Sağlık & Fitness

Trending:


Tansiyon hastaları denizde uzun süre kalmamalı

Yüzmenin sağlık açısından bir çok faydası bulunurken, yüksek tansiyon hastaları için zararlı olabiliyor.


İş insanı Can Kıraç hayatını kaybetti

İş insanı Can Kıraç 97 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Uzmanı, yılan ve akrep sokmasında yapılması gerekenleri anlattı

Tunceli Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Celal Oktay Karataş, yılan ve akrep sokmasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yılan ve akrep zehrinin etkilerinin türlerine, etkilenen bölgenin konumu ve kişinin metabolik yapısına göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Karataş, panik yapmamayı, etkilenen bölgenin temizlenmesini ve bandaj uygulamasının doğru şekilde yapılmasını önerdi. Ayrıca, zehirlenen bölgenin emilmesi veya kesilmesinin sakıncalarına dikkat çekti ve 112 ile iletişime geçilerek en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.


Kahve kalp için zararlı mı yoksa faydalı mı? Uzman kardiyolog yanıtladı

Kahve tüketimi, kalp sağlığı üzerindeki potansiyel etkilerini araştıran çok sayıda çalışmaya konu olmuştur. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muharrem Arslandağ, kahvenin kalp sağlığı üzerindeki etkisi, tüketilen miktar ve bireysel duyarlılık dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebileceğini söyleyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.


Metabolizma sağlıklı vücudun olmazsa olmazı! Metabolizmanın çöktüğünü gösteren 8 işaret

Metabolizma genellikle kilo alma veya verme bağlamında değerlendirilir. Ancak sanıldığının aksine metabolizma sağlıklı bir vücut için her şeydir. Metabolizmanın ortalamanın altında çalışması ise birçok şeyi tetikleyebilir. İşte metabolizmanızın kötüye gittiğine dair işaretler.


İştahı 7 saniyede bastıran kilo verme tekniği: Zayıflamaya bu kadar basit çözüm bulunamadı

Kahve ile ilgili son araştırmalar gelmeye devam ediyor. Buna göre yeni bir özellik keşfedildi. Uzmanlara göre iştahı 7 saniyede bastıran bu viral kilo verme tekniği oldukça işe yarayabilir.


Probiotikler bazı hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde etkili

Günümüzde sıkça kullanılan probiyotiklerin etkinliğiyle ilgili Prof. Dr. Nihat Okçu merak edilenleri açıkladı.


Prenses Anne hastaneye kaldırıldı

İngiltere Kralı II. Charles'ın kız kardeşi Prenses Anne, evinde geçirdiği kazanın ardından beyin sarsıntısı ve hafif yaralanma nedeniyle hastaneye kaldırıldı.


Alzheimer hastaları için ‘yaşam tarzı değişikliği’ umudu

Amerika’da Alzheimer hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada, tedavilerinin yanı sıra yaşam tarzı değişiklikleri uygulayan hastaların zihinsel performans ölçeklerinde olumlu artışlar sağlandığı tespit edildi. İEÜ Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Ünitesi hekimi Dr. Kerem Korkut, “Araştırma sonuçlarında, yaşam tarzını değiştiren hastaların bağırsak florasında çok önemli değişiklikler olduğu görülüyor. Özellikle Alzheimer'da hastalığın...


Excimer lazer tedavisi ile ’gözlüksüz’ görmek mümkün olabilir

Excimer lazer tedavisinin hipermetrop, miyop ve astigmat tedavisinde kullanılan en yaygın tedavi olduğunu belirten Kayseri Doktor ÖZ Göz ve Cerrahi Lazer Merkezi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış, özellikle asker polis adaylarının bu tedaviden yararlanarak meslek sahibi olabileceklerini bildirdi.


Hangi yaşta hangi sağlık kontrollerini yaptırmalıyız?

