Sağlık & Fitness

Trending:


Migren hastaları yazın ekstra dikkat etmeli

Türkiye'de her 5 kadından birinin ve her 10 erkekten birinin migren hastası olduğunu söyleyen uzmanlar, migrenin tedavi edilmediği takdirde kişinin yaşam kalitesine ciddi zarar verebileceğini söyledi.


Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 başarılı ameliyat daha

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez laparoskopik istmosel ve endometrioma ameliyatları yapıldı.


Hep çöpe atardık ama kavun çekirdeğinin bir teki bile mideye şifaymış! Nasıl yenileceği de çok basit: Bal kavunun faydaları

Yaz mevsiminde çok tüketilen kavun genellikle çekirdeklerinden ayrılıp servis edilir. Çekirdekler de çöpe atılır. Ancak yemek sonrası şişkinliği ve gaz problemini ortadan kaldırdığını hiç duydunuz mu?


Uzman isim uyardı: Kanser riskini arttırıyor!

Doç. Dr. Mustafa Tosun, uzun süre güneşte kalmanın kanser riskini arttırdığını söyledi. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş kremi kullanımında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanı yaptığı açıklamada sahte güneş kremlerine karşı uyarılarda bulunurken her üç saatte bir kremin yenilenmesi gerektiğini vurguladı.


Yüzü insana benziyor! Kavanozda beslemeye başladı

Hatay'da haşere ilaçlama uzmanı Mehmet Şirin, toplum içinde 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen ve merak uyandıran köşeli yengeç örümceğini kavanozda beslemeye başladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/yuzu-insana-benziyor-kavanozda-beslemeye-basladi-358946


Doğru beslenme kariyeri de etkiliyor

Fonksiyonel sağlık uzmanı Dr. Burcu Beba geçen haftalarda düzenlenen Global HR Summit’e konuşmacı olarak katıldı. Beslenmenin kariyeri doğrudan etkilediğini söyleyen Beba’yla vücudumuzun sesini nasıl dinlememiz gerektiğini ve gıda yaşam günlüğü tutmanın faydalarını konuştuk.


Fonksiyonel tıp, hastalıkların kök sebebini çözmeyi amaçlıyor

Sağlık alanında son yıllarda önemli bir yer edinen "Fonksiyonel Tıp Yaklaşımı" hakkında bilgi veren Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Nejat Küçükdağ, kişiyi bütüncül olarak ele alan fonksiyonel tıp yaklaşımıyla hastalıkların kök sebebini bulmaya çalıştıklarını belirtti.


Limonata yapımında bir kaşık eklemek hep unutuluyor; Böbreklere şifa pompalıyor

Bilindiği gibi limonatanın basit bir yapım aşaması var. Yaz boyu serinleten bu içeceğe bir kaşık tuz eklediğinizde neler olabileceğini tahmin ettiniz mi?


Bunaltıcı sıcaklarda en etkili serinleme yolu


Alzheimer hastaları için umut veren çalışma

Alzheimer hastaları için umut veren çalışma İZMİR, (DHA)-AMERİKA'da Alzheimer hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada, tedavilerinin yanı sıra yaşam tarzı değişiklikleri uygulayan hastaların zihinsel performans ölçeklerinde olumlu artışlar sağlandığı tespit edildi. İEÜ Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Ünitesi hekimi Dr. Kerem Korkut, Araş...


Prof. Dr. Aslan: “Çok sayıda zoonoz hastalık yaban hayvanlarından insana bulaşmaktadır”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, zoonoz hastalıklarda yaban hayatının önemsenmesi gerektiğini belirterek, “Çok sayıda zoonoz hastalık yaban hayvanlarından insana bulaşmaktadır” dedi.


Antibiyotikte çığır açan buluş

Bağırsaktaki faydalı bakterilere zarar vermeyen ve en zor bakterilere karşı etki eden bir antibiyotik molekülü bulundu. Prof. Dr. Vedat Turhan, “Çığır açan bir keşfe imza atılmış oldu” dedi.


