ÜRETKENLIğINIZI ARTıRACAK öNERILER

Yapılacak işleri not alın

Hiç bitmeyen yapılacaklar listeniz hayatınızı mı zorlaştırıyor? Her gün asla bitmeyen yapılacaklar listesiyle yaşıyorsanız bu alışkanlığını bırakmalısınız.

Listenizdeki önemli ve vakit alacak işler için takviminizde mutlaka zaman ayırın. Boş kaldığımda yaparım diye düşündüğünüz işler yüzünden şu an o sonu gelmeyen liste elinizde duruyor.

Söylenmeyi bırakın

Söylenmek sizin için gerçekten çok kötüdür. Bunu bilim söylüyor! Bir o kadar da zaman kaybıdır. Eleanor Roosevelt’in söylediği gibi 'Büyük beyinler fikirleri tartışır; sıradan beyinler olayları; küçük beyinler insanları tartışır.'

İşyerinde sürekli söylenerek negatif çekim noktası olmayın. Bu sadece üretkenliğinizi etkilemeyecek, yanınızdakileri de sizden uzaklaştıracak.

Sevdiğiniz şeyleri daha çok yapın

Hobiler hayatımızda çok önemli bir yere sahip. Tüm enerjinizi işinize harcamanız kısa sürede tükenmenize neden olur. Sevdiğiniz bir hobi bulun ve zihninizi onunla dinlendirin. Spor, bir müzik aleti çalmak, kitap okumak, sevdiğiniz herhangi bir şey olabilir. Sonrasında çalıştığınızda daha üretken olacaksınız.

Verimli e-postalar yazın

E-posta yazarken laf kalabalığından kaçının ve sizi sonuca hızlıca götürecek şekilde çalışın.

Başlıkta anahtar kelimeleri kullanın

E-postanın ilk cümlesi içeriğin kısa bir özeti gibi olsun

Mümkün olduğunca kısa tutun

Klavye kısayollarını kullanın

Klavye kısayollarını kullanarak kazanacağınız saniyeler size üretkenlik olarak geri dönecektir. Sık kullandığınız programların kısayollarını öğrenmek için internette kısa bir araştırma yapmanız yeterli olacaktır.

Etrafınızı zeki insanlarla doldurun

'Beraber vakit geçirdiğiniz 5 kişinin ortalaması olursunuz.'

Üretkenliğinizi arttırmak istiyorsanız, etrafınızı zeki, yaratıcı ve üretken insanlar ile doldurun.

2024-03-27T13:16:31Z dg43tfdfdgfd