Sadece çocukluk döneminde değil, erişkin yaşlarda da sağlığın takip edilmesi yaşam kalitesi, olası hastalıkların erken teşhisi ve kronik hastalıkların takibi anlamında büyük önem taşıdığını belirten Dr. Hizan Nur Bucak Batı, “Düzenli şekilde ve belli aralıklarla sağlık kontrolü ve Check-Up yaptırmak, bir takım sağlık sorunlarının henüz baş göstermeden önlenmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra bazı hastalıklarda da erken tanı konulması, tedavi...


Çocuğunuza konserve kutu gıdaları verirken dikkatli olun: Erken ergenliğe neden olabilir

Günlük hayatta yaygın olan konserve kutu gıdalar, plastik saklama kapları ve damacanalarla ilgili uyarıda bulunan Doç. Dr. Mustafa Temizel, bu maddelerin uzun vadeli kullanımında tehlikeli olabileceğine işaret etti. Bazılarının içinde bulunan BPA’nın östrojen hormonunu taklit ettiğini belirten Doç. Dr. Temizel, “Çocuğunuzun erken ergenliğe girmesine neden olabilir. Ayrıca erkeklerde kısırlık da yapabilir” dedi.


Selin Irmak KAÇMAZ Alzheimer’ı yenmek mümkün mü? Bu sorunun cevabı şaşırtıcı bir şekilde evet olabilir!

Alzheimer hastalığı durdurulabilir mi? Yeni bir çalışmaya ve bu çalışmaya katılan iki Alzheimer hastasına göre cevap “evet”.


Uzmanı uyarıyor: Kilo verme amacıyla kullanılan insülin iğneleri komaya sokabilir

Şeker hastalarında şekeri dengelemek için kullanılan insülin iğneleri, kilo vermek isteyen hastalar tarafından da kullanılıyor. Yeni nesil insülin olarak bilinen ilaçlar birinci grup obezite denilen, vücut kitle endeksi 30-35 arasında olan hastalar için kullanılabiliyor. Belli bir dozda kullanılan ilaçlar, hastada mide bulantısı yapıyor ve yemek yeme isteği kırılıyor. İlacın etkisiyle kırılan insülin direnci sonrası hasta kilo vermeye başlıyor....


Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

Teknolojinin hızlı gelişimi, özellikle 2000'li yıllardan itibaren doğan nesillerin, geleneksel iletişim biçimlerini terk ederek sanal dünyanın parçası olmasına neden olurken, bu durum kalıcı sağlık sorunlarına kapı aralıyor.


Hormon sağlığı için nasıl beslenmeli?

Hormonların çok önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz” dedi.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, "motivasyon tüketicisi" diyerek uyardı: Kaygının 7 işareti

Kaygı sorunu son günlerin en önemli sağlık problemlerinden biri. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ''uzun uzun düşünmenin de bazı sağlık zararları var'' diyerek kaygının 7 işaretini sıraladı.


Odaklanma ve farkındalığınızı artıracak egzersizler

Farkındalığınızı nasıl artırırsınız? İşte size yardımcı olacak egzersizler...


Zencefil Tozu Nedir, Ne İşe Yarar? Zencefil Tozu Faydaları Nelerdir?

Zencefilin kurutulması ve öğütülmesi ile elde edilen zencefil tozunun birçok faydası vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi, yağ yakımını hızlandırması ve karın ağrısına iyi gelmesi nedeniyle sıkça tercih edilir. Peki, zencefil tozu ne işe yarar ve faydaları nelerdir?


Sıcak havalarda isiliğe dikkat

Yaz sıcaklarının iyice kendini gösterdiği bu günlerde uzmanlardan 'isilik' ile ilgili uyarı geldi.


Yüzünüz dahi süzülecek! Yağları 90 km hızla eriten detoks suyu

Detoks suları yağ eritiyor. Limon ise en büyük detoks meyvelerinin başında geliyor. Peki limonlu su gerçekten kilo verdiriyor mu?


Yazın kabusu! Uzmanından ölüm riski yaratan uyarı: 65 yaş üstü ve 5 yaş altındakiler dikkat

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, 'yaz ishali' ya da 'turist ishali' olarak adlandırılan hastalıklarda artışa dikkat çekti. Hastalıkla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Şener, "Bağırsak alışkanlıklarında değişim olarak adlandırılıyor. Bazen tamamen sulu olabiliyor, ağırlıkla katılıklar da olabiliyor. Beraberinde bulantı ve kusma da olabiliyor. Klinik tabloda hepsi...


