Sağlık & Fitness

Trending:


Uzmanı uyardı: "Gereğinden fazla et ve tuz tüketimi böbrek sağlığını etkiliyor"

Memorial Diyarbakır Hastanesi Nefroloji İç Hastalıkları ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, “Gereğinden fazla et ve tuz tüketmenin yanında yetersiz su içmek, doktor bilgisi dışında ağrı kesici ve rastgele antibiyotik kullanmak böbrek fonksiyonlarını bozabilen önemli nedenlerdir” dedi.


Skolyozda erken teşhis tedavide başarıyı artırıyor

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Aydın, skolyoz konusunda önemli açıklamalarda bulundu.


Havuz ve denizde enfeksiyonlardan korunmak için bunlara dikkat!

Yaz tatilinde en çok vakit geçirilen alanlar olan havuz ve denizler çeşitli sağlık risklerine de yol açabiliyor. Deniz, havuz ve plajların yoğun ortak kullanım alanı olmaları sebebiyle enfeksiyon bulaşma riski taşıdığını belirten Uzm. Dr. Derya Tunç, “Özellikle iyi temizlenmeyen, uygun şartlarda klorlanmayan ve sirkülasyonu fazla olmayan durgun havuzlarda birçok hastalık tehlikesi bulunur” dedi. Tunç, şezlongların da enfeksiyon riski taşıdığını...


Uzmanlar uyarıyor: "Mantar enfeksiyonlarında artış görüyoruz, tedaviye direnç söz konusu"

Uzmanlar uyarıyor: "Mantar enfeksiyonlarında artış görüyoruz, tedaviye direnç söz konusu" "Gelen hasta sayısı fazla, yıllarca devam edebiliyor" Son zamanlarda mantar enfeksiyonu vakalarında artış yaşandığını belirten Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim...


Sıcak yaz günlerinde güneşe dikkat: "Gözlerinizi UV ışınlarından koruyun"

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Talha Özdemir, “UV (ultraviyole) ışınları, kornea ve lens dâhil olmak üzere gözün tüm yüzeylerine nüfuz edebilir. Uzun süreli UV maruziyeti, katarakt, makula dejenerasyonu ve hatta göz kanseri gibi ciddi göz hastalıklarına yol açabilir. Bu nedenle, güneş gözlüğü kullanımı yalnızca moda değil, aynı zamanda sağlık açısından da hayati öneme sahiptir” dedi.


Nezleden hızlıca kurtulun: Evde neler yapılabilir?

Hastaneye gitmeye gerek kalmadan evde uygulayabileceğiniz bazı doğal tedavilerle nezleden hızlıca kurtulmak mümkündür.


Sedef Batı Ne sıkı bir diyet, ne pahalı takviyeler ne de egzersiz... 114 yaşına kadar yaşayan kadının uzun yaşamının sırları

Ne yediklerine aşırı dikkat ettiği bir diyet, ne katı bir egzersiz rutini, ne de avuç avuç aldığı takviye gıdalar… Bunların hiçbiri Pearl’in günlük rutininde yer almıyordu ama 114 yaşına kafar sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürdü. Pearl Berg, Şubat ayında öldüğünde 114 yaşındaydı. Ölmeden önce ABD'deki en yaşlı üçüncü ve dünyanın dokuzuncu en yaşlı insanıydı.


Geleceğin aşçıları siyah pirinç pilavını öğrendi

Düzce'de yetiştirilen ve hem glütensiz hem de vitamin deposu olan siyah pirinç, Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin de mutfağını süsleyecek. Geleceğin aşçıları, siyah pirinç pilavını ustalarından öğrendiler. Siyah pirinç diğer pirinç türleri ile karşılaştırıldığında protein açısından en yüksek pirinçler arasında yer alıyor. Düzce Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri, Çilimli'deki siyah pirinç üretim kooperatifine gezi düzenleyerek siyah pirinci tanıdılar ve lezzetini deneyimlediler. Siyah pirinç pilavının yapımını öğrenen öğrenciler, yemek kültürlerine siyah pirinci de eklediler.


Tüylü dostlarınızı koruyun: Hangi yiyecekler köpekler için tehlikeli?

Bazen çok masum görünen yiyecekler bile köpekler için çok tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor.


