Gündem

Trending:


Limonlu su efsanesi gerçek mi?

Limonlu su zayıflatıyor. Limonlu suyu içen kalorileri yakıyor. Peki limonlu su gerçekten zayıflatır mı?


Yazın artan su ve gıda kaynaklı enfeksiyonlar ishal ve kusma vakalarını tetikliyor

Uzmanlar, yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle çoğalan bakteri ve virüslerin su ve gıda kaynaklı enfeksiyonları tetikleyerek ishal ve kusma vakalarını artırdığını belirtti.


Devamlı açlık hissinin altında alışkanlık mı yatıyor psikolojik nedenler mi?

Yemek yemek kimi zaman bir aktivite de olsa sürekli bir açlık hissi ve kontrolsüz yeme isteği, birçok kişi için can sıkıcı bir sorun haline gelebilir.


MS korkulacak bir hastalık değil; iyi tedavi ile sağlıklı yaşam mümkün

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Serkan Özakbaş, Multiple Skleroz anlamına gelen MS hastalığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ve kontrol altına alınabildiğini ifade etti.


Lens kullanmak isteyenler dikkat

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Adnan İpçioğlu, hem arzu edilen göz rengini hem de güzel bakışlar edinmeyi sağlayan lens kullanımının birtakım hassas noktalara dikkat edilmezse göz hastalıklarına davetiye çıkaracağını söyledi.


Çocuklarınızı abur cuburdan uzak tutun! ‘Şiddeti tetikliyor’

DİDEM SEYMEN- Abur cubur olarak adlandırılan, genellikle yüksek kalorili, besin değeri düşük ve aşırı derecede işlenmiş gıdalar çocukların sağlığı üzerinde çeşitli olumsuz etkilere sahip. Almanya’da Springer Nature Akademik Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmada da abur cubur ve şekerli içecekler tüketmek çocuklarda ve ergenlerde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu semptomlarının artmasına neden olduğu görüldü. Yaklaşık 60 bin kişinin...


Havuzda ve denizde enfeksiyona dikkat

Yaz aylarında havuz ve denize girilmesiyle kadınlarda vajinal enfeksiyonun daha çok görülmeye başladığını ifade eden Op. Dr. Seda Deniz ışıklar, enfeksiyondan korunma yolları hakkında bilgilendirdi.


Astım hastaları ilaçlarını düzenli kullanmaya özen göstermeli

Özel Denizli Tekden Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslıhan Banu Er astım hastalarının inhaler ilaçlarını kullanmaya özen göstermelerinin ve düzenli olarak kontrollerini yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu.


Radyoloji raporu hayatını kararttı, patoloji raporuyla yeniden hayata tutundu

Adana’da beyninde tümör çıkan ve radyoloji raporuyla adeta dünyası kararan adam, gelen patoloji raporuyla yeniden hayata tutundu. Ameliyatla beynindeki kitle alınan adam, “Şuanda çok iyiyim” dedi.


Emzirmek meme ve rahim kanseri riskini azaltıyor

Kadın Hastalıklıları ve Doğum Bölümü doktoru Op. Dr. Nadir Cömert, emzirmenin meme, rahim, yumurtalık kanseri ve kemik erimesi riskini azalttığını söyledi.


Diyetiniz uyku olsun! Mışıl mışıl yatarken yağdan yakın

Uyku sırasında kilo vermek mümkün olur mu demeyin. Gün içerisinde yeşillikle beslenmek ve elektronik cihazları kapatarak uyumak kilo verdiriyor. Peki nasıl kalori yakılır?


Nasıl anlarsınız: Hayatınızdaki insanın manipülatör olduğunu gösteren işaretler

Manipülasyona maruz kaldığınızı hissediyorsanız, manipülasyonun ince işaretlerini tanımak, bu döngüden çıkmanız için ilk adım olabilir.


Kalp krizi geçiren 23 yaşındaki genç ‘3 gün beyni soğutularak’ hayata döndürüldü! Gençlerde kalp krizleri neden arttı?

Göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede sıra beklerken kalp krizi geçiren 23 yaşındaki Mehmet Göçer, doktorları bile şaşırtarak hayata tutunmayı başardı. 30 dakika boyunca kalbi duran genç adam, entübe edildi, beyin ödemi, kalp ve böbrek yetmezliği yaşadı. 3 gün boyunca uyutulan ve hipotermi denilen beyin soğutma tedavisi uygulanan Göçer, doktorları ‘düşük ihtimal’ vermesine rağmen hayata tutunabildi.


Doktorunuzun Genellikle Önereceği Tedavi Planı : Kızamık

Özet Çocuklarda yaygın olarak bulunan bir solunum yolu viral enfeksiyonu. Semptomlar öksürük, ateşle başlar ve sonra deri döküntüsü ortaya çıkarsa. Belirtiler Öksürük, ateş, kırmızı gözler, hapşırma ve deri döküntüsü gibi semptomların ortaya çıkıp ortaya çıkıp ortaya çıkışması yaklaşık 10-15 gün sürer. → Yaygın tedavi seçenekleri → Doktorunuza sorm...


Kök hücre tedavisi yaptırdı

Kök hücre tedavisi yaptırdı 49 yaşındaki Rober Hatemo, yüzüne; hem yaşlanmayı geciktirmek, hem de yaşlanma etkilerini gidermek, kişinin cildinin gençliğini geri kazandırmak ve oluşan elastikiyet kayıplarını gidermek için uygulanan kök hücre yaptırdı. Rober Hatemo; sosyal medya hesabından paylaşımında; "Dün yüzüme kök hücre yaptırdım. Bence çok güze...


Gözyaşlarınız tükenmesin: Göz kuruluğunu önlemek için ne yapılabilir?

Modern yaşamın getirdiği ekran başında geçirilen uzun saatler ve hava kirliliği gibi faktörler göz kuruluğu sorununu daha yaygın hale getiren nedenler arasında bulunuyor.


1 kilosu 30.000 TL'ye satılıyor! Faydaları saymakla bitmiyor: 'Cildin yaşlanmasını geciktiriyor, sivilceleri kökünden kurutuyor'

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin vücuda etkisi yadsınamaz bir gerçek. Hareketli yaşam tarzı, stressiz bir hayat ve düzenli uykunun önemli olduğunu belirten uzmanlar düzenli olarak tüketilen gıdaların sağlığa faydalarına dikkat çekiyor. Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Pusat Köyü'nde binbir zahmetle üretilen bir besin de bu noktada öne çıkıyor. 100 gramı yaklaşık 2.500 TL'den, 1 kilosu ise 25.000 - 30.000 TL arasında satışa sunulan bu besin cildi...


Araştırma: "X ve Y Kuşağı"nda kanser riski daha fazla

ABD'de yapılan araştırmaya göre 1965 ile 1980 arası doğan "X Kuşağı" ile 1981 ile 1996 arası doğan "Y Kuşağı"ndakiler, önceki nesillere kıyasla daha fazla kanser riski taşıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırmaya göre, X ve Y kuşağının kansere yakalanma riski daha yüksek. Bulguları "The Lancet Public Health" dergisinde yayımlana...


Koç: Günlük Burç Yorumları - 2 Ağustos

Koç: 2 Ağustos günün genel burç yorumları şöyledir


Doktordan, hastanın annesine 'haysiyetsiz' çıkışı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. M.İ, kızının yanından ayrılmak istemeyen anneye önce 'kimsin lan sen?' diye azarladı, sonra 'haysiyetsiz' diyerek hakaret etti.


Daha iyi bir doğal antioksidan yok! Mışıl mışıl uyutuyor, kabızlığı ortadan kaldırıyor

Hünnap binlerce yıldır geleneksel tıpta kullanılan faydalı bir meyve. Günlük olarak düzenli tüketmenin ise sağlığa birçok faydası var. Her gün 1 avuç hünnap tüketmek bakın vücudunuza nasıl fayda sağlıyor.


Doktorların imzalarını çalıp reçeteli ilaç piyasaya sürdüler

4 ilde düzenlenen operasyonda doktorların e-imza cihazlarını çalarak yeşil ve kırmızı reçeteli ilaç temin eden şüpheliler tutuklandı.


