Gündem

Trending:


Prenses Anne hastaneye kaldırıldı

İngiltere Kralı II. Charles'ın kız kardeşi Prenses Anne, evinde geçirdiği kazanın ardından beyin sarsıntısı ve hafif yaralanma nedeniyle hastaneye kaldırıldı.


‘Tiroit hormonlarının dengesizliği, kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir’

Tiroit hormonlarının dengesizliğinin, kalp ve damar sağlığını doğrudan etkileyebildiğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehtap Navdar Başaran, “Hipotiroidizm, yüksek LDL kolesterol seviyelerine ve kalp hastalığı riskinde artışa neden olabilir. Bradikardi (yavaş kalp atışı) ve kalp yetmezliği de gelişebilir. Hipertiroidizm de taşikardi (hızlı kalp atışı), atriyal fibrilasyon (düzensiz kalp atışı) ve yüksek tansiyon...


Aft yarası nasıl geçer? İşte Aft yarasını geçiren gargara yapılışı!

Ağız içinde oluşan aftlar için gargara yapabileceğiniz bir karışımı hazırlamalısınız. Bunun için sumaktan faydalanabilir ve böylece aft oluşumuna ne iyi gelir sorusunun yanıtını da bulabilirsiniz.


Sağlıklı sandığınız, sağlıklı olmayan gıdalar

İşlenmiş gıdaların ve katkı maddelerinin yaygın kullanımı, bu ürünlerin sağlığa olan olumsuz etkilerini gizleyebiliyor.


“Rüzgârlı havada daha uzun süre güneşlenmek UV riskini artırır”

Yaz aylarında zararlı güneş ışınlarından korunulması gerektiğine dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Elli, “Güneşten korunmada en önemli basamak, yazın güneş ışınlarının en dik olduğu öğle vaktinde (saat 10.00-16.00 arası) güneşten sakınmaktır. Gölgede kalındığı zaman da yansıyan ışıktan (asfalt, kum, deniz, kar) korunulmalıdır. Bulutlu ve rüzgârlı havalar, sıcak hissi oluşturmadığından daha uzun süre UV altında kalma yanılgısına yol...


Gençleşmenin sırrı: Kolajen deposu! Kilosu 80 TL...

Genç kalmak isteyen birçok insan, kolajen deposu gibi görülen besinleri tüketebiliyor. Çünkü kolajen, cilt ve kemik sağlığı dahil olmak üzere pek çok farklı yarar sağlayabiliyor. Ayrıca gençleşmenin adeta sırrı gibi görülebilen bir besin, kilosu ortalama 80 TL'den satın alınabiliyor. İşte o besin…


Bu otun faydası yumurtayla birlikte ortaya çıkıyor!

Hodan, zılbınt ya da ıspıt olarak bilinen kaldırık otundan birçok kişi habersizdir. Ancak bu lezzetli otun faydaları inanılmaz.


Bacağındaki ağrıyla hastaneye gitti, aldığı cevapla şaşkına döndü! 'Babam da bu nedenle hayatını kaybetmişti. Doktorum beni felçten kurtardı'

Aort damarı genişlemesi nedeniyle 7 yıl önce ameliyat olan 70 yaşındaki Yusuf Toplusoy, süreç içerisinde kontrollerini aksatarak, sigara içmeye devam etti. Babasını da aynı hastalıktan kaybeden Toplusoy, bacağındaki ağrı ile hastaneye gittiğinde göğsündeki anevrizma ile eş zamanlı olarak şah damarının yüzde 95 tıkalı olduğunu ve felç riskinin de yüksek olduğunu öğrendi. Sol bacağındaki ağrı ile hastaneye giden Yusuf Toplusoy, 'Babam da bu...


Evlilik öncesi ücretsiz SMA taraması yapılıyor!

Erzincan’da SMA hastalığının önlenmesine yönelik, evlilik öncesinde çiftlere ücretsiz SMA taraması yapılıyor.


