Seyahat

Trending:


Uzmanlardan önemli uyarı: Takviyeyi merdiven altından almayın! Ölüme bile yol açabilir

Türkiye genelinde binlerce gıda takviyesi ilaç gibi her yaştan vatandaş tarafından kullanılıyor. Bu talep artışıyla birlikte sahte ürün üretimi de arttı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Coşkun Usta, “Bu pazar o kadar genişledi ki kötüye kullanım da doğal olarak arttı. Yüzde 3’lerdeyken kimse merdiven altı üretim düşünmüyordu. Ciddi suiistimal var. Zararlı, toksik olanlar var. Ölenler var” dedi.


Genç kalmanın sırrı vücudu şaşırtmak

Sağlıklı yaşam reçeteleri her geçen gün daha da önem kazanırken, Dahiliye Uzmanı Dr. Önder Aydın, genç kalmanın sırrını anlatarak, "Eğer başka bir rahatsızlığınız yoksa açlık sürenizi uzatarak beslenin, günde iki öğün yemek yiyin. Ağırlık gibi direnç egzersizleri yapın, doğada yürüyün, saunada terleyin, meditasyon ve nefes egzersizleri yapın, banyoyu soğuk duşla bitirin. Vücudu az miktarda strese sokarak, taze hücreler üretip gençleşmek mümkün"...


Fonksiyonel tıp, hastalıkların kök sebebini çözmeyi amaçlıyor

Sağlık alanında son yıllarda önemli bir yer edinen "Fonksiyonel Tıp Yaklaşımı" hakkında bilgi veren Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Nejat Küçükdağ, kişiyi bütüncül olarak ele alan fonksiyonel tıp yaklaşımıyla hastalıkların kök sebebini bulmaya çalıştıklarını belirtti.


Uzmanı, yılan ve akrep sokmasında yapılması gerekenleri anlattı

Tunceli Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Celal Oktay Karataş, yılan ve akrep sokmasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yılan ve akrep zehrinin etkilerinin türlerine, etkilenen bölgenin konumu ve kişinin metabolik yapısına göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Karataş, panik yapmamayı, etkilenen bölgenin temizlenmesini ve bandaj uygulamasının doğru şekilde yapılmasını önerdi. Ayrıca, zehirlenen bölgenin emilmesi veya kesilmesinin sakıncalarına dikkat çekti ve 112 ile iletişime geçilerek en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.


Oysa o böceklerden kurtulmak bu kadar kolaymış! Karasinek ve sivrisineklerden kurtulmanın basit yolları

Karasinek ve sivrisinekler pek çok insan için rahatsızlık oluşturabiliyorlar. Bu nedenle söz konusu böceklerden kurtulmanın basit yolları da araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada, sivrisineklerden ve karasineklerden kurtulmanın oysa o böceklerden kurtulmak bu kadar kolaymış bile dedirtebilen bazı yöntemleri bulunabiliyor. İşte detaylar


Bilinçsizce tüketilen vitaminler karaciğeri bozuyor

Dengeli beslenen ve sağlıklı kişilerin besin takviyesine ihtiyacı olmadığını dile getiren uzmanlar, ancak ciddi vitamin eksikliği olan veya hastalık süresinde olanların hekim tavsiyesi ile besin tavsiyesi alabileceğini söylüyor. “Bilinçsizce tüketilen besin takviyeleri vücutta birikerek karaciğer gibi hayati organlarımıza zarar verebilir.” diyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, besin desteklerinin hekim kontrolünde ve öncesinde...


Uzmanlardan sünnet uyarısı

Çocuk Üroloji Uzmanı Op.Dr. Aykut Akıncı okulların kapanmasıyla birlikte artan sünnet işlemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Akıncı sünnetin kesinlikle bir sağlık kurumunda, steril ortamda, uygun cerrahi yöntem ve malzemeler kullanılarak yapılması gerektiğini belirtti.


Excimer lazer tedavisi ile ’gözlüksüz’ görmek mümkün olabilir

Excimer lazer tedavisinin hipermetrop, miyop ve astigmat tedavisinde kullanılan en yaygın tedavi olduğunu belirten Kayseri Doktor ÖZ Göz ve Cerrahi Lazer Merkezi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış, özellikle asker polis adaylarının bu tedaviden yararlanarak meslek sahibi olabileceklerini bildirdi.


