Gündem

Trending:


10 kutu enerji içeceğine bedel meyveler! Sporcular kilolarca alıyor

Enerji verici meyveleri sporcular sıklıkla tüketiyor. Bu meyveleri tüketen yorulmak nedir bilmiyor. Peki gücünüze güç katan meyveler neler?


Dövmeler kan kanserine mi neden oluyor? 10 yıl boyunca 1398 kişi incelendi… İşte tüm dövmeli insanları ilgilendiren ilginç araştırma sonuçları

Bilim insanları dövme ile ilgili şaşırtıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. 10 yıl boyunca lenfoma teşhisi konan 1398 kişi incelendi. Dövmesi olanlarda olmayanlara kıyasla lenfoma riskinin yüzde 21 arttığını tespit edildi.


Estetikte cerrahide yaz trendleri: "Cilt parlaklığı, eksozom ve kök hücre işlemleri"

Yaz döneminde estetik cerrahların en fazla yaptığı işlemlerden bahseden Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, "Özellikle gençlik aşısı tarzında yüzde lift etkisi oluşturan ve aynı zamanda cildi parlatan işlemler son dönemlerde çok fazla trend olmaktadır. Bunların haricinde kök hücre uygulamaları ve egsozom uygulamaları son derece arttı" dedi.


Diyette olanlar dikkat: Şeker yerine tüketilebilecek 5 besin

Rafine şeker yerine kek, kurabiye ve diğer tatlılarda kullanılabilecek sağlıklı şeker alternatifleri mevcut. İşte şeker yerine kullanılabilecek alternatif doğal besinler...


Kuduz aşılaması yıl boyunca sürüyor

Hayvanlardan insanlara geçebilen zoonoz bir hastalık olan kuduz hastalığına karşı kedi, köpek gibi evcil hayvanlar aşılanmaya devam ediyor. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü müracaatta bulunan vatandaşların evcil hayvanlarını ücretsiz olarak yıl boyunca aşılıyor.


Kronik hastalığı olanlara 10 önemli yaz uyarısı!

Tatil ve dinlenmek için sabırsızlıkla beklediğimiz yaz ayları, diyabet ve kalp rahatsızlığı olanlar açısından kabûsa dönüşebilir. Peki kronik hastalığı bulunanlar mevsim normallerinin üstüne çıkan sıcak havalarda nelere dikkat etmeli?


İş insanı Can Kıraç hayatını kaybetti

İş insanı Can Kıraç 97 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Covid-19’dan vefat eden sağlık çalışanın LGS birincisi evladı, tıp okuyarak insanlara şifa dağıtmak istiyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde koranavirüsten vefat eden sağlık çalışanının oğlu Arda Köker, LGS'de tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan almayı başardı. LGS birincisi Köker'in şimdiki hayali tıp okuyarak, babası gibi insanların derdine derman olabilmek.


Gluten Dump

Gıda, üzerinde büyük kolaylıkla oynanabilen bir silah. Rengi, dokusu, kokusu, değerleri bir yana, metabolizmaya getirdikleri, daha ziyade metabolizmadan götürdükleri, iyileştiriciliği ve yine daha ziyade tam tersi etkileri... Hepsi ile oynanabilir. Ne zaman gözümüzü açarız merak ediyorum...


Yanlış güneş gözlüğü seçimi sarı nokta hastalığını hızlandırabilir

Elazığ Medilines Hastanesinde görevli göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı yardımcı doçent doktor Oğuzhan Genç, havaların ısınmasıyla birlikte kullanımı artan güneş gözlükleri hakkında açıklamalarda bulunarak, yanlış güneş gözlüğü seçimlerinin sarı nokta hastalığını hızlandırabileceğini belirtti.


Havuz keyfi kabusa dönüşmesin! Enfeksiyon, parazit, mantar riski...

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla serinlemek için havuzlara giden vatandaşları enfeksiyon kapma riskine karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, yaz aylarında enfeksiyonların, bakterilerin, parazitlerin ve mantarların üremelerinin arttığını ifade ederek, "Özellikle havuz gibi durgun su kaynaklarında yüzmek, burada vakit geçirmek bakterilerin bizim vücudumuza geçmesine, bize bulaşmasına neden olabiliyor" dedi.