Meğer en etkili sinek kovucuymuş! Tamamen bitkisel, kimyasal içermiyor. Arı, sivrisinek, kene ve pire ısırmasında ilk müdahale nasıl olmalı? İşte detaylar

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sıcak havayı fırsat bilen çocuklar açık alanlarda daha fazla vakit geçirmeye başladı. Sıcak havalarda artan sivrisinek, arı ve kene ısırmalarına karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde önemli uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Hüseyin Kıyak, en etkili ve bitkisel sivrisinek kovucularla ilgili bilgi verdi. Peki arı, sivrsinek, pire ve kene ısırmalarında ilk müdahale nasıl olmalı? İşte detaylar...


Kanser vakalarında yaş ortalaması düşüyor

Son yıllarda fast food yiyeceklerin tüketimi ve obezite artarken, obezitenin başta kolon kanseri olmak üzere birçok kanserin gelişiminde rol oynayabileceğini belirten uzmanlar, 50 yaş altında görülen kanser vakalarının artış gösterdiğini, ailesinde 50 yaşın altında kanser öyküsü olanların kanser taraması yaptırmasının önemine dikkat çekiyor. Obezitenin kansere sebep olabilecek zararlarını sıralayan uzmanlar, bağırsak florasının değişmesi ve bağışıklık sisteminin zayıflamasının kansere yakalanma riskini artırdığını belirtiyor. Ayrıca, ailesinde kanser öyküsü olan kişilerin 40 yaşından itibaren kanser taraması için uzmana başvurmaları öneriliyor.


Nefes darlığı çeken çocuğun göğüs boşluğundan yaklaşık yarım kilogramlık kitle çıkarıldı

Nefes darlığı şikayeti bulunan ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyat edilen 8 yaşındaki çocuğun göğüs boşluğundan yaklaşık yarım kilogramlık kitle çıkarıldı.


Tokat’ta sıcak hava uyarısı

Tokat İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Atilla Bıyık, yaz aylarında artan sıcakların sağlık üzerindeki etkileri ve alınması gereken korunma önlemleri hakkında önemli uyarılarda bulundu.


10 gün hayatta kaldı: Ormanda survivor

ABD’nin California eyaletinde dağda yürüyüş yaparken kaybolan Lukac McClish, 10 gün sonra kurtarıldı. Birkaç saatlik doğa yürüyüşü kâbusa dönüşen genç adam, yabani meyveler yiyerek hayatta kaldı.


Neden kilo veremiyoruz?

DÜNYA Sağlık Örgütü’nün son paylaşımlarına göre her yıl 4 milyondan fazla insan, kilo fazlalığı ve obezite sonucu yaşamını kaybediyor. Diğer yandan dünyada 1 milyardan fazla insan, hali hazırda metabolik sendrom tanı ölçütlerini karşılayabiliyor. Beden kitle endeksinin 25’in üzerinde olması halinde kilo fazlalığından, 30’un üzerinde olması halinde ise obezite ya da diğer adıyla şişmanlıktan söz etmekteyiz. Fast-food ve raf ömrü uzun market...


Hamileler yazın bu içeceklerden uzak durmalı

Diyetisyen Cemre Balkan, kafein ve şekerli içeceklerin, sıcak havalarda özellikle hamilelerde dehidrasyona ve kan şekeri dalgalanmalarına neden olabileceğini belirterek, suyun içerisine meyve dilimleri ve çubuk tarçın atarak da tüketilmesinin daha sağlıklı olacağını söyledi.


A Real Pain Altyazılı Fragman

A Real Pain Altyazılı Fragman


Engelliler için faaliyete geçirilen havuz, öğrencilere ruhsal ve bedensel açıdan fayda sağlıyor

Engelliler için faaliyete geçirilen havuz, öğrencilere ruhsal ve bedensel açıdan fayda sağlıyor KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’de Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi'nde faaliyete geçirilen havuz, engelli öğrencilere hem ruhsal hem de bedensel açıdan büyük fayda sağlıyor.Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi Havuz Komplek...


Estetiğin önüne geçen trend: “Dopamine dressing” nedir?

