Trending:


Dibi tutan tencereler için pratik temizlik önerileri! Kollarınızı yormayın, bu yöntemleri deneyin

Tencerenizin dibi tuttuysa ve çıkarmakta zorlanıyorsanız, bu basit ve etkili yöntemlerle tencerelerinizi yeniden temiz ve parlak hale getirebilirsiniz.


) Covid-19’dan vefat eden sağlık çalışanın LGS birincisi evladı, tıp okuyarak insanlara şifa dağıtmak istiyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde koranavirüsten vefat eden sağlık çalışanının oğlu Arda Köker, LGS'de tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan almayı başardı. LGS birincisi Köker'in şimdiki hayali tıp okuyarak, babası gibi insanların derdine derman olabilmek.


Kansersiz Yaşam Derneği, "Ruhun Işığında Gülümse" projesini başlattı

Kansersiz Yaşam Derneği, kanser tedavisi gören hastaların psikolojik iyilik hallerini desteklemek amacıyla "Ruhun Işığında Gülümse" projesini başlattı.


Sıcak yaz günlerinde güneşe dikkat: "Gözlerinizi UV ışınlarından koruyun"

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Talha Özdemir, “UV (ultraviyole) ışınları, kornea ve lens dâhil olmak üzere gözün tüm yüzeylerine nüfuz edebilir. Uzun süreli UV maruziyeti, katarakt, makula dejenerasyonu ve hatta göz kanseri gibi ciddi göz hastalıklarına yol açabilir. Bu nedenle, güneş gözlüğü kullanımı yalnızca moda değil, aynı zamanda sağlık açısından da hayati öneme sahiptir” dedi.


Hamilelikte de görülüyor: Büyük bir risk oluşturuyor

Vajinal mantar enfeksiyonlarının kadınlarda yaygın bir sorun olduğunu belirten Opr. Dr. Sedat Melikli, “Kadınların yüzde 5 ila 9'unda, yılda 3 veya daha fazla tekrarlayan vajinal mantar enfeksiyonu gelişir. Çoğunlukla üreme çağında olan kadınlarda görülür. Menopozda ve genç kız çocuklarında daha nadir ortaya çıkar. Gebelikte de hormonel düzende oluşan farklılıklar nedeniyle oluşabilir” dedi.


Aileler dikkat: “Çocuklarınızın omurga duruşunu kontrol edin”

Acıbadem Kayseri Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Ersoy, skolyoz hastalığı ile ilgili verdiği bilgilerde ailelerin çocuklarının omurga gelişimini zaman zaman kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.


Sıcakta bozulan tavuk, et ve süt ürünlerine dikkat! Bakın neye sebep oluyor

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart. Buğra Adil Buyrukcu yazdı...


Uzman Diyetisyen Akyılmaz’dan yaz tavsiyesi: Karpuz, salatalık ve domates

Yaz sebzeleri ve meyveleri vücudun ihtiyacı olan vitamin ile mineralleri karşılamak için mükemmel birer kaynak olarak gösteriliyor. Uzman Diyetisyen Gülşah Akyılmaz, “Özellikle karpuz, salatalık, domates, marul gibi su içeriği yüksek besinleri tercih edin. Salatalar, taze meyve tabakları ve hafif atıştırmalıklar yazın favorisi olmalı” dedi.


5 yaş üstünde altını ıslatma genetik

5 yaş üstü çocuklarda görülebilen gece alt ıslatma sorunu çoğunlukla genetik nedenlidir. Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Selami Sözübir alt ıslatma nedenlerini anlattı.


‘Bağımlılık kötü alışkanlık değil, hastalıktır’

26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla geçen hafta Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’le bir araya geldik. Dinç’e göre Türkiye’de bağımlılık ya kötü alışkanlık olarak hafife alınıyor ya da sulandırılıyor: “Oysa bağımlılık bir hastalık ve tedavisi şart!”


Binde bir görülen 'Brugada sendromu', 17 yılda 150 kez kalbini durdurdu! 'Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum'

Ciddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu. Ayaz, "Bazen ritim düzene girmediğinde kalp çıldırırcasına atıyor, pil hemen devreye giriyor. Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında acile...


