SIZI çEKICI OLMAKTAN çıKARAN 7 KüçüK ALışKANLıK! İNSANLARıN YANıNıZDAN UZAKLAşMASıNA SEBEP OLUYOR

Çekici olmak ve dikkat çekmek istiyorsanız bazı davranışlardan uzak durmanız gerekir. Çünkü farkında olmadan yaptığınız bu davranışlar insanların sizden uzaklaşmasına sebep olur. Sizi çekici olmaktan çıkaran 7 küçük alışkanlığı Posta.com.tr okurları için derledik.

Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz, özellikle konu kendimizi dünyaya nasıl sunduğumuza gelince. Çoğu zaman bizi daha çekici kılan olumlu alışkanlıklara odaklansak da bazen tam tersi etki yaratabilecek küçük alışkanlıkların olduğunu unutuyoruz. Sizi çekici olmaktan çıkarabilecek 7 küçük alışkanlığı öğrenelim.

OLUMSUZ KENDİ KENDİNE KONUŞMASI

Görünüşünüz, yetenekleriniz veya kararlarınız olsun, kendinizi sürekli eleştirme alışkanlığı gerçekten sinir bozucu olabilir.

Kendine güven çekicidir ve kendi kendine olumsuz konuşma, zamanla bu güveni aşındırabilir. Özeleştiriyi kendinizi güçlendirmeyle değiştirin ve çekiciliğinizin yükselişini izleyin.

DİNLEMEME

Kendinizi sık sık başkalarının sözünü keserken ya da konuşurken gerçekten dinlemiyorken mi buluyorsunuz?

Birine tüm dikkatinizi vermemek sadece düşüncesizce değil aynı zamanda itici de olur. Aktif dinlemeye katılın, sorular sorun ve başkalarının söylediklerine gerçek ilgi gösterin.

YARGILAYICI OLMAK

Başkalarını aşırı derecede eleştirmek veya yargılamak büyük bir engel olabilir. Hiç kimse mükemmel değildir ve bir bireyin kusurlu niteliklerine dikkat çekmek başkasının sorumluluğunda değildir. Empati ve anlayış geliştirdiğinizde daha çekici ve sevimli bir insan olursunuz.

SÜREKLİ ŞİKAYET ETMEK

Ara sıra öfkelenmek doğal olsa da, sürekli şikayetçi olmak gerçekten moralinizi bozabilir. Hiç kimse sürekli olarak her şeyin olumsuzluğunu gören birinin yanında olmak istemez. Odağınızı olumlu yönlere kaydırmayı deneyin.

KİŞİSEL HİJYEN EKSİKLİĞİ

Kişisel hijyeni ihmal etmek önemli bir çekicilik öldürücü olabilir. Düzenli olarak duş almak, dişlerinizi fırçalamak ve temiz bir görünüm elde etmek sizi daha çekici kılmakla kalmaz, aynı zamanda kendinize olan saygınızı da gösterir ve sizi mikroplardan uzak tutar.

TEKNOLOJİYİ AŞIRI KULLANMAK

Hepimiz cihazlarımızı severiz, ancak sosyal ortamlarda sürekli olarak telefonunuza yapışık kalmak itici olabilir. Çevrenizdeki insanlarla birlikte olmaya ve onlarla etkileşim kurmaya çalışın. Bu, çekiciliğiniz üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilecek basit bir değişikliktir.

GÜVENİLMEZ OLMAK

Verdiğiniz sözleri sürekli olarak yerine getirmemek veya randevulara geç kalmak, güvenilmez ve itici görünmenize neden olabilir. Dakik olmak ve sözünü tutmak, başkalarının seni nasıl algıladığı konusunda büyük bir fark yaratabilir.

 

2023-10-17T07:04:50Z dg43tfdfdgfd