Uzman Dr. Demir: “Covid-19 geri döndü”

ANKA Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Nagihan Demir, hastalığa karşı uyarırken, alınması gereken önlemleri sıraladı.


"Dondurma yiyin, meyve tüketin, soğuk su için..." Zayıflatır diye düşünüyoruz, ancak… İşte yaz aylarında kilo almanıza yol açan 10 yanlış bilgi

Yaz aylarında sosyal etkinliklerin artması ve tatiller yeme düzenimizi bozarak kilo almamıza neden olabiliyor. Ayrıca sıcak havalarda vücudumuzda artan su kaybı açlık hissi ile karıştırılabildiği için daha fazla yeme ihtiyacı hissedebiliyoruz. Bunların yanı sıra yaz aylarında kilo almamıza yol açan bir başka önemli etken ise “diyetler” hakkında doğru sandığımız hatalı bilgiler doğrultusunda beslenmek! Beslenme ve Diyet Uzmanı Senem Azizzade,...


Gerçekten çok yemek kilo aldırıyor mu: Uzmanların “Yeter” dediği beslenme efsaneleri

Beslenmeyle ilgili bazı yanlışlar, yapılan tüm araştırmalara karşın doğru biliniyor.


Olumlu Alzheimer çalışma güncellemesine rağmen Vaccinex stokları %40 oranında depolanıyor

Vaccinex Inc (NASDAQ: VCNX), Alzheimer tedavisi için olumlu erken aşama sonuçları bildirmesine rağmen Çarşamba günü %40 endişe verici bir düşüş yaşadı. Biyoteknoloji şirketi, SIGNAL-AD çalışmasının pepinemab antikorunun AD hastaları tarafından iyi tolere edildiğini gösterdiğini söyledi. Çalışmaya toplam 16 klinik merkez katıldı ve bunların hiçbiri ...


Avrupa'da 2000-2019 döneminde her yıl 175 bini aşkın kişi aşırı sıcaktan öldü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2000-2019 döneminde Avrupa'da her yıl 175 binden fazla kişinin aşırı sıcak nedeniyle yaşamını yitirdiğini bildirdi.


Her 7 kişiden biri şişkinlik problemi yaşıyor

Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, şişkinliğin yaygın bir problem olduğuna dikkat çekerek, “Fazla yemek, besinleri iyi çiğnemeden yutmak, lifli gıdaları fazla tüketmek şişkinliği artırabilir. Porsiyonlarınızı kontrol edin ve yavaş yavaş yiyin, her lokmayı 30 defa çiğnemeye çalışın” dedi.


Hipertansiyon, diyabet, kalp, obezite... Kronik hastalıkları önleyebiliriz! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı

Eğer dikkatli bir korunma planı yapabilir ve bilimsel verilere dayanarak uzun süreli bir program ısrarla izlenebilirse, başta “diyabet, hipertansiyon, kalp ve beyin damar hastalıkları ile obezite” olmak üzere kronik hastalıkların neredeyse tamamı önlenebilir sağlık sorunlarıdır. Yapmamız gerekenler ise düşündüğümüzden çok daha kolay şeylerdir: Bu hastalıklarla ilgili genetik mirası ve bizi bunların tutsağı haline getirebilecek yaşam tarzı...


Eşini kaybetti, hayatı kabusa döndü! Kalbindeki pıhtı bağırsaklarını tıkadı

İstanbul’da yaşayan 64 yaşındaki Sait Karaarslan, 65 gün önce bir anda yemek yiyemez hale geldi. Yediği her lokma midesinde sancıya neden olan Karaarslan, bu süreçte 20 kilo verdi. Çektiği acılar dayanılmaz noktaya gelince hastaneye giden hatta ölümü bile düşünen hastanın kalbinde 6 santimlik balon oluştuğu tespit edildi. Balonun içinde gelişen pıhtıların bağırsağa giden damarları tıkadığı görüldü. Acil ameliyata alınan Karaarslan, önce...