Kurşun Zehirlenmesi : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Vücutta uzun bir süre boyunca kademeli olarak kurşun birikmesi zehirlenme ile sonuçlanır. Belirtiler Belirti gösteren birini tanıyorsanız derhal tıbbi yardım isteyin. Çocuklarda belirtiler şunlardır: Geliştirmede gecikme Öğrenme güçlüğü Sinirlilik İştahsızlık yorgunluk Kilo Kaybı kusma Karın ağrısı İşitme Kaybı kabızlık Nöbet Yenidoğanlarda se...


Çocuğunuza konserve kutu gıdaları verirken dikkatli olun: Erken ergenliğe neden olabilir

Günlük hayatta yaygın olan konserve kutu gıdalar, plastik saklama kapları ve damacanalarla ilgili uyarıda bulunan Doç. Dr. Mustafa Temizel, bu maddelerin uzun vadeli kullanımında tehlikeli olabileceğine işaret etti. Bazılarının içinde bulunan BPA’nın östrojen hormonunu taklit ettiğini belirten Doç. Dr. Temizel, “Çocuğunuzun erken ergenliğe girmesine neden olabilir. Ayrıca erkeklerde kısırlık da yapabilir” dedi.


İştahı 7 saniyede bastıran kilo verme tekniği: Zayıflamaya bu kadar basit çözüm bulunamadı

Kahve ile ilgili son araştırmalar gelmeye devam ediyor. Buna göre yeni bir özellik keşfedildi. Uzmanlara göre iştahı 7 saniyede bastıran bu viral kilo verme tekniği oldukça işe yarayabilir.


Sıcaklık tetikliyor, ağrı günlerce sürüyor! Bu besinlerden uzak durun

Türkiye'de yaklaşık 12 milyon migren hastası bulunuyor ve bu hastalar, stres, hatalı beslenme, uykusuzluk gibi faktörlerin yanı sıra sıcak yaz günlerinin de ataklarını tetiklediğini belirtiyorlar. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, migren ataklarının özellikle sıcaklık ve nem değişimlerinden, rüzgar ve havasız ortamlardan etkilendiğini, bu ortamlardaki düşük oksijen oranının migreni tetikleyebileceğini...


Elazığ vücut geliştirmede ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi olmaya başladı

Elazığ'da vücut geliştirme ve fitness sporunun gelişmesi, değişmesi bağlamında il ve uluslararası alanda söz sahibi olabilmek için sporculara destek vermek amaçlı yaklaşık iki yıldır il temsilciliği yaptığını belirten Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Elazığ İl Temsilcisi Evren Kılıç, ''Bu dönem zarfında ilimiz, sportif başarılar anlamında çok ciddi yükselişe geçti. Burada sporcularımızın özellikle vücut geliştirme sporu yapan...


Excimer lazer tedavisi ile ’gözlüksüz’ görmek mümkün olabilir

Excimer lazer tedavisinin hipermetrop, miyop ve astigmat tedavisinde kullanılan en yaygın tedavi olduğunu belirten Kayseri Doktor ÖZ Göz ve Cerrahi Lazer Merkezi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış, özellikle asker polis adaylarının bu tedaviden yararlanarak meslek sahibi olabileceklerini bildirdi.


Çocuklardaki ishal vakaları yaz aylarında havuzlar yüzünen mi patladı?

Yaz ayları geldiğinde çocukların en sevdiği aktivitelerden biri havuzda yüzmektir. Ancak, havuzların sağladığı serinleme ve eğlence yanında bazı sağlık risklerini de barındırdığını unutmamak gerekiyor. Özellikle ishal vakaları, yaz aylarında havuz kullanımıyla artış gösterebiliyor. Bu durum, hem çocukların sağlığını tehdit ediyor hem de aileleri endişelendiriyor. Peki, bu riskleri en aza indirmek için neler yapabiliriz?


"Düşme, yaşlılarda ölüme sebep olabiliyor"

İstatistiklere göre, 65 yaş üstü her üç kişiden biri düşmeden kaynaklı ciddi sağlık sorunları yaşıyor. Medicana Sağlık Grubu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Prof. Dr. Berrin Durmaz sakatlıkla hatta ölümle bile sonuçlanan düşmeden korunmak için denge egzersizleri ve göz muayenesinin düzenli yapılmasına dikkati çekerek ev ortamının yaşlılara göre düzenlenmesi gerektiğini söyledi.


