Yeme İçme

Trending:


Bu beslenme hataları bahar yorgunluğunu artırıyor

Yağmurlu, soğuk kış günlerinin ardından gelen daha güneşli, daha sıcak günler pek çok kişi için “yorgun, bitkin, neşesizlik” yakınmalarına yol açarken, diyetisyen Hande Selin Ok, “Bahar yorgunluğu” olarak adlandırılan bu duruma karşı “beslenme formülü” önerdi. Ok, “Şeker ve şekerli yiyecekleri azaltın, yerine günde 2-3 porsiyon taze ve kuru meyve tüketin, bol sıvı alın. Sofranıza bahar gelsin” dedi.


Fedakar babaanne, SP hastası torununa gözü gibi bakıyor

İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 58 yaşındaki babaanne, doğuştan serebral palsi (SP) hastası olan 10 yaşındaki torununa gözü gibi bakıyor. Torununun annesi ve babasına destek olmak için fedakarlık yapan babaanne, “Onun bana gülümsediği anlarda çok mutlu oluyorum. O gülsün, dünyalar benim oluyor” dedi.


Hedonik açlık nedir? Nasıl kaçınabiliriz?

Besleyici ve lezzetli bir yemekten sonra bile, hiç kendinizi sadece zevk için atıştırmalıklar yerken buldunuz mu? Öyleyse, uzmanların "hedonik açlık" diye tanımladığı bir beslenme alışkanlığıyla karşı karşıya olabilirsiniz.


DMM'den yabancı uyruklu hastalarla ilgili iddiaya yanıt

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Yabancı uyruklu ayakta tedavi olan hastaların sağlık hizmeti, ilaç, tıbbi cihaz, ortez-protez ve diğer malzemelerin giderleri Sağlık Bakanlığınca ödenecek" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.


Menopozda anne oldu: Tek yumurta tek şans vardı

Çok istediği çocuk hayali 31 yaşında menopoza girmesiyle yıkılan Halise Kaygısız, ‘altın yumurta’ diye adlandırılan son kalan yumurtadan elde edilen embriyo ile anne oldu. Tek ve son şansıyla kızı Hayal Mira’yı kucağına alan Kaygısız, ilk Anneler Günü’nde “Duygularımın tarifi yok” dedi.


Karabük'te yanlış tedavi sonucu hayatını kaybetti: Ailesi ameliyat parasını geri aldı

Tedavisi sonrasında tekrar rahatsızlanan ve 90 bin TL'ye ameliyat olan genç kız kısa sürede hayatını kaybederken, ailesi kızlarının ameliyat parasını geri almak için açtıkları davayı kazandı.


2023 yılında Türkiye’de 166 bin 614 kişi çölyak hastalığı ile mücadele ediyor

Bilecik İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı, çölyak hastalığına değinerek 2023 yılında Türkiye’de 166 bin 614 kişinin hastalık ile mücadele etmekte olduğunu açıkladı.


Umut verici gelişme: Beyin kanserine çare olabilir

Aşı kişiselleştirilmiş bir tedavi oluşturmak için hastanın kendi tümöründen alınan hücreleri kullanıyor. Dört hasta üzerinde yapılan umut verici insanlı klinik deneyi, agresif bir beyin kanseri türü olan glioblastoma için yeni tedavinin yolunu açabilir.


Domuzdan böbrek nakledilen ilk insan hayatını kaybetti

ABD’de geçtiğimiz mart ayında genetiği değiştirilmiş bir domuzdan böbrek nakli yapılan ilk insan olan 62 yaşındaki Rick Slayman hayatını kaybetti.


ESOGÜ’de Fiziksel Aktivite Şenliği düzenlendi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün fiziksel aktivite konusunda farkındalık oluşturabilmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek amacıyla düzenlediği 'Fiziksel Aktivite Şenliği' ESOGÜ Kapalı Spor Salonu önünde gerçekleştirildi.


Düşük not alan öğrenci, öğretmene bıçakla saldırdı!

"Bana genetik olarak psikolojik sorunları olduğunu söyledi"


Türkiye’nin ölüm istatistiği raporu: İşte en çok kayba neden olan hastalıklar ve illere göre dağılımı

Türkiye’nin ölüm istatistiği raporu: İşte en çok kayba neden olan hastalıklar ve illere göre dağılımı


"Obezite cerrahisi sonrası sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanılmalı"

Obezite cerrahisinin ardından yaşam tarzı değişikliklerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersan Semerci, "Obezite cerrahisi sonrası hastalar genellikle yaşam tarzlarında önemli değişiklikler yapmak zorundadır. Bu durum, daha sağlıklı bir diyeti benimseme, düzenli egzersiz yapma ve diğer sağlık alışkanlıklarını geliştirme anlamına gelir" dedi.


