Gündem

Trending:


3 seyans lazer etkisinde tüy dökücü kabuk! İstenmeyen kıllar ağdayla çekilmiş gibi yok oluyor

İstenmeyen tüyler rahatsızlık verebiliyor. Vücudun belirli bölgelerinde çıkan bu tüylerle doğal ama etkili mücadele yöntemleri araştırılıyor. Peki istenmeyen tüylere iyi gelen tarifler neler?


‘Çamaşırları açık havada kurutmak polen alerjisini tetikliyor’

Baharın gelişiyle birlikte alerjik hastalıkların tetiklendiği uyarısında bulunan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Hikmet Yurdakul, “Yıkadığınız çamaşırları açık havada kurutmayın, havada uçuşan polenler çamaşırlarınıza yapışarak giydiğinizde alerjinizi tetikleyebilir” dedi.


Enerjinizi artırmak için ne yapmalısınız?

İş hayatında sıkça rastlanan ve bireyin verimini azaltan bir durum olan halsizlik ve yorgunluk hissi, önemli bir sorundur. Bu durumu engellemek veya azaltmak için neler yapabilirsiniz?


Nezle ve grip tedavisinde bilinçsiz ilaç kullanmayın

Son günlerde ani değişen hava sıcaklıklarının nezle, soğuk algınlığı, baş ağrısı, gribal enfeksiyon gibi hastalıkları da beraberinde getirdiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Şahin, “Hava şartlarından kaynaklanan mevsim hastalıkları diyebileceğimiz nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar ciddi ve önemsenmesi gereken hastalıklardır. Kişi kendi kendine hastalığın tedavisine karar vermemeli, doktor tavsiyesi olmadan antibiyotik...


Kolon kanseri önlenebilir bir hastalıktır

Hem erkeklerde hem kadınlarda en sık görülen kanserlerden biri olmasına karşın kolon kanseri yaşam kaybına neden olmaya devam ediyor. Üstelik istatistiklere göre artık çok daha erken yaşlarda görülüyor. Bu denli önemli olan bu sorunun önüne düzenli yapılacak taramalarla geçilebilmesinin aslında bir anlamda şans olduğunu söyleyen İç Hastalıkları, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Meltem Ergün, risk olsun ya da olmasın toplumdaki herkesin 45...


Uzmanından mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri

Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel...


Son dönemin en popüler diyeti! O araştırma ortaya koydu: Alzheimer'da hafıza kaybını geciktirebilir

Ketojenik diyet yüksek yağlı gıdaların yanı sıra protein içeren besinlerin tüketildiği, düşük karbonhidratlı bir beslenme biçimi. Sosyal medya fenomenlerinin sık sık paylaşmasının ardından son zamanlarda oldukça popüler hale gelen ketojenik diyete ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunuldu. Ketojenik (keto) diyetin, Alzheimer hastalığının gelişimine işaret eden hafif bilişsel kaybı yavaşlatabileceği belirtildi.


Araştırma: 1 ay boyunca uykularını tam alanlar 6 yaş genç hissediyor

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi.


İshale bağlı sıvı kaybı hayati riske yol açabilir! İshalden korunma yöntemleri

İshal olarak bilinen ve tüm bağırsak sistemini tutan mikroorganizmalarla oluşan enfeksiyon durumuna Gastroenterit adı verilir. Tüm yaş gruplarında görülmekle birlikte çocuklarda daha sık rastlanır. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Yılmaz, “Gelişmemiş ve az gelişmiş ülkeler başta olmak üzere, dünyada ölüm sıklığında ikinci sırada yer alan ishal, ülkemizde çocuklarda 4, tüm yaş gruplarında 10’uncu sırada bulunuyor” diyerek...


‘Türkiye’de bahar alerjisi vakaları giderek artıyor’

Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.