Fiziksel aktivite ve egzersiz yaparken dikkat

Dr. Öğretim Üyesi Hikmet Uçgun, spor yaparken oluşabilecek yaralanmaların ve sakatlıkların alınacak bazı önlemlerle engellenebileceğini söyledi. Evde ya da bahçede yapılan günlük işlerin de hareketli olmaya önemli katkı sağlayabileceğini belirten Uçgun, ancak bunların egzersiz programı yerine geçmeyeceğini kaydetti.


Fondötenlerin akmasına son veren 3 ipucu! Kusursuz işe yarıyor

Yaz aylarında fondötenlerin terden akması kadınların kabusudur. Etkinlikler, düğünler derken makyajın bozulmaması gerekir. Ancak birkaç tüyo sayesinde bu riski ortadan kaldırabilirsiniz.


Uzmanından ’yeni salgın’ uyarısı: "Dünya yeni salgınlara hazır olmalı"

Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, "Küresel ısınma ekosistemleri değiştirerek, mevcut florayı bozarak, hastalık yapan mikropları da etkilemektedir. Onun için dünya yeni salgınlara hazır olmalı" dedi.


Türk kahvesinin içine limon damlatınca ne olur? Bu kürü uygulayanın metabolizması uçuyor

Türk kahvesinin içine birkaç damla limon suyu ekleyince metabolizmanın uçtuğunu tahmin bile edemezsiniz. Araştırmalarla kanıtlanmış bu kür hızlıca zayıflamaya yol açıyor.


Hastalanmadan önce önlem almak giderek önem kazanıyor

Son yıllarda hastalanmadan önce hastalıklara karşı önlem almanın giderek önem kazanmaya başladığını belirten Prof. Dr. Serdar Kaçar, “Wellbeing uygulamaları adı verilen bu yöntemlerle kişiler artık hasta olmadan bazı hastalıklara karşı daha dirençli olabiliyor, sağlıklı, mutlu ve ağrısız bir hayat sürebiliyor” dedi. 1996 yılında uzmanlık eğitimini tamamladığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Kaçar, “Cerrahi hayatımın ilk 18 yılı...


Metabolik sağlık, yaşam kalitesinin gizli anahtarı

Metabolik sağlığın, açlık kan şekeri seviyesi, bel çevresi genişliği, tansiyon ve kolesterol seviyesi gibi faktörlere bağlı olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Bora Kazım Bölek, bu faktörlerin normal sınırların dışına çıkması durumunda tip 2 diyabet, obezite ve kardiyovasküler hastalıklar gibi birçok farklı hastalığa yol açabileceğini vurguladı.


Estetikte cerrahide yaz trendleri: "Cilt parlaklığı, eksozom ve kök hücre işlemleri"

Yaz döneminde estetik cerrahların en fazla yaptığı işlemlerden bahseden Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, "Özellikle gençlik aşısı tarzında yüzde lift etkisi oluşturan ve aynı zamanda cildi parlatan işlemler son dönemlerde çok fazla trend olmaktadır. Bunların haricinde kök hücre uygulamaları ve egsozom uygulamaları son derece arttı" dedi.


Evdeki çöpleri değerlendirerek tedavisini tamamladı

Erzurum'da genç yaşında bipolar bozukluk teşhisi konulan ve tedavi gören Bahtınur Gül, atık malzemelerle yaptığı eşyalarla hayata daha fazla tutundu.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Hangi takviye ne zaman ve nasıl alınmalı?

Vitaminler, bağışıklık sistemini güçlendirmekten güçlü kemiklere kadar sağlık açısından çeşitli faydalar vadediyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, hangi takviyenin ne zaman alınacağı konusunda bilgiler verdi.


Yaz sıcakları kalbinizden vurmasın

Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte kalp ve damar problemlerine bağlı ölümler de artış gösteriyor. Sıcak havalarda vücudun ısı dengesinin korunması için kalp, akciğerler ve böbreklerin daha fazla çalışması gerekir. Bu da özellikle kalp hastaları için büyük bir risk oluşturuyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, aşırı sıcak havalarda vücudun kendini serin tutmak için daha fazla çalıştığını, bu durumun ise kalbin...


Karın germe ile arzu ettiğiniz vücut güzelliğine kavuşabilirsiniz

Opr. Dr. Arif Aydın, karın germe ameliyatıyla karın sarkması ve kimi hastada kat kat olan göbek bölgesi derisinin düzleştirilebildiğini söyledi.