KBÜ’de SAĞLIKFEST’in yarışmaları ile ilgili bilgilendirme yapıldı

Milli Sağlık Bilimleri Hamlesi SAĞLIKFEST’in birinci adımını oluşturan Sağlık Modeli Tasarım Yarışmaları ile ilgili Türkiye geneli elektronik bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Bel ve kasık damarlarında anevrizma tespit edilen hastaya kapalı yöntemle tedavi

Mardin'de bel ve kasık bölgesindeki damarlarda anevrizma (kan damarlarının duvarlarındaki zayıflama sonucu bir balon gibi genişlemesi) tespit edilen 74 yaşındaki hasta kapalı yöntemle tedavi edildi.


Prof. Dr. Berkan Reşorlu İdrar kaçırma ile ilgili merak edilenler

Kontrol edilemeyen her türlü istemsiz idrar tutamama durumu “idrar kaçırma” veya tıbbi adıyla üriner inkontinans olarak adlandırılmaktadır.


Mutfakta deterjanın gücünü 10 kat artırıyor! İçerisine iki yemek kaşığı...

Temizlik özellikle mutfakta olunca ferah hissettirir. Üretkenliğin ve özgüvenin artmasına da etkileri olan bu temizlik hissi püf noktalar bilinince sizi daha da mutlu etmeye yeter. Mutfakta kullandığınız deterjanın içerisinde iki yemek kaşığı eklenince temizlik 10 kat artıyor.


Eli Lilly’nin tirzepatid enjeksiyon sonuçları başka bir boğa koşusunu tetikleyebilir: İşte nedeni

Eli Lilly and Company (NYSE: LLY) yakın zamanda tirzepatid enjeksiyonunun etkinliğine odaklanan SUMMIT 3. aşama denemelerinden ümit verici sonuçlar aldığını duyurdu. Olumlu bulgular yatırımcıların ilgisini çekti ve hisse senedi bugün %3 oranında arttı. Bu sonuçlar sadece Eli Lilly için önemli değil, aynı zamanda korunmuş ejeksiyon fraksiyonu (HFpEF...


Sıcak yaz aylarında dikkat: Yetersiz su tüketimi böbrek taşına zemin hazırlıyor

Üroloji Uzmanı Dr. Cem Şah, herhangi bir hastalık yoksa su tüketimini idrar rengi açık olacak şekilde artırmanın hem böbrek taşından korunmak hem de genel sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu söyledi.


Sağlık Bakanlığından "Dünya Emzirme Haftası"na ilişkin açıklama

Sağlık Bakanlığı, anne sütünün bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirdiğine, ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek hastalıkların riskini azalttığına dikkat çekti.


Problemleri, yaratanlar ile çözemezsiniz

Yani bugün de Mehmet Şimşek hangi kemoterapi, hangi radyasyon uygularsa uygulasın; Einstein yani bilim haklı çıkacaktır


Emzirme sorunlarının asıl nedeni stres ve kaygı

Psikolojik kaygılar, emzirme sürecinde ciddi engeller oluşturabiliyor. Annelerin bu süreçte yaşadığı stres ve endişeler, süt üretimini olumsuz yönde etkileyebiliyor Doğum Uzmanı Doç. Dr. Kazibe Koyuncu Demir, “Annelere sağlanan her türlü destek, kaygılarının azalması ve emzirmenin başarılı bir şekilde devam etmesinde çok önemlidir" dedi.


Serinlemek isterken enfeksiyon kapmayın

Yazın serinlemek için girilen deniz ve havuz, önlem alınmaması halinde sindirim sisteminden genitoüriner sistem enfeksiyonlarına, deri enfeksiyonları ve mantarlardan dış kulak yolu enfeksiyonları ve göz enfeksiyonlarına kadar pek çok hastalığa davet çıkarabiliyor. Tıp fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Bozkurt, enfeksiyonlardan korunmada etkili olacak...