İftarda bu hatalar hazımsızlığı tetikliyor

Ramazan ayında mide sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nihat Polat, “İftarı ağır yemeklerle değil, hafif ve sindirimi kolay yiyeceklerle açmaya özen gösterin. Çorba, hurma, zeytin gibi hafif atıştırmalıklarla başlayabilirsiniz. Yemekleri yavaş yiyerek sindirim sistemine yardımcı olmalısınız. Hızlı yemek tüketmek mide rahatsızlıklarına yol açabilir” dedi.


Miyofrezyal Ağrı Sendromu Uyarı İşaretleri: Dikkat Edilecekler

kronik kas ağrısı bozukluğu olan miyofrezyal ağrı sendromu, kasları kaplayan bağ dokularındaki ağrı veya iltihaptan kaynaklanır. kalıcı ağrı, hassas kas düğümü, uyku bozuklukları ve yorgunluk gibi belirtiler gösterir. kötü duruş, duygusal rahatsızlıklar, kas yaralanması ve stres gibi nedenler ve risk faktörleri vardır. tedavi seçenekleri, teşhis yöntemleri ve doktorunuza sormanız gereken sorular hakkında daha fazla bilgi edinmek için...


Kolon kanserine robotik çözüm

İzmir’de yaşayan ve kolon kanseri teşhisi konulan 84 yaşındaki Aydoğan Aksu, robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu. Aksu, “Kısa sürede sağlığıma tekrar kavuştuğum için çok mutluyum” diye konuştu.


Güzellik yağı köse sakalları gürleştiriyor! E ve A vitamini deposu

Güzelleştirme etkisi olan badem yağı bol miktarda E vitamini içeriyor. Badem yağı sakalları gürleştiriyor. Peki badem yağı nasıl uygulanır?


‘İftarda hızlı yemek, mide sağlığını olumsuz etkileyebilir’

Ramazan ayında mide sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nihat Polat, “İftarı ağır yemeklerle değil, hafif ve sindirimi kolay yiyeceklerle açmaya özen gösterin. Çorba, hurma, zeytin gibi hafif atıştırmalıklarla başlayabilirsiniz. Yemekleri yavaş yiyerek sindirim sistemine yardımcı olmalısınız. Hızlı yemek tüketmek mide rahatsızlıklarına yol açabilir” dedi.


Göz altı halkalarını, morluklarını bu masajla yok edin; sadece 2 malzeme yetiyor

Göz altlarında zamanla oluşan halka ve morluklar pek çok kişinin muzdarip olduğu konulardandır. Yaşlı ve yorgun gösteren bu koyu halkalar için çözüm iki malzemeli masajdan geliyor.


Nadir hastalığıyla mücadele ediyordu, babasının karaciğeriyle yaşama tutundu

Akraba evliliği yapan Demir çiftinin nadir olduğu belirtilen transaldolaz eksikliğiyle dünyaya gelen çocukları Hafsa Betül, babasının donör olmasıyla yapılan karaciğer nakliyle yaşama tutundu. Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Yıldıray Yüzer, “Aldolaz enzim defekti çok nadir görülüyor, bu bebeklerde çok erken yaşta siroz ve karaciğer kanseri gelişiyor, kanser nedeniyle de hayatlarını kaybediyorlar. Babası donör oldu, şu an çok sağlıklı, bu da son...


70 çeşitli ot, saçları dolgunlaştırıyor! Bir kökten 3 tel çıkaran bitki, öksürüğün şifası

Sağlıklı otlar kozmetik ürünleri kadar etkili olabilir. Saçları gürleştiren etkili otlardan biri de dağın otu. İşte detaylar...


Kansere karşı 7 etkili önlem! Dikkat: Kanser 50 yaş altına düştü! En önemli sebepleri ise…

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 2022 yılında dünyada 19 milyon 976 bin yeni kanser vakası görüldü. Her yıl yaklaşık 10 milyon insan kanser nedeniyle hayatını kaybediyor, bu da kanseri yaklaşık altı ölümden birinin nedeni ve küresel olarak en büyük sağlık sorunlarından biri haline getiriyor. Uzman isim kanser hastalığı ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar...