Birçok hastalığı tetikliyor: Sofranızda asla bulundurmamanız gereken yiyecekler

ABD'li New York Post gazetesi, en zararlı yiyecekleri kamuoyu ile paylaştı. İşte, zamanla vücudunuza zarar veren ve pek çok hastalığı tetikleyen o besinler...


Ölüm anının kimyası

Borjigin, fareler üzerinde yaptığı çalışmada hayvanların kalpleri durduktan sonra çeşitli nörotransmitterlerde yoğun aktivite gözlemlendiğine dikkat çekerek, “Serotonin 60 kat artarken kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan bir kimyasal olan dopamin 40 ila 60 kat arttı. Kendinizi uyanık hissetmenizi sağlayan norepinefrin ise 100 kat arttı. Hayvanlar canlıyken bu kadar yüksek seviyeleri görmek imkansız” dedi. Beyin hiperaktif Borjigin’in ekibi de...


Fazla kiloların gizli nedeni bu sendrom olabilir

Üreme çağındaki kadınlarda en sık görülen hormonal bozuklukların başında gelen Polikistik Over Sendromu (PKOS), doğurganlığı olumsuz etkilemektedir. Polikistik over sendromu, yumurtlama bozukluğuna neden olarak; infertilite(kısırlık), adet düzensizliği, tüylenme artışı gibi şikayetlere yol açmasının yanı sıra tedavi edilmediği durumlarda hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok farklı hastalığa da zemin hazırlar.


Bingöl'de bitkin halde bulunan atmaca yavrusu tedaviye alındı

Bingöl'de bitkin halde bulunan atmaca yavrusu tedaviye alındı Aziz ÖNAL/GENÇ (Bingöl),(DHA)-BİNGÖL’ün Genç ilçesinde bitkin halde bulunan atmaca yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Genç ilçesinde vatandaşların doğada bitkin halde bulduğu yavru atmaca, ihbarla bölgeye gelen Doğa Koruma ve Mi...


Prostat kanserinde robotik cerrahi

Robotik kanser cerrahisi, cerrahi müdahaleyi gerçekleştirmek için robotik sistemlerin kullanıldığı bir cerrahi yöntemdir. Bu sistemler, cerrahın hassasiyetini artırmak, daha ince ve zor ulaşılabilen alanlara erişimi kolaylaştırmak ve hastanın iyileşme sürecini hızlandırmak gibi avantajlar sunar. Robotik cerrahi, kanser tedavisi dahil olmak üzere birçok cerrahi alanında kullanılmaktadır. Bu teknoloji, cerraha, cerrahi aletleri ve kameraları...


Yalçın BAYER Sağlıklı beslenmenin gizli kahramanı: Yumurta

Yumurta, sağlıklı ve doğal beslenme için yaratılmış bir gıdadır.


Hac hayalini "yüzde 96 engelli" durumuna rağmen gerçekleştirdi

Manisa'da yaşayan şeker, hipertansiyon, kalp ve böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıkları nedeniyle yüzde 96 engelli raporuna sahip 60 yaşındaki Mümin İşbitiren, 24 yıldır kurduğu hac hayalini gerçekleştirdi.


Göz tembelliği tedavisinde erken teşhis başarıyı artırıyor

Özel Atagöz Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Onur Aydın, göz tembelliğinin erken teşhis edilip tedavi edilmezse, kalıcı görme kaybına neden olabileceğini belirterek çocuklarda düzenli göz muayenelerinin küçük yaştan itibaren çok önemli olduğunu söyledi.


Ameliyatsız estetik yöntemleri, doğal güzelliğin korunmasını sağlıyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, "Kişilerin özgüvenlerini artırmalarına yardımcı olan ameliyatsız estetik yöntemleri, doğal güzelliğin korunmasını sağlıyor. Bu yöntemler arasında en çok tercih edilenler arasında ameliyatsız burun estetiği, dudak dolgusu ve cilt gençleştirme tedavileri yer alıyor. Hyaluronik asit kullanımı ile yapılan tedaviler, cildin su tutma kapasitesini artırarak doğal bir dolgunluk ve tazelik sağlıyor. Hyaluronik asit...


İş insanı Can Kıraç hayatını kaybetti

İş insanı Can Kıraç 97 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Havuz keyfi kabusa dönüşmesin! Enfeksiyon, parazit, mantar riski...