Uzmanından hamilelere yüksek şeker uyarısı

Hamilelerin şeker hastalığı ile karşılaşma riskinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Faruk Buyru, “100 gebeden 10’nda yüksek şekerle karşı karşıya kalıyoruz. Hamilelikte yüksek şeker bebekte ani ölüm nedeni. Bu durum hem anne adayı, hem bebek açısından ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle yüksek şeker seviyeleri kontrol altına alınmazsa bebeğin kalbini etkiliyor ve ani bebek ölümü dahil bir...


Bahçe işleri ile uğraşmak uyku kalitesini arttırıyor

Bilim insanları tarafından yapılan araştırma, bahçeciliğin sürekli bir etkinlik olarak yapılmasının uyku problemlerini azalttığını ve uykunun kalitesini arttırdığını gösteriyor


Banyodan çıktığınızda 10 yaş gençleştiriyor! Doğal botoks etkisi var: Sütlü sabunu kaç kez sürmelisiniz?

Cilt bakımında yıllardır vazgeçilmez olan sabunlarda bir de keçi sütü olanlar denenmeye başlandı. Güzellik sırlarını ev hanımları da keşfetti. Doğal maddelerin içeriğinde yer aldığı sütlü sabunda faydalı bileşenler de yer alıyor. Asıl amacını birkaç yıkamada gerçekleştiriyor.


Efeler’de ilaçlama çalışmaları aralıksız sürüyor

Efeler Belediyesi ekipleri, halk sağlığı ve huzurunu olumsuz etkileyen kent zararlılarına karşı başlattıkları ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


D vitamini eksikliğiniz olduğunu gösteren 9 işaret

D vitamini güneşten ve bazı besinlerden alınabiliyor. Fakat tüm bunlara rağmen eksik kalabilir. D vitamini eksikliği vücutta birçok soruna sebep olabileceğinden belirtilerine dikkat edip takviye almak önemli olabilir. Peki, D vitamini eksikliğinin ne gibi belirtileri vardır?


93 yaşındaki fedakar anne, 60 yıldır engelli çocuklarına bebek gibi bakıyor

Kendisi bakıma muhtaç olan anne, ömrünün büyük bir kısmını engelli iki oğluna adadı. İlerleyen yaşına rağmen gelininin desteğiyle birlikte, 60 yaşındaki iki oğlunun beslenmesinden temizliğine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu anne, sevgi ve fedakarlıkla dolu bir örnek teşkil ediyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/93-yasindaki-fedakar-anne-60-yildir-engelli-cocuklarina-bebek-gibi-bakiyor-342972


Son yıllarda artışta; astım her yaşta görülebiliyor

"7 Mayıs Dünya Astım Günü" etkinliğinde konuşan uzmanlar, astım hakkındaki soruları yanıtladı.


Harvard'daki Türk doktordan yüzde 30 zayıflatan yöntem! Obezite tedavisinde büyük devrim

Harvard Tıp Fakültesi’nde obeziteyle mücadele çalışmaları yapan Dr. Mehmet Furkan Burak, geliştirdikleri yüzde 30 kilo verdiren ve kalp krizi riskini de azaltan tedavi yöntemini anlattı.


İşitme engelli bebek gen tedavisiyle duymaya başladı

İşitme engelli bebek gen tedavisiyle duymaya başladı İngilterede tıp dünyası için çığır açıcı bir gelişme yaşandı. İşitsel nöropati rahatsızlığı nedeniyle doğuştan işitme engelli olan 18 aylık Opal Sandy, gen tedavisi ile duymaya başladı. Cambridge şehrindeki Addenbrookes Hastanesinde uygulanan tedavi kapsamında 16 dakikalık bir operasyon sırasında...


5 adımda öfke kontrolü! Sakinleşmek için...

Bir şeyler yolunda gitmediğinde veya aşırı kaygı durumlarında tepki olarak ortaya çıkabilen öfke, herkesin zaman zaman hissettiği doğal bir duygu. Beklentilerin karşılanmaması, haksızlığa uğramak, kültürel baskılar, başarısızlıklar, kayıplar, öz saygı, çaresizlik veya algılanan tehditlerin öfkeye neden olabildiğini belirten Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu Tezel konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.


