Sağlık & Fitness

Trending:


Kardiyopulmoner testi bölgede sadece Eskişehir Şehir Hastanesi’nde

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Türkiye'de pek yaygın olmayan ve kişiye özel egzersiz testlerinde detaylı sonuç veren Solunum Fizyolojisi Kardiyopulmoner Egzersiz Testi Laboratuvarı aktif testlere başladı.


Dünyada doğum yaşı gittikçe artıyor, 40 yaş üstü anne olan kadınlar anlatıyor: ‘Kızım çocuktan ziyade torun gibi oldu’

Günümüzde kadınların kariyerlerine odaklanmak istemeleri gibi kişisel sebepler ve gelişen teknoloji anne olma yaşının ilerlemesini sağladı. Özellikle son 10 yılda doğum yapan 40 yaş ve üzeri kadınların sayısında gözle görülür bir artış söz konusu. Peki ileri yaşta anne olmak nasıl bir duygu? Hem fiziksel hem de psikolojik yönden zorlukları daha mı fazla? Yoksa ileri yaş bilinci, süreci kolaylaştırıyor mu? 40 yaş ve üzerinde anne olan kadınlar...


Kalp ritmimiz neden bozuldu? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı...

Geçirdiğimiz stresli ve zor günler pek çok şey gibi sağlığımızı ve muhtemelen en çok da kalbimizi etkiledi. Pek çok insan son günlerde farklı kalp sorunları nedeniyle doktorlardan yardım istiyor. Bu sorunların ilk sıralarında da daima “ARİTMİ” meselesi yani “KALP RİTMİNİN DÜZENİNİ KAYBETMESİ” geliyor. Peki, sorun ne? Ne oldu da kalbimizin düzeni böyle sık sık bozulmaya başladı?


Sigara, mesane kanseri riskini artırıyor! Bu belirtilere dikkat edin

En sık görülen kanser türlerinden biri olan mesane kanserinde en önemli risk faktörünün sigara içmek olduğuna ve erken evrelerin genellikle belirti vermediğine dikkat çeken Ürolog Doç. Dr. Şevket Tolga Tombul, “İdrarda yanma ve kanama, sigara kullanım öyküsü durumlarında üroloji uzmanına başvurulması mesane kanseri erken tanısı için önemlidir” dedi.


Süt, kemikler ve dişler için çok faydalı

Sütün kemikler ve dişler için faydalı olduğunu söyleyen uzmanlar, süt tozlarının sütle aynı içeriğe sahip olmadığı konusunda uyarıyor. Marketlerde satılan süt tozlarının içeriğinde glukoz bulunduğu için tam tersine dişlere zarar verdiğini belirten Çocuk Diş Hekimi Dr. Öğr. Üy. Şebnem N. Koçan, çiğ süt yerine pastörize ve UHT sütlerin tercih edilmesini öneriyor. Gece yatmadan önce mutlaka dişlerin fırçalanması gerektiğine dikkat çeken Koçan, süt...


Hemen tırnak diplerinizi kontrol edin! Vücudunuzdaki o organın bitme noktasına geldiğini gösteriyor

Vücudumuzda bir çok organımız bize sağlığımız hakkında haberler veriyor. Örneğin tırnak diplerindeki lunula olarak adlandırılan ay şeklindeki beyazlıklar..Lunulanın rengi ve görünürlüğü vücudunuz hakkında önemli bilgiler veriyor.


Hava sıcaklığındaki değişkenlik hastalık sebebi!

Hava sıcaklığındaki değişkenlik hastalık sebebi! Prof. Dr. İsmail Balık, hava sıcaklığındaki değişimin, hastalık sıklığının artmasında önemli bir etken olduğunun altını çizerek, "Havanın ısınıp soğuması, yağmur gibi değişkenlik, viral enfeksiyonların görülmesini kolaylaştırabiliyor" dedi. Bu artışın olağanüstü ve endişe verici bir durum olmadığını ...


Van'da 5 ayda 20 yaban hayvanı tedavisinin ardından doğaya bırakıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde beş ayda 100 yaban hayvanı tedavi edildi, 20'si doğaya salındı.


Gezegeni kurtaracak bezelye

İngiltere’de bilim insanları bitkisel beslenmeye cevap verebilmek için tadı bezelye gibi olmayan bezelye geliştirerek yağmur ormanlarının yok edilmesini azaltmayı amaçlıyor.


Uzmanlar açıkladı: Tartıdan doğru sonucu almak için ne yapmalı?

Uzmanlara göre gün içinde tartıya çıkınca en doğru sonuçların görülebileceği belirli zamanlar var. Independent Türkçe'nin aktardığına göre; kilosunu sıklıkla kontrol edenler, günün farklı saatlerinde tartının farklı rakamlar gösterdiğini muhtemelen biliyor. Amerikan Fizyoloji Derneği'ne göre bunun nedeni, gece boyunca daha az yemek yenmesi ve terle...


Bolca tüketiyorduk ama hücreleri alt üst ediyor

Her açıdan sağlığa faydalı milyonlarca besin vardır. Ancak bu besinlerden bazıları kesinlikle aynı anda tüketilmemeli. Alternatif tıp uzmanlarının özellikle uyarıda bulunduğu bu besinler aynı anda tüketildiğinde ölüme bile neden olabilir.


Çocuklarda ve gençlerde de yaygınlaşıyor! Gün içinde bunları yaşıyorsanız dikkat! İşte unutkanlığın nedenleri ve belirtileri

Genellikle yaşlılık döneminde sıklıkla karşımıza çıkan unutkanlık günümüzde gençler hatta çocuklar arasında bile görülebiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Meliha Aydın, gençlerde unutkanlık nedenlerinin en başında depresyonun geldiğini, çocuklarda ise unutkanlığa çocukluk çağı depresyonunun, ergenlik dönemi sorunlarının, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun neden olduğunu belirtiyor.


Çocuklarda mevsimsel alerjik rinit belirtileri

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Almacıoğlu, çocuklarda yaygın görülen ve genellikle yaz aylarında ortaya çıkan bazı alerjik semptomların