Trending:


Baş ağrısı, mide bulantısı ve kalp çarpıntısına neden oluyor! Sürekli ve aşırı yaşanıyorsa dikkat, uzmanı uyardı!

Belirsizlik, gelecek kaygısı, tehdit algısı, olası olumsuz senaryolar… Endişeyi ortaya çıkaran nedenler farklı olsa da yaşam kalitesini büyük ölçüde etkiler. Zaman zaman herkesin yaşadığı duygular arasında yer alan endişenin sürekli ve aşırı olması bir sorun. Psikiyatri Uzmanı Dr. Cemil Çelik “İnsanlar farklı nedenlerle endişe duyabilirler” diyerek endişe duygusuna ve etkilerine yönelik bilgiler verdi.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Hangi takviye ne zaman ve nasıl alınmalı?

Vitaminler, bağışıklık sistemini güçlendirmekten güçlü kemiklere kadar sağlık açısından çeşitli faydalar vadediyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, hangi takviyenin ne zaman alınacağı konusunda bilgiler verdi.


Dövmeler kan kanserine mi neden oluyor? 10 yıl boyunca 1398 kişi incelendi… İşte tüm dövmeli insanları ilgilendiren ilginç araştırma sonuçları

Bilim insanları dövme ile ilgili şaşırtıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. 10 yıl boyunca lenfoma teşhisi konan 1398 kişi incelendi. Dövmesi olanlarda olmayanlara kıyasla lenfoma riskinin yüzde 21 arttığını tespit edildi.


Sıcak yaz günlerinde güneşe dikkat: "Gözlerinizi UV ışınlarından koruyun"

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Talha Özdemir, “UV (ultraviyole) ışınları, kornea ve lens dâhil olmak üzere gözün tüm yüzeylerine nüfuz edebilir. Uzun süreli UV maruziyeti, katarakt, makula dejenerasyonu ve hatta göz kanseri gibi ciddi göz hastalıklarına yol açabilir. Bu nedenle, güneş gözlüğü kullanımı yalnızca moda değil, aynı zamanda sağlık açısından da hayati öneme sahiptir” dedi.


Gezmek için 8 bin 800 kilometre uzaktan geldiği Konya’da şifa buldu

Kanada'da yaşayan 26 yaşındaki Mücahit Karakoç, her yıl gezmeye geldiği Konya'da bu sefer uygulanan tedavi ile yaklaşık 14 gün içerisinde crohn hastalığına karşı şifa buldu.


Dünya uyuşuyor!

Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, uyuşturucu kullanımının küresel bir halk sağlığı sorunu olduğunu, dünyada artan uyuşturucu kullanımının endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi. Dinç, 'Dünya genelinde uyuşturucu kullanımı son 10 yılda yüzde 23 arttı. Yine dünya genelinde 15-64 yaş aralığındaki her 17 kişiden biri uyuşturucu kullanıyor.' şeklinde konuştu.


3 yaşındaki çocuğa kabusu yaşattılar! Yanlış teşhisle kemoterapi eziyeti

3 yaşındayken yanlış teşhis konulan Buğra Koç, 2.5 yıl boyunca yok yere kemoterapi tedavisi gördü. Çocuğun romatizma hastası olduğu ortaya çıktı.


Ameliyatsız estetik yöntemleri, doğal güzelliğin korunmasını sağlıyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, "Kişilerin özgüvenlerini artırmalarına yardımcı olan ameliyatsız estetik yöntemleri, doğal güzelliğin korunmasını sağlıyor. Bu yöntemler arasında en çok tercih edilenler arasında ameliyatsız burun estetiği, dudak dolgusu ve cilt gençleştirme tedavileri yer alıyor. Hyaluronik asit kullanımı ile yapılan tedaviler, cildin su tutma kapasitesini artırarak doğal bir dolgunluk ve tazelik sağlıyor. Hyaluronik asit...


10 kutu enerji içeceğine bedel meyveler! Sporcular kilolarca alıyor

Enerji verici meyveleri sporcular sıklıkla tüketiyor. Bu meyveleri tüketen yorulmak nedir bilmiyor. Peki gücünüze güç katan meyveler neler?