Kanser vakalarının yüzde 40ı obeziteyle bağlantılı

Kanser vakalarının yüzde 40ı obeziteyle bağlantılı Hindustan Timesın haberine göre, İsveçin Malmö kentindeki Lund Üniversitesinden bilim insanları, yaklaşık 40 yıllık bir süreçte 4,1 milyon kişinin verilerini inceledi. Obezitenin artan tehdidini gösteren söz konusu yeni araştırmada bilim insanları, aşırı kiloya bağlı kanserlerin sayısının katlanara...


8 saat uyuyup yorgun kalkıyorsanız dikkat! Gece vuran gizli tehlike, bir testle anlaşılıyor

Günde yaklaşık 8 saatlik uykuyu esas alırsak, uyku ömrümüzün hemen hemen 3’te birlik bir dönemini kapsıyor. Bu nedenle düzenli ve kaliteli bir uyku sağlıklı yaşam için çok önemli. Peki, uykudan uyandığınızda hâlâ kendinizi yorgun hissettiğiniz oluyor mu? Bunun sebebi uyku apnesi sendromu olabilir. Bilinmesi gerekenleri Prof. Dr. Yüksel Peker anlattı.


Palm yağı alana bedava orangutan

Oldum olası palm yağı içeren ürünlerden uzak durmaya çalışırım. Ne var ki lezzet saçan bir çok üründe palm yağı mutlak bulunur. Yediğimiz hazır dondurmalara bile egemendir.


Sigarayı bıraktıktan 10 yıl sonra kanser riski azalıyor

Uzmanlar, akciğer kanserinin hem erkek hem de kadınlarda ölüme yol açan en sık kanserlerden biri olduğuna dikkati çekerken, yaklaşık yüzde 80-90 civarında akciğer kanseri vakasının direkt sigara ile ilişkili olduğunu vurguluyor. JAMA Netw Open dergisinde yayımlanan bir çalışmada 30 yaş ve üzerinde olan yaklaşık 3 milyon kişinin akciğer kanseri açıs...


Araştırma: Aşırı kilolu kişiler daha fazla hastalık izni alıyor

Avrupa genelinde yapılan araştırmalar aşırı kilolu ve obez çalışanların, normal kilolu iş arkadaşlarına oranla daha fazla izin aldığını gösteriyor


Sadece karnında değil kalbinde de taşıyor! Hamilelikte kalpte olan değişiklikler! Dr. Demet Erciyes yazdı

Dün Anneler Günü’ydü. Bizi hayata getirene kadar karnında taşıyan, hayat veren, ondan sonra da hayatımız boyunca hem kalbinde hem de aklında taşıyan annelerimizin kıymeti kelimelerle ifade edilemez. Hamilelik boyunca annelerimizin bedeninde olan değişikliklerle birlikte varlığımız sadece karnında bir yük olarak değil kalbinde de bir yüke sebep oluyor. Bunu mecazi değil mekanik anlamda söylüyorum. Buradan size sağlıkla ilgili konuları, bilgileri...


Vücuttaki iltihabı iğnesiz ve ilaçsız kurutuyor! Tek besinlik ilaç

Zencefil doğada yetişen doğal ilaçlardan biri. Zencefil shot sağlığı dipçik gibi yapıyor. Peki zencefilin faydaları neler?


Geçici rahatlama sağlıyor ama felce bile neden olabiliyor! AVM’lerdeki masaj koltuklarına otururken bir kez daha düşünün

Alışveriş merkezlerinde dolaşırken birçoğumuz hem kısa bir dinlenme molası hem de rahatlama hissi için masaj koltuklarına oturmuşuzdur. Bu koltuklarda masaj yaptırmak kısa süreli rahatlama sağlasa da çoğumuz tehlikenin farkında değiliz. Uzmanlar, bu koltukların yanlış kullanımının felce kadar giden ciddi problemlere neden olabileceğini söylüyor. Peki, neden bu kadar zararlı? Doçent Doktor Mustafa Çorum ile konuştuk.


