Yaşam

Trending:


Pet şişelerden su içmek zararlı mı?

Pet şişelerin sağlığa etkisi araştırılıyor. Peki günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz pet şişelerden su içmek zararlı mı?


Geçici rahatlama sağlıyor ama felce bile neden olabiliyor! AVM’lerdeki masaj koltuklarına otururken bir kez daha düşünün

Alışveriş merkezlerinde dolaşırken birçoğumuz hem kısa bir dinlenme molası hem de rahatlama hissi için masaj koltuklarına oturmuşuzdur. Bu koltuklarda masaj yaptırmak kısa süreli rahatlama sağlasa da çoğumuz tehlikenin farkında değiliz. Uzmanlar, bu koltukların yanlış kullanımının felce kadar giden ciddi problemlere neden olabileceğini söylüyor. Peki, neden bu kadar zararlı? Doçent Doktor Mustafa Çorum ile konuştuk.


Tıkalı damarları açan 6 alışkanlık! Kalbiniz saat gibi sağlam çalışacak

Kalp ve damar rahatsızlıklarına çok fazla rastlanıyor. Özellikle kötü beslenme alışkanlığı damarları tıkıyor. Peki hangi 6 alışkanlık tıkalı damarları açıyor?


"Obezite cerrahisi sonrası sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanılmalı"

Obezite cerrahisinin ardından yaşam tarzı değişikliklerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersan Semerci, "Obezite cerrahisi sonrası hastalar genellikle yaşam tarzlarında önemli değişiklikler yapmak zorundadır. Bu durum, daha sağlıklı bir diyeti benimseme, düzenli egzersiz yapma ve diğer sağlık alışkanlıklarını geliştirme anlamına gelir" dedi.


Türkiye’nin ölüm istatistiği raporu: İşte en çok kayba neden olan hastalıklar ve illere göre dağılımı

Türkiye’nin ölüm istatistiği raporu: İşte en çok kayba neden olan hastalıklar ve illere göre dağılımı


Pekmeze 1 kaşık ekleyin! İltihabı adeta vakumlayan favori ikili...

Özellikle eski dönemlerde yaygın tüketilen bu ikili, sağlık için tam bir bağışıklık deposu. Tek tek tüketildiğinde inanılmaz faydaları olan pekmez ve zencefil, vücuttaki iltihabı adeta vakumluyor. Sağlığınızı iyileştiren bu ikili bakın nelere etki ediyormuş.


Bağışıklığın dopingi 3 meyve! Hastalıkları imha ediyor, adeta ilaç

Her meyve mevsimine uygun tüketilmeli. Vitamin, mineral ve lezzet bakımından eşsiz olan meyveler düzenli tüketilmeli. Peki en sağlık ve bağışıklığı kuvvetlendiren meyveler hangileri?


Hastanelerde onaylı randevu dönemi başladı! Onay vermeyene 15 gün yeni randevu yok

Sağlık sisteminde Onaylı Randevu dönemi bugün başladı. Artık randevu alan kişiler, bir gün önce akşam saat 20.00'ye kadar, randevusunu onaylamak zorunda. Bunu yapmayanlar aynı alanda 15 gün boyunca yeni randevu alamayacak.


Tansiyonu en az 3 puan düşüren acil uygulamalar! Derin nefes alın, soğuk duş etkisi

Tansiyon kan basıncının dengesini şaşma durumudur. Tansiyonu dengeleyen uygulamaların başında soğuk duş almak var. Peki yüksek tansiyon nasıl düşer?


Palm yağı alana bedava orangutan

Oldum olası palm yağı içeren ürünlerden uzak durmaya çalışırım. Ne var ki lezzet saçan bir çok üründe palm yağı mutlak bulunur. Yediğimiz hazır dondurmalara bile egemendir.


Harvard'daki Türk doktordan yüzde 30 zayıflatan yöntem! Obezite tedavisinde büyük devrim

Harvard Tıp Fakültesi’nde obeziteyle mücadele çalışmaları yapan Dr. Mehmet Furkan Burak, geliştirdikleri yüzde 30 kilo verdiren ve kalp krizi riskini de azaltan tedavi yöntemini anlattı.