Doğru beslenme kariyeri de etkiliyor

Fonksiyonel sağlık uzmanı Dr. Burcu Beba geçen haftalarda düzenlenen Global HR Summit’e konuşmacı olarak katıldı. Beslenmenin kariyeri doğrudan etkilediğini söyleyen Beba’yla vücudumuzun sesini nasıl dinlememiz gerektiğini ve gıda yaşam günlüğü tutmanın faydalarını konuştuk.


14'ünde gelen ikinci kalple yaşayacak

Doğuştan kalp hastası olan ve son 5 yıldır kalp nakli bekleyen Kaan Toprak Kökçü, fenalaşarak kaldırıldığı hastanede kalp nakli oldu.


Yaz mevsiminde sağlıklı beslenme için önemli tavsiyeler

Yaz mevsiminde sıcakların artması ile bilinçsiz beslenmenin sebep olabileceği hastalıklardan kaçınılması için uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, rota virüsünden korunmak için dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgi verdi.


Sıcak kum ve şortlar varisi tetikliyor tetikliyor

Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doktor Müslim Gül, sıcak kuma yatmanın ve şort ile gezmenin varis hastalığını tetiklediğini söyleyerek ağrıların iki katına çıkabileceğini vurguladı.


Annesiyle birlikte şehir şehir dolaşıp 5 milyon kişiden kan toplayan Ares’ten güzel haber

Yılda milyonda 2-4 kişiye tanısı konulan ciddi kan hastalığı aplastik anemiyle savaşıp, tedavi olabilmesi için 5 milyonu geçkin donörün tarandığı 10 yaşındaki Ares'ten güzel haber geldi. Ares uygun donör bulunamamasına rağmen anne ve babasından gerçekleştirilen yarı uyumlu iki nakili sonrası yüzde yüz uyum sağlanarak sağlığına kavuştu. Annesiyle birlikte sağlığını kutlayan Ares, kendisi gibi ciddi hastalıklarla savaşan çocuklara da, “Umudunuzu...


Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

Teknolojinin hızlı gelişimi, özellikle 2000'li yıllardan itibaren doğan nesillerin, geleneksel iletişim biçimlerini terk ederek sanal dünyanın parçası olmasına neden olurken, bu durum kalıcı sağlık sorunlarına kapı aralıyor.


Çocukların Spor ve Egzersiz Seçimleri Hakkında Uyarılar

ÇOCUKLARIN hobi ya da profesyonel olarak yapacağı egzersiz ya da spor dallarıyla ilgili önemli uyarılarda bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr.


Bunaltıcı sıcaklarda en etkili serinleme yolu


Alzheimer'ın çaresi bağırsaklarda mı?

Amerika’da Alzheimer hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada, tedavilerinin yanı sıra yaşam tarzı değişiklikleri uygulayan hastaların zihinsel performans ölçeklerinde olumlu artışlar sağlandığı tespit edildi. Fonksiyonel Tıp Ünitesi hekimi Dr. Kerem Korkut, “Araştırma sonuçlarında, yaşam tarzını değiştiren hastaların bağırsak florasında çok önemli değişiklikler olduğu görülüyor. Özellikle Alzheimer'da hastalığın bileşeni olarak gördüğümüz iki...


Muğla Büyükşehir ücretsiz HPV aşı uygulaması çalışmalarına başladı

Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olan HPV (İnsan Papilloma Virüsü) virüsü kaynaklı kanser vakaları son yıllarda artma eğilimi göstermesinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesi 9-30 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri aşısı yapmak için çalışmaları başlattı.


Araştırmalar tüm gerçeği ortaya çıkardı! Vücudu susuz bırakıyor

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için her gün vücudunuzun ihtiyacı kadar su içmeniz gerekir. Su, yaşam kaynağıdır. Organlarınızın düzenli çalışması için su içmeniz gerekir. Ancak bazen su yerine başka içecekleri tüketmeyi tercih edersiniz. Bu içecekler su ihtiyacınızı karşılamaz. Aksine vücudun daha çok susuz kalmasına sebep olur. İşte o içecekler... (Posta)


Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 başarılı ameliyat daha

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez laparoskopik istmosel ve endometrioma ameliyatları yapıldı.