Basit adımlarla omurga sağlığını koruyun

Son yıllardaki yapılan çalışmalar, masa başında çalışanlarda bel, sırt ve boyun ağrısı görülme sıklığının tüm gün ayakta çalışanlara oranla daha fazla olduğunu gösteriyor. Bunun en önemli nedeni, oturma pozisyonunda omurgaya binen yükün ayakta durmaya göre daha fazla olması.


Bu belirtiler mide kanseri habercisi olabilir!

Ülkemizde en sık rastlanan kanser türlerinden biri olan mide kanseri, dünyada da sıkça görülüyor. Erkeklerde daha çok rastlanılan bir hastalık olan mide kanseri, akciğer kanserinden sonra en sık görülen kanser türü olarak biliniyor. Mide kanserine neden olan risk faktörleri genel olarak; kontrol edilebilir ve kontrol edilemez olarak ayrılıyor. Sigara kullanımı kontrol edilebilir bir risk faktörü olarak görülebilirken, genetik faktörler kontrol...


Havuz keyfi kabusa dönüşmesin! Enfeksiyon, parazit, mantar riski...

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla serinlemek için havuzlara giden vatandaşları enfeksiyon kapma riskine karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, yaz aylarında enfeksiyonların, bakterilerin, parazitlerin ve mantarların üremelerinin arttığını ifade ederek, "Özellikle havuz gibi durgun su kaynaklarında yüzmek, burada vakit geçirmek bakterilerin bizim vücudumuza geçmesine, bize bulaşmasına neden olabiliyor" dedi.


7 Yaşındaki Çocuğun Göğsündeki Çukur Vakum Tedavisiyle Azaldı

Ankara'da 7 yaşındaki Ataberk Hakverdi'nin göğsünde 1,8 santimetrelik çukur belirlendi ve halk arasında 'kunduracı göğsü hastalığı' olarak bilinen 'pektus' tanısı konuldu. Ataberk'in göğsündeki çukur, vakum tedavisiyle 5 ayda 1,4 santimetre azalarak, 4 milimetreye kadar geriledi.


Yozgat'ta Sıcak Hava Sağlık Sorunlarına Neden Olabilir

Yozgat'ta son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, sağlık sorunlarına da neden olabileceği belirtildi. Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Mustafa Kozan, yaz aylarında günlük en az 2 ila 2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini söyledi.


Aralıklı oruçta son nokta! 4 yanlış çürütüldü

Kalori saymadan kilo vermenin giderek daha popüler bir yolu haline gelen aralıklı oruç hakkında “dört doğru” çürütüldü.


Bu bağımlılıklar insanın yaşam kalitesini düşürüyor

Psikolog İrem Durna, sigara, alkol, uyuşturucu madde, kumar, internet, sosyal medya, yeme ve alışveriş gibi en sık rastlanılan bağımlılıkların yaşam kalitesini düşürdüğünü belirterek, psikolojik müdahale ile bu zorlukların üstesinden gelmenin mümkün olduğunu söyledi.


Yaz aylarında çocukları ishalden korumanın 5 yolu

Yaz mevsimiyle beraber ishal vakalarında da artış görülebiliyor. Çocuklar ise bu durumdan en çok etkilenen grup. Sıcak hava nedeniyle fazla sıvı alma isteğinin mikrop tehlikesini artırması, besinlerin hızlı bir şekilde bozulması ve hijyen kurallarına önem verilmemesi gibi sebeplerin sulu dışkılama şikayetlerini artırdığını ifade eden Dr. Ayşe Sokullu, “İshal; bakteriler, parazitler ve yaygın olarak virüslerden kaynaklanıyor. Virüs kaynaklı ishal...


Kronik hastalığı olanlara 10 önemli yaz uyarısı!

Tatil ve dinlenmek için sabırsızlıkla beklediğimiz yaz ayları, diyabet ve kalp rahatsızlığı olanlar açısından kabûsa dönüşebilir. Peki kronik hastalığı bulunanlar mevsim normallerinin üstüne çıkan sıcak havalarda nelere dikkat etmeli?


Yeni tedavi yöntemi: ''HOLOGRAM''

ABD'nin Teksas eyaletinde bir hastane, doktorların hastaları hologram aracılığıyla uzaktan tedavi edebilmelerine olanak tanıyan teknolojiyi kullanmaya başladı. Doktorlar fiziksel olarak hastaneye gitmeden hastalara müdahale edebiliyor.