SMA hastası çocuklarını rahat gezdirebilmek için 50'sinden sonra ehliyet aldı

Samsun'da hayatını SMA (bir tür genetik kas hastalığı) hastası iki çocuğuna adayan 52 yaşındaki Nihal Vural, geçen yıl aldığı ehliyetle çocuklarını istedikleri yere götürebiliyor.


Uzmanından hamilelere yüksek şeker uyarısı

Hamilelerin şeker hastalığı ile karşılaşma riskinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Faruk Buyru, “100 gebeden 10’nda yüksek şekerle karşı karşıya kalıyoruz. Hamilelikte yüksek şeker bebekte ani ölüm nedeni. Bu durum hem anne adayı, hem bebek açısından ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle yüksek şeker seviyeleri kontrol altına alınmazsa bebeğin kalbini etkiliyor ve ani bebek ölümü dahil bir...


Hemşirelik Kulübü’nden çocuklara etkinlik

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Kulübü Öğrencileri tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla ERUHEM KANKA etkinliği düzenlendi.


Hamilelikte stres zekâyı düşürüyor

Birçok araştırma, hamilelerin ruh sağlığının karınlarında taşıdığı çocukların fiziksel ve psikolojik gelişiminde büyük rol oynadığını gösteriyor. Danimarka’daki Odense ÜniversitesiHastanesi’nin çalışmasında ise hamilelerin yüksek düzeyde stres yaşamasının doğacak erkek bebeklerin zekâ seviyesini düşürebildiği ortaya çıktı. Hamilelerin üçüncü ‘trimester’de yaşadığı yüksek düzeydeki stresin erkek bebekleri çok daha olumsuz etkilediğinin...


Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Anneler Günü'nde Yedikule Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören anneleri ziyaret etti

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ve yönetim ekibi, Anneler Günü vesilesiyle hastanede tedavi gören anneleri ve sağlık çalışanı anneleri ziyaret etti. Annelere çiçekler veren ve iyi dilekler sunan Prof. Dr. Yiyit'in bu ziyareti hastane içinde büyük mutluluk yarattı.


“Uyku apnesi olanlarda trafik kazası riski 3 kat fazla”

Uyku bozukluğu sonucu gelişen trafik kazalarında ölüm oranının yüzde 11.4, diğer sebeplerle olan kazalarda ise ölüm oranının yüzde 5.6 bulunduğuna dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emir Ruşen, “Trafik kazası yapma riski tüm sürücüler açısından değerlendirildiğinde, gündüz aşırı uyku eğilimine yol açan uyku apneli olgularda riskin yaklaşık 3 kat daha fazla olduğu saptanmıştır” dedi.


Hasta yataklarında çiçek sürprizi duygulandırdı

Düzce(İHA) – Düze Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, hastanede tedavi olan, çocuklarına refakat eden annelere ve hemşirelere çiçek dağıttı.


Bahçe işleri ile uğraşmak uyku kalitesini arttırıyor

Bilim insanları tarafından yapılan araştırma, bahçeciliğin sürekli bir etkinlik olarak yapılmasının uyku problemlerini azalttığını ve uykunun kalitesini arttırdığını gösteriyor


Düşük not alan öğrenci, öğretmene bıçakla saldırdı!

"Bana genetik olarak psikolojik sorunları olduğunu söyledi"


Hastanede ’Anneler günü’ sürprizi

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ve ekibi Anneler Günü’nde hem tedavisi devam eden anneleri hem hastane personeli anneleri ziyaret ederek çiçek dağıttı. Hasta yatağında yakınlarından uzak kalan anneler ise büyük mutluluk yaşadı.


Diş malzemeleri sektöründe 120 ülkeden 30 bin yabancı İstanbul’a geldi

Hem tedavi sürelerini kısaltan hem de diş hekimlerinin işini kolaylaştıran yapay zeka tabanlı son teknoloji ürünler başta olmak üzere ağız sağlığı ve dental malzemelere ilişkin ‘Made in Turkiye’ etiketli yerli ürünler İstanbul’dan dünyaya lanse ediliyor.


Dünyada bir ilk: Yeni beyin kanseri tedavisi başarılı oldu

T24 Dış Haberler Avustralyalı doktor Richard Scolyer, dünyada ilk kez uygulanan bir glioblastoma tedavisini gördükten bir yıl sonra kanserden tamamen kurtulduğunu açıkladı. Patoloğun deneysel tedavisi, melanom üzerine yaptığı öncü araştırmalara dayanıyor. Profesör Scolyer'in sahip olduğu glioblastoma alt tipine sahip olan hastaların çoğu, tümörün a...


