Seyahat

Trending:


Hatıralar aslında beyninize zarar veriyor

Yeni araştırmalar, uzun vadede bir şeyi hatırlama sürecinin bir bedeli olduğunu ortaya koyuyor; özellikle anılar nöronlarla ‘kaynaşıp’ depolandığından beyindeki iltihaplanma ve sinir hücrelerindeki DNA hasarı oluyor.


Kötü kokulu gazın sebebiymiş! Sindirimi hepsinden daha zor, işte 'kükürt' gerçeği

Tüketilen bazı besinler, kötü kokulu gaz çıkarılmasına neden olur. Bunun nedeni ise her besinin kendine has farklı bir sindirim sürecinden geçmesidir. Bazı besinlerin sindirimi de diğerlerinden çok daha zor. İşte vücudun içinde fermente olan yiyecekler.


Kilo kaybında yeni dönem: Masaj! Diyetler, detokslar rafa mı kalkıyor?

Bazen kilo vermek, fazla kiloları olanlar için zorlu olabilir. Bu nedenle, masaj gibi rahatlatıcı aktivitelerin kilo vermeye yardımcı olabileceğine dair söylentiler bu kişilere çekici gelebilir. Peki masaj yaptırmak kalori yakımını gerçekten hızlandırıyor mu?


Evcil hayvanlarda yaşam süresinin uzamasıyla kanser vakalarına daha sık rastlanıyor

Prof. Dr. Funda Yıldırım, "Hayvanlar dış ortamda yaşarken daha erken yaşlarda hayatlarını kaybederlerken, evlerin içerisinde yaşam süresi uzuyor. Kanser gibi kronik hastalıkların görülmesi olasılığı daha yüksek oluyor." dedi.


Konjonktivit hayatı kabusa çevirebiliyor... Çiçeklerden uzak durun!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Dilan Çolak, bahar ve yaz aylarında göz kapaklarında şişlik, kaşıntı, kızarıklık ve gözde sulanma ile kendini gösteren konjonktivit hakkında bilgi verdi.


Her yaştan çocuk, kanser hastası arkadaşları için koştu

İzmir’de 4-15 yaş arasında 200 çocuk, ‘koşamayan kardeşlerim için koşuyorum’ sloganıyla hastanede tedavi gören kanser hastası arkadaşları için yarıştı.


İngiltere Kralı 3. Charles kanser tedavisindeki ilerlemenin ardından bazı görevlerine yeniden başlayacak

Buckingham Sarayı, Kral 3. Charles'ın kanser tedavisinde ilerleme kaydetmesinin ardından önümüzdeki haftadan itibaren halka açık etkinliklere katılmaya başlayacağını açıkladı.


DSÖ'den kuş gribi açıklaması... Virüsün oluşturduğu risk 'düşük'

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada kuş gribinin oluşturduğu halk sağlığı riskinin 'düşük ila orta düzeyde' olduğu, daha fazla bilgi edinilmesi halinde risk değerlendirmesinin değişebileceği vurgulandı.


Hastalıklara karşı koruyan P vitamini: Faydaları neler, hangi besinlerde bulunur?

Çoğu bitkide bulunan flavonoidler, P vitamini olarak adlandırılıyor. İşte antioksidan, antiviral, antiinflamatuar, antitümör ve antialerjik etkiler gösteren P vitamininin faydaları…


Doç. Dr. Solay: “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nin kan ve vücut sıvıları yoluyla bulaştığını biliyoruz”

Etlik Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği’nde görev yapan Doç. Dr. Aslı Haykır Solay, kene ısırması sonucu bulaş olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nin kan ve vücut sıvıları yoluyla bir başka insana bulaşabileceğini dile getirdi.


Selülit imha eden kuru fırçalama nasıl yapılır?

Selülitler kadınların kabusu. Selülitler çok fazla oturma sonucu ve beslenmeyle alakalı meydana gelebilir. İşte detaylar...