Eğitim ve sağlık

Hayatımızda eğitim ve sağlığın önemi çok büyük. Bu iki konuda da bazı küçük aksaklıklar ve yanlışlar olmasına rağmen ülkemiz bir hayli aşama kaydetti. Eğitim, pek çok konuda insana bilgi sağlar. Değerleri, toplumsal normları öğretir, inançları şekillendirir, iletişimimizi kuvvetlendirir. Hayata daha farklı bakabilmek, yeni bakış açıları kazanabilmek, kişisel gelişim noktasında kendimizi daha iyi geliştirebilmek için eğitim hayati bir...


Uzmanından artan genç yaş Parkinson vakalarına karşı uyarı

Uzm. Dr. Gülten Özdemir, beyin hücrelerini etkileyen ve ilerleyici bir hastalık olan Parkinson'un genellikle 60 yaş üstü kişileri etkilediğini, ancak son yıllarda 40 yaş altında vakaların görüldüğünü bildirdi.


Fondötenlerin akmasına son veren 3 ipucu! Kusursuz işe yarıyor

Yaz aylarında fondötenlerin terden akması kadınların kabusudur. Etkinlikler, düğünler derken makyajın bozulmaması gerekir. Ancak birkaç tüyo sayesinde bu riski ortadan kaldırabilirsiniz.


Gezmek için 8 bin 800 kilometre uzaktan geldiği Konya’da şifa buldu

Kanada'da yaşayan 26 yaşındaki Mücahit Karakoç, her yıl gezmeye geldiği Konya'da bu sefer uygulanan tedavi ile yaklaşık 14 gün içerisinde crohn hastalığına karşı şifa buldu.


) Covid-19’dan vefat eden sağlık çalışanın LGS birincisi evladı, tıp okuyarak insanlara şifa dağıtmak istiyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde koranavirüsten vefat eden sağlık çalışanının oğlu Arda Köker, LGS'de tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan almayı başardı. LGS birincisi Köker'in şimdiki hayali tıp okuyarak, babası gibi insanların derdine derman olabilmek.


Hac hayalini "yüzde 96 engelli" durumuna rağmen gerçekleştirdi

Manisa'da yaşayan şeker, hipertansiyon, kalp ve böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıkları nedeniyle yüzde 96 engelli raporuna sahip 60 yaşındaki Mümin İşbitiren, 24 yıldır kurduğu hac hayalini gerçekleştirdi.


Tanyeli'den duygulandıran sözler: Maddi olarak hazırlıksızdım, asla dilenci değilim

Bir süredir pankreas kanseri tedavisi gören Tanyeli katıldığı programda samimi açıklamalarda bulundu. Hastalık sürecinde yakın çevresinden maddi manevi destek gördüğünü dile getiren Tanyeli, '11 yıldır Sidney'de yaşıyordum. Kayınvalidemin rahatsızlığı için geldim, dönecektim. Allah burada verdi hastalığı... Maddi olarak hazırlıksızdım. Asla dilenci değilim. Bana gönülden verildiği zaman şifa olur.' diye konuştu.


Buzdolabı deneyi hayatınızı kurtarabilir... Tek ihtiyacınız olan 1 TL

Buzdolabına 1 TL koymak hayatınızı kurtarabilir. Yanlış duymadınız. Bazı pratik bilgiler her ne kadar kolay ve basit gibi görünse de hayatı kurtaracak kadar önemli olabiliyor. Öyle ki konu gıda olunca bu pratik önlemler oldukça değerli oluyor. Peki buzdolabına konulan 1 TL nasıl hayatınızı kurtarabilir? İşte detaylar…


Gargara yerine marul suyu… Nasıl olur demeyin! Araştırmalar, diş çürüklerini önlediğini söylüyor

Yakın zamanda yapılan bir araştırma ile marul suyunun ağız sağlığınız için gargaradan daha iyi olabileceği, yeşil yapraklı sebzelerin diş çürümesine neden olan bakterileri ve asit oluşumunu azalttığı ortaya atıldı. Biz de Diş Hekimi Mustafa Tuğra Kaya ile bunun nasıl mümkün olduğunu konuştuk.