Omurilik felcinin tedavisi için 8.1 milyon euro bağış toplandı

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlayan dünyanın en büyük koşu etkinliği ‘Wings for Life World Run’ tamamlandı.


Sporu bu saatte yapmak 10 kat hızlı zayıflatıyor! Yağlara yok edici darbeler

Yağ yakma süreci emek istiyor. Beslenme ve egzersiz beraber yapılırsa kilo verme sağlanır. Peki en hızlı zayıflama formülü ne?


'Son nefese kadar' diye söz vermişlerdi... En büyük acıyı birlikte göğüslediler... Ölüm bile onları ayıramadı

Bir insanın başına gelebilecek en korkunç olaylardan biri sevdiğini kaybetmesi... Hele o sevdiği, yıllarını birlikte geçirdiği, bir yastığa uzun süre baş koyduğu, çocuklarını birlikte büyüttüğü, hayatın getirdiği bütün acıları ve sevinçleri paylaştığı eşiyse.


İnsanlarda işitme problemine neden oluyor! En çok 40-70 yaşları arasında görülüyor

Ses uyarısı olmaksızın kulaklarda ve kafa içinde algılanan ses olarak tanımlanan ‘Tinnitus’ yani kulak çınlaması hakkında konuşan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ünal Bayiz, sıkça görülen bir işitme sistemi problemi olduğunu söyledi. Yaş ilerledikçe daha sık görüldüğünü söyleyen Bayiz, 'En çok da 40-70 yaşları arasında görülüyor' dedi.


Bu belirtileri göz ardı etmeyin: Tedavi edilmezse işitme kaybına yol açabilir!

Orta kulak iltihabının çoğunlukla çocuklarda görülen bir sağlık sorunu olduğunu ifade eden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Erdal Uzuner, “Genellikle çocukları etkiler ancak yetişkinleri de etkileyebilir. Kulak içinde bulunan orta kulak bölgesindeki sıvı birikimi ve enfeksiyon sonucu ortaya çıkar. Eğer zamanında müdahale edilmez veya yanlış tedavi uygulanırsa, orta kulak iltihabı ciddi işitme kaybına neden olabilir” diye konuştu.


Bu yöntemle yarım limonlar çöpe gitmiyor! Tek kürdanı...

Limon salatalarda, yemeklerde ve içeceklerde sıklıkla kullanıyor. Limonun israf olmaması için doğru saklanmalı. İşte detaylar...


Bel fıtığına bağlı yürüyemeyen hasta, ameliyat sonrası sağlığına kavuştu

Van'da 15 yıldır bel ağrısı olan hasta, mikrocerrahi yöntemiyle yapılan başarılı ameliyat sonucunda yeniden sağlığına kavuştu. Bayram Tatar isimli hasta, bel fıtığına bağlı felç geçirdiği tespit edildikten sonra acil ameliyata alındı. Ameliyat sonrası ağrılarından kurtulan Tatar, ameliyatı gerçekleştiren doktor ve ekibine teşekkür etti.


"Hareketsiz yaşam, baş dönmesini tetikliyor"

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ali Çekiç, baş dönmesine en sık kulakla ilgili sorunların neden olduğunu belirterek, “Kristal oynaması diye nitelendirdiğimiz pozisyonel vertigoda iç kulaktaki denge merkezinden kristal şeklinde mikroskopik düzeydeki parçacıklar, yine iç kulakta yer alan yarım daire kanallarına kaçak yapar. Sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte, kafa travmaları, stres, hareketsiz yaşam tarzı ve rakım değişiklikleri bu hastalığı...


Otomatik mayalama sendromu: Alkol almadan sarhoş eden gizemli hastalık

Sindirim sistemindeki fermentasyonla ortaya çıkan ve nadir görülen hastalık, hiç alkol olmadıkları halde, insanları sarhoş ediyor. Hastalık, hayatı birçok alanda zorlaştırabiliyor.


Z kuşağı neden botoks yaptırıyor?