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla serinlemek için havuzlara giden vatandaşları enfeksiyon kapma riskine karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, yaz aylarında enfeksiyonların, bakterilerin, parazitlerin ve mantarların üremelerinin arttığını ifade ederek, "Özellikle havuz gibi durgun su kaynaklarında yüzmek, burada vakit geçirmek bakterilerin bizim vücudumuza geçmesine, bize bulaşmasına neden olabiliyor" dedi.


Retinada saklı gerçek: Gözleriniz ne kadar ömrünüzün kaldığını ele veriyor

British Journal of Ophthalmology tarafından yayınlanan bir çalışma gözlerin yaşam süremiz hakkında bilgiler verdiği ortaya kondu.


Deprem, stresin tetiklediği deri hastalıklarını ortaya çıkardı

Kahramanmaraş'ta Prof. Dr. Perihan Öztürk, 6 Şubat depremleri sonrası bölgede yaşayan insanlarda depremin oluşturduğu strese bağlı deri hastalıklarında artış yaşandığını belirtti.


Nadir bir hastalıkla dünyaya gelen bebeğin ayakları kontrolsüz bir şekilde büyüyor

T24 Dış Haberler İrlanda'da iki yaşındaki Axel Horgan isimli bebeğe, vücudun bazı kısımlarının diğerlerinden çok daha hızlı büyümesine neden olan konjenital lipomatöz aşırı büyüme adı verilen genetik bir rahatsızlık teşhisi kondu. Axel, dünyada damar, cilt, omurga, kemik veya eklem anormalliklerinin bir arada görüldüğü bu rahatsızlığa sahip sadece ...


ABD'nin en yaşlı erkeğiydi, uzun yaşamın 3 sırrını verdi

Sadece ABD'nin değil dünyanın en yaşlı insanlarından biri olan Morrie Markoff, 110 yaşına kadar hem fiziksel hem de zihinsel sağlığını korumayı başardı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Markoff'un sağlık sırlarını 83 yaşındaki kızı anlattı.


‘Trans Erkek/Maskülen ve Nonbinaryler Cinsel Sağlık ve Jinekolojik Kontrollerin Neresinde?’

“Trans Erkek / Maskülen ve Nonbinaryler Cinsel Sağlık ve Jinekoloji Kontrollerinin Neresinde? Araştırması” raporunu hazırlayan Kapsama Alanı ekibinden Baran, kadın doğum poliklinikleri ve jinekoloji alanının cis-heteroseksist patriyarkal oluşunu; araştırmaya katılımcılarının cinsiyet uyum süreci kapsamında neler yaptığını; jinekoloğa hiç gitmeme oranının bu kadar yüksek olmasının sebeplerini; jinekolojik muayeneye gitme ve hazırlık sürecinde neler olduğunu; jinekolojik muayeneye giden katılımcıların muayenelerde yaşadıkları sorunları; cinsel yolla aktarılabilen enfeksiyonlara dair katılımcıların bilgisini; jinekolojik muayenelerde veya anonim test merkezlerinde yaşanılan herhangi bir ayrımcılığı şikayet etmek için başvurulabilecek mekanizmaları; trans kapsayıcı jinekolojik muayeneyi ve trans erkek, trans maskülen ve nonbinarylerin öz örgütlenmelerinin olmayışının sağlık hakkına erişimde yarattığı engelleri anlattı. Araştırma Raporu: https://drive.google.com/file/d/1iEvkNhh9KwERhccDSGg-TK63EsfJtT-6/view Kapsama Alanı: https://www.instagram.com/kapsamaalanii/


İki farklı yüzü var! Tek isteği iyileşip gülmek...

Bebekken geçirdiği beyin kanaması sonrası yüzünde oluşan ve zaman içerisinde büyüyen kitle nedeniyle iki farklı yüzü varmış gibi görünen ve zor günler geçiren 14 yaşındaki Enes, büyüyünce doktor olarak kendisi gibi çocuklara yardım etmenin hayalini kuruyor. Rahatsızlığı nedeniyle bir gözünü de kaybeden Enes, tedavi olursa ilk olarak aynaya bakarak gülümseyeceğini söylüyor.