Oyuncağın hareketlerine sinirlenen kedinin bir türlü hırsını alamadığı anlar viral oldu

Tezgahtaki oyuncağın hareketlerine sinirlenen kedi dakikalarca vurarak hırsını almaya çalıştı. O anlar sosyal medyada viral oldu. https://haberglobal.com.tr/gundem/oyuncagin-hareketlerine-sinirlenen-kedinin-bir-turlu-hirsini-alamadigi-anlar-viral-oldu-video-343430


300 TL altındaysa dikkat! Tüketicinin sağlığını tehdit ediyor

Bal üretiminin başladığı Mersin'de arıcılar, glikoz ve aromatik maddelerle üretilen ürünlere dikkat çekerek, gerçek balın maliyetinin 200 TL olduğunu, 300 TL'nin altında satılan hiç bir ürünün bal olmadığına vurgu yapıp vatandaşları uyardı. Arıcılar, bu ürünlerin arı görmeden fabrika ortamında glikoz olarak tabir edilen ürünlerin içine aromatik madde konularak yapay olarak elde edildiğini, bunların hem arıcılığı hem de tüketicinin sağlığını...


Hamilelikte stres zekâyı düşürüyor

Birçok araştırma, hamilelerin ruh sağlığının karınlarında taşıdığı çocukların fiziksel ve psikolojik gelişiminde büyük rol oynadığını gösteriyor. Danimarka’daki Odense ÜniversitesiHastanesi’nin çalışmasında ise hamilelerin yüksek düzeyde stres yaşamasının doğacak erkek bebeklerin zekâ seviyesini düşürebildiği ortaya çıktı. Hamilelerin üçüncü ‘trimester’de yaşadığı yüksek düzeydeki stresin erkek bebekleri çok daha olumsuz etkilediğinin...


Bağışıklığın dopingi 3 meyve! Hastalıkları imha ediyor, adeta ilaç

Her meyve mevsimine uygun tüketilmeli. Vitamin, mineral ve lezzet bakımından eşsiz olan meyveler düzenli tüketilmeli. Peki en sağlık ve bağışıklığı kuvvetlendiren meyveler hangileri?


Hastanede ’Anneler günü’ sürprizi

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ve ekibi Anneler Günü’nde hem tedavisi devam eden anneleri hem hastane personeli anneleri ziyaret ederek çiçek dağıttı. Hasta yatağında yakınlarından uzak kalan anneler ise büyük mutluluk yaşadı.


Yeni randevu sistemi başladı: 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutulacak

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) 'Onaylı Randevu' dönemi başladı. Yeni uygulamayla, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar hastaların randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini sisteme bildirmesi gerekecek.


Araştırma: Elektronik sigara genleri bile değiştirebiliyor

“Sigaradan daha az zararlı" iddiasıyla son 10 yıldır dünyada ve ülkemizde salgın gibi yayılan elektronik sigara kullanımı, sadece solunum yollarına değil, hücre DNA’sına bile zarar veriyor. E-sigara kullanımının bin 219 farklı gende değişikliğe yol açtığının gösterildiğini anlatan Avrupa Solunum Derneği Bilimsel Komite Direktörlerinden Prof. Dr. Andrew Bush, evdeki e-sigara sıvılarını yanlışlıkla içtiği için 2-3 yaşındaki bebeklerde dahi e-sigaraya bağlı zehirlenmeler gördüklerini kaydetti. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Pelin Duru Çetinkaya ise sigara kullanımı gençlerde azalıyor gibi görünse de bu “yeni nesil tütün ürünlerine geçişle", aslında şekil değiştirdiğini; endüstrinin yarattığı “zararsız" algısı nedeniyle de bu ürünlerde başlama yaşının 10-11’e kadar düştüğünü kaydetti.


Yelda Başaran Sağlık için yeşile sarıl

Yeşil renk doğanın, canlılığın rengidir, ruh durumunu olumlu yönde etkiler, huzur ve güven verir. Peki beslenmemizde hangi yeşil renkli sebzeler psikolojik ve fizyolojik anlamda sağlığımızı olumlu yönde etkiliyor. İşte bu haftaki yazımızı okuduktan sonra beslenmenizde yeşil sebzelere yer verdiğinizde daha sağlıklı ve zinde hissettiğinizi göreceksiniz.


Bebek için endişelenen kedinin yaptıkları izlenme rekoru kırdı

Bebek için endişelenen kedinin kontrolcü tavırları yürekleri ısıttı. https://haberglobal.com.tr/gundem/bebek-icin-endiselenen-kedinin-yaptiklari-izlenme-rekoru-kirdi-343099


İnsanlarda işitme problemine neden oluyor! En çok 40-70 yaşları arasında görülüyor

Ses uyarısı olmaksızın kulaklarda ve kafa içinde algılanan ses olarak tanımlanan ‘Tinnitus’ yani kulak çınlaması hakkında konuşan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ünal Bayiz, sıkça görülen bir işitme sistemi problemi olduğunu söyledi. Yaş ilerledikçe daha sık görüldüğünü söyleyen Bayiz, 'En çok da 40-70 yaşları arasında görülüyor' dedi.


