Yaşam

Trending:


Bahar alerjisini enfeksiyonla karıştırmayın

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Atam Taşdemir, 'Soğuk algınlığı, grip, sinüzit gibi üst solunum yolu ve göz enfeksiyonları ile karıştırılabilir. uyarısında bulundu.


Caverna Fragman

Caverna Fragman


’Plastik ajanlar’ sağlığı tehdit ediyor

TEMD Genel Sekreteri Prof. Dr. Melek Eda Ertörer, insan hayatının her aşamasında olan plastik ürünlerin, çeşitli hastalıklara yol açtığına dikkat çekti. Ertörer, "Alınabilecek en iyi önlemlerden biri, iç mekan havalandırmasının çok iyi yapılması ve plastik kaplarda ısıya maruz kalmış gıdaları asla tüketmemek. Gebelerin çok fazla güneş kremi kullanmaması gerekiyor" dedi.


Sizi çekici olmaktan çıkaran 7 küçük alışkanlık! İnsanların yanınızdan uzaklaşmasına sebep oluyor

Çekici olmak ve dikkat çekmek istiyorsanız bazı davranışlardan uzak durmanız gerekir. Çünkü farkında olmadan yaptığınız bu davranışlar insanların sizden uzaklaşmasına sebep olur. Sizi çekici olmaktan çıkaran 7 küçük alışkanlığı Posta.com.tr okurları için derledik.


Kolon kanseri hücrelerini %50 azaltıyor! Bağırsak mikroplarını atan en doğal yöntem

Özellikle zamanımızın hastalığı Kolon kanseri riskinizi önemli ölçüde azaltmanız söz konusu olduğunda dikkat etmeniz gereken bazı önemli durumlar vardır. Günlük hayatta beslenmemizde yaptığımız ufak tefek değişikliklerle, kolon kanserinden korunabiliriz. İşte kolon kanseri riskini azaltmanın yolları..


Uzmanı açıkladı: İçinde 24 farklı antioksidan var!

Baldan daha az kalorili akçaağaç şurubu daha yüksek mineral ve antioksidan konsantrasyonuna sahip. İçeriğinde 24 farklı antioksidan bulunduğunu belierten Prof. Dr. Vedat Göral, "Akçaağaç şurubu bala göre biraz daha sağlıklı bir seçim. Glisemik indeksi düşüktür, inflamatuar hastalıklarla savaşır, kanseri engelleyici özelliklere sahiptir, cilt sağlığını korur, hazım ve sindirim için faydalı" diyerek önemli bilgiler paylaştı.


Yeni Başlayanlar İçin 8 Böğürtlen Bitki Bakımı İpucu

Sağlığa faydaları olan meyve bitkileri yetiştirmeyi düşünüyorsanız böğürtlen mükemmel bir seçenektir. Çoğu meyve gibi böğürtlen meyveleri de C vitamini ve Potasyum ve Manganez dahil mineraller açısından zengindir. Üstelik lif açısından zengindirler ve beyin sağlığını artırırlar. En iyi yanı ise böğürtlen yetiştirmek için bahçede çok fazla alana ihtiyacınız olmamasıdır. Kökleri geniş bir alana yayılan diğer meyve ağaçlarından farklı olarak,...


Kalp hastalıkları ve diyabetin en önemli nedenlerinden biri: Metabolik sendrom! Metabolik sendrom nedir, kimlerde görülür?

Son yıllarda ekran süresinin giderek artması, her yaşta bireyi doğrudan ilgilendiriyor. Araştırmalar ise özellikle çocukluk döneminde bu durumun artmasının, ilerleyen dönemlerde çok büyük bir halk sağlığı sorununa dönüşebileceğinin altını çiziyor. Televizyon ve reklamlar, çok uzun yıllardır hayatımızın içinde... Reklamların yeme davranışlarını etkilediği konusunda da pek çok araştırma var. Son günlerde okuduğum yeni bir çalışma, çocukluk...


Elazığ’da çiriş otu tezgahlarda yerini aldı

Elazığ’da doğada kendiliğinden yetişen, birçok faydası olduğu bilinen ve doğal antibiyotik olarak kullanılan çiriş otu, tezgahlardaki yerini aldı.


Kahvelerin şahı hafızaya doping oluyor! Serotonin salgılatıyor, iştah kapatıyor

Kahvenin birçok çeşidi var. Dibek kahvesi tokluk hissi sağlaması ve hafızayı güçlendirmesiyle meşhur. Peki dibek kahvesi faydaları neler?