Bahar alerjisini enfeksiyonla karıştırmayın

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Atam Taşdemir, 'Soğuk algınlığı, grip, sinüzit gibi üst solunum yolu ve göz enfeksiyonları ile karıştırılabilir. uyarısında bulundu.


Sağlık için her gün yapın! Listedeki 11 madde geleceğinizi inşa ediyor

Bugün dünden daha sağlıklı geçsin ister misiniz? O zaman rutininize mutlaka eklemeniz gereken 11 maddeyi veriyoruz. Haberimizde daha sağlıklı bir yaşam için araştırmalarla kanıtlanmış 11 tüyoyu derledik.


Acil tıp doktoru 'Öldürebilir' diye paylaştı! Basit bir baş parmak testiyle kalbinize bakın

Acil tıp doktoru Dr. Joe Whittington, kalp rahatsızlığını anlamanın birçok farklı yolu olduğunu belirterek video paylaştı. İçeriğinde ise kardiyologlar tarafından ortaya konan bir test bulunuyor. Birçok kişi bu testi deneyerek aort anevrizmasına maruz kalıp kalmayacağına dair farklı bilgiler ediniyor. İşte detaylar.


Prematüre bebeklere sık ve uzun süreli takip uyarısı

Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin Koç, 28 haftadan önce doğan bebeklerde mental retardasyon, serebral palsi ve öğrenme güçlüğünün daha sık görüldüğünü belirterek, "Bu nedenle prematüre bebekler multidisipliner izlenmeli." dedi.


Mastürbasyon yapmak prostat kanseri riskini azaltıyor

T24 Dış Haberler İngiltere'de Sheffield Hallam Üniversitesi'nde biyokimya alanında kıdemli öğretim görevlisi olan Dr. Daniel Kelly, sık sık mastürbasyon yapan erkeklerin prostat kanserini uzak tutabileceğini açıklayan bir makale yazdı. Prostat, erkeğin üreme sisteminin bir parçası olan bir bezdir. Prostat meniye sıvı ekler ve aynı zamanda orgazm sı...


Nummular Dermatit : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Bozuk para şeklinde lekeler veya döküntüler ile karakterize bir cilt durumu. Belirtiler Yeni, şiddetli veya sürekli belirtiler yaşıyorsanız bir sağlık hizmeti sağlayıcısıyla iletişime geçi. Belirtiler şunlardır: Gövde, eller ve bacaklardaki deride madeni para şeklinde lezyonlar Lezyonlar kahverengi, pembe veya kırmızıdır. Lezyonların kaşınması...


’Plastik ajanlar’ sağlığı tehdit ediyor

TEMD Genel Sekreteri Prof. Dr. Melek Eda Ertörer, insan hayatının her aşamasında olan plastik ürünlerin, çeşitli hastalıklara yol açtığına dikkat çekti. Ertörer, "Alınabilecek en iyi önlemlerden biri, iç mekan havalandırmasının çok iyi yapılması ve plastik kaplarda ısıya maruz kalmış gıdaları asla tüketmemek. Gebelerin çok fazla güneş kremi kullanmaması gerekiyor" dedi.


Erken emekli olmak isteyenler dikkat; işte 7 yöntem

Pek çok insan emekli olduktan sonra düzenli bir gelir elde etmeyi umuyor. İşte, erken emekli olmak isteyenler için 7 yöntem...


Sürekli yorgunluk ve stres cilt sağlığınızı etkiliyor! Kırışıklıkları azaltmanın en kolay yolu

Gözler, yüzün en dikkat çeken bölümlerinden biridir ve stres, yorgunluk ve yaşlanma belirtileri özellikle göz çevresinde kendini gösterebilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kadın erkek fark etmeksizin herkesin sorunu haline gelen göz çevresi sağlığını korumak ve genç ve canlı bir görünüm elde etmek için merak edilenleri anlattı.


Buğra Adil Buyrukcu Demansı tetikleyen 3 kritik risk

En değerli hazinemiz olan hafızamızı elimizden alan demans hastalığı ile ilgili yapılan araştırmalar, bu rahatsızlıkla nasıl mücadele etmemiz gerektiği konusunda bizlere yeni yollar gösteriyor.