Lenf bezlerini süper hızda çalıştıran hareket! Işıl ışıl yapıyor, ödem sıfıra iniyor

Lenf sisteminin düzgün çalışması, sağlık açısından büyük önem taşır. Lenf drenaj masajı yaparak cildinizin ışıl ışıl görünmesini sağlayabilirsiniz. İşte lenf bezlerini süper hızda çalıştıran hareketler.


Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Denizli’de hemen her gece pencereye gelen tacizci, üniversiteli genç kızın kabusu oldu. Yaklaşık 2 aydır devam eden taciz nedeniyle gözüne uyku girmeyen genç kız, 3 yıldır yaşadığı evden taşınmak zorunda kaldı.


Obezite alarmı! Kırmızı et ve şerbetli tatlı tüketimi tehlike saçıyor

Türkiye Obezite Araştırma Derneği'nin (TOAD) verilerine göre en obez il Adana olarak öne çıktı. Adana, aşırı kırmızı et, pide, beyaz ekmek ve şerbetli tatlı tüketimi ile dikkat çekiyor. Sabahları ciğerle başlayıp, şırdanla sonlanan beslenme rutinleri ve dışarıda tercih edilen yüksek yağlı yiyecekler, kentte obezite oranlarının artmasına neden oluyor. Dyt. Selva Oturakçıibogil, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak vatandaşları uyardı.


10 ALTIN KURAL: İftar ve sahurdan sonra sindirimi kolaylaştıracak öneriler

Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.


Selin Irmak KAÇMAZ Ebeveynler farkında olmadan bebeklerini ölüm riskiyle karşı karşıya bırakıyor!

Bebeklik döneminde beklenmedik ölümleri önlemeyi ve bebek sağlığını geliştirmeyi amaçlayan bir İngiliz yardım kuruluşu olan The Lullaby Trust, ebeveynlerin farkında olmadan bebeklerini boğulma veya ani bebek ölümü sendromu (ABÖS) tehlikesiyle karşı karşıya bırakabileceği uyarısında bulundu. Peki nasıl oluyor da ebeveynler bebeklerini boğulma ya da ABÖS tehlikesine maruz bırakabiliyor?


Poğaça yüze neden olan 3 besin! Bu madde suratınızı şişiriyor

Yüz hatlarının şiş görünmesini istemeyenler bu besinlerden uzak durmalı. Sodyum yükü fazla olan işlenmiş gıdalar yüz bölgesinden kilo alınmasına neden olur. İşte detaylar...


Eskişehir Şehir Hastanesi’nde fleksible bronkoskopi işlemine başlandı

Eskişehir Şehir Hastanesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Kliniği, çocuklar solunum sistemi sağlığını daha iyi yönetmek, teşhis süreçlerini ise daha hassas bir şekilde gerçekleştirebilmeye olanak sağlayan fleksible bronkoskopi işlemine başladı.


Bedeniniz siz farkında olmadan duygularınızı ele verir

Eğer yanlış anlaşılmaktan kaçınmak istiyorsanız, farkında olmadan yapabileceğiniz eylemlere dikkat etmek önemlidir.


Meme kanserinde büyük umut: Nüksetmeye neden olan hücreler ayıklanabilecek

T24 Dış Haberler Bilim insanları, meme kanseri hücrelerinin uykuya yatarak ve yıllar sonra uyanmasını ve hastalığın nüksetmesine yol açmasını önleme konusunda bir atılım gerçekleştirdiklerini duyurdu. Bulgular, meme kanserinin ilk tedaviden yıllar sonra tekrarını durdurabilecek yeni tedaviler için umut veriyor. Çalışma, tüm meme kanserlerinin yüzde...


"Antik beyin" arşivinin akıl hastalıklarına ışık tutması bekleniyor

Bilim insanları, yaptıkları araştırmada, arkeolojik kazı alanlarında bulunan son derecede iyi korunmuş "antik beyinlerden" oluşturulan arşivin, bugünkü akıl hastalıklarının sebeplerine ışık tutulabileceğini açıkladı.


