Seyahat

Trending:


'Yıllarca bize böyle söylediler ama...' Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı! '20 dakikada 20.000 ünite D vitamini üretiyor'

Ezber bozan açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay'dan 'yaz' uyarısı geldi. 20 dakikada güneşlenmenin vücutta 20.000 ünite D vitamini ürettiğini belirten uzman isim, “Aslında öğle zamanında güneş ışığı almamızda fayda var. Fakat senelerden beri 'Saat 10.00'dan sonra güneşlenmeyin, 16'dan sonra güneşlenin' diyorlar” ifadelerini kullandı ve yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.


Hayvan sahiplenme hastalığı: Nuh sendromu nedir, neden oluşur?

Nuh sendromu, ciddi sorunlar barındırır ve hayvan sahiplenme hastalığı olarak da bilinir.


İnsanlarda merak uyandıran 'insan yüzlü örümceği' kavanozda besliyor

Hatay'da haşere ilaçlama uzmanı Mehmet Şirin, toplum içinde 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen ve merak uyandıran köşeli yengeç örümceğini kavanozda beslemeye başladı. Şirin, örümceğin zararsız olduğunu ve böcekleri yiyerek neslini devam ettirdiğini belirtti.


Hac hayalini "yüzde 96 engelli" durumuna rağmen gerçekleştirdi

Manisa'da yaşayan şeker, hipertansiyon, kalp ve böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıkları nedeniyle yüzde 96 engelli raporuna sahip 60 yaşındaki Mümin İşbitiren, 24 yıldır kurduğu hac hayalini gerçekleştirdi.


Limonata yapımında bir kaşık eklemek hep unutuluyor; Böbreklere şifa pompalıyor

Bilindiği gibi limonatanın basit bir yapım aşaması var. Yaz boyu serinleten bu içeceğe bir kaşık tuz eklediğinizde neler olabileceğini tahmin ettiniz mi?


Hipertansiyon tedavisinde ilaç kullanımına dikkat

Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Yıllar, hipertansiyon hakkında önemli bilgiler verdi.


Grip şüphesiyle doktora gitti, kollarını ve bacaklarını kestiler! Öğretmenin hikayesi eğlence parkında başladı

Genç bir öğretmen, öğrencileriyle birlikte eğlence parkına bir geziye gitti. Gün içerisinde hafif rahatsızlandı ancak bu durumu çok önemsemedi. Geri dönüşte durum daha vahim hale gelince olanlar oldu.


Ebeveynler dikkat: Çocuğunuz siber zorbalığa maruz kalıyor olabilir! Bu belirtiler başaldıysa...

Günümüzde internet kullanımı ilkokul çağındaki çocuklarda bile oldukça yaygın. Sanal ortamda bireyleri intihara sürükleyebilen siber zorbaların hedefi ise sıklıkla çocuklar oluyor. Uzman Psikolojik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, “Siber zorbalık vakaları, ülkemizde özellikle orta ve lise dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında en sık karşılaşılan vakalar arasında yer alıyor” dedi.


Odaklanma ve farkındalığınızı artıracak egzersizler

Farkındalığınızı nasıl artırırsınız? İşte size yardımcı olacak egzersizler...


Uzmanlardan sünnet uyarısı

Çocuk Üroloji Uzmanı Op.Dr. Aykut Akıncı okulların kapanmasıyla birlikte artan sünnet işlemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Akıncı sünnetin kesinlikle bir sağlık kurumunda, steril ortamda, uygun cerrahi yöntem ve malzemeler kullanılarak yapılması gerektiğini belirtti.


Migren hastaları yazın ekstra dikkat etmeli

Türkiye'de her 5 kadından birinin ve her 10 erkekten birinin migren hastası olduğunu söyleyen uzmanlar, migrenin tedavi edilmediği takdirde kişinin yaşam kalitesine ciddi zarar verebileceğini söyledi.