Dibi tutan tencereler için pratik temizlik önerileri! Kollarınızı yormayın, bu yöntemleri deneyin

Tencerenizin dibi tuttuysa ve çıkarmakta zorlanıyorsanız, bu basit ve etkili yöntemlerle tencerelerinizi yeniden temiz ve parlak hale getirebilirsiniz.


Sıcakta bozulan tavuk, et ve süt ürünlerine dikkat! Bakın neye sebep oluyor

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart. Buğra Adil Buyrukcu yazdı...


‘Bağımlılık kötü alışkanlık değil, hastalıktır’

26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla geçen hafta Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’le bir araya geldik. Dinç’e göre Türkiye’de bağımlılık ya kötü alışkanlık olarak hafife alınıyor ya da sulandırılıyor: “Oysa bağımlılık bir hastalık ve tedavisi şart!”


Ultra işlenmiş gıdalar için dikkat çeken öneri: "Sigara gibi satılsın"

Bilim insanları aşırı işlenmiş gıdaların dünya genelinde büyük bir sağlık riski oluşturduğunu açıklayarak bazı uyarılarda bulundu.


Kilo vermenin önündeki engel “insülin direncinin” 5 belirtisi

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, vücudun yağ depolamasını artıran insülin direnci yüksekliği ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Yazıcıoğlu, “İnsülin direnci damar sertliği sürecini de hızlandırır; kalp krizi riski artar, hatta bazı kanserleri bile tetikleyebilir” dedi.


Depresyonun hafif hali: Distimi

Distimi, hafif seyirli ancak uzun süren bir depresif ruh hali olarak tanımlanır. Genellikle hafif bir depresyon olarak adlandırılsa da, etkileri kişisel ve sosyal yaşam üzerinde derin izler bırakabilir. Distimi, bireyin yaşamını gölgelerken, umutlarını ve hayattan aldığı keyfi sinsi bir şekilde azaltır. Kişi kendini sürekli olarak yorgun, umutsuz ve değersiz hissedebilir. Bu hisler zamanla hayatın her alanına nüfuz ederek kişinin sosyal...


Tatlı yiyerek zayıflamak mümkün! İşte o sağlıklı atıştırmalıklar...

Yaz aylarına girdiğimiz günlerde vücut formunu korumak her ne kadar zor gibi görünse de sağlıklı atıştırmalıklar tüketerek tatlı krizleriyle başa çıkmak mümkün.


Türk hekimlerden bel ağrısına mucize keşif

Dünyada ilk 10’da yer alan hastalıklardan bel ağrısıyla ilgili Türk hekimlerin yaptığı keşif, teşhis ve tedavideki altın standardı değiştirecek. İşte en önemli otoritelerden Dünya Ağrı Enstitüsü’nün resmi yayını ‘Pain Practice’de yayınlanan ve tıp dünyasında ses getiren keşfin detayları...


Yüzünüze limon sürerseniz ne olur?

Limon cilt lekeleriyle savaşıyor. Limon özellikle sivilce ve akne kurutuyor. Peki yüzünüze limon sürerseniz ne olur?


Sedef Batı Ne sıkı bir diyet, ne pahalı takviyeler ne de egzersiz... 114 yaşına kadar yaşayan kadının uzun yaşamının sırları

Ne yediklerine aşırı dikkat ettiği bir diyet, ne katı bir egzersiz rutini, ne de avuç avuç aldığı takviye gıdalar… Bunların hiçbiri Pearl’in günlük rutininde yer almıyordu ama 114 yaşına kafar sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürdü. Pearl Berg, Şubat ayında öldüğünde 114 yaşındaydı. Ölmeden önce ABD'deki en yaşlı üçüncü ve dünyanın dokuzuncu en yaşlı insanıydı.


Uzmanından artan genç yaş Parkinson vakalarına karşı uyarı

Uzm. Dr. Gülten Özdemir, beyin hücrelerini etkileyen ve ilerleyici bir hastalık olan Parkinson'un genellikle 60 yaş üstü kişileri etkilediğini, ancak son yıllarda 40 yaş altında vakaların görüldüğünü bildirdi.