Sedef Batı Ne sıkı bir diyet, ne pahalı takviyeler ne de egzersiz... 114 yaşına kadar yaşayan kadının uzun yaşamının sırları

Ne yediklerine aşırı dikkat ettiği bir diyet, ne katı bir egzersiz rutini, ne de avuç avuç aldığı takviye gıdalar… Bunların hiçbiri Pearl’in günlük rutininde yer almıyordu ama 114 yaşına kafar sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürdü. Pearl Berg, Şubat ayında öldüğünde 114 yaşındaydı. Ölmeden önce ABD'deki en yaşlı üçüncü ve dünyanın dokuzuncu en yaşlı insanıydı.


5 adımda temiz beslenme!

“Clean eating” olarak da bilinen temiz beslenme, tükettiğimiz tüm gıdalara şüpheyle yaklaştığımız bu dönemde yeni bir çıkış kapısı olarak görülüyor. Özünde dengeli ve sağlıklı beslenmeye teşvik eden bir yaşam biçimi sunan temiz beslenme, en basit tanımıyla yiyecekleri olabildiğince doğal halleriyle ve hatta organik tüketmek anlamına geliyor. İşlenmiş gıdaların ve tüketiminin artmasıyla, yüksek miktarda rafine şeker, tuz, sağlıksız yağlar, katkı...


Yaz aylarında çocukları ishalden korumanın 5 yolu

Yaz mevsimiyle beraber ishal vakalarında da artış görülebiliyor. Çocuklar ise bu durumdan en çok etkilenen grup. Sıcak hava nedeniyle fazla sıvı alma isteğinin mikrop tehlikesini artırması, besinlerin hızlı bir şekilde bozulması ve hijyen kurallarına önem verilmemesi gibi sebeplerin sulu dışkılama şikayetlerini artırdığını ifade eden Dr. Ayşe Sokullu, “İshal; bakteriler, parazitler ve yaygın olarak virüslerden kaynaklanıyor. Virüs kaynaklı ishal...


Dünyanın en bulaşıcı hastalığı ile mücadelede önemli gelişme: Tamamen ortadan kaldırılabilir

T24 Dış Haberler ABD'de kızamığa karşı verilen mücadelede bilim insanlarının geliştirdiği yeni aşılar sayesinde önemli bir ilerleme kaydedilerek hastalığın tamamen ortadan kaldırılabileceği yönünde umutlar yeşertildi. Amerikalı araştırmacılar, nötralize edici bir antikorun son derece bulaşıcı virüsü nasıl bloke edebildiğini keşfettiklerini açıkladı...


Yaz tatilinde çocuğunuzun kişisel gelişimine katkı sunacak 9 öneri

Uzman Klinik Psikolog Fulda Karaçiçek, çocukların öğrenme hallerinin tatilde de devam ettiğini belirterek ve ebeveynlere oldukça önemli görevler düştüğünü söyledi.


“Öğlen bilinçsiz güneşlenmek, lekelere davetiye çıkarıyor”

Güneş lekelerinden korunma yollarından bahseden Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasan Alakbarov, “Güneş lekelerinden korunmak için hayat boyu güneş kremi kullanmak, çok güneşli havalarda dışarıda uzun süre kalmamak, öğle saatlerinde bilinçsizce güneşlenmemek, gerekli durumlarda koruyucu giysi ve geniş kenarlı şapka kullanmak gibi önlemler alınmalıdır. Bu önlemlere önem vermeyenlerde ise erken yaşlarda ve çok sayıda güneş lekeleri görülebilir” dedi.


Tiroid ‘iyotsuzluk'tan geliyor

Vücuda alınan iyot ile tiroid bezi T3 ve T4 formundaki tiroid hormonunu üretilir. Genel Cerrahi ve Endokrin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Cem Dural, 'Tiroid kanserleri genç yaş ve kadın cinsiyette en sık görülen ikinci kanserdir. Sigara kullanımı, yüksek rakımda yaşama, iyot eksikliği bölgesinde yaşama, obezite, ailevi-genetik faktörler diğer riskli durumlardır. dedi.