İftar sonrası 40 dakika yürüyün

Diyetisyen Kübra Sert, ramazanda sağlıklı beslenmek için yapılması gerekenlerle ilgili önerilerde bulundu.


Prof. Dr. Dolanbay: "Çikolata kistleri kısırlığa yol açabilir"

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Dolanbay; çikolata kisti olan kadınlarda infertilite (kısırlık) problemiyle karşılaşabildiklerine dikkat çekti ve koruyucu cerrahi yöntemiyle yumurtalıkların endometriozis dokusundan temizlenerek doğurganlığın korunduğundan bahsetti.


Bilinçsiz antibiyotik kullanımının vücuda etkisi korkunç! Mantar, parazit, kanlı ishal...

Son günlerde ani değişen hava sıcaklıklarının nezle, soğuk algınlığı, baş ağrısı, gribal enfeksiyon gibi hastalıkları da beraberinde getirdiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Şahin, “Hava şartlarından kaynaklanan mevsim hastalıkları diyebileceğimiz nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar ciddi ve önemsenmesi gereken hastalıklardır. Kişi kendi kendine hastalığın tedavisine karar vermemeli, doktor tavsiyesi olmadan antibiyotik...


Düzenli kitap okumak yaşam süresini uzatıyor

Bilim insanları düzenli kitap okuyan insanlarla ilgili önemli sonuçlar ortaya koydu. Uzmanların edindikleri sonuç, kitap okuma alışkanlığının yaşam süresini uzattığı yönünde oldu.


Uzman isimden dikkat çeken açıklama! Tüp bebek tedavisinde yapay zeka dönemi başladı

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte tüp bebek tedavisindeki başarı oranının da arttığını belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Hakan Özörnek, yaptığı açıklamada “Bunun başında elbette son dönemde pek çok alanda uygulanan yapay zeka (YZ) teknolojisi geliyor. Tüp bebek tedavisinde YZ, sperm ve embriyo seçimi, gebelik olasılıklarını tahmin etme ve tedavi süreçlerinin optimize edilmesi gibi alanlarda kullanılıyor. Tedavi sırasında...


Belirtileri şişkinlik, ağrı ve enerji kaybıyla ortaya çıkıyor! İhmal edince ölümcül olabilir

Tüm organlarımız belirli bir işleyişle hayatına devam eder. Ancak sözkonusu karaciğer olunca risk bir adım daha öndedir. Karaciğerdeki yağlanma belirtileri sizde de varsa hemen harekete geçin. Gelin birlikte karaciğer yağlanmasının belirtilerine bakalım.


Lif cenneti kuru meyve! Bağırsak çalıştırıyor, kan şekerini düşürüyor

Kuru meyveler arasında yer alan incir kan yapıyor. İncir aynı zamanda bağırsakları hareketlendiriyor. Peki kuru incirin faydaları neler?


O sancılar masum değil

Mart ayı Endometriozis Farkındalık Ayı olarak kabul ediliyor. Bazı kadınların hayatını kâbusa çeviren endometriozis, dünyada her 8 kadından 1’inde görülüyor. Teşhisi genellikle geciken hastalık kısırlığa bile neden oluyor.


Gençleştirdiği bilimle kanıtlanmış 13 besin! Antioksidan, antiagein, Omega 3 deposu

Gençlik etkisi yapan besinleri derledik. Uzmanlara göre bunlarla beslenen kişilere yaşlılık uğramıyor. Peki hangi besinler gençlik etkisi katar?


Yumurtalık kanseri sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.


Uzun burnun sırrı çözüldü

Yeni bir araştırma, burnun uzun olmasının hamilelikte beslenme ile ilgili olabileceğini gösterdi.


Araştırma sonucu: İnsan beyni nesilden nesile büyüyor

Yeni araştırmaların sonuçları, insan beyninin boyutunun zaman içinde kademeli olarak arttığını ve bu durumun, genç nesillerde demans riskini azaltabileceğini ortaya koydu.