HPV aşısı kansere karşı etkili bir kalkan

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kübra Bağcı rahim ağzı kanserinin en yaygın nedenlerinden birinin HPV olduğunu belirterek HPV aşısının kansere karşı etkili bir kalkan olduğunu söyledi.


Bu belirtileriniz varsa protein eksikliğiniz olabilir!

Protein eksikliği belirtileri arasında uzun vadede kas kaybı, bağışıklık sistemi zayıflaması, yara iyileşmesinde zorluk gibi sorunlar bulunur. Dengeli bir diyetle yeterli miktarda protein almak, vücudun sağlıklı işleyişini desteklemek için önemlidir. İşte protein eksikliğinin belirtileri...


Çalışan binlerce kişi aynı sorunu yaşıyor! 'Saat başı mutlaka ara verilmesi gerekiyor'

Günlük yaşamda hareketsiz kalan ve işi gereği bilgisayar başındaysa uzun saatler geçirmek zorunda olan kişiler bazı sağlık sorunları ile karşı karşıya kalıyor. Bu da duruş bozukluğuna ve bunun sonucunda da boyun düzleşmesi gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Peki boyun düzleşmesi beraberinde hangi hastalıkları getiriyor? Tedavi süreci nasıl ilerliyor? İşte özellikle masa maşı çalışanların merak ettiği konun detayları...


Yalnızlık erken ölüm riskini artırıyor: "Depresyon, kaygı bozuklukları ve dahası"

Yalnızlık, atalarımızın dediği gibi sadece Allah'a özgü bir durumdur. Dünya Sağlık Örgütü, yalnızlığın mutsuzluğa yol açtığını ve bu durumun erken ölüm riskini artırdığını doğrulayarak bir açıklama yaptı. https://haberglobal.com.tr/gundem/yalnizlik-erken-olum-riskini-artiriyor-depresyon-kaygi-bozukluklari-ve-dahasi-356458


Metabolizmayı ateşliyor! Yaza tığ gibi girmenizi sağlayacak... İncecik bir bedene sahip olmak bu kadar basit

Yaz geliyor, şimdi kışın alınan fazla kiloları verme zamanı... Ancak kilo vereyim derken sağlığınızdan olmayın. Beslenme ve Diyet Uzmanı Uz. Diyetisyen Veysel Ciğerli, yaz mevsimin gelmesiyle zayıflama sürecine giren kişilerin yaptığı hatalara değindi, metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı önerilerde bulundu. Peki kilo verirken yapılan beslenme hataları neler? Hangi besinler kilo vermeyi kolaylaştırıyor. İşte sağlıklı kilo vermenin sırları...


Karın germe ile arzu ettiğiniz vücut güzelliğine kavuşabilirsiniz

Opr. Dr. Arif Aydın, karın germe ameliyatıyla karın sarkması ve kimi hastada kat kat olan göbek bölgesi derisinin düzleştirilebildiğini söyledi.


Kuduz aşılaması yıl boyunca sürüyor

Hayvanlardan insanlara geçebilen zoonoz bir hastalık olan kuduz hastalığına karşı kedi, köpek gibi evcil hayvanlar aşılanmaya devam ediyor. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü müracaatta bulunan vatandaşların evcil hayvanlarını ücretsiz olarak yıl boyunca aşılıyor.


Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Akagün: “İç mekanlarda klima kullanırken gözlerinizi koruyacak şekilde oturun”

Yazın göz sağlığına daha fazla özen göstermek gerektiğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nilay Akagün “Yeterince su tüketin ve suni gözyaşı damlaları kullanarak gözlerinizi nemli tutun. İç mekanlarda klima kullanırken gözlerinizi koruyacak şekilde oturun” dedi.


Kilo vermenin önündeki engel “insülin direncinin” 5 belirtisi

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, vücudun yağ depolamasını artıran insülin direnci yüksekliği ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Yazıcıoğlu, “İnsülin direnci damar sertliği sürecini de hızlandırır; kalp krizi riski artar, hatta bazı kanserleri bile tetikleyebilir” dedi.