Astım ve KOAH hastalarına 'klima' uyarısı

Yaz sıcakları ve nem herkes için dayanılmaz olsa da özellikle aşırı sıcak ve nem astım ve KOAH hastalarının semptomlarının kötüleşmesine neden olabiliyor. Bu noktada klima gibi serinleticilerle kontrollü bir sıcaklık ortamının sağlanmasıyla bu semptomların hafifletilmesine yardımcı olabileceğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Seha Akduman, hastaların klima kullanırken dikkat etmesi gerektiğini söyledi.


Artan hasta sayısı dikkat çeken doktorun ölüleri muayene ettiği ortaya çıktı!

"Sistem ölü insanları yaşıyor gibi önüme getiriyordu"


Gezmek için 8 bin 800 kilometre uzaktan geldiği Konya’da şifa buldu

Kanada'da yaşayan 26 yaşındaki Mücahit Karakoç, her yıl gezmeye geldiği Konya'da bu sefer uygulanan tedavi ile yaklaşık 14 gün içerisinde crohn hastalığına karşı şifa buldu.


Uzmanı, sıcak çarpmasına karşı uyardı

Acil Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Özel, sıcak çarpmalarında riskli grubu sıraladı. Yaz aylarının gelişiyle birlikte artan hava sıcaklıkları, beraberinde sağlık risklerini de getiriyor. Uzmanlar, son günlerde artan sıcaklıklara karşı uyarılarda bulunarak, sıcak çarpmasının birçok hastalığa yol açabileceğini vurguladı. Sıcak çarpması vücut ısısının yüksek derecelere çıkması ve bu yüksek derecelerle vücudun başa çıkamaması olayıdır. Genellikle sıcak ve nemli havalarda ortaya çıkar. Uzun süre sıcakta kalmadan veya ağır egzersiz yapanlarda görülen bir durumdur. Sıcak çarpmasının belirtileri genellikle basit baş ağrısı ve baş dönmesiyle başlayıp kas kramplarına, bulantı ve kusmalara kadar gidebilir. Özellikle bilinç değişikliğine de neden olabilir. Genellikle sıcak çarpmalarında ilk önce kişiyi serin bir yere almalıyız. Bununla ilgili de soğutma mekanizması olarak soğuk suya daldırabiliriz. ya da ıslatılmış havlu ya da çarşafı vücudun belirli yerlerine sarabiliriz. Burada amaç vücudu bir an önce sıcak ortamdan uzaklaştırıp serin ortama getirmektir. Hastanın bilinci açıksa su içmeye teşvik edebiliriz. Ama eğer bilinç kapalıysa hemen 112 Acil Çağrı Merkezini arayıp yardım istemeliyiz. Genellikle 65 yaş ve üstü hastalar, 0-1 yaş ile küçük yaş grubundaki çocuklar sıcak çarpmalarında risk grubundadır. Özellikle yaşlı olmasa bile kalp, hipertansiyon, diyabet hastalığı gibi durumlar da risk grubundadır. Aynı şekilde aşırı kilolu kişiler de risk grubundadır. Zorunlu olmadıkça yaz dönemlerinde saat 10.00 ile 16.00 arasında dışarıya çıkmamalıyız. Eğer dışarı çıkıyorsak bol giysiler kullanmak zorundayız. Eğer sıcak çarpmasıyla ilgili bir öngörü varsa sık duş alınabilir.


Çocuklarda onay alma ihtiyacı yetişkinliklerini etkileyebilir! Uzmanı uyardı, özgüvenli çocuk yetiştirirken bu hataları yapmayın

Her ebeveynin, çocuk sahibi olmaya karar verdiğinde temel hedeflerinden biri, sağlıklı, başarılı, kendine güvenen, sorumluluk sahibi ve saygılı bir birey yetiştirmektir. Ancak bazen, çocuk dünyaya geldiğinde işler planlandığı gibi gitmeyebilir. Örneğin, çocuğunuzun özgüveni yüksek olmasını istemenize rağmen, zaman zaman sürekli onay arayan biri haline dönüşebilir. Uzman Pedagog ve Ebeveyn Danışmanı Zeynep Şimşek'e göre, çocuğunuzun sürekli...