Sağlık Bakanlığı uyardı: Güneş ışınlarına maruz kalmak kanser riskini artırıyor

Sağlık Bakanlığı, güneşin zararlı etkilerinden korunma konusunda vatandaşları uyardı ve güneşten korunmanın doğru yöntemlerini açıkladı. İşte o yöntemler...


Serinlemek isterken yoğun bakımlık olabilirsiniz

Kalp ve Damar Cerrahi uzmanı Doktor Müslim Gül, klima kullanımının bilinçsizce yapıldığında ciddi hastalıklara neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.


Tükürükle prostat tespitinden "Sauron" adı verilen yeni balık türüne kadar hazirandaki bilimsel gelişmeler

Prostat kanseriyle bağlantılı DNA'daki genetik farklılıkları saptayan tükürük testinden, keşfedilen balık türüne Yüzüklerin Efendisi karakteri "Sauron"un isminin verilmesine kadar haziranda dünyada birçok bilimsel gelişme yaşandı.


Geleceğin aşçıları siyah pirinç pilavını öğrendi

Düzce'de yetiştirilen ve hem glütensiz hem de vitamin deposu olan siyah pirinç, Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin de mutfağını süsleyecek. Geleceğin aşçıları, siyah pirinç pilavını ustalarından öğrendiler. Siyah pirinç diğer pirinç türleri ile karşılaştırıldığında protein açısından en yüksek pirinçler arasında yer alıyor. Düzce Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri, Çilimli'deki siyah pirinç üretim kooperatifine gezi düzenleyerek siyah pirinci tanıdılar ve lezzetini deneyimlediler. Siyah pirinç pilavının yapımını öğrenen öğrenciler, yemek kültürlerine siyah pirinci de eklediler.


Iğdır’daki Tuz Terapi Merkezi astım hastalarına şifa, sıcaktan bunalanlara doğal klima oluyor

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde bulunan Tuz Terapi Merkezi, ziyaretçilerine hem şifa oluyor hem de sıcak havalarda serinleme imkanı sunuyor.


Sıcakta bekleyen sular tehlike saçıyor

Sıcakta bekleyen sular tehlike saçıyor Yaz aylarında su tüketim gerekliliği artarken uygun şartları sağlamayan sular tehlike saçıyor. Güneşe maruz kalan noktalarda bekletilen pet şişeler ve damacanalardaki suların tüketimi konusunda uzmanlar da uyarıyor. Trafikte satılan, arabada bırakılarak özellikle sıcak yaz günlerinde uzun süre güneşe maruz kal...


Taze fasulyeden olur mu diye düşünmeyin! Kızartmasının tadı enfes: Patatesi aratmıyor

Taze fasülyeleri akşam yemekleri için kullananlar sağlıklı beslenmenin bir başka yolunu keşfetti. Kızartma yöntemiye fasulyeye bambaşka bir boyut getirildi.


Çocuğunuzu havuz enfeksiyonlarından korumak mümkün

Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Vefa Mirzaliyeva, çocuklarda havuz enfeksiyonuna karşı dikkatli olunması konusunda uyararaK, alınabilecek tedbirleri sıraladı.


İngiltere'de devam eden koli basili salgınında bir kişi öldü

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı, yıl sonuna kadar ada ülkesinde vaka sayısının 1.500'e çıkabileceğini açıklamıştı. View on euronews


Dünyanın en bulaşıcı hastalığı ile mücadelede önemli gelişme: Tamamen ortadan kaldırılabilir

T24 Dış Haberler ABD'de kızamığa karşı verilen mücadelede bilim insanlarının geliştirdiği yeni aşılar sayesinde önemli bir ilerleme kaydedilerek hastalığın tamamen ortadan kaldırılabileceği yönünde umutlar yeşertildi. Amerikalı araştırmacılar, nötralize edici bir antikorun son derece bulaşıcı virüsü nasıl bloke edebildiğini keşfettiklerini açıkladı...


Deprem, stresin tetiklediği deri hastalıklarını ortaya çıkardı

Kahramanmaraş'ta Prof. Dr. Perihan Öztürk, 6 Şubat depremleri sonrası bölgede yaşayan insanlarda depremin oluşturduğu strese bağlı deri hastalıklarında artış yaşandığını belirtti.