Saç ürünlerine dikkat! Sağlığınızdan olabilirsiniz

Saçları daha düz olsun isterken böbreklerinden oluyordu. İsmi verilmeyen bir kadın kullandığı saç ürünüyle nasıl hastanelik oldu? Uzmanlar saç için kullanılan ürünlerdeki kimyasallara karşı uyarıda bulundu.


Faydaları saymakla bitmiyor! Yalnızca 3 günde cilt sorunlarını ortadan kaldırıp karaciğeri tertemiz yapıyor

Karaciğer, vücutta yer alan en büyük ikinci önemli organıdır. Karaciğerin düzgün çalışmaması cilt sorunlarını da beraberinde getirir. Bunlara kaşıntı, kızarıklık, morarma ve ten renginde değişiklik de dahildir. Bu sorun sivilce ve siyah noktaların oluşmasına da yol açabilmektedir. Öte yandan doğru beslenme ve cilt bakımına dikkat edip 3 gün boyunca tüketeceğiniz bu karışımla sivilce ve siyah noktalarınızdan kurtulabilirsiniz.


‘Siz ona iyi bakarsanız o da size iyi bakar’

İnsanların uzun yaşamasına, mutlu olmasına veya hormonlarının düzenli çalışmasına katkı sağlayan bakteriler üzerine araştırmalar yapan Ali Rıza Akın bilim dünyasında ‘bakterilere fısıldayan adam’ olarak biliniyor. Mikrobiyota alanında çalışan sayılı biliminsanından biri olan Akın, bakteri çeşitliliğinin önemini hatırlatıyor: “Bağırsaklarımızda çeşitlilik istiyoruz ama makarnanın üzerinde, iskenderde, mantıda, cacıkta her gün yoğurt yiyoruz. Bu...


Kampta Hızlı ve Pratik Hangi Yemekler Yapılır?

Yaşamımızı sürdürebilmek için hayatımızın önemli bir kısmını buna ayırıyoruz. Genel olarak her gün 3 kez hatta bazen 4 kez bile yapabiliyoruz. Günlük rutinimizin değişmeyen bir parçası olan yemek yemeyi kampa giderken de düşünmeden edemeyiz.


Erken yatıp erken kalkmanın 5 faydası

Erken yatıp erken kalkmanın 5 faydası


Chris Hemsworth Alzheimer sebebiyle olacağı yönündeki iddialara öfke kustu!

Chris Hemsworth, Alzheimer hastalığına yakalanmasının ardından emekli olacağı yönünde çıkan iddialara öfkelendi.


Uzmanı şeker hastalarının nasıl beslenmesi gerektiğini anlattı

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, şeker hastaları için doğru beslenmenin öneminden bahsederek, doğru yiyeceğin doğru zamanda ve miktarda tüketilmesi gerektiğini belirtti.


65 yaş üstü hastalar hastane bahçesinde egzersiz yaptı

Mersin Şehir Hastanesi bünyesindeki Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nde takip altındaki 65 yaş üstü hastalar, fizyoterapist eşliğinde egzersiz yaptı.


Yelda Başaran Güneşle gelen sağlık... Yıl boyu mutluluk için D vitamini

Bu günlerde kendinizi her zamankinden daha yorgun, enerjisiz, isteksiz ve mutsuz hissediyorsanız D vitamini eksikliğiyle karşı karşıya olabilirsiniz. Bu haftaki yazımızda mutluluk ve D vitamini arasındaki ilişkiyi ve en iyi D vitamini kaynaklarının neler olduğunu sizler için derledik.


Çocuklarda ağız kokusunun en önemli nedeni

Çocuklar ve yetişkinlerde ağız kokusunun nedenlerinin benzer olduğunu ifade eden uzmanlar, en önemli nedenin çürük dişler, dil üzerindeki bakteriler, diş eti iltihapları ve ağız kuruluğu olduğunu söylüyor. Susuzluk, sinüzit, geniz eti, reflü, şeker hastalığı, böbrek hastalığı, sindirim sistemi ve solunum sistemi hastalıklarının da ağız kokusuna neden olacağını kaydeden Çocuk Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Şebnem N. Koçan, “Kullanılan ilaçlar, vitamin...