Obez kedi pilatesle 6 kilo verdi

Ankara'da yaşayan Şiraz isimli kedi, kısırlaştırma operasyonundan sonra zamanla aşırı kilo aldı. Her gün koşu bandı ve pilates topuyla egzersiz yaptırılan Şiraz, 5 ayda 6 kilo verdi.


Bu çiçeğin kolonyası baş ağrısını gideriyor, sabunu gençleştiriyor

Baş ağrısı gideren kolonyası ve cildi gençleştiren sabunuyla sağlık ve güzellik alanında iddialı olan akzambak çiçeğinden


Çocuğunuzu havuz enfeksiyonlarından korumak mümkün

Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Vefa Mirzaliyeva, çocuklarda havuz enfeksiyonuna karşı dikkatli olunması konusunda uyararaK, alınabilecek tedbirleri sıraladı.


Işıl Yücesoy kanserle mücadelesini anlattı: Haftanın 3 günü kendimi bilmiyordum

Haberler.com'un Haber Bahane programına konuk olan Işıl Yücesoy, yıllar önce yaşadığı kanserle mücadelesini anlattı. Çalıştığı için tedaviye erken başlayamadığını ve durumunun ağırlaştığını söyleyen Yücesoy "Çalışmaya devam etmem lenflerimin alınmasına neden oldu. Kemoterapiden dolayı haftanın sadece 4 günü yaşayabiliyordum, 3 günü kendimi bilmiyordum" dedi.


Biyoenerji ile tedavi gerçekten mümkün mü: 69 bin TL’ye Sirius portalına yıldız açma

Uygar Çağan Ulusan-ANKARA Alternatif bir tıp yöntemi olarak kabul edilen biyoenerjinin bilimselliği ve tedavinin mümkün olup olmadığı bir tartışma konusu. Doktorlar ve çeşitli bilim insanları biyoenerji ile tedavinin pek mümkün olmadığını söylerken biyoenerji uzmanları ise bu görüşü reddediyor. Biyoenerji ya da ruhsal şifa olarak bilinen tedavi yön...


Uzman Diyetisyen Akyılmaz’dan yaz tavsiyesi: Karpuz, salatalık ve domates

Yaz sebzeleri ve meyveleri vücudun ihtiyacı olan vitamin ile mineralleri karşılamak için mükemmel birer kaynak olarak gösteriliyor. Uzman Diyetisyen Gülşah Akyılmaz, “Özellikle karpuz, salatalık, domates, marul gibi su içeriği yüksek besinleri tercih edin. Salatalar, taze meyve tabakları ve hafif atıştırmalıklar yazın favorisi olmalı” dedi.


Ağrı Dağı eteklerinde fırtına sonrası toz bulutu oluştu

Ağrı Dağı eteklerinde meydana gelen fırtına sonrası toz bulutu oluştu. Bölge sakinleri, görüş mesafesinin düşmesi ve hava kalitesindeki düşüş nedeniyle zor anlar yaşadı.


Fazla kiloların gizli nedeni bu sendrom olabilir

Üreme çağındaki kadınlarda en sık görülen hormonal bozuklukların başında gelen Polikistik Over Sendromu (PKOS), doğurganlığı olumsuz etkilemektedir. Polikistik over sendromu, yumurtlama bozukluğuna neden olarak; infertilite(kısırlık), adet düzensizliği, tüylenme artışı gibi şikayetlere yol açmasının yanı sıra tedavi edilmediği durumlarda hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok farklı hastalığa da zemin hazırlar.


ABD'nin en yaşlı erkeğiydi, uzun yaşamın 3 sırrını verdi

Sadece ABD'nin değil dünyanın en yaşlı insanlarından biri olan Morrie Markoff, 110 yaşına kadar hem fiziksel hem de zihinsel sağlığını korumayı başardı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Markoff'un sağlık sırlarını 83 yaşındaki kızı anlattı.