Sürekli gelişen moda dünyasında "Dopamine dressing" kavramı, estetiğin ötesine geçen bir trend olarak ortaya çıktı.


Tarkan ÖZVARDAR Yaz hastalıklarına dikkat

Yaz ayları sıcakla birlikte birçok spesifik hastalığın gelişmesine neden olur. Bu hastalıkların arasında dostunuzun sağlığını ciddi derecede bozabilecek olanlar mevcuttur.


Epilepsi nöbetine çipli önlem

İngiltere'de epilepsi hastası 13 yaşındaki Oran Knowlson'un kafatasına nöbetleri kontrol altına almak için bir çip yerleştirildi. Knowlson, dünyada bu yöntemin denendiği ilk hasta oldu.


Diz kireçlenmesinde bu önerileri dikkate alın

Memorial Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Bora Bostan, osteotomi ameliyatları ile ilgili bilgi verdi.


Armudun sapı dahil her zerresi şifa! Bakterileri bile besliyor

Birçok kişi armudun iyisini yemenin ne gibi faydaları olduğu konusunda az bilgi sahibidir. Armut hakkında daha önce duymadığınız bilgileri derledik. İşte armudun 5 faydası!


Sıcaklıklar arttı, çocuklarınızı hastalıklardan koruyun

Çocukların yaz aylarında yaşayabileceği sağlık sorunlarına karşı uyaran Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Cerit, havuz ve denizin sık kullanıldığı bu dönemde çocuklarda güneş yanığı, ishal, burun kanaması, isilik gibi sağlık sorunları görülebileceğini söyledi.


Spora gitmedi, diyet yapmadı! 10 ayda 23 kilo verdiren tüyoyu uygulayan adam tığ gibi delikanlı oldu

Kimileri için kilo vermek zorlu bir süreçtir. Hem bedeni hem sağlığı aynı anda götürebilmek büyük bir dönüşüme hazırlanmak demektir. Ancak spor salonuna gitmeden ya da diyet yapmadan 10 ayda 23 kilo veren bir adam, sır gibi sakladığı yöntemi açıkladı. Basit ama etkili zayıflama yöntemi haberimizde.


Sağlıklı bir yaşam için antioksidan deposu içecekler

Antioksidanlar vücudu serbest radikallere karşı korur ve bağışıklığı güçlendirir. İşte antioksidan açısından zengin içecekler


Yastıksız uyumak vücudunuzda neleri değiştirir?

İlk bakışta rahatsız edici görünse de yastıksız uyumak başta sırt ağrıları olmak üzere pek çok ağrıya şifa oluyor. Gelin yastıksız uyumanın vücutta yarattığı değişime birlikte bakalım.


Psikiyatri hastası, yeşil reçeteyle aldığı ilaçları satarken yakalandı

Kastamonu’da psikiyatri hastası kadın, hastalığı sebebiyle kendisine yazılan yeşil reçeteyle aldığı ilaçları satmaya çalışırken jandarma ekiplerince yakalandı.


Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı uyardı: “Yaz aylarında artan polen, toz, nem ve hava değişikliği sinüziti de arttırıyor”

Yazın kulak burun ve boğaz hastalıklarının arttığına dikkat çeken KBB Uzmanı Dr. Murat Dutipek, yüzücü kulağı olarak adlandırılan hastalığın genellikle havuz veya denizden sonra ortaya çıktığına değinerek yüzme sonrasında kulakların özenle kurulanmasını tavsiye etti.


Bingöl’de KBRN birimi yeniden faaliyete alındı

Covid-19 nedeniyle KBRN biriminin kapatıldığını belirten Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı, “3 yıldan bu yana kapalı olan önemli bir birimimizi tekrardan faaliyete aldık. Bu ve buna benzer özellikli birimleri hastanemize kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Herkes onun sağlıklı hayat önerilerini konuşuyordu… Buz adam lakaplı yaşam koçuna şok suçlama: Kızlarımız senin yüzünden öldü

Son yıllarda soğuk suya dayanma ve nefes teknikleri konusundaki öğretileri çok popüler olan yaşam koçu ve influencer Wim Hof, aşırı soğuğa dayanma kabiliyetinin sağlıklı yaşamın en büyük anahtarı olduğunu iddia ediyordu.