Cilt kanserinde kişiye özel tedavi! Melanoma mRNA darbesi

Cilt kanserinin en ölümcül türü olan melanoma karşı geliştirilen ilk ‘kişiselleştirilmiş mRNA aşısı' İngiltere'de Steve Young'da denendi. Aşı akciğer, mesane ve böbrek tümörleri gibi diğer kanserlerin tedavisi için de denenecek.


İlk kez dünya tıp literatürüne kazandırıldı... Türk bilim insanlarından dev adım!

Türk bilim insanları tıp literatüründe bir ilke daha imza attı. Prof. Dr. Göktürk Fındık, kalp zarının alınmasının gerektiği lokal ileri akciğer kanseri ameliyatlarında 'yapay protez' kullanmadan uygulanan 'Fındık tekniği' yöntemini ilk kez dünya tıp literatürüne kazandırdı.


Kral Charles halka açık toplantılara dönüşünde ilk kitleyi kanser hastaları olarak seçti

Kral Charles, halka açık toplantılara yeniden dönüşünde ilk kitle olarak kanser hastaları ve ailelerini belirledi.


Kasık ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu, 60 binde bir görülen gebelik yaşadığını öğrendi

Şırnak'ta kasık ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın, gebelik kesesinin normal sağlıklı yerinde değil, sağ yumurtalığa yerleştiği tespit edildiği belirlenerek tedavi edildi.


Fındığı bekleyen tehlike

DÜZCE (İHA) – Düzce’de 632 bin dekar alanda yapılan fındık yetiştiriciliğinde 'kozalak akarı, külleme hastalığı ve kahverengi kokarca zararlısı' ile mücadele dönemi başlatılıyor.


Lösemide 'çığır açacak tedavi' umudu: NX-5948!

Lösemi yani kan kanseriydi. Konulan teşhisin ardından 9 yıl geçmişti, tedavi artık sonuç vermiyordu. Her gününü son günü gibi yaşıyor, sevdikleriyle vedalaşıyordu. Ta ki henüz deney aşamasındaki o ilacı alana kadar. 59 yaşındaki adamın yaşadıkları, umut verecek cinsten. (Milliyet/Betül Yasemin Keskin)


"Verilemeyen inatçı kiloların sebebi böbrek üstü bezleriniz olabilir" uyarısı

Endoüroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmet Yavaşcaoğlu, "Gittikçe kilo alma,ne yaparsa yapsın kilo verememe,tansiyon yüksekliği,arada çarpıntı, aniden yüzün kızarması gibi belirtiler, böbrek üstü bezlerden kaynaklanıyor olabilir." dedi.


Kalp krizi çene ağrısıyla geliyor

Ölüme yol açabilen kalp ve damar hastalıkları önlenebilir hastalıkların başında geliyor.


Çocuklarda bahar aylarında görülen alerjik nezlenin 10 belirtisi

Bahar aylarının çocuklar için zor geçebileceğine dikkat çeken Bayık, “Bahar aylarında burun akıntı veya tıkanıklığı (rinit) nedeni ile doktora başvuran çocukların yaklaşık yarısı alerjik rinittir. Allerjik rinit ya yıl boyu sürer ya da mevsimsel gelişir. Mevsimsel alerjik rinitte genellikle çiçek açmayan ve polenleri rüzgar ile saçılan bitkiler etkendir” dedi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Aşkın Güra Bayık, çocuklarda alerjik...


Mind Body Spirit Fragman

Mind Body Spirit Fragman


Obezite hastalığında uzmanından korkutan açıklama

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 4. Preoperatif Protein Kalori Kısıtlama Sempozyumu'na dünyadan 15 bilim insanı katılarak obeziteye yönelik çalışmalarını aktardı. Harvard Üniversitesi'nden sempozyuma katılarak önemli açıklamalarda bulunan Uzman Doktor Furkan Burak, "Amerika’da nüfusun yüzde 75’i ya fazla kilolu ya da obezite hastası. Türkiye maalesef Avrupa’da obezite oranının en yüksek olduğu ülke. Çocukluk çağı obezitesi de...