Z kuşağı neden botoks yaptırıyor? Instagram ve Snapchatın ilk günlerinde fotoğraflar genelde yemyeşil ormanların içinde ya da gün batımında masum filtrelerden geçmiş selfielerden oluşuyordu. 10 yıl ileri gittiğimizde yetenekli artırılmış gerçeklik filtreleri burunları küçültüyor, ciltleri parlatıyor, ekrandaki sizi yeni bir yüzle şekillendirip örgü...


Domuzdan böbrek nakledilen ilk insan hayatını kaybetti

ABD’de geçtiğimiz mart ayında genetiği değiştirilmiş bir domuzdan böbrek nakli yapılan ilk insan olan 62 yaşındaki Rick Slayman hayatını kaybetti.


Bu beslenme hataları bahar yorgunluğunu artırıyor

Yağmurlu, soğuk kış günlerinin ardından gelen daha güneşli, daha sıcak günler pek çok kişi için “yorgun, bitkin, neşesizlik” yakınmalarına yol açarken, diyetisyen Hande Selin Ok, “Bahar yorgunluğu” olarak adlandırılan bu duruma karşı “beslenme formülü” önerdi. Ok, “Şeker ve şekerli yiyecekleri azaltın, yerine günde 2-3 porsiyon taze ve kuru meyve tüketin, bol sıvı alın. Sofranıza bahar gelsin” dedi.


Sadece karnında değil kalbinde de taşıyor! Hamilelikte kalpte olan değişiklikler! Dr. Demet Erciyes yazdı

Dün Anneler Günü’ydü. Bizi hayata getirene kadar karnında taşıyan, hayat veren, ondan sonra da hayatımız boyunca hem kalbinde hem de aklında taşıyan annelerimizin kıymeti kelimelerle ifade edilemez. Hamilelik boyunca annelerimizin bedeninde olan değişikliklerle birlikte varlığımız sadece karnında bir yük olarak değil kalbinde de bir yüke sebep oluyor. Bunu mecazi değil mekanik anlamda söylüyorum. Buradan size sağlıkla ilgili konuları, bilgileri...


Hipovolemi : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Kan plazmasının hacminin çok düşük olduğu bir durum. Bu hızlı kalp atışına, zayıf nabza, kafa karışıklığına ve bilinç kaybına neden olur. Belirtiler Yeni, şiddetli veya sürekli belirtiler yaşıyorsanız bir sağlık hizmeti sağlayıcısıyla iletişime geçi. Hipovolemi hipovolemik şoka yol açabilir ki bu da acil bir durumdur. Yaygın belirtiler şunlard...


Kadınlarda sırt ve boyun ağrılarının sebebi bu olabilir!

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kadınların en büyük şikayetlerinden biri olan sırt ve boyun ağrılarının sebeplerini sizler için anlatıyor.


Dikkat! Baş dönmenizin neden bu olabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ali Çekiç, baş dönmesine en sık kulakla ilgili sorunların neden olduğunu belirterek, “Kristal oynaması diye nitelendirdiğimiz pozisyonel vertigoda iç kulaktaki denge merkezinden kristal şeklinde mikroskopik düzeydeki parçacıklar, yine iç kulakta yer alan yarım daire kanallarına kaçak yapar. Sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte, kafa travmaları, stres, hareketsiz yaşam tarzı ve rakım değişiklikleri bu hastalığı...


Dona dayanıklı fidan geliştirildi

Sert çekirdekli meyveler doku kültürü ile artık mevsime bağlı olmadan hastalıklardan arındırılmış olarak çoğaltılabilecek.


İngiltere'de işitme engelli bebek gen tedavisiyle duymaya başladı

İngiltere'de doğuştan işitme engelli olan 18 aylık bir bebek, gen tedavisi yöntemi ile işitme cihazı olmadan duymaya başladı.


Evde serumun cezası 100 TL!

Fenomenlerin etkisiyle moda haline gelen vitamin serumlarının hastane dışında takılmasının yasalara göre suç olduğu ortaya çıktı. Ölümcül risk taşıyan tıbbi uygulamanın TCK'ya göre cezasının sadece 100 TL olduğu öğrenildi.