Tanyeli'den duygulandıran sözler: Maddi olarak hazırlıksızdım, asla dilenci değilim

Bir süredir pankreas kanseri tedavisi gören Tanyeli katıldığı programda samimi açıklamalarda bulundu. Hastalık sürecinde yakın çevresinden maddi manevi destek gördüğünü dile getiren Tanyeli, '11 yıldır Sidney'de yaşıyordum. Kayınvalidemin rahatsızlığı için geldim, dönecektim. Allah burada verdi hastalığı... Maddi olarak hazırlıksızdım. Asla dilenci değilim. Bana gönülden verildiği zaman şifa olur.' diye konuştu.


Türk hekimlerden bel ağrısına mucize keşif

Dünyada ilk 10’da yer alan hastalıklardan bel ağrısıyla ilgili Türk hekimlerin yaptığı keşif, teşhis ve tedavideki altın standardı değiştirecek. İşte en önemli otoritelerden Dünya Ağrı Enstitüsü’nün resmi yayını ‘Pain Practice’de yayınlanan ve tıp dünyasında ses getiren keşfin detayları...


Gluten Dump

Gıda, üzerinde büyük kolaylıkla oynanabilen bir silah. Rengi, dokusu, kokusu, değerleri bir yana, metabolizmaya getirdikleri, daha ziyade metabolizmadan götürdükleri, iyileştiriciliği ve yine daha ziyade tam tersi etkileri... Hepsi ile oynanabilir. Ne zaman gözümüzü açarız merak ediyorum...


Bakkal poşeti bile taşıtmayan hastalık: Dermografik ürtiker! Yaz sıcakları tetikliyor

Ürtiker yani halk arasındaki adıyla kurdeşen, özellikle 6 haftadan uzun süre devam edip kronikleştiğinde, hastaları canından bezdirebiliyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermotoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, kronik kurdeşen türleri içinde en ilginç olanın Dermografik ürtiker olduğunu kaydederek, hastanın alışveriş poşetini taşırken bile cildinin kabarabildiğini belirtti. Prof. Dr. Kutlubay, hastaların ezbere kortizon içeren...


Tansiyon hastaları denizde uzun süre kalmamalı

Yüzmenin sağlık açısından bir çok faydası bulunurken, yüksek tansiyon hastaları için zararlı olabiliyor.


Nezleden hızlıca kurtulun: Evde neler yapılabilir?

Hastaneye gitmeye gerek kalmadan evde uygulayabileceğiniz bazı doğal tedavilerle nezleden hızlıca kurtulmak mümkündür.


Baş ağrısı, mide bulantısı ve kalp çarpıntısına neden oluyor! Sürekli ve aşırı yaşanıyorsa dikkat, uzmanı uyardı!

Belirsizlik, gelecek kaygısı, tehdit algısı, olası olumsuz senaryolar… Endişeyi ortaya çıkaran nedenler farklı olsa da yaşam kalitesini büyük ölçüde etkiler. Zaman zaman herkesin yaşadığı duygular arasında yer alan endişenin sürekli ve aşırı olması bir sorun. Psikiyatri Uzmanı Dr. Cemil Çelik “İnsanlar farklı nedenlerle endişe duyabilirler” diyerek endişe duygusuna ve etkilerine yönelik bilgiler verdi.


Tüylü dostlarınızı koruyun: Hangi yiyecekler köpekler için tehlikeli?

Bazen çok masum görünen yiyecekler bile köpekler için çok tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor.


Bardağa döken yandı! Bu içecek şişesinde vitaminli...

Maden suyu mineral açısından çok zengin. Maden suyu içerisinde bol miktarda faydalı bileşen var. Peki maden suyu nasıl içilir?


7 Yaşındaki Çocuğun Göğsündeki Çukur Vakum Tedavisiyle Azaldı

Ankara'da 7 yaşındaki Ataberk Hakverdi'nin göğsünde 1,8 santimetrelik çukur belirlendi ve halk arasında 'kunduracı göğsü hastalığı' olarak bilinen 'pektus' tanısı konuldu. Ataberk'in göğsündeki çukur, vakum tedavisiyle 5 ayda 1,4 santimetre azalarak, 4 milimetreye kadar geriledi.


Ispartalı çift koruyucu aileliğini üstlendikleri down sendromlu Gizem'in gelişimiyle mutlu oluyor

Isparta'da Eyüp ve Mümine Altıntaş çifti, 22 yaşındaki kızlarını kaybetmelerinin ardından 11 yıl önce koruyucu aileliğini üstlendikleri down sendromlu Gizem'in zihinsel ve fiziksel gelişimini görmenin mutluluğunu yaşıyor.