Sarımsak-limondan daha güçlüsü yok! 25 gün çalkalayın, her derde deva oluyor

Limon ve sarımsak bilindiği üzere sağlığa iyi gelen en faydalı besinler arasında yer alıyor. Özellikle zararlı alışkanlıklara sahip olan bireylerin vücudunu iyileştirmek ve arınmak adına kullanabileceği bu kür, birçok derde deva olabilir.


Türk bilim insanlarınca yapılan çalışmayla, beyin hücrelerinde "mikroplastik" tespit edildi

Türk bilim insanlarınca, beyin hücrelerinde "mikroplastik" bulunduğunu ortaya koyan bilimsel çalışma, günlük yaşamda birçok alanda kullanılan bu ürünlerin, gelecekte Alzheimer, MS ve inme gibi hastalıklarda etken olup olmadığına ışık tutacak.


Günlük hayatta su içmenin önemi büyük

Genel olarak günde en az 8 bardak su içmenin vücut sıcaklığını düzenleyip, sindirim sistemini desteklediği ve cilt sağlığını iyileştirerek enerji seviyelerini yükselttiği açıklandı.


İki yıldır yeme içme güçlüğü yaşayan hasta Kahramanmaraş'ta sağlığına kavuştu

Kahramanmaraş'ta nadir görülen ve yutma güçlüğü olarak bilinen "akalazya" hastalığı nedeniyle 2 yıldır yeme ve içme problemi yaşayan 53 yaşındaki hasta, Peroral Endoskopik Myotomi (POEM) yöntemiyle sağlığına kavuştu.


Beyin zindeliği mi beden zindeliği mi? Beyin zindeliği için 10 önemli kural

SAĞLIKLI, keyifli, huzurlu bir ömür sürmek ve bize bağışlanan hayatı, hastalıklardan uzak, neşeli, formda ve zinde tamamlayabilmek hepimizin ortak ve değişmez arzusu. Ama bu hedefe ulaşabilmek için bize düşen bazı görev ve yükümlülüklerin de olduğu kesin. Bu görevlerin başında da “düzenli egzersiz alışkanlığı” geliyor. Peki, sadece bedensel egzersizler yapmak yeterli mi? Beden zindeliği her şeyi halleder mi? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı...


Antibiyotik etkisi yaratan doğal ilaç! Burun akıntısı ve öksürük ondan korkuyor

Hastalıklarla mücadelede doğanın bize sunduğu mucizelerden biri olan bal, artık bilim insanları tarafından da onaylanıyor. Özellikle öksürük, burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklarda önerilen balın faydaları saymakla bitmiyor.


Tansiyonun ilacı bu meyve şekeri yükseltiyor mu?

Limon şeker hastalığına nasıl etki eder? Diyabet hastalarının limon tüketimi ne kadar doğru? Limon şekeri yükseltir mi? İşte konuyla ilgili merak edilenler


Uzmanı uyardı, kronik hastalıklarda beslenmeye dikkat

Okula yeni başlayan çocuklar için beslenme uyarılarında bulunan Uzman Diyetisyen Kübra Tekay, çocukların hastalığa yatkınlık seviyesinin arttığını dikkat çekerek, sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme önerilerinde bulundu.


Yeşilçaydan fazla antioksidan içeriyor! Antiseptik ve arometerapi bombası

Bergamot bol miktarda antioksidan içeriyor. Bergamot kalbi korur ve tansiyonu dengeler. Peki bergamot faydaları neler?


Mildiyö hastalığı geçti, hasarı kaldı

Manisa’nın birçok bölgesinde geçtiğimiz yıl yaşanan mildiyö hastalığı nedeniyle bu yıl da çekirdeksiz 'sultani' üzümde verim düşüşleri tespit edildi. Hastalığın geçtiği bağlarda hasar devam ederken yaklaşık 20 salkım üzüm veren bağlar ancak 3 salkım üzüm verebildi.


C vitamini serumu gerçekten işe yarıyor mu? Cilde nasıl uygulanır?

Yaşlanmayı geciktirici etkilerinin yanı sıra cildimize parlaklık ve tazelik katan C vitamini serumu, son yıllarda oldukça popüler ürünler arasında yer alıyor. Bu özelliklerinin dışında leke oluşumunu azaltma etkisinin de olması, bu ürünleri cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez bir oyuncusu haline getirdi. Ancak C vitamini serumundan fayda sağlayabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı önemli detaylar var. Süheyla Buyrukçu yazdı...