Havuzlardaki tehlikeye dikkat: Mikropların yayılması için uygun bir ortam

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte insanlar serinlemek ve eğlenmek için havuzlara yöneliyor. Ancak, havuzlarda mikrop ve mantar gibi sağlık riskleri de bulunuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Birsen Bilge, , "Havuz suyu, birçok insanın aynı ortamı paylaşması nedeniyle mikropların yayılması için uygun bir ortam olabilir. Havuzlardan keyif alırken sağlığımızı da korumak için hijyen kurallarına dikkat etmek hayati önem taşır” dedi.


Oğlunun doğumuna 12 gün kala bile işaret vermedi: 9 aylık hamile ama tepsi gibi karnı var! 'Bu nedeni öğrenince üzüldüm'

Hamilelik süreci her kadında farklı ve benzersizdir. Kimisinde büyük bir şişlik oluşurken kimisinde hiçbir değişiklik olmaz. 22 yaşındaki Nikki Salazar da hamileyken dümdüz bir karına sahip oldu.


Yağ yakıcı su! Bu baharatı mutfağınızdan eksik etmeyin haftada 5 kilo zayıflatıyor

Haftada 5 kilo verdiren çubuk tarçın adeta kalorilerle savaşıyor. Yağları eriten tarçınlı suyu sabah akşam tüketebilirsiniz. İşte detaylar...


Üzerine tişört bile giymedi, üç saatliğine gidiyorum dedi 10 gün sonra perişan halde bulundu…

Yanına çok bir şey almadan Kaliforniya'nın ücra dağlarında yürüyüşe çıkmıştı. Ailesi onu önce saatlerce sonra da günlerce bekledi. Artık öldüğüne herkes emin olmuş, tüm umutlar tükenmişti…


Selin Irmak KAÇMAZ Tüp bebek ile dünyaya gelen çocuklarda lösemi riski daha mı fazla?

Araştırmalara göre, tüp bebek (IVF) yoluyla doğan bebekler çocukluk çağı lösemisi açısından daha yüksek risk taşıyor. Peki böyle bir şey nasıl olabilir?


Göbek deliğinden fıstık ezmesine: İnsanların sahip olduğu 10 tuhaf fobi

Yükseklik, karanlık gibi fobiler alışılmış ve sık duyulan fobilerdir. Bunların dışında bazı fobiler var ki bunlardan rahatsızlık duyabilen insanların olacağı akla dahi gelmeyebilir.


Diş ağrısı ölümüyle ilgili flaş açıklama!

Diş ağrısı ölümüyle ilgili flaş açıklama! Bursanın Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi Mete Sokak üzerinde oturan kardeşinin evinde kalmak için İstanbuldan kısa bir süre önce şehre gelen Enda Balta (46) dişinde oluşan apse sebebiyle fenalaştı. İLAÇ ALIP EVİNE DÖNDÜ AA ve İHAda yer alan habere göre görümcesiyle, 22 Haziran sabahı rahatsızlığı için Ni...


Sivrisinek istilası başladı! Peki önlemler neler?

Sivrisinek istilası başladı! Peki önlemler neler? İstisnasız her yaz İstanbulun yaşadığı bir kâbus var ki tam bir eziyet... Sivrisinek istilasından bahsediyorum. Bu yıl da bu gelenek bozulmadı ve sivrisinekler İstanbullu için çileye döndü. Açık alanda birkaç dakika kalmanız yeterli, neredeyse gözünüzün içine giriyorlar. Bireysel yöntemlerle bu isti...


Yalnızlık, felç ve ölüm riskini artırıyor

T24 Dış Haberler Yeni bir araştırmaya göre, uzun süreli yalnızlık kişinin felç geçirme riskini yüzde 56 oranında artırıyor. Yalnızlık, geçmişte de kalp hastalıkları, depresyon, demans ve diyabetle ilişkilendiriliyordu. Yapılan son çalışmalar da yalnızlığın sağlık açısından risk oluşturduğunu ortaya koydu. ABD'deki Harvard Üniversitesi'nden araştırm...