5 adımda temiz beslenme!

“Clean eating” olarak da bilinen temiz beslenme, tükettiğimiz tüm gıdalara şüpheyle yaklaştığımız bu dönemde yeni bir çıkış kapısı olarak görülüyor. Özünde dengeli ve sağlıklı beslenmeye teşvik eden bir yaşam biçimi sunan temiz beslenme, en basit tanımıyla yiyecekleri olabildiğince doğal halleriyle ve hatta organik tüketmek anlamına geliyor. İşlenmiş gıdaların ve tüketiminin artmasıyla, yüksek miktarda rafine şeker, tuz, sağlıksız yağlar, katkı...


Parasız cilt güzelleştirici 5 alışkanlık! Sivilce ve akneler size veda ediyor

Cildi güzelleştiren birden fazla etken var. Cildi korumak için hijyen çok önemli. Peki masrafsız bir cilt güzelliğine ne dersiniz?


Ispartalı çift koruyucu aileliğini üstlendikleri down sendromlu Gizem'in gelişimiyle mutlu oluyor

Isparta'da Eyüp ve Mümine Altıntaş çifti, 22 yaşındaki kızlarını kaybetmelerinin ardından 11 yıl önce koruyucu aileliğini üstlendikleri down sendromlu Gizem'in zihinsel ve fiziksel gelişimini görmenin mutluluğunu yaşıyor.


5 saniye kuralı: Yere düşen yiyecekler 5 saniye içerisinde tüketilebilir mi?

Bir söylenti olarak kulaktan kulağa dolaşan “5 saniye kuralı” bilim insanlarına göre gerçek değil. Bilim insanları yere düşen bir yiyeceğin “anında” tehlikeli bakterilerle kaplanabileceğini söylüyor.


Yaşlanmanın en belirgin özelliği: Beyazlayan saçlar eski haline döndürülebilir mi?

Saç beyazlamasının bir bağışıklık tepkisiyle ilişkili olabileceğini ortaya koyan Melissa Harris, şu anda kök hücreleri yeniden etkinleştirmenin yolları üzerinde çalışıyor.


) Covid-19’dan vefat eden sağlık çalışanın LGS birincisi evladı, tıp okuyarak insanlara şifa dağıtmak istiyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde koranavirüsten vefat eden sağlık çalışanının oğlu Arda Köker, LGS'de tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan almayı başardı. LGS birincisi Köker'in şimdiki hayali tıp okuyarak, babası gibi insanların derdine derman olabilmek.


Tanyeli'den duygulandıran sözler: Maddi olarak hazırlıksızdım, asla dilenci değilim

Bir süredir pankreas kanseri tedavisi gören Tanyeli katıldığı programda samimi açıklamalarda bulundu. Hastalık sürecinde yakın çevresinden maddi manevi destek gördüğünü dile getiren Tanyeli, '11 yıldır Sidney'de yaşıyordum. Kayınvalidemin rahatsızlığı için geldim, dönecektim. Allah burada verdi hastalığı... Maddi olarak hazırlıksızdım. Asla dilenci değilim. Bana gönülden verildiği zaman şifa olur.' diye konuştu.


Diyette olanlar dikkat: Şeker yerine tüketilebilecek 5 besin

Rafine şeker yerine kek, kurabiye ve diğer tatlılarda kullanılabilecek sağlıklı şeker alternatifleri mevcut. İşte şeker yerine kullanılabilecek alternatif doğal besinler...


5 yaş altı çocuğu olan aileler, güneş çarpmasına karşı daha dikkatli olmalı

Özellikle ailece çıkılan tatillerde, bebek ve çocukları başta güneş çarpması olmak üzere birçok yaz hastalığından korumak için tedbir almak gerekiyor. Uzm. Dr. Emrullah Yüksel, “Çocuklar, uzun süre güneş altında kaldıklarında bitkinlik, bilinç kaybı ve yüksek ateş gibi güneş çarpması belirtileri gösterebilir. Özellikle 5 yaş altındakiler güneş çarpmasından daha çok etkilenir” uyarısı yaptı.