Sıcaklık tetikliyor, ağrı günlerce sürüyor! Bu besinlerden uzak durun

Türkiye'de yaklaşık 12 milyon migren hastası bulunuyor ve bu hastalar, stres, hatalı beslenme, uykusuzluk gibi faktörlerin yanı sıra sıcak yaz günlerinin de ataklarını tetiklediğini belirtiyorlar. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, migren ataklarının özellikle sıcaklık ve nem değişimlerinden, rüzgar ve havasız ortamlardan etkilendiğini, bu ortamlardaki düşük oksijen oranının migreni tetikleyebileceğini...


Antibiyotikte çığır açan buluş

Bağırsaktaki faydalı bakterilere zarar vermeyen ve en zor bakterilere karşı etki eden bir antibiyotik molekülü bulundu. Prof. Dr. Vedat Turhan, “Çığır açan bir keşfe imza atılmış oldu” dedi.


Sıcak havalarda isiliğe dikkat

Yaz sıcaklarının iyice kendini gösterdiği bu günlerde uzmanlardan 'isilik' ile ilgili uyarı geldi.


Bu yaşa dikkat! Hamile kalma ihtimali giderek düşüyor!

Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.


Excimer lazer tedavisi ile ’gözlüksüz’ görmek mümkün olabilir

Excimer lazer tedavisinin hipermetrop, miyop ve astigmat tedavisinde kullanılan en yaygın tedavi olduğunu belirten Kayseri Doktor ÖZ Göz ve Cerrahi Lazer Merkezi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış, özellikle asker polis adaylarının bu tedaviden yararlanarak meslek sahibi olabileceklerini bildirdi.


Sır perdesi aralandı! Ön raporda dikkat çeken detaylar: Fit vücut uğruna can vermiş...

Muğla'da sokakta ölü bulunan vücut geliştirme sporcusu Bahtiyar Bahar'ın ölümünde sır perdesi aralandı. Polis tarafından hazırlanan olay araştırma raporunda dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Muğla'da, sokakta ölü bulunan vücut geliştirme sporcusu 32 yaşındaki Bahtiyar Bahar'ın, polis tarafından hazırlanan olay araştırma raporunda, spora giderken genelde takviye edici maddeler kullandığı ve şeker hastalığı olmamasına rağmen kas yapımını...


Yürüyüş hakkında daha önce duymadığınız 5 gerçek

Yürümek sadece kilo vermeye yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda zihinsel sağlığı iyileştirebilir, yaşam süresini uzatabilir ve hatta yaratıcılığı artırabilir. İşte, yürümek hakkında duymadığınız diğer şaşırtıcı gerçekler...


Uzmanı, yılan ve akrep sokmasında yapılması gerekenleri anlattı

Tunceli Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Celal Oktay Karataş, yılan ve akrep sokmasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yılan ve akrep zehrinin etkilerinin türlerine, etkilenen bölgenin konumu ve kişinin metabolik yapısına göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Karataş, panik yapmamayı, etkilenen bölgenin yıkanmasını, bandaj uygulamasını ve buz uygulamasını önerdi.


Uzmanı uyarıyor: Kilo verme amacıyla kullanılan insülin iğneleri komaya sokabilir

Şeker hastalarında şekeri dengelemek için kullanılan insülin iğneleri, kilo vermek isteyen hastalar tarafından da kullanılıyor. Yeni nesil insülin olarak bilinen ilaçlar birinci grup obezite denilen, vücut kitle endeksi 30-35 arasında olan hastalar için kullanılabiliyor. Belli bir dozda kullanılan ilaçlar, hastada mide bulantısı yapıyor ve yemek yeme isteği kırılıyor. İlacın etkisiyle kırılan insülin direnci sonrası hasta kilo vermeye başlıyor....


Sıcak, çok sıcak... Biz nasıl serinleyeceğiz?

Mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık hissediliyor. Havanın ısınması gündelik hayatımızda bizi zorluyor. Terleme, sinirlilik hali, solunum problemleri, baş ağrısı gibi sorunlara yol açıyor. Uzmanlara vücudumuzu nasıl soğutabileceğimizi ve terlemeyle nasıl başa çıkabileceğimizi sorduk.


Yaz sıcağında soğuk duşa dikkat

Uzmanlar, serinlemek için alınan soğuk suyla duşun damarları büzüştürebileceğini ve yüz felci geçirme riskini açıkladı.