Uzmanlardan önemli uyarı: Takviyeyi merdiven altından almayın! Ölüme bile yol açabilir

Türkiye genelinde binlerce gıda takviyesi ilaç gibi her yaştan vatandaş tarafından kullanılıyor. Bu talep artışıyla birlikte sahte ürün üretimi de arttı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Coşkun Usta, “Bu pazar o kadar genişledi ki kötüye kullanım da doğal olarak arttı. Yüzde 3’lerdeyken kimse merdiven altı üretim düşünmüyordu. Ciddi suiistimal var. Zararlı, toksik olanlar var. Ölenler var” dedi.


Çocuk havuzlarından kaynaklanabilecek salgınlara dikkat

Sezonun açılmasıyla yaz enfeksiyonları da kendini göstermeye başladı. Yaz aylarında havuzların yaygın olarak kullanılmasıyla enfeksiyon riskinin artığını söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara, yazın ortak kullanım alanlarının başında gelen çocuk havuzlarına dikkat çekti. Büyük çocuklar hatta erişkinlerin bile bu virüsle enfekte olabileceğine işaret eden Doç. Dr. Kara, bu hastalıktan korunmak için hijyen kurallarına...


’Tetik parmak sendromu’nu iyileştiren bitkisel karışım geliştirdi

Adana'da, hazırladığı karışımı 'tetik parmak sendromu' yaşayan 12 farklı hastada deneyen ve işe yaradığını fark eden Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun, karışım için patent başvurusuna hazırlandıklarını söyledi.


Balkonda içki içerken sevgilisi ile birlikte aşağı düşmüştü! 5 gün sonra hayatını kaybetti

Aydın'ın Efeler ilçesinde sevgilisi E.A. (42) ile birlikte içki içerken balkondan düşen Erdal Karakaş (43), tedavi gördüğü hastanede 5 gün sonra yaşamını yitirdi. E.A.'nın ise tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. İlginizi Çekebilir Olay, 1 Temmuz günü saat 01.30 sıralarında Doğanköy Mahallesi'nde meydana geldi. Erdal Karakaş, iddiaya göre, sevgilisi olduğu öğrenilen E.A. ile birlikte tek katlı evlerinin balkonunda içki içmeye...


Tarih boyu tütsü ile tedavi yöntemleri, BAÇEM’de konuşuldu

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali kapsamında düzenlenen “Tarih Boyu Tütsü ile Tedavi” semineri, Aromaterapist Laborant Dr. Rana Babaç Çelebi'nin anlatımıyla gerçekleştirildi. Tütsünün, çivi yazısı tabletlerden Roma ve Osmanlı hekimlerinin metinlerinde kadar birçok kaynakta yer aldığını ifade eden Babaç, kadim tıp hekimleri tarafından nesilden nesile taşındığını ifade etti.


Alzheimer'ın çaresi bağırsaklarda mı?

Amerika’da Alzheimer hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada, tedavilerinin yanı sıra yaşam tarzı değişiklikleri uygulayan hastaların zihinsel performans ölçeklerinde olumlu artışlar sağlandığı tespit edildi. Fonksiyonel Tıp Ünitesi hekimi Dr. Kerem Korkut, “Araştırma sonuçlarında, yaşam tarzını değiştiren hastaların bağırsak florasında çok önemli değişiklikler olduğu görülüyor. Özellikle Alzheimer'da hastalığın bileşeni olarak gördüğümüz iki...


Bu yaşa dikkat! Hamile kalma ihtimali giderek düşüyor!

Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.


Uzmanı, yılan ve akrep sokmasında yapılması gerekenleri anlattı

Tunceli Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Celal Oktay Karataş, yılan ve akrep sokmasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yılan ve akrep zehrinin etkilerinin türlerine, etkilenen bölgenin konumu ve kişinin metabolik yapısına göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Karataş, panik yapmamayı, etkilenen bölgenin temizlenmesini ve bandaj uygulamasının doğru şekilde yapılmasını önerdi. Ayrıca, zehirlenen bölgenin emilmesi veya kesilmesinin sakıncalarına dikkat çekti ve 112 ile iletişime geçilerek en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.


Türk çayının daha önce duymadığınız 10 faydası

Siyah çay, Türkiye'de en çok tüketilen içecekler arasında geliyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Türk çayının, sağlık için 10 yararını sıraladı.