Diyabetin bir kaşıklık ilacını süte ekleyin! Metabolizmayı uçuruyor, kemikleri çelik yapıyor

Tarçın kan şekerini dengeleyici özelliğe sahip. Tarçını sütle denemek ise birçok faydasını ortaya çıkarıyor. Peki tarçınlı süt şifaları neler?


Bahar ayında vücudu yenilemenin formülü: Ozon ve glutatyon tedavisi

Bahar ayına girerken vücudumuz da bu dönüşüm sürecine ayak uydurur. Enerji seviyesini artırmak ve bağışıklığı dirençli hale getirmek ise bu evrede büyük önem taşır. Uzm. Dr. Merih Tombul, yazın yaklaşmasıyla vücut yenileme için sıklıkla başvurulan ozon ve glutatyon tedavisine dair merak edilenleri anlattı.


Faydaları saymakla bitmiyor! Asyalı kadınların zayıflık sırrı duyanları şaşırtıyor

Yanlış beslenme alışkanlıkları, hareketsiz bir yaşam, düşük enerjili diyetler yapmak, alkol, sigara, hormonal ve metabolik faktörler kilo almaya neden olur. Uzmanlar, yazın hem ince hem de fit görünmek isteyenlere beslenmelerine dikkat etmelerini ve haftanın 4 günü spor yapmalarını öneriyor. Asyalı kadınlar da hareketli bir yaşam tarzını benimseyor. Öte yandan onların incecik olmasının sırrı Kore nar sirkesinde saklı olabilir. İşte detaylar…


3 hastalık için şifa dağıtıyor! Portakaldan 10 kat fazla c vitamini var: Günde 4 tane yetiyor

Hünnap meyvesi, Ege ve Akdeniz sahillerinde yetişen dikenli bir ağaç türüdür. Çin'de 'ölümsüzlük meyvesi' olarak bilinir ve birçok faydası vardır. Hünnap, tok tutma özelliğiyle bilinir ve göbek yağını eritir. Ayrıca turunçgillerden daha fazla C vitamini içerir. Hünnap meyvesinin faydaları şunlardır…


“Tütünle değil, sağlıklı rutinle yaşayın”

Erzurum Sağlık Müdürlüğü Dr. Ali Fuat Avcı, dünya genelinde sık tüketilen tütün ürünleri içerisinde birinci sırada yer alan sigaranın, her yıl 5 milyondan fazla insanın ölümüne yol açan son derece zararlı alışkanlıklardan biri olduğunu ifade etti.


Kadınlara kanser tarama eğitimi

DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğü ‘erken teşhis hayat kurtarır’ diyerek köy köy mahalle mahalle gezerek sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götürüp hem bilgilendiriyor hem de kanser taraması yapıyor.


Üretkenliğinizi artıracak öneriler

Potansiyelinizi en yüksek seviyeye çıkarmak için doğru yönlendirmeye odaklanmak önemlidir. Üretkenliğinizi artırmak için aşağıda belirtilen 6 adımı deneyebilirsiniz...


Kulak kirini bunlar tetikliyor: Zeytinyağı ve su karışım sadece bir çözüm! İşte kulak temizliği yöntemleri

Kulak kiri makul miktarda olduğu takdirde kanalları enfeksiyonlara karşı korunmada yardımcı olur. Ancak kulakları temizlemek için kullanılan pamuklu çubuk temizlik yerine aslında zarar veriyor. Bunun yerine kulakların temiz kalmasını sağlayan birçok basit ve sağlıklı yol var.


⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor

Uyku, vücudun yenilenmesi ve iyileşmesi için hayati öneme sahip bir süreçtir. Ancak, birçok insanın uyku kalitesi, burunda solunum zorluğu gibi sağlık sorunları nedeniyle olumsuz etkilenebilir. Burunda solunum zorluğu, genellikle burun tıkanıklığı, alerjik reaksiyonlar veya sinüzit gibi durumlarla ilişkilendirilir. Bu durumlar, kişinin uyku sırasında rahatça nefes almasını engelleyebilir ve dolayısıyla uyku kalitesini düşürebilir.