"Kebap diyarının hastalığı" için uyarı! Özellikle erkeklerde görülüyor

Diyarbakır'da yaşayanlar, tescilli lezzetler arasında yer alan ciğer kebabını sabah kahvaltılarında bile tercih ediyor. Bu durum "gut" hastalığı riskini artırıyor, vakalar özellikle orta yaş üstü erkeklerde görülüyor. Vatandaşları uyaran Doç. Dr. Lütfi Akyol haftalık tüketim miktarını düşürmeyi tavsiye ederken, "Gut hastalığı eskilerin deyimiyle kralların hastalığı veya padişah hastalığı olarak da bilinir. Biz de Diyarbakır'dayız. Biz de o zaman kebap diyarının hastalığı diyebiliriz" dedi.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Yaşlılık devrimine hazır olun

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, sağlıklı yaşlanmayla ilgili bilgiler vererek ''Yaşlılık bir 'kayıplar, hastalıklar, doktor/hastane kapılarında sağlık sorunlarına çare aramalar' dönemi olmaktan çıkmaya 'bir huzur, bir zarafet, bir bilgelik ve bir kendine has iyilik dönemi' olarak algılanma sürecine girdi, giriyor'' dedi.


PAÜ Hastanelerinde Psiko-Onkoloji Polikliniği hizmet vermeye başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi bünyesinde sağlık hizmeti verecek olan Psiko-Onkoloji Polikliniğinin açılışı gerçekleştirildi.


Genç kalmanın sırrı vücudu şaşırtmak

Sağlıklı yaşam reçeteleri her geçen gün daha da önem kazanırken, Dahiliye Uzmanı Dr. Önder Aydın, genç kalmanın sırrını anlatarak, "Eğer başka bir rahatsızlığınız yoksa açlık sürenizi uzatarak beslenin, günde iki öğün yemek yiyin. Ağırlık gibi direnç egzersizleri yapın, doğada yürüyün, saunada terleyin, meditasyon ve nefes egzersizleri yapın, banyoyu soğuk duşla bitirin. Vücudu az miktarda strese sokarak, taze hücreler üretip gençleşmek mümkün"...


Yaz mevsiminde sağlıklı beslenme için önemli tavsiyeler

Yaz mevsiminde sıcakların artması ile bilinçsiz beslenmenin sebep olabileceği hastalıklardan kaçınılması için uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, rota virüsünden korunmak için dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgi verdi.


"Düşme, yaşlılarda ölüme sebep olabiliyor"

İstatistiklere göre, 65 yaş üstü her üç kişiden biri düşmeden kaynaklı ciddi sağlık sorunları yaşıyor. Medicana Sağlık Grubu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Prof. Dr. Berrin Durmaz sakatlıkla hatta ölümle bile sonuçlanan düşmeden korunmak için denge egzersizleri ve göz muayenesinin düzenli yapılmasına dikkati çekerek ev ortamının yaşlılara göre düzenlenmesi gerektiğini söyledi.


Aşırı uyumak bu hastalığın habercisi olabilir

Günümüzde birçok insan, görünürde tamamen normal bir yaşam sürerken, iç dünyalarında sessizce mücadele edebiliyor. Bu mücadelenin adı bazen maskeli depresyon olarak geçiyor; dışarıdan bakıldığında fark edilmesi güç, içeriden ise derin izler bırakan bir durum. Maskeli depresyon, klasik depresyon belirtilerinin ötesinde, kişiyi içten içe kemiren ve sosyal maskelerin ardına gizlenen bir duygusal durumu ifade eder. Uzman Klinik Psikolog Aslı Kanizi...


Muğla Büyükşehir ücretsiz HPV aşı uygulaması çalışmalarına başladı

Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olan HPV (İnsan Papilloma Virüsü) virüsü kaynaklı kanser vakaları son yıllarda artma eğilimi göstermesinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesi 9-30 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri aşısı yapmak için çalışmaları başlattı.