Hipotiroidiye dikkat! İşte 20 belirtisi

Beden ve ruh orkestramızın enerji şefi tiroid bezidir. Boynumuzun ön alt kısmında yerleşen topu topu 25-30 gram ağırlığındaki bu küçücük bez, salgıladığı hormonlar ile metabolizmamızı düzenler. Eğer bu görevi yerine getiremez yani yeteri kadar tiroid hormonu üretemezse pek çok sağlık sorunu ortaya çıkar. İsterseniz gelin o sorunları yeniden hatırlayalım, hatta mümkünse bir kenara not da edelim...


Birçok hastalığı tetikliyor: Sofranızda asla bulundurmamanız gereken yiyecekler

ABD'li New York Post gazetesi, en zararlı yiyecekleri kamuoyu ile paylaştı. İşte, zamanla vücudunuza zarar veren ve pek çok hastalığı tetikleyen o besinler...


Kronik hastalığı olanlara 10 önemli yaz uyarısı!

Tatil ve dinlenmek için sabırsızlıkla beklediğimiz yaz ayları, diyabet ve kalp rahatsızlığı olanlar açısından kabûsa dönüşebilir. Peki kronik hastalığı bulunanlar mevsim normallerinin üstüne çıkan sıcak havalarda nelere dikkat etmeli?


Yaz aylarında çocukları ishalden korumanın 5 yolu

Yaz mevsimiyle beraber ishal vakalarında da artış görülebiliyor. Çocuklar ise bu durumdan en çok etkilenen grup. Sıcak hava nedeniyle fazla sıvı alma isteğinin mikrop tehlikesini artırması, besinlerin hızlı bir şekilde bozulması ve hijyen kurallarına önem verilmemesi gibi sebeplerin sulu dışkılama şikayetlerini artırdığını ifade eden Dr. Ayşe Sokullu, “İshal; bakteriler, parazitler ve yaygın olarak virüslerden kaynaklanıyor. Virüs kaynaklı ishal...


Buğra Adil Buyrukcu Yaz ishallerine dikkat!

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart.


İş insanı Can Kıraç hayatını kaybetti

İş insanı Can Kıraç 97 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Kemik dostu 5 destek

Vitaminler, bağışıklık sistemini güçlendirmekten güçlü kemiklere kadar sağlık açısından çeşitli faydalar vadediyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kemik sağlığı için faydalı 5 desteği sıraladı.


Uzmanından ’yeni salgın’ uyarısı: "Dünya yeni salgınlara hazır olmalı"

Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, "Küresel ısınma ekosistemleri değiştirerek, mevcut florayı bozarak, hastalık yapan mikropları da etkilemektedir. Onun için dünya yeni salgınlara hazır olmalı" dedi.


İngiltere’de artan sıcaklar nedeniyle sarı alarm verildi

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), artacak sıcaklar nedeniyle ‘Sarı Alarm’ verdi.


Fazla kilolar ‘girişimci’ yaptı

İzmir’de yaşayan üniversite öğrencisi İlay Ülker, fazla kilolarından kurtulmak için başlattığı diyetin sonunda hem 30 kilo vererek hayal ettiği görünüme kavuştu hem de kendi markasını kurarak iş hayatına başarılı bir giriş yaptı. İçinde karbonhidrat ve şeker bulunmayan kurutulmuş meyve, fıstık ezmesi, alıç sirkesi ve kozalak şurubu gibi doğal ürünler tüketerek 90 kilodan 60’a inen Ülker, bunlardan herkesin faydalanması için ‘Gurmen Tatlar’...


Psikiyatri hastası, yeşil reçeteyle aldığı ilaçları satarken yakalandı

Kastamonu’da psikiyatri hastası kadın, hastalığı sebebiyle kendisine yazılan yeşil reçeteyle aldığı ilaçları satmaya çalışırken jandarma ekiplerince yakalandı.


Kansersiz Yaşam Derneği, "Ruhun Işığında Gülümse" projesini başlattı

Kansersiz Yaşam Derneği, kanser tedavisi gören hastaların psikolojik iyilik hallerini desteklemek amacıyla "Ruhun Işığında Gülümse" projesini başlattı.