Annelerinin terk ettiği angut yavruları yeni yaşam alanlarında

Kırıkkale'de anneleri tarafından terk edilen 6 angut cinsi ördek yavrusu sağlıklı bir şekilde doğal ortamlarına bırakıldı. https://haberglobal.com.tr/gundem/annelerinin-terk-ettigi-angut-yavrulari-yeni-yasam-alanlarinda-353486


Geleceğin aşçıları siyah pirinç pilavını öğrendi

Düzce'de yetiştirilen ve hem glütensiz hem de vitamin deposu olan siyah pirinç, Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin de mutfağını süsleyecek. Geleceğin aşçıları, siyah pirinç pilavını ustalarından öğrendiler. Siyah pirinç diğer pirinç türleri ile karşılaştırıldığında protein açısından en yüksek pirinçler arasında yer alıyor. Düzce Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri, Çilimli'deki siyah pirinç üretim kooperatifine gezi düzenleyerek siyah pirinci tanıdılar ve lezzetini deneyimlediler. Siyah pirinç pilavının yapımını öğrenen öğrenciler, yemek kültürlerine siyah pirinci de eklediler.


Eşini kaybettiği kansere oğlu da yakalanan terzi, bu hastalıkla mücadele edenlerden ücret almıyor

Konya'da karısını kaybettiği kansere oğlu da yakalanan 67 yaşındaki terzi Fevzi İçöz, bu hastalığın tedavisini görenlere ücretsiz hizmet vererek dayanışma örneği sergiliyor.


Sıcakta bozulan tavuk, et ve süt ürünlerine dikkat! Bakın neye sebep oluyor

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart. Buğra Adil Buyrukcu yazdı...


Karın germe ameliyatı yaptıracaklar dikkat

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, "Karın germe ameliyatlarını ve liposuction (yağ aldırma) işlemlerini yaptırmak istiyorsanız bu işin eğitimini almış bu konuda gerekli tecrübeye sahip bir plastik cerrahi uzmanına başvurmanız gerekmektedir" dedi.


Uzmanı uyardı: "Gereğinden fazla et ve tuz tüketimi böbrek sağlığını etkiliyor"

Memorial Diyarbakır Hastanesi Nefroloji İç Hastalıkları ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, “Gereğinden fazla et ve tuz tüketmenin yanında yetersiz su içmek, doktor bilgisi dışında ağrı kesici ve rastgele antibiyotik kullanmak böbrek fonksiyonlarını bozabilen önemli nedenlerdir” dedi.


Ameliyatsız estetik yöntemleri, doğal güzelliğin korunmasını sağlıyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, "Kişilerin özgüvenlerini artırmalarına yardımcı olan ameliyatsız estetik yöntemleri, doğal güzelliğin korunmasını sağlıyor. Bu yöntemler arasında en çok tercih edilenler arasında ameliyatsız burun estetiği, dudak dolgusu ve cilt gençleştirme tedavileri yer alıyor. Hyaluronik asit kullanımı ile yapılan tedaviler, cildin su tutma kapasitesini artırarak doğal bir dolgunluk ve tazelik sağlıyor. Hyaluronik asit...


Ispartalı çift koruyucu aileliğini üstlendikleri down sendromlu Gizem'in gelişimiyle mutlu oluyor

Isparta'da Eyüp ve Mümine Altıntaş çifti, 22 yaşındaki kızlarını kaybetmelerinin ardından 11 yıl önce koruyucu aileliğini üstlendikleri down sendromlu Gizem'in zihinsel ve fiziksel gelişimini görmenin mutluluğunu yaşıyor.


Depresyonun hafif hali: Distimi

Distimi, hafif seyirli ancak uzun süren bir depresif ruh hali olarak tanımlanır. Genellikle hafif bir depresyon olarak adlandırılsa da, etkileri kişisel ve sosyal yaşam üzerinde derin izler bırakabilir. Distimi, bireyin yaşamını gölgelerken, umutlarını ve hayattan aldığı keyfi sinsi bir şekilde azaltır. Kişi kendini sürekli olarak yorgun, umutsuz ve değersiz hissedebilir. Bu hisler zamanla hayatın her alanına nüfuz ederek kişinin sosyal...