Hep çöpe atardık ama kavun çekirdeğinin bir teki bile mideye şifaymış! Nasıl yenileceği de çok basit: Bal kavunun faydaları

Yaz mevsiminde çok tüketilen kavun genellikle çekirdeklerinden ayrılıp servis edilir. Çekirdekler de çöpe atılır. Ancak yemek sonrası şişkinliği ve gaz problemini ortadan kaldırdığını hiç duydunuz mu?


Araştırmalar tüm gerçeği ortaya çıkardı! Vücudu susuz bırakıyor

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için her gün vücudunuzun ihtiyacı kadar su içmeniz gerekir. Su, yaşam kaynağıdır. Organlarınızın düzenli çalışması için su içmeniz gerekir. Ancak bazen su yerine başka içecekleri tüketmeyi tercih edersiniz. Bu içecekler su ihtiyacınızı karşılamaz. Aksine vücudun daha çok susuz kalmasına sebep olur. İşte o içecekler... (Posta)


Nadir bir hastalıkla dünyaya gelen bebeğin ayakları kontrolsüz bir şekilde büyüyor

T24 Dış Haberler İrlanda'da iki yaşındaki Axel Horgan isimli bebeğe, vücudun bazı kısımlarının diğerlerinden çok daha hızlı büyümesine neden olan konjenital lipomatöz aşırı büyüme adı verilen genetik bir rahatsızlık teşhisi kondu. Axel, dünyada damar, cilt, omurga, kemik veya eklem anormalliklerinin bir arada görüldüğü bu rahatsızlığa sahip sadece ...


‘Deniz suyu kalp sağlığına iyi geliyor’

Denizdeki hidrostatik basınç ve suyun hareketli olmasının kan dolaşımını hızlandırarak kan basıncını düşürdüğünü ve kalp-damar sağlığı üzerine iyileştirici etki yaptığını söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yaşan, “Yüzme vücuttaki hemen hemen her kas grubunu çalıştırarak kalp sağlığını iyileştirir, dolaşımı ve dayanıklılığı artırır” dedi.


Tarih Boyu Tütsü ile Tedavi Yöntemleri BAÇEM'de Konuşuldu

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali kapsamında düzenlenen seminerde, Aromaterapist Laborant Dr. Rana Babaç Çelebi tütsünün tarih boyunca kullanımını ve tedavi amaçlı kullanılan sistemlerini anlattı.


İdrar yolu enfeksiyonu tanısı konuldu, saç ve diş çıkaran kanserli bir tümörü olduğu anlaşıldı

T24 Dış Haberler İngiltere'de Mia Robins isimli üniversite öğrencisi, doktorların kanser belirtilerini idrar yolu enfeksiyonuyla karıştırdığını iddia etti. Karnında baskılı bir ağrı hisseden genç kadına idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu ancak 21 yaşındaki genç kadın daha sonra yorgunluk, kilo kaybı ve saç dökülmesi gibi endişe verici semptomla...


Uzmanı, sıcak çarpmasına karşı uyardı

Yaz aylarının gelişiyle birlikte artan hava sıcaklıkları, beraberinde sağlık risklerini de getiriyor. Uzmanlar, son günlerde artan sıcaklıklara karşı uyarılarda bulunarak, sıcak çarpmasının birçok hastalığa yol açabileceğini vurguladı.


Güneşlenirken uyuyanlar dikkat: “Hayatı tehdit eden bir durum”

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alihan Oral, sıcak çarpmasına karşı uyarılarda bulundu. Güneşlenirken uyumanın hayati tehlike arz edebileceğini ifade eden Doç. Dr. Alihan Oral, sıcak çarpmasından korunmanın yollarını aktardı.