İşlenmiş domates prostat kanserinden koruyor

Üroloji ve Fitoterapi Uzmanı Op. Dr. Ömer Fatih Çelik, domateste yapılan çalışmalarda içerisinde olan etken maddelerinin prostat kanserine koruyuculuğu tespit edildiğini belirterek yüzde 35 civarlarında bir koruyuculuğu olduğunu söyledi. Domatesin çiğ değil de pişmiş yenmesi daha iyi olduğunu ifade eden Çelik, mandıra ürünlerinden özellikle ağır tipte peynirlerin prostat kanserine yatkınlığı biraz daha artırdığına dikkat çekti.


Yağları cayır cayır yakıyor! İşte o yöntem: Yağdan kilo vermenin 6 püf noktası

Fazla kilolarından kurtulmaya çalışanların çok sık başına gelir; yağdan değil kaslardan vermek! Zira kilo vermek için yapılan kalori kısıtlı diyetler yeterli protein içermiyorsa azaltılan enerji kaslardan karşılanıyor ki bu da kas kaybına yol açıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı yağdan kilo vermenin 6 püf noktasını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.


Z kuşağı neden botoks yaptırıyor?

Z kuşağı neden botoks yaptırıyor? Instagram ve Snapchatın ilk günlerinde fotoğraflar genelde yemyeşil ormanların içinde ya da gün batımında masum filtrelerden geçmiş selfielerden oluşuyordu. 10 yıl ileri gittiğimizde yetenekli artırılmış gerçeklik filtreleri burunları küçültüyor, ciltleri parlatıyor, ekrandaki sizi yeni bir yüzle şekillendirip örgü...


Dünyada bir ilk: Yeni beyin kanseri tedavisi başarılı oldu

T24 Dış Haberler Avustralyalı doktor Richard Scolyer, dünyada ilk kez uygulanan bir glioblastoma tedavisini gördükten bir yıl sonra kanserden tamamen kurtulduğunu açıkladı. Patoloğun deneysel tedavisi, melanom üzerine yaptığı öncü araştırmalara dayanıyor. Profesör Scolyer'in sahip olduğu glioblastoma alt tipine sahip olan hastaların çoğu, tümörün a...


Dona dayanıklı fidan geliştirildi

Sert çekirdekli meyveler doku kültürü ile artık mevsime bağlı olmadan hastalıklardan arındırılmış olarak çoğaltılabilecek.


İleri evre parkinson hastalığında ‘bağırsak jeli’ tedavisi

Nöroloji Uzm. Doç. Dr. Yakup Türkel, parkinson hastalığının tedavisi ile ilgili "Hastalara kalıcı perkütan endoskopik gastrojejunostomi (PEG-J) sistemi ile bir bağırsak tüpü takılmakta ve tüpün dışarıda kalan ucuna ise bağırsak jeli pompası bağlanmaktadır. Bu pompa vasıtası gün boyunca jel uygulanmaktadır. Böylece hastalığın olumsuz etkileri büyük oranda düzenlemekte ve ilaç ihtiyacı oldukça azalmaktadır" dedi.


Bel fıtığı nedeniyle yürüyemeyen hasta ameliyat sonrası sağlığına kavuştu

Bel fıtığı nedeniyle yürüyememe şikayetiyle Lokman Hekim Van Hastanesine başvuran hasta, mikrocerrahi yöntemiyle yapılan başarılı ameliyatın sonucunda yeniden sağlığına kavuştu.


Kaslar için yiye yiye artırın! Osman Müftüoğlu yöntemi verdi...

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için yeterli vitamin ve mineral dengesini sağlamak gerekiyor. Vücudun ihtiyacı olan potasyum, öncelikli olarak vücudun kas yapısını ilgilendirir. Osman Müftüoğlu kasların düzgün bir şekilde kasılmasını, gevşemesini sağlayan bu minerali vücuda taşımanın doğal yöntemini anlattı. İşte o besinler.


Kadınlarda sırt ve boyun ağrılarının sebebi bu olabilir!

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kadınların en büyük şikayetlerinden biri olan sırt ve boyun ağrılarının sebeplerini sizler için anlatıyor.