Vitamin takviyelerinde büyük tehlike! Bu iki vitamin kullananı zehirliyor

Gıda takviyeleri özellikle pandemide birçok kişi tarafından kullanılmaya başlandı. Vücutta yetersiz olduğunda kullanılan takviyeler son derece yararlıyken gereksiz yere kullanılanlar da bir o kadar zararlı ve insan sağlığı açısından tehlikeli. Probiyotikler, demir, magnezyum, çinko gibi mineraller, multivitaminler derken her gün bir avuç takviye yutan var. Ancak uzmanlar bazı takviyelerin bilinçsiz kullanımının düşük miktarlarda bile sağlık...


Polikistik Over Sendromu nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri

Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, kadınlarda görülen Polikistik Over Sendromu'na (PKOS) dikkat çekti. Prof. Dr. Öner, "PKOS şeker ve tansiyon hastalığı gibi kronik bir rahatsızlıktır. Üreme çağında bizlere sıklıkla adet düzensizliği, tüylenme ve hızlı kilo alma gibi şikayetlerle başvuran kadınlarda yaptığımız ultrasonda, PKOS görünümü hormonlarla veya yumurtalık rezervinin 4’ten yüksek olduğunda fark edilir" dedi.


Uzun süre oturmak bel ağrılarını tetikliyor

İnsanların çoğu hayatının herhangi bir döneminde mutlak surette bir defa da olsa bel ağrısı yaşar. Peki bel sağlığını korumak ve gelecek yıllarda gelişebilecek bel ağrılarından kurtulmak için neler yapabiliriz? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Yaşlanma üzerine araştırmalar yapan bilim insanı, uzun ve sağlıklı bir yaşam için aldığı 6 takviyeyi açıkladı

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek elbette hepimizin hayali… Bu uğurda kimilerimiz spor yapıyor, sağlıklı besleniyor, kimi ruhuna iyi gelen hobiler ediniyor, kimi de besin takviyeleri alarak kendini korumaya alıyor. Yaşlanma üzerine araştırmalar yapan bir bilim insanı olan Dr. David Clancy de uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla 6 vitamin takviyesi aldığını açıkladı. İşte Dr. Clancy'nin aldığı o takviyeler ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin...


Hangi organınız daha yaşlı?

Yaşını göster-mek ya da göstermemek, daha genç ya da daha yaşlı göstermek mümkün. Bu durumda en çok yer kaplayan organımız cildimizin yaşı ön plana çıkar. Tabii beraberinde kaslar ve kemikler de önemli. Kendimize iyi bakmak ve vücudumuzu iyi kullanmak önemli. Çünkü bunun bedeli ya da bize dönüşü de yaşlanmamıza olumlu ya da olumsuz etki ile oluyor. Fakat biz yaş alırken bazı organlarımızın daha hızlı bazılarının daha yavaş yaşlandığını hepsinin...


İnfluenzayı önleyen mucize beslenme önerileri! Koruyucu beslenmede 4 doğru adım

Okullarda kol gezen ağır enfeksiyonlar çocukları perişan etti. Hastanelerin acilleri dolu. Hafif bir kırgınlık ile baş gösterip ardından ishal, bağırsak enfeksiyonu, baş ağrısı, boğaz ağrısı, ateş ve şiddetli kuru öksürük ile devam ediyor enfeksiyon. İnfluenza dediğimiz bu enfeksiyonun iyileşmesi için probiyotik açıdan zengin doğal besinleri tercih etmeliyiz. Bal, arı ürünleri ve proteinler bağışıklığın en büyük sırrı... Uzman Diyetisyen...


Tek belirtisi 'öksürük' olabiliyor! Bahar mevsiminde astım ataklarına karşı 10 uyarı: Dışarıdan eve gelir gelmez mutlaka…

Astım tüm yaş gruplarında görülen en yaygın kronik hastalıklardan biri. Dünya genelinde 300 milyonun, ülkemizde de 7 milyonun üzerinde astım hastası olduğu belirtiliyor. Üstelik astımın görülme sıklığı günümüzde giderek artıyor. Astım, en önemli sinyallerinden olan nefes darlığı, hışıltılı solunum ve inatçı öksürük nedeniyle yaşam kalitesini ciddi boyutlarda bozabiliyor ve iş gücü kaybına neden olabiliyor. Özellikle de doğanın canlanıp...