Limonata yapımında bir kaşık eklemek hep unutuluyor; Böbreklere şifa pompalıyor

Bilindiği gibi limonatanın basit bir yapım aşaması var. Yaz boyu serinleten bu içeceğe bir kaşık tuz eklediğinizde neler olabileceğini tahmin ettiniz mi?


Yüzü insana benziyor! Kavanozda beslemeye başladı

Hatay'da haşere ilaçlama uzmanı Mehmet Şirin, toplum içinde 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen ve merak uyandıran köşeli yengeç örümceğini kavanozda beslemeye başladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/yuzu-insana-benziyor-kavanozda-beslemeye-basladi-358946


Sıcak, çok sıcak... Biz nasıl serinleyeceğiz?

Mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık hissediliyor. Havanın ısınması gündelik hayatımızda bizi zorluyor. Terleme, sinirlilik hali, solunum problemleri, baş ağrısı gibi sorunlara yol açıyor. Uzmanlara vücudumuzu nasıl soğutabileceğimizi ve terlemeyle nasıl başa çıkabileceğimizi sorduk.


Prof. Dr. Aslan: “Çok sayıda zoonoz hastalık yaban hayvanlarından insana bulaşmaktadır”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, zoonoz hastalıklarda yaban hayatının önemsenmesi gerektiğini belirterek, “Çok sayıda zoonoz hastalık yaban hayvanlarından insana bulaşmaktadır” dedi.


Bağışıklığınız sağlam mı? Bağışıklığa zarar veren yanlışlar neler? Güçlü bağışıklık için hangi vitaminler şart? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı

“Her şeyin başı bağışıklık!” cümlesi en doğru sağlık cümlelerinden biridir. Nedenine gelince... Eğer yeteri kadar güçlü bir bağışıklığınız yoksa mikrobik hastalıklara (gribe, nezleye, COVID’e, sinüzite, tonsillite, faranjite, bronşite) daha sık ve daha kolay yakalanır hatta herhangi bir kansere paçanızı kaptırma şansızlığı bakımından bile daha riskli hale gelirsiniz. Özellikle mikrobik hastalıkların yaygınlaştığı, virüslerin, bakterilerin...


Yaz Mevsiminde Göz Alerjisine Dikkat

Her mevsim oluşabilen göz alerjisi; polenler, güneş ışınları, havuzdaki klorlu su ve klimanın kurutucu etkisiyle bu mevsimde daha fazla görülüyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürüvvet Ayten Tüzünalp konuyu değerlendirdi.


Antibiyotikte çığır açan buluş

Bağırsaktaki faydalı bakterilere zarar vermeyen ve en zor bakterilere karşı etki eden bir antibiyotik molekülü bulundu. Prof. Dr. Vedat Turhan, “Çığır açan bir keşfe imza atılmış oldu” dedi.


Tansiyon hastaları denizde uzun süre kalmamalı

Yüzmenin sağlık açısından bir çok faydası bulunurken, yüksek tansiyon hastaları için zararlı olabiliyor.


Güneşteki mucize: D vitamini

D vitamini değerlerinizi düzenli olarak kontrol ettiriyor musunuz? Eğer bu önemli moleküle hak ettiği değeri vermiyorsanız, çok ciddi hastalıklara yakalanma riskiyle karşı karşıya olduğunuzu bilmelisiniz. Çünkü D vitamini eksikliği, başta kanser olmak üzere kemik erimesi, diyabet, kalp rahatsızlıkları, romatizma, kronik yorgunluk ve depresyon gibi daha birçok hastalığın oluşmasının ana nedenleri arasında. Buğra Buyrukçu yazdı...


İştahı 7 saniyede bastıran kilo verme tekniği: Zayıflamaya bu kadar basit çözüm bulunamadı

Kahve ile ilgili son araştırmalar gelmeye devam ediyor. Buna göre yeni bir özellik keşfedildi. Uzmanlara göre iştahı 7 saniyede bastıran bu viral kilo verme tekniği oldukça işe yarayabilir.