Tiroid ‘iyotsuzluk'tan geliyor

Vücuda alınan iyot ile tiroid bezi T3 ve T4 formundaki tiroid hormonunu üretilir. Genel Cerrahi ve Endokrin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Cem Dural, 'Tiroid kanserleri genç yaş ve kadın cinsiyette en sık görülen ikinci kanserdir. Sigara kullanımı, yüksek rakımda yaşama, iyot eksikliği bölgesinde yaşama, obezite, ailevi-genetik faktörler diğer riskli durumlardır. dedi.


Taze fasulyeden olur mu diye düşünmeyin! Kızartmasının tadı enfes: Patatesi aratmıyor

Taze fasülyeleri akşam yemekleri için kullananlar sağlıklı beslenmenin bir başka yolunu keşfetti. Kızartma yöntemiye fasulyeye bambaşka bir boyut getirildi.


7 Yaşındaki Çocuğun Göğsündeki Çukur Vakum Tedavisiyle Azaldı

Ankara'da 7 yaşındaki Ataberk Hakverdi'nin göğsünde 1,8 santimetrelik çukur belirlendi ve halk arasında 'kunduracı göğsü hastalığı' olarak bilinen 'pektus' tanısı konuldu. Ataberk'in göğsündeki çukur, vakum tedavisiyle 5 ayda 1,4 santimetre azalarak, 4 milimetreye kadar geriledi.


Yeni tedavi yöntemi: ''HOLOGRAM''

ABD'nin Teksas eyaletinde bir hastane, doktorların hastaları hologram aracılığıyla uzaktan tedavi edebilmelerine olanak tanıyan teknolojiyi kullanmaya başladı. Doktorlar fiziksel olarak hastaneye gitmeden hastalara müdahale edebiliyor.


Sürekli esnemek tehlikeli bir hastalığı işaret ediyor olabilir

Sabah uyandıktan sonra ya da uyumadan önce esnemek normal olsa da gün içinde sürekli esnemek önemli sorunların habercisi olabilir.


Sıcakta bozulan tavuk, et ve süt ürünlerine dikkat! Bakın neye sebep oluyor

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart. Buğra Adil Buyrukcu yazdı...


Flight Risk Fragman


Sıcakların tetiklediği bu hastalıklara dikkat!

Yaz döneminde artan sıcaklıklar bir çok ciddi hastalıkları da tetikleyebiliyor. Fazla sıcaklıklara alışık olmayan vücutlarımız fazlaca maruz kaldığında ciddi sorunlar oluşturabiliyor. Sıcaklık artışı ile birlikte terleme ve cildimizden sıvı kaybı oluşuyor. Bu da ani tansiyon düşmelerine kalbe giden kan akımının azalmasına ve kalp krizi riski gibi hayatı tehdit edecek hastalıklara neden olabiliyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr....


5 adımda temiz beslenme!

“Clean eating” olarak da bilinen temiz beslenme, tükettiğimiz tüm gıdalara şüpheyle yaklaştığımız bu dönemde yeni bir çıkış kapısı olarak görülüyor. Özünde dengeli ve sağlıklı beslenmeye teşvik eden bir yaşam biçimi sunan temiz beslenme, en basit tanımıyla yiyecekleri olabildiğince doğal halleriyle ve hatta organik tüketmek anlamına geliyor. İşlenmiş gıdaların ve tüketiminin artmasıyla, yüksek miktarda rafine şeker, tuz, sağlıksız yağlar, katkı...


Kontrolsüz protein takviyesi uyarısı!

Kontrolsüz protein takviyesi uyarısı! Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Fizyopatoloji ile Disiplinlerarası Gıda Metabolizma Klinik Beslenme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Yazıhan, spor yapmanın, ruh, beden ve beyin sağlığı için büyük önem taşıdığını söyledi. Sporun, kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu...


Ameliyatsız estetik yöntemleri, doğal güzelliğin korunmasını sağlıyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, "Kişilerin özgüvenlerini artırmalarına yardımcı olan ameliyatsız estetik yöntemleri, doğal güzelliğin korunmasını sağlıyor. Bu yöntemler arasında en çok tercih edilenler arasında ameliyatsız burun estetiği, dudak dolgusu ve cilt gençleştirme tedavileri yer alıyor. Hyaluronik asit kullanımı ile yapılan tedaviler, cildin su tutma kapasitesini artırarak doğal bir dolgunluk ve tazelik sağlıyor. Hyaluronik asit...