Faydaları saymakla bitmiyor: ''Ananas Suyu Zayıflatır mı?'' Ananasın suyunun Faydaları Nelerdir? Düzenli İçerseniz Ananas Suyu Neye İyi Gelir?

Ananas suyunun, bilimsel adı Ananas comosus olan tropikal ananas meyvesinden sıkılan tatlı ve lezzetli bir meyve suyudur. Şeker açısından zengin bir meyve olsa da Ananas suyu tatlı ve ferahlatıcı tadı sebebiyle oldukça ilgi görmektedir. Fakat çoğu insan ne kadar sağlıklı besinlerle dolu olduğunun farkında değildir. Protein sindirimi için önemli bir enzim olan bromelain açısından zengindir. Ayrıca A, B ve C vitaminleri, kalsiyum, potasyum,...


Yaz mevsiminde sağlıklı beslenme için önemli tavsiyeler

Yaz mevsiminde sıcakların artması ile bilinçsiz beslenmenin sebep olabileceği hastalıklardan kaçınılması için uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, rota virüsünden korunmak için dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgi verdi.


İnsanlarda merak uyandıran 'insan yüzlü örümceği' kavanozda besliyor

Hatay'da haşere ilaçlama uzmanı Mehmet Şirin, toplum içinde 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen ve merak uyandıran köşeli yengeç örümceğini kavanozda beslemeye başladı. Şirin, örümceğin zararsız olduğunu ve böcekleri yiyerek neslini devam ettirdiğini belirtti.


Meyve, sebze ve bitkilerdeki tarımsal zararlılar yapay zeka sistemi ile azaltılıyor

Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Altınok ve eşi Dr. Öğr. Üyesi Alper Altınok'un tasarladığı yapay zeka sistemi ile tarımsal hastalık ve zararlılar tespit edilerek, gereksiz zirai ilaç kullanımının önüne geçiliyor.


Beyaz Saray açıkladı: Biden parkinson tedavisi görüyor mu?

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden'da herhangi bir seviyede Parkinson hastalığı olmadığını, görev süresi boyunca yıllık sağlık kontrolü çerçevesinde şu ana kadar sadece 3 defa nörolog tarafından muayene edildiğini açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Parkinson hastalığı uzmanı bir doktorun Beyaz Saray'ı 8 ayda 8 kez ziyaret ettiğinin ortaya...


ABD'den Biden'la ilgili Parkinson hastalığı açıklaması

Beyaz Saray, ABD basınında Parkinson konusunda uzman bir doktorun 8 kez Beyaz Saray'ı ziyaret ettiğine dair çıkan haberlerin ardından ABD Başkanı Joe Biden'ın Parkinson tedavisi görmediğini açıkladı.


Çocukların Spor ve Egzersiz Seçimleri Hakkında Uyarılar

ÇOCUKLARIN hobi ya da profesyonel olarak yapacağı egzersiz ya da spor dallarıyla ilgili önemli uyarılarda bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr.


Buğra Adil Buyrukcu Sıvı kaybına karşı önleminizi alın

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi birçok kişinin su ve mineral kaybı sorunuyla karşı karşıya kalmasına neden oldu.


Yaz sıcağında soğuk duşa dikkat

Uzmanlar, sıcak havalarda serinlemek için alınan soğuk suyla duşun damarları büzüştürebileceğini ve yüz felci geçirmeye neden olabileceğini açıkladı. Aşırı soğuk su ile duş almanın kalp krizi riskini artırabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, 22 ile 26 derece arasındaki suyun tercih edilmesini önerdi.


Flört dönemini bitiren hatalar neler?

Bazı davranışlar ilişkileri olumsuz etkiliyor. Hayatımızdaki insan ile anlaşmazlıklara yol açabiliyor. Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre de flört dönemindeki hatalar sıralandı. Bu hataların başında fazla çabalamak, sürekli eleştirmek, aşırı kıskançlık yer alıyor. CNN TÜRK ekibinden İlayda Karaca ve Caner Emre Kınacı da Kırmızı Mikrofonla vatandaşa bu konuyu sordu. Bakın ne cevaplar geldi.