Kemik erimesi belirtileri nelerdir?

Osteoporoz halk arasında bilinen adıyla kemik erimesi, vücuttaki kemiklerin sertliklerinin azalması sonucunda zayıf ve kırılabilir hale gelmeleri ile ortaya çıkmakta olup en sık karşılaşılan kemik hastalığıdır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Kalça kırıklarına ‘multidisipliner müdahale’ ile ölüm oranları düştü

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Hakan Başaran, yaptığı yazılı açıklamada, kalça kırıklarının günümüzde halk sağlığı sorunu olarak nitelendirildiğini belirterek, ileri yaşlarda en sık hastaneye yatış nedenlerinden biri olduğunu ifade etti. Öte yandan Başaran, kalça kırıklarına artık multidisipliner yaklaşıldığını, bu müdahalenin problemlerin önüne geçip, ölüm oranlarını...


Elazığ vücut geliştirmede ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi olmaya başladı

Elazığ'da vücut geliştirme ve fitness sporunun gelişmesi, değişmesi bağlamında il ve uluslararası alanda söz sahibi olabilmek için sporculara destek vermek amaçlı yaklaşık iki yıldır il temsilciliği yaptığını belirten Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Elazığ İl Temsilcisi Evren Kılıç, ''Bu dönem zarfında ilimiz, sportif başarılar anlamında çok ciddi yükselişe geçti. Burada sporcularımızın özellikle vücut geliştirme sporu yapan...


PAÜ Hastanelerinde Psiko-Onkoloji Polikliniği hizmet vermeye başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi bünyesinde sağlık hizmeti verecek olan Psiko-Onkoloji Polikliniğinin açılışı gerçekleştirildi.


Midenizin zili çalmayacak! Kilo verdirirken tok tutan besinler, sittin sene acıktırmıyor

Kilo verirken aç hissetme riski var. Tok tutan besinler gün boyu enerjinizin depolanmasını sağlıyor. Peki hangi besinler toklukla beraber formda kalmanızı sağlar?


Meyve, sebze ve bitkilerdeki tarımsal zararlılar yapay zeka sistemi ile azaltılıyor

Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Altınok ve eşi Dr. Öğr. Üyesi Alper Altınok'un tasarladığı yapay zeka sistemi ile tarımsal hastalık ve zararlılar tespit edilerek, gereksiz zirai ilaç kullanımının önüne geçiliyor.


Yağ bezesi mi, tümör mü? Yağ bezelerinin 4 özelliğine dikkat

Vücudun ense, sırt, kollar ve bacaklar bölgelerinde yumru şeklinde ortaya çıkan yağ bezeleri ilk görüldüğünde çoğu zaman endişeye neden olabiliyor. Lipom adı verilen yağ bezeleri genellikle iyi huylu lezyonlar olmasına rağmen, kontrolsüzce büyümeleri nedeniyle kişi için estetik bir sorun haline gelebiliyor. Bulunduğu yere göre ağrıya da neden olabilen yağ bezeleri bazen tümörlerle karıştırılabiliyor. Doç. Dr. Türken Bahadır Arıkan, yağ bezeleri...


Gözden mideye kadar etkiliyor! Düzenli yürüyüş yapmanın 10 faydası

Hipokrat'ın 'Yürümek insanın en iyi ilacıdır' sözünü hiç duydunuz mu? Uzmanlar, her gün 15-30 dakika kadar kısa bir yürüyüşün, sadece dış görünüşü görünümünü değil aynı zamanda sağlığını da büyük ölçüde iyileştirebiliyor.


İş insanı Can Kıraç hayatını kaybetti

İş insanı Can Kıraç 97 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Tarih boyu tütsü ile tedavi yöntemleri, BAÇEM’de konuşuldu

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali kapsamında düzenlenen “Tarih Boyu Tütsü ile Tedavi” semineri, Aromaterapist Laborant Dr. Rana Babaç Çelebi'nin anlatımıyla gerçekleştirildi. Tütsünün, çivi yazısı tabletlerden Roma ve Osmanlı hekimlerinin metinlerinde kadar birçok kaynakta yer aldığını ifade eden Babaç, kadim tıp hekimleri tarafından nesilden nesile taşındığını ifade etti.