Araştırma: Elektronik sigara genleri bile değiştirebiliyor

“Sigaradan daha az zararlı" iddiasıyla son 10 yıldır dünyada ve ülkemizde salgın gibi yayılan elektronik sigara kullanımı, sadece solunum yollarına değil, hücre DNA’sına bile zarar veriyor. E-sigara kullanımının bin 219 farklı gende değişikliğe yol açtığının gösterildiğini anlatan Avrupa Solunum Derneği Bilimsel Komite Direktörlerinden Prof. Dr. Andrew Bush, evdeki e-sigara sıvılarını yanlışlıkla içtiği için 2-3 yaşındaki bebeklerde dahi e-sigaraya bağlı zehirlenmeler gördüklerini kaydetti. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Pelin Duru Çetinkaya ise sigara kullanımı gençlerde azalıyor gibi görünse de bu “yeni nesil tütün ürünlerine geçişle", aslında şekil değiştirdiğini; endüstrinin yarattığı “zararsız" algısı nedeniyle de bu ürünlerde başlama yaşının 10-11’e kadar düştüğünü kaydetti.


Taş adamdan, yürüyen ceset sendromuna; daha önce duymadığınız 10 tuhaf hastalık

Çok az insan tarafından bilinen nadir hastalıkları hiç duydunuz mu? İşte, sizin için taş adam sendromundan yürüyen ceset sendromuna kadar daha önce duymadığınız 10 tuhaf hastalık


İşlenmiş domates prostat kanserinden koruyor

İşlenmiş domatesin prostat kanserinden koruduğu belirtildi.


Oyuncağın hareketlerine sinirlenen kedinin bir türlü hırsını alamadığı anlar viral oldu

Tezgahtaki oyuncağın hareketlerine sinirlenen kedi dakikalarca vurarak hırsını almaya çalıştı. O anlar sosyal medyada viral oldu. https://haberglobal.com.tr/gundem/oyuncagin-hareketlerine-sinirlenen-kedinin-bir-turlu-hirsini-alamadigi-anlar-viral-oldu-video-343430


Obezitenin kanserle ilişkisi tespit edildi, en çok risk kadınlar ve Batı Karadeniz’de

İsveç'te yapılan araştırmada kanser vakalarının yüzde 40'ının aşırı kilo ile bağlantılı olduğunun belirlenmesi üzerine açıklamalarda bulunan Memorial Kayseri Hastanesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Veli Berk, "Bu çalışma Avrupa Obezite Kongresi'nde sunularak büyük yankı uyandırdı. Bizler de biraz şaşırdık açıkçası. Normalde bilinen 13 tane obezite ile ilişkili kanser hastalığının yanı sıra bu araştırmada yaklaşık 32 tane...


8 saat uyuyup yorgun kalkıyorsanız dikkat! Gece vuran gizli tehlike, bir testle anlaşılıyor

Günde yaklaşık 8 saatlik uykuyu esas alırsak, uyku ömrümüzün hemen hemen 3’te birlik bir dönemini kapsıyor. Bu nedenle düzenli ve kaliteli bir uyku sağlıklı yaşam için çok önemli. Peki, uykudan uyandığınızda hâlâ kendinizi yorgun hissettiğiniz oluyor mu? Bunun sebebi uyku apnesi sendromu olabilir. Bilinmesi gerekenleri Prof. Dr. Yüksel Peker anlattı.


Vücuttaki iltihaplanmayı bu yöntemlerle yok edin!

Obezite, diyabet, kanser, hipertansiyon, otoimmün sistem hastalıkları ve yaşlanmanın akut değil kronik inflamasyona bağlı olduğu artık bilinen bir gerçek. Ve bunun için antiinflamatuvar ilaçların da avuç avuç kullanıldığını görüyoruz. İnflamasyonu gidereceğiz derken ilaçların her türlüsünün; ister kimyasal ister bitkisel olsun, vücudumuza zararlarını da unutuyoruz. Sadece doğal beslenme ile kronik inflamasyonu iyileştirmenin yolları var. Uzman...


Yelda Başaran Sağlık için yeşile sarıl

Yeşil renk doğanın, canlılığın rengidir, ruh durumunu olumlu yönde etkiler, huzur ve güven verir. Peki beslenmemizde hangi yeşil renkli sebzeler psikolojik ve fizyolojik anlamda sağlığımızı olumlu yönde etkiliyor. İşte bu haftaki yazımızı okuduktan sonra beslenmenizde yeşil sebzelere yer verdiğinizde daha sağlıklı ve zinde hissettiğinizi göreceksiniz.