Rüyanın uyarıcı olup olmadığını nasıl anlarız?

Bilim adamlarına göre bilinçaltı rüyalar vardır. Bazı bilim adamları ve filozoflar için ise rüyalar önemli mesaj ve ipuçları verebilir. Rüyalar, semboller ve olaylar neticesinde farklılık gösterebilir. Hangi rüyalar uyarıcıdır, hangileri bilinçaltı ürünüdür ayırt etmek genelde zordur. Araştırmalara göre bu durum rüyanın görülme saatinden anlaşılır. Peki, rüyalar size ne söyler?


Dünya bu ameliyatı konuşuyor! Organ nakline uyanık girdi, yeni böbreğini kendi gözleriyle gördü!

Tıptaki ilerlemelerde geçmişte mümkün olmayan organ nakilleri sayesinde kronik hastalıklardan muzdarip sayısız hasta sağlığına, hatta yeni bir yaşama kavuşuyor. Son yıllarda özellikle böbrek nakli konusunda büyük ilerlemeler elde edildi.


İngiltere’de artan sıcaklar nedeniyle sarı alarm verildi

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), artacak sıcaklar nedeniyle ‘Sarı Alarm’ verdi.


Uzmanı uyardı: 'Kulak çınlaması ciddiye alınmalı'

Kulak çınlamasının ciddiye alınması gerektiği hakkında uyaran Kulak Burun Boğaz Uzmanı Mustafa Çalışkan, çınlamanın önemli bir hastalığın belirtisi olabileceğini söyledi. Kulak çınlamasının genellikle işitme kaybı nedeniyle olduğunu belirten Çalışkan, çınlama şikayeti olan hastaların Kulak Burun Boğaz bölümüne başvurması gerektiğini vurguladı.


Uzmanı uyardı: “6 aylıktan küçük bebekler direkt güneş ışığına maruz kalmamalı”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Çetinkaya, bebekleriyle birlikte tatile çıkacak ailelere uyarılarda bulunarak 6 aylıktan küçük bebeklerin direkt güneş ışığına maruz kalmamaları gerektiğini söyledi.


Halkın ayağına giriyorlar ücretsiz yapıyorlar

DÜZCE(İHA) – Düzce’de Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler kanserin belirtileri tanı ve tedavi yöntemleri ile ilgili halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Bilgilendirme sonunda ise ücretsiz olarak sağlık taraması yapılıyor.


Dr. Hakan Kutlu: ”İmkanınız varsa havuz yerine denizi tercih edin”

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji hekimi Dr. Hakan Kutlu havuz kullanımıyla birlikte enfeksiyonların da arttığına dikkat çekerek “Havuz yerine denizi tercih edin ya da girecekseniz havuzun düzenli temizliğinin yapıldığından emin olun” tavsiyesinde bulundu.


Diyetisyenden su uyarısı: “Yaz aylarında yeterli su tüketimi önemli”

Medical Park Ankara Hastanesi’nden Diyetisyen Mehmet Çağatay Emre, vücutta gerekenden fazla sıvı kaybının dehidrasyona yol açacağını belirterek, “Yaz aylarında yeterli su tüketimi önemli” dedi.


Evde yapılan domates konservelerindeki tehlike: "1 gramı 1 milyon insanı öldürebilir!"

Yaz mevsiminin gelmesiyle evlerde yaygınlaşan bilinçsiz konserve üretimi, ölümcül bir zehirlenme olan botulismus hastalığına davetiye çıkarıyor.


Süper ikili adeta sağlık dopingi! Enerjinizi yüzde 100'e çıkarıyor

Bal ve tuz ikilisi ilk etapta zıt duruyor. Ancak bu iki besin sağlık için çok fazla fayda barındırıyor. Tuz ve balı cildinize de sürebilirsiniz. İşte detaylar...