı hissi oluşturan bir ağrı tipi olduğunu belirten Arı, “Bu tür ağrılar genellikle stres, uykusuzluk, kas gerginliği ve kötü duruş gibi faktörlerden kaynaklanır. Bazı hastalar,...


Prof. Dr. Kayhan: “KOAH tedavi edilebilir bir hastalıktır”

Prof. Dr. Servet Kayhan, “KOAH tedavi edilebilir ve önlenebilir bir hastalıktır” dedi.


Islatınca faydası kat kat artıyor! Hazımsızlık ve şişkinlik bırakmıyor

Kuru yemişler, sağlıklı yağlar, proteinler ve çeşitli vitaminlerle zenginleştirilmiş besin kaynakları olarak bilinir.


Taşınabilir Ultrason-Doppler cihazı bağışı

Doppler cihazı bağışı yapıldı.


Çok uyumak mutlu değil hasta ediyor! Beyni bulanıklaştırıp depresyona sokuyor

Birçok insan stres, uykusuzluk, yoğun çalışma ve buna benzer birçok nedenle hafta boyunca yeterli uyku almakta zorlanır. Yetersiz uykunun tipik belirtileri arasında gün ilerledikçe bile dinlenmiş hissetmemek ve gün içinde uyanık kalmakta zorluk çekmek yer alabilir. Ancak bunun çözümü bulduğunuz ilk fırsatta saatlerce hatta yarım gün boyunca uyumak değildir. Çok uyumak sizi dinlendirmediği gibi hasta bile edebilir. Nasıl mı?


Aşırı hijyenden takviye gıdalara: Bağışıklık sistemine zarar veren 6 alışkanlık

Bağışıklık sistemi doğru çalıştığında, hastalık riskini azaltır ve hastalık süresini kısaltır. Zayıf bir bağışıklık sistemi ise vücudu enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale getirir ve iyileşme sürelerini uzatabilir. İşte iyi sandığınız ama bağışıklığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar…


90 yaşındaki 3 arkadaş uzun ömürlerinin sırrını açıkladı

Dostluk ve dayanışmanın ön planda olduğu Dadağlı Mahallesi'nde, Tosun, Kılıç ve Ergin, uzun ve sağlıklı hayatın sırlarını paylaştı. Kış hazırlıkları kapsamında geleneksel yöntemlerle yaptıkları tarhananın hem sağlıklı hem de faydalı bir gıda olduğunu belirten üçlü, bu gıdanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, sindirimi kolaylaştırdığını ve içerdiği yüksek besin değerleriyle vücudu hastalıklara karşı koruduğunu ifade etti. Tarhana yapımını...


Geçmeyen sırt ağrılarının sebebi fıtık olmasın?

Son zamanlarda sık rastlanan sırt fıtıklarının müphem belirtilerle kendini gösterdiğine ve tanı koymakta da geç kalındığı görülüyor.


Uzmanından "ruh yaşlılığına" iyi gelecek tavsiyeler

Uzman Klinik Psikolog İlayda Kutevu, ruh yaşlanmasının önüne geçebilmek için yapılması gerekenleri sıraladı.


Laikus delta varyantı ve laik ataklar!

Dikkatinizi çekiyor mu? CHP'de kronik 'laikus' hastalığından mütevellit semptomlarda bariz bir artış var. Son zamanlarda çok sık laik ataklar görülüyor! Biz CHP'nin bu kronik rahatsızlığının neredeyse tedavi edildiğini sanıyorduk. Ama anlaşılan o ki, fazla belirti göstermeden çok sinsi bir şekilde ilerlemiş 'laikus'un delta varyantı'!.. Darbeciliği...


Göğsünden boynuna kadar uzanan 7 kiloluk tümörü temizlendi

Göğsünden boynuna kadar olan bölgede 7 kiloluk tümör taşıyan 63 yaşındaki Berika Rabia Özcan, geçirdiği detaylı operasyonla hem tümörden hem de yaşam riskinden kurtuldu. Yıllar önce oluşan minicik kitleyi korktuğu için takip etmediğini belirten Özcan, “Kurban Bayramı’ndan sonra inanılmaz şekilde aniden büyüdü. Çektirdiği acı tarif edilemez. Dünyanın bütün yükünü aldım, o kitlenin içine koydum. 5-7 kilo yaptım orayı. Şimdi ise yeniden doğdum”...