Kadın Psikolojik Sorunları Nedeniyle Kamyonun Önüne Atladı

Kartal'da psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir kadın, seyir halindeki hafriyat kamyonunun önüne atlayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından kadının cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, "motivasyon tüketicisi" diyerek uyardı: Kaygının 7 işareti

Kaygı sorunu son günlerin en önemli sağlık problemlerinden biri. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ''uzun uzun düşünmenin de bazı sağlık zararları var'' diyerek kaygının 7 işaretini sıraladı.


Annesiyle birlikte şehir şehir dolaşıp 5 milyon kişiden kan toplayan Ares’ten güzel haber

Yılda milyonda 2-4 kişiye tanısı konulan ciddi kan hastalığı aplastik anemiyle savaşıp, tedavi olabilmesi için 5 milyonu geçkin donörün tarandığı 10 yaşındaki Ares'ten güzel haber geldi. Ares uygun donör bulunamamasına rağmen anne ve babasından gerçekleştirilen yarı uyumlu iki nakili sonrası yüzde yüz uyum sağlanarak sağlığına kavuştu. Annesiyle birlikte sağlığını kutlayan Ares, kendisi gibi ciddi hastalıklarla savaşan çocuklara da, “Umudunuzu...


Uzmanından güneş yanığına karşı uyarı

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Kozan, güneş yanığı oluşursa ilk etapta soğuk uygulama yapıp, ağrı kesici ve antibiyotikli kremler kullanılmasını önerdi.


Uzmanı uyarıyor: Kilo verme amacıyla kullanılan insülin iğneleri komaya sokabilir

Şeker hastalarında şekeri dengelemek için kullanılan insülin iğneleri, kilo vermek isteyen hastalar tarafından da kullanılıyor. Yeni nesil insülin olarak bilinen ilaçlar birinci grup obezite denilen, vücut kitle endeksi 30-35 arasında olan hastalar için kullanılabiliyor. Belli bir dozda kullanılan ilaçlar, hastada mide bulantısı yapıyor ve yemek yeme isteği kırılıyor. İlacın etkisiyle kırılan insülin direnci sonrası hasta kilo vermeye başlıyor....


Sıcak havalarda isiliğe dikkat

Yaz sıcaklarının iyice kendini gösterdiği bu günlerde uzmanlardan 'isilik' ile ilgili uyarı geldi.


Muğla Büyükşehir ücretsiz HPV aşı uygulaması çalışmalarına başladı

Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olan HPV (İnsan Papilloma Virüsü) virüsü kaynaklı kanser vakaları son yıllarda artma eğilimi göstermesinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesi 9-30 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri aşısı yapmak için çalışmaları başlattı.


Cep telefonuyla geçirilen süreye dikkat! Hemoroid, anal fissür gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor

Tuvalette cep telefonu kullanma alışkanlığı, sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Tuvalette geçirilen süreyi uzatan bu alışkanlık, hemoroid ve anal fissür gibi ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Ayrıca, bakteri ve virüslerin yayılmasına da yol açıyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, cep telefonuyla tuvalete girmenin getirdiği tehlikelere dikkat çekiyor.


Kalça kırıklarına ‘multidisipliner müdahale’ ile ölüm oranları düştü

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Hakan Başaran, yaptığı yazılı açıklamada, kalça kırıklarının günümüzde halk sağlığı sorunu olarak nitelendirildiğini belirterek, ileri yaşlarda en sık hastaneye yatış nedenlerinden biri olduğunu ifade etti. Öte yandan Başaran, kalça kırıklarına artık multidisipliner yaklaşıldığını, bu müdahalenin problemlerin önüne geçip, ölüm oranlarını...


Op. Dr. Sinan Göker yazdı... Göz rahatsızlıklarının nedenleri ve tedavileri

Normal gözde bir objeden yansıyan ışığın yüzde 80’i gözün kornea tabakasından kırılır, yüzde 20’si ise gözün lensinden kırılarak retina üzerinde bir noktaya fokuslanır.


ABD'li Eli Lilly, bağırsak hastalıkları için ilaç geliştiren Morphic'i 3,2 milyar dolara satın alıyor

ABD merkezli ilaç firması Eli Lilly, bağırsak hastalıkları alanında satışlarını genişletmek amacıyla yine ABD merkezli olan Morphic Holding'i 3,2 milyar dolara satın almak üzere gerçekleştirilen görüşmelerde anlaşmaya varıldığını bildirildi.