Yerleştirme gecikmeleri TUS'u kazanan hekimleri mağdur ediyor

Belirsizlik ve yaşam koşullarının zorluğu nedeniyle hekimler arasında tükenmişlik sendromunun arttığı kaydediliyor


Sadece nefes almanın bile demans riskinin artırdığı ortaya çıktı

T24 Dış Haberler Yeni bir araştırma, milyonlarca insanın sadece nefes alarak bunama riskini artırabileceğini ortaya koydu. Yapılan araştırma, Alzheimer Derneği Uluslararası Konferansı'nda sunuldu. Çalışmaya katılan yetişkinlerin hiçbirinin başlangıçta demans hastası olmadığı belirtildi. Araştırmacılar, katılımcıların 10 yıllık süre boyunca yaşadıkl...


Sedef Batı Aloe vera abartıldığı kadar faydalı mı?

Aloe vera binlerce yıldır tıbbi amaçlarla kullanılıyor ancak zamanla toplumun sağlıklı bir yaşam tarzına verdiği önem nedeniyle bu bitkininin popülaritesi oldukça arttı. Peki gerçekten iddia edildiği gibi faydalı mı? Topraktan çıkarıp elimize yüzümüze sürüyoruz ama bunun riskleri var mı? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?


"Kedi virüsü gebeliği sonlandırabilir"

Veteriner Hekim Osman Buğra Uyan, kedilerde bulunan toksoplazmanın önemli bir hastalık olduğunu ve vücutta enfeksiyona sebep olabildiğini söyleyerek, "Toksoplazma özellikle çocuk sahibi olmak isteyen kadınların dikkat etmesi gereken bir hastalıktır" dedi.


Kilolarından dolayı yürümekte zorlanan kadın sağlıklı yaşama ilk adımı attı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Gurbet Yıldırım, fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başlamıştı. 264 kilo olarak Gaziantep Defa Life Hastanesi'ne başvuran Yıldırım, burada geçirdiği başarılı bir ameliyatla ilk etapta 257 kiloya düşerken sağlığına kavuşmak için gün sayıyor.


Öfke hangi hastalıkların dışa vurumu?

Öfke ve hüzün birçok insanda kronikleşiyor. Öfke bazen bir hastalığın sonucu olabilir. Peki hangi hastalıklar öfkeye neden olur?


Sağlık alanında 9 yerli mikro çip... Aralarında kanser sensörü ve beyin çipi de var!

Sağlıkta 9 kritik alanda yerli çip üretimi için adım atıldı. 19 üniversite ve 7 özel sektör şirketinin yer aldığı ODTÜ'nün çip merkezinin üzerinde çalıştığı ürünler arasında kanser sensörü ve beyin çipi de var.


Çocuklarda iştahsızlığın psikolojik nedenlerine dikkat!

Çocuklarımızın sağlıklı büyümesi ve gelişimi için dengeli beslenme son derece önemlidir. Ancak birçok ebeveynin karşılaştığı ortak sorunlardan biri de çocuklarda görülen iştahsızlık sorunudur. İştahsızlığın sadece fiziksel nedenleri değil, aynı zamanda psikolojik kökenleri de olabileceğini unutmamak gerekir. Özellikle çocuklarda endişe, üzüntü, nefret veya kıskançlık gibi duygular iştahının kesilmesine sebep olabilmektedir. Bu nedenle iştahsız...


Kuruyemiş kalp ve damar dostu çıktı

Harvard Üniversitesi tarafından 32 yıl boyunca gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre kuruyemiş tüketiminin kalp damar hastalıkları riskini yüzde 25 oranında azalttığı, uygun miktarda kuruyemiş tüketiminin sağlık için de önemli olduğunu belirtildi.


Ağrı, mikrop kalmıyor! İçine sirke katıp ayak altına sürün, inanılmaz 'kına' etkisi

Türk kültürü için geleneksel anlamlar taşıyan kına, tarih boyunca hem estetik bir anlayış için kullanılmış hem de tedavi amacıyla tercih edilmiştir. Alternatif tıpta güçlü bir ağrı kesici olduğu düşünülen kına, sinir sistemine olumlu etkileriyle dikkat çekiyor. Bakın ayak altına sürünce nasıl iyileştiriyor.