Migren hastaları yazın ekstra dikkat etmeli

Türkiye'de her 5 kadından birinin ve her 10 erkekten birinin migren hastası olduğunu söyleyen uzmanlar, migrenin tedavi edilmediği takdirde kişinin yaşam kalitesine ciddi zarar verebileceğini söyledi.


İnsan Yüzlü Örümceği Kavanozda Besleniyor

Hatay'da haşere ilaçlama uzmanı Mehmet Şirin, toplum içinde 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen ve merak uyandıran köşeli yengeç örümceğini kavanozda beslemeye başladı. Örümceğin görünümü ve özellikleri vatandaşlar arasında merak uyandırdı.


Şeker hastalarında kullanılan insülin iğneleri kilo vermek isteyenlere uyarı

Şeker hastalarında kullanılan insülin iğneleri, kilo vermek isteyen hastalar tarafından da kullanılıyor. Ancak uzmanlar, uzun süreli kullanımının hormonal bozukluklara ve pankreas kanseri riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor. İlaçların doktor kontrolünde kullanılması gerektiği vurgulanıyor.


Yapay zeka ile akciğer kanserinde erken teşhis imkanı

Altınbaş Üniversitesi'nde yürütülen TÜBİTAK 1001 destekli proje, makine öğrenmesi kullanarak akciğer kanseri tanısında devrim yapmayı hedefliyor. Doç. Dr. Handan Tanyıldızı Kökkülünk liderliğindeki proje ekibi, sarkopeni, yeni nesil inflamasyon belirteçleri ve PET/BT anatomik-metabolik biyobelirteçler aracılığıyla daha hızlı ve doğru tanı konulmasını amaçlıyor.


Vitaminler hakkında doğru bilinen yanlışlar

Vücut sağlığımız için olmazsa olmaz öneme sahip vitaminler, gelişigüzel kullanıldığında fayda yerine zarar veriyor. Fazla C vitamini hücreleri bozuyor, fazla B6 ise sinir hasarına yol açabiliyor.


Nadir bir hastalıkla dünyaya gelen bebeğin ayakları kontrolsüz bir şekilde büyüyor

T24 Dış Haberler İrlanda'da iki yaşındaki Axel Horgan isimli bebeğe, vücudun bazı kısımlarının diğerlerinden çok daha hızlı büyümesine neden olan konjenital lipomatöz aşırı büyüme adı verilen genetik bir rahatsızlık teşhisi kondu. Axel, dünyada damar, cilt, omurga, kemik veya eklem anormalliklerinin bir arada görüldüğü bu rahatsızlığa sahip sadece ...


Şaşırtan araştırma sonuçları: Dünya en mutlu zamanını yaşıyor

Yeni bir araştırmaya göre pandeminin etkili olduğu 2020 yılından bu zamana kadar dünyada olumlu duygular en yüksek seviyede.


Çocuğunuza konserve kutu gıdaları verirken dikkatli olun: Erken ergenliğe neden olabilir

Günlük hayatta yaygın olan konserve kutu gıdalar, plastik saklama kapları ve damacanalarla ilgili uyarıda bulunan Doç. Dr. Mustafa Temizel, bu maddelerin uzun vadeli kullanımında tehlikeli olabileceğine işaret etti. Bazılarının içinde bulunan BPA’nın östrojen hormonunu taklit ettiğini belirten Doç. Dr. Temizel, “Çocuğunuzun erken ergenliğe girmesine neden olabilir. Ayrıca erkeklerde kısırlık da yapabilir” dedi.


Uzman isim uyardı: Kanser riskini arttırıyor!

Doç. Dr. Mustafa Tosun, uzun süre güneşte kalmanın kanser riskini arttırdığını söyledi. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş kremi kullanımında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanı yaptığı açıklamada sahte güneş kremlerine karşı uyarılarda bulunurken her üç saatte bir kremin yenilenmesi gerektiğini vurguladı.


Bu yaşa dikkat! Hamile kalma ihtimali giderek düşüyor!

Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.