‘Trans Erkek/Maskülen ve Nonbinaryler Cinsel Sağlık ve Jinekolojik Kontrollerin Neresinde?’

“Trans Erkek / Maskülen ve Nonbinaryler Cinsel Sağlık ve Jinekoloji Kontrollerinin Neresinde? Araştırması” raporunu hazırlayan Kapsama Alanı ekibinden Baran, kadın doğum poliklinikleri ve jinekoloji alanının cis-heteroseksist patriyarkal oluşunu; araştırmaya katılımcılarının cinsiyet uyum süreci kapsamında neler yaptığını; jinekoloğa hiç gitmeme oranının bu kadar yüksek olmasının sebeplerini; jinekolojik muayeneye gitme ve hazırlık sürecinde neler olduğunu; jinekolojik muayeneye giden katılımcıların muayenelerde yaşadıkları sorunları; cinsel yolla aktarılabilen enfeksiyonlara dair katılımcıların bilgisini; jinekolojik muayenelerde veya anonim test merkezlerinde yaşanılan herhangi bir ayrımcılığı şikayet etmek için başvurulabilecek mekanizmaları; trans kapsayıcı jinekolojik muayeneyi ve trans erkek, trans maskülen ve nonbinarylerin öz örgütlenmelerinin olmayışının sağlık hakkına erişimde yarattığı engelleri anlattı. Araştırma Raporu: https://drive.google.com/file/d/1iEvkNhh9KwERhccDSGg-TK63EsfJtT-6/view Kapsama Alanı: https://www.instagram.com/kapsamaalanii/


Dünya uyuşuyor!

Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, uyuşturucu kullanımının küresel bir halk sağlığı sorunu olduğunu, dünyada artan uyuşturucu kullanımının endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi. Dinç, 'Dünya genelinde uyuşturucu kullanımı son 10 yılda yüzde 23 arttı. Yine dünya genelinde 15-64 yaş aralığındaki her 17 kişiden biri uyuşturucu kullanıyor.' şeklinde konuştu.


5 saniye kuralı: Yere düşen yiyecekler 5 saniye içerisinde tüketilebilir mi?

Bir söylenti olarak kulaktan kulağa dolaşan “5 saniye kuralı” bilim insanlarına göre gerçek değil. Bilim insanları yere düşen bir yiyeceğin “anında” tehlikeli bakterilerle kaplanabileceğini söylüyor.


Sıcakların tetiklediği bu hastalıklara dikkat!

Yaz döneminde artan sıcaklıklar bir çok ciddi hastalıkları da tetikleyebiliyor. Fazla sıcaklıklara alışık olmayan vücutlarımız fazlaca maruz kaldığında ciddi sorunlar oluşturabiliyor. Sıcaklık artışı ile birlikte terleme ve cildimizden sıvı kaybı oluşuyor. Bu da ani tansiyon düşmelerine kalbe giden kan akımının azalmasına ve kalp krizi riski gibi hayatı tehdit edecek hastalıklara neden olabiliyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr....


Epilepsi nöbetine çipli önlem

İngiltere'de epilepsi hastası 13 yaşındaki Oran Knowlson'un kafatasına nöbetleri kontrol altına almak için bir çip yerleştirildi. Knowlson, dünyada bu yöntemin denendiği ilk hasta oldu.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Hangi takviye ne zaman ve nasıl alınmalı?

Vitaminler, bağışıklık sistemini güçlendirmekten güçlü kemiklere kadar sağlık açısından çeşitli faydalar vadediyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, hangi takviyenin ne zaman alınacağı konusunda bilgiler verdi.


Evdeki çöpleri değerlendirerek tedavisini tamamladı

Erzurum'da genç yaşında bipolar bozukluk teşhisi konulan ve tedavi gören Bahtınur Gül, atık malzemelerle yaptığı eşyalarla hayata daha fazla tutundu.


Parasız cilt güzelleştirici 5 alışkanlık! Sivilce ve akneler size veda ediyor

Cildi güzelleştiren birden fazla etken var. Cildi korumak için hijyen çok önemli. Peki masrafsız bir cilt güzelliğine ne dersiniz?


Flight Risk Fragman