Şenol Kalyoncu Tüp bebek tedavisinde yenilikler

Sevgili Hürriyet okurları... Bu haftaki konuğumuz Prof. Dr. Süleyman Akarsu bize tüp bebek tedavisinin tarihsel gelişimi ve yenilikleri hakkında güncel bilgileri şöyle aktardı.


Yaz yaklaşıyor: Kısa sürede sonuç alınabilecek egzersizler

Yaz yaklaşıyor: Kısa sürede sonuç alınabilecek egzersizler


'Bor' madeni sağlığa zararlı mı, faydalı mı? Prostat, karaciğer yağlanması, kemik erimesi... 'Bor' zengini besinler listesi

Prof. Dr. Mükerrem Şahin, yapılan çalışmalarda bor madeninin insan sağlığı açısından önemli etkilerinin olduğunu söyleyerek “Bor, fizyolojik olarak hücre zarını güçlendirdiği için hasta olunmasını engelleyen iyi bir antioksidanttır. Büyüme ve gelişme için oldukça önemli olup her yaşta çeşitli oranlarda gereklidir. Bor, kalsiyum metabolizmasında, kemik oluşumunda, bağışıklık sisteminde ve cilt oluşumunda, D vitamininin vücuda bağlanmasında,...


Elektronik sigara doğurganlığı etkiliyor, hamilelik şansını azaltıyor

T24 Dış Haberler Bilim insanları, elektronik sigara kullanan kadınların çocuk sahibi olma şanslarının azaltabileceği konusunda uyarıda bulundu. Uzmanlar, 36 ila 40 yaşları arasındaki kadın e-sigara kullanıcılarının, doğurganlığın bir göstergesi olan AMH adlı hormonun, sigara içmeyenlere kıyasla önemli ölçüde az olduğunu keşfetti. Araştırmalar, her ...


Araştırma: Yaşlılık hangi yaşta başlıyor?

Bilim insanlarının yaptığı araştırma, yaşlılığın “başlangıç yaşı”nın geçmişe göre daha ileri bir zamana ertelendiğini ancak bu eğilimin sonsuza kadar sürmeyeceğini ortaya koyuyor.


‘Siz ona iyi bakarsanız o da size iyi bakar’

İnsanların uzun yaşamasına, mutlu olmasına veya hormonlarının düzenli çalışmasına katkı sağlayan bakteriler üzerine araştırmalar yapan Ali Rıza Akın bilim dünyasında ‘bakterilere fısıldayan adam’ olarak biliniyor. Mikrobiyota alanında çalışan sayılı biliminsanından biri olan Akın, bakteri çeşitliliğinin önemini hatırlatıyor: “Bağırsaklarımızda çeşitlilik istiyoruz ama makarnanın üzerinde, iskenderde, mantıda, cacıkta her gün yoğurt yiyoruz. Bu...


Koca, karısının sağ eli, karısı da eşinin sol eli oldu

Eskişehir'de çeyrek asırdır yaşadıkları tüm sağlık sorunlarına rağmen birbirlerine destek olmaktan vazgeçmeyen Cevat Gündüz ve Ayşe Gündüz çifti, felç geçirmeleri sonucunda vücutlarının belli bölgelerinin tutmaması nedeniyle gerçek anlamda birbirlerinin eli ve ayağı oluyor.


Ülkede ilk vaka görüldü, inek sütünü içen kediler tek tek ölüyor

Koronavirüsün dünya üzerindeki etkileri devam ederken ABD'de ilk olarak 25 Mart'ta kayıtlara geçen H5N1 kuş gribi salgını 8 eyalette en az 33 sürüye yayılmış durumda. Piyasada satılan sütlerde virüsün genetik kalıntılarının ortaya çıktığını belirten yetkililer virüsün hayvanlardan insanlara geçmesinden endişe ediyor. Şu an için kayıtlara geçen tek bir vaka bulunurken Biden'ın korona danışma kurulunda görev alan bilim insanı Rick Bright enfekte...