Çocuk havuzlarından kaynaklanabilecek salgınlara dikkat

Sezonun açılmasıyla yaz enfeksiyonları da kendini göstermeye başladı. Yaz aylarında havuzların yaygın olarak kullanılmasıyla enfeksiyon riskinin artığını söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara, yazın ortak kullanım alanlarının başında gelen çocuk havuzlarına dikkat çekti. Büyük çocuklar hatta erişkinlerin bile bu virüsle enfekte olabileceğine işaret eden Doç. Dr. Kara, bu hastalıktan korunmak için hijyen kurallarına...


Afyonkarahisar’da tedavileri tamamlanan kuşlar doğaya salındı

Afyonkarahisar’da tedavileri tamamlanan 45 kerkenez, 14 kulaklı orman baykuşu ve 1 şahin doğaya salındı.


Kurşun Zehirlenmesi : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Vücutta uzun bir süre boyunca kademeli olarak kurşun birikmesi zehirlenme ile sonuçlanır. Belirtiler Belirti gösteren birini tanıyorsanız derhal tıbbi yardım isteyin. Çocuklarda belirtiler şunlardır: Geliştirmede gecikme Öğrenme güçlüğü Sinirlilik İştahsızlık yorgunluk Kilo Kaybı kusma Karın ağrısı İşitme Kaybı kabızlık Nöbet Yenidoğanlarda se...


Geçmeyen ağrı psikolojiyi bozabilir

3 aydan uzun süren ağrının kronik ağrı sendromu olabileceğini belirten Prof. Dr. Haci Ahmet Alıcı, “Kronik ağrıda sadece ağrı yoktur. İyileşme adına umudunu kaybetmiş, çaresiz, huzursuz, sabrı ve dayanma gücü tükenmiş, ağrı hakkında kendine has tecrübeler edinmiş kısaca duygusal, psikolojik, fiziksel ve ruhsal olarak etkilenmiş bir hasta vardır artık. Bu nedenle ağrı tedavisinin etkili ve başarılı olması için daha karmaşık bir program şeklinde...


Türk hekimlerden bel ağrısına mucize keşif

Dünyada ilk 10’da yer alan hastalıklardan bel ağrısıyla ilgili Türk hekimlerin yaptığı keşif, teşhis ve tedavideki altın standardı değiştirecek. İşte en önemli otoritelerden Dünya Ağrı Enstitüsü’nün resmi yayını ‘Pain Practice’de yayınlanan ve tıp dünyasında ses getiren keşfin detayları...


Kadın Psikolojik Sorunları Nedeniyle Kamyonun Önüne Atladı

Kartal'da psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir kadın, seyir halindeki hafriyat kamyonunun önüne atlayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından cenaze Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.


Sağlıklı Kilo Vermenin 12 Yolu

Yazın gelmesiyle artan kilo verme telaşı, sağlıksız diyetlere yönelimi artıyor. Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek yaz sıcaklarının kendini iyice gösterdiği bugünlerde sağlıklı kilo vermek isteyenlere tavsiyelerde bulundu.


Sağlık sorunlarına çare ararken yetiştirdiği mavi yemiş geçim kaynağı oldu

Giresun’da sağlık sorununa çare ararken, tavsiye üzerine tedavi amaçlı yetiştirmeye başladığı mavi yemiş geçim kaynağı oldu. Halk arasında mavi yemiş olarak bilinen yaban mersini yetiştiren elektrik mühendisi Refik Aslan, bir dönüm araziden bir tona yakın ürün alındığını ve kilosunun bin 250 ila bin 300 lira arasında satıldığını söyledi.


Balkonda içki içerken sevgilisi ile birlikte aşağı düşmüştü! 5 gün sonra hayatını kaybetti

Aydın'ın Efeler ilçesinde sevgilisi E.A. (42) ile birlikte içki içerken balkondan düşen Erdal Karakaş (43), tedavi gördüğü hastanede 5 gün sonra yaşamını yitirdi. E.A.'nın ise tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. İlginizi Çekebilir Olay, 1 Temmuz günü saat 01.30 sıralarında Doğanköy Mahallesi'nde meydana geldi. Erdal Karakaş, iddiaya göre, sevgilisi olduğu öğrenilen E.A. ile birlikte tek katlı evlerinin balkonunda içki içmeye...