Yazın kabusu! Uzmanından ölüm riski yaratan uyarı: 65 yaş üstü ve 5 yaş altındakiler dikkat

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, 'yaz ishali' ya da 'turist ishali' olarak adlandırılan hastalıklarda artışa dikkat çekti. Hastalıkla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Şener, "Bağırsak alışkanlıklarında değişim olarak adlandırılıyor. Bazen tamamen sulu olabiliyor, ağırlıkla katılıklar da olabiliyor. Beraberinde bulantı ve kusma da olabiliyor. Klinik tabloda hepsi...


14'ünde gelen ikinci kalple yaşayacak

Doğuştan kalp hastası olan ve son 5 yıldır kalp nakli bekleyen Kaan Toprak Kökçü, fenalaşarak kaldırıldığı hastanede kalp nakli oldu.


Annesi, ölümcül hastalığa yakalanan 7 yaşındaki oğlunu öldürdüğünü itiraf etti

T24 Dış Haberler İngiltere'de bir anne, ölümcül hastalığı olan oğlunun acısını hafifletmek için yüksek dozda morfin vererek öldürdüğünü itiraf etti. Antonya Cooper'ın oğlu Hamish Cooper'a, henüz 5 yaşındayken nadir görülen bir çocukluk kanseri olan 4. evre nöroblastom teşhisi kondu ve 1 Aralık 1981'de 7 yaşındayken evinde hayatını kaybetti. Oxfords...


Buğra Adil Buyrukcu Sıvı kaybına karşı önleminizi alın

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi birçok kişinin su ve mineral kaybı sorunuyla karşı karşıya kalmasına neden oldu.


Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

Teknolojinin hızlı gelişimi, özellikle 2000'li yıllardan itibaren doğan nesillerin, geleneksel iletişim biçimlerini terk ederek sanal dünyanın parçası olmasına neden olurken, bu durum kalıcı sağlık sorunlarına kapı aralıyor.


Sivilce sorununu kökünden çözüyor! Tıkanan gözenekleri açmanın en etkili yolu...

Akne, kıl köklerinin yağ ve ölü deri hücreleriyle tıkanması sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Beyaz nokta, siyah nokta veya sivilcelere neden olur. Akne, her yaştan insanı etkilemesine rağmen en çok gençler arasında yaygındır. Sıcak havaların gelmesi ile birlikte cilt yağlanması, siyah nokta ve sivilcelerde de artış görülebilmektedir. Peki yaz döneminde sivilce sorunlarına karşı ne gibi önlemler alınmalı? İşte sivilcelerin...


Yara bandı bu şekilde kullanınca yaralar daha çabuk iyileşiyormuş!

Yara bandı kullanımıyla ilgili birçok insanı şaşırtan bir keşif yapıldı. Meğer yıllardır yanlış kullanıyormuşuz! Sosyal medyada yayılan bir video konuya bakışı tamamen değiştirdi.


Uzmanı uyardı: "Sosyal medyada gördüğünüz ürünleri bilinçsizce kullanmayın"

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Doktor Rana Başara Şahin, doktor tavsiyesi olmadan sosyal medyada paylaşılan cilt kremleri ile ilgili uyarılarda bulundu.


Şok diyet şiş göbekleri süzüyor! 2 günde 2 kilo verdiren liste

Kısa ama etkili diyet programları zayıflamaya yardımcı olabiliyor. Yağdan verdiren bu diyetler sayesinde vücut detoks ile temizleniyor. İşte 2 günde 2 kilo verdiren diyet programı...


Böcek sokmaları, isilik! Çocuğunuzu yaz tehlikelerinden korumanın etkili yolları

Sınavlar ve okul döneminin yerini doyasıya tatile bıraktığı yaz mevsiminde açık havada geçirilen süre ve aktiviteler artarken, bazı yaz tehlikeleri ise çocukları gözetliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Evşen Çetin, çocuklarda yazın en sık karşılaşılan sorunları anlattı, önemli önerilerde bulundu.


Yüzünüz dahi süzülecek! Yağları 90 km hızla eriten detoks suyu

Detoks suları yağ eritiyor. Limon ise en büyük detoks meyvelerinin başında geliyor. Peki limonlu su gerçekten kilo verdiriyor mu?