Saçlarınızı doğal yoldan en hızlı şekilde uzatın! Basit adımlar atmak yeterli

Yakın zamanda saçınızı kestirdiyseniz ve uzun saçlarınızı özlediyseniz, fazla çaba harcamadan saçlarınızı uzatmak için kullanabileceğiniz birçok doğal çözüm vardır. Ayrıca araştırmalar , kronik stresin saç foliküllerinizin yenilenmesini önleyerek saç dökülmesinde gerçekten büyük bir etken olabileceğini gösteriyor. Bu nedenle sağlıklı saç büyümesini sağlamak için öncelikle zihin sağlığına dikkat etmeniz önemlidir.


8 yıl önce yaptırdığı botoks bela getirdi! Geçmeyen şişlikler tüm alnını sardı

Tıp teknisyeni Holly Brooke, botoks uygulaması benzeri bir iğne işleminden sonra yaşadığı çirkin yan etkiyle TikTok kullanıcılarını şoke etti. Yüzündeki geçmeyen şişkinlikleri gören herkes şoke oluyor.


Şişkinliğe kuşkonmaz

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, kuşkonmazın faydalarını anlattı.


"Yılda 200 bin kişiye inme iniyor"

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, şah damarındaki tıkanma ile gelişen ve halk arasında “inme” olarak bilinen hastalığın yaşlanan nüfusla birlikte önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini ve yaşlanan nüfusla birlikte her geçen yıl artış gösterdiğini bildirdi.


Sigara bu kanser türlerini 15 kat artırıyor

Sigaranın neden olduğu kanserler arasında; akciğer, ağız ve boğaz bölgesi, gırtlak, yemek borusu, pankreas, mesane ve böbrek kanserleri olduğunu belirten Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy, “Akciğer kanserlerinin erkeklerde yüzde 91’i, kadınlarda ise yüzde 69’u sigara alışkanlığına bağlanmaktadır. Sigara, akciğer kanseri riskini, içmeyenlerde göre 15-30 kat, gırtlak kanser riskini 10 kat artırırken; bu risk oranı, idrar yolu kanserleri için 3 kat,...


Haftanın ilham verenleri

Duyularımızı ve duygularımızı harekete geçiren deneyimler yaşamak daha canlı hissetmemizi sağlıyor.


Öğrenciler sağlıklı beslenmeyi öğreniyor

DÜZCE (İHA) – Düzce'de hayata geçirilen "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.


Dermatolog Dr. Neslihan Dolar Cilt lekelerinde yeni tedavi yöntemleri

Cilt lekeleri, cildin hassas bölgelerinde, özellikle güneşe maruz kalan yerlerde yaygın olarak görülebilir. Bu lekeler, yaş ilerledikçe her cilt tipinde ortaya çıkabilir ve genellikle yaşlı, yorgun bir görünüme neden olurlar. Tedavide “Leke tedavisi kişiye özeldir” prensibi vurgulanır.


Çekirdeği kanser hücrelerini 12'den vuruyor! B17 vitamini deposu, her evde var

Herkesin evinde bulunan ve sevilen meyve elma, kanser hücrelerini bile imha edecek vitaminler barındırıyor. İçindeki B17 vitamini zararlı hücreleri yok edebilecek güçtedir. Araştırmalara göre bakın elmanın nasıl etkileri varmış.


Kral Charles, kamu görevlerine geri dönüyor

Kanser tedavisinin daha ne kadar devam edeceği ve ne zaman sonlanacağı konusunda bir şey söylemek için erken olduğunu bildiren Sözcü, "Şu ana kadarki ilerlemeden dolayı çok cesaretliyiz ve Kral'ın iyileşme süreciyle ilgili olumlu düşünüyoruz" dedi