Bolca tüketiyorduk ama hücreleri alt üst ediyor

Her açıdan sağlığa faydalı milyonlarca besin vardır. Ancak bu besinlerden bazıları kesinlikle aynı anda tüketilmemeli. Alternatif tıp uzmanlarının özellikle uyarıda bulunduğu bu besinler aynı anda tüketildiğinde ölüme bile neden olabilir.


Kalça kırıklarına ‘multidisipliner müdahale’ ile ölüm oranları düştü

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Hakan Başaran, yaptığı yazılı açıklamada, kalça kırıklarının günümüzde halk sağlığı sorunu olarak nitelendirildiğini belirterek, ileri yaşlarda en sık hastaneye yatış nedenlerinden biri olduğunu ifade etti. Öte yandan Başaran, kalça kırıklarına artık multidisipliner yaklaşıldığını, bu müdahalenin problemlerin önüne geçip, ölüm oranlarını...


Berrin Yiğit Serin ve hafif tatiller geçirmek için

Yaz sıcaklarında sahillerde ve deniz kenarında iyi beslenmek için önerilerime dikkat ederek vücudunuzu serin ve enerji seviyenizi oldukça yüksek tutabilirsiniz. Unutmayalım; dengeli bir beslenme planı ve yeterli sıvı tüketimi sıcak havalarda sağlığımızı korumanın asıl anahtarı…


Yüzü insana benziyor! Kavanozda beslemeye başladı

Hatay'da haşere ilaçlama uzmanı Mehmet Şirin, toplum içinde 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen ve merak uyandıran köşeli yengeç örümceğini kavanozda beslemeye başladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/yuzu-insana-benziyor-kavanozda-beslemeye-basladi-358946


Zihinsel Engellilik: Nedir Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

zihinsel engellilik, ortalamanın altında zeka ile karakterize bir öğrenme güçlüğüdür. genetik, travma, enfeksiyon veya gebelik gibi çeşitli nedenlerle oluşabilir. tanı, fizik muayene ve testlerle konulur. tedavi, özel eğitim, konuşma ve fizik tedavi, aile danışmanlığı gibi yöntemlerle durumu yönetmeye yardımcı olur.


Araştırma: Çocuklar zekâsını anneden mi, babadan mı alıyor?

Yapılan araştırmalar çocukların zekâsı üzerinde anne ve babanın farklı oranlarda payı olduğunu ortaya koydu.


Bu yaşa dikkat! Hamile kalma ihtimali giderek düşüyor!

Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.


Çorapla uyumak sağlıklı mı? Metabolik hızı ele veren o detay...

Yaz kış çorapla uyuyan insanlar var. Bu kişiler hızlı üşür. Peki çorapla uyuyanların metabolik özellikleri neler? İşte çorapla uyuyanların sağlıklarına dair tüyolar...


Yaşam tarzı, genetik faktörleri etkiliyor: Kalp hastalığı riskini azaltan 8 faktör

Yapılan araştırmalar, 8 yaşam tarzı faktörünün, kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden ölme riskini yaklaşık yüzde 80 oranında azalttığını ortaya koydu.


Uzmanı uyardı: "Gereğinden fazla et ve tuz tüketimi böbrek sağlığını etkiliyor"

Memorial Diyarbakır Hastanesi Nefroloji İç Hastalıkları ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, “Gereğinden fazla et ve tuz tüketmenin yanında yetersiz su içmek, doktor bilgisi dışında ağrı kesici ve rastgele antibiyotik kullanmak böbrek fonksiyonlarını bozabilen önemli nedenlerdir” dedi.


Yazın hamileliği rahat geçirmek için 7 altın öneri

Sıcakların yükselmesi nedeniyle anne adaylarının serin, rahat ve güvenli kalma konusunda bilinçli olmaları gerektiğine değinen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nigar Allahverdiyeva, “Susuz kalmak kabızlık, halsizlik, erken kasılmalar, baş dönmesi ve hatta erken doğum gibi bir takım sorunlara yol açabilir. Günde 10-12 bardak su içmeyi hedefleyin” dedi.