Afyonkarahisar’da tedavileri tamamlanan kuşlar doğaya salındı

Afyonkarahisar’da tedavileri tamamlanan 45 kerkenez, 14 kulaklı orman baykuşu ve 1 şahin doğaya salındı.


Hep çöpe atardık ama kavun çekirdeğinin bir teki bile mideye şifaymış! Nasıl yenileceği de çok basit: Bal kavunun faydaları

Yaz mevsiminde çok tüketilen kavun genellikle çekirdeklerinden ayrılıp servis edilir. Çekirdekler de çöpe atılır. Ancak yemek sonrası şişkinliği ve gaz problemini ortadan kaldırdığını hiç duydunuz mu?


Çocukların Spor ve Egzersiz Seçimleri Hakkında Uyarılar

ÇOCUKLARIN hobi ya da profesyonel olarak yapacağı egzersiz ya da spor dallarıyla ilgili önemli uyarılarda bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr.


‘Madde bulmak için yapmadığım kalmadı’

Çiğdem Yılmaz - İnsanlar farklı sebeplerden dolayı uyuşturucu alma yoluna gidiyor. Uyuşturucu kullanımının birçok nedeni olabiliyor. Akran baskısı, merak, sosyal çevre etkisi ya da sadece zevk almak için bile bireyler uyuşturucu kullanabiliyor. Bilim adamları, epigenetik adı verilen genlerin bir bireyin bağımlılık riskinin yüzde 40 ila 60’ını oluşturduğunu da tahmin ediyor. Depresyon ve anksiyete gibi duygusal sorunlar da uyuşturucu kullanımına...


Çocuk havuzlarından kaynaklanabilecek salgınlara dikkat

Sezonun açılmasıyla yaz enfeksiyonları da kendini göstermeye başladı. Yaz aylarında havuzların yaygın olarak kullanılmasıyla enfeksiyon riskinin artığını söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara, yazın ortak kullanım alanlarının başında gelen çocuk havuzlarına dikkat çekti. Büyük çocuklar hatta erişkinlerin bile bu virüsle enfekte olabileceğine işaret eden Doç. Dr. Kara, bu hastalıktan korunmak için hijyen kurallarına...


Dünya uyuşuyor!

Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, uyuşturucu kullanımının küresel bir halk sağlığı sorunu olduğunu, dünyada artan uyuşturucu kullanımının endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi. Dinç, 'Dünya genelinde uyuşturucu kullanımı son 10 yılda yüzde 23 arttı. Yine dünya genelinde 15-64 yaş aralığındaki her 17 kişiden biri uyuşturucu kullanıyor.' şeklinde konuştu.


Berrin Yiğit Serin ve hafif tatiller geçirmek için

Yaz sıcaklarında sahillerde ve deniz kenarında iyi beslenmek için önerilerime dikkat ederek vücudunuzu serin ve enerji seviyenizi oldukça yüksek tutabilirsiniz. Unutmayalım; dengeli bir beslenme planı ve yeterli sıvı tüketimi sıcak havalarda sağlığımızı korumanın asıl anahtarı…


Kalça kırıklarına ‘multidisipliner müdahale’ ile ölüm oranları düştü

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Hakan Başaran, yaptığı yazılı açıklamada, kalça kırıklarının günümüzde halk sağlığı sorunu olarak nitelendirildiğini belirterek, ileri yaşlarda en sık hastaneye yatış nedenlerinden biri olduğunu ifade etti. Öte yandan Başaran, kalça kırıklarına artık multidisipliner yaklaşıldığını, bu müdahalenin problemlerin önüne geçip, ölüm oranlarını...


Kabuğunun altında mucize yatıyor! Düzenli olarak ceviz yerseniz neler olur?

Günde sadece bir avuç ceviz yemek, kolesterol seviyenizi düşürebilir ve genel sağlığınıza fayda sağlayabilir. Kalbinizi mutlu etmesinin yanı sıra, konu cildinizin güzelliği olduğunda ceviz gerçek bir süper besindir. Ceviz vitaminler ve temel besinlerle doludur, bu da onları doğal olarak parlak ve genç bir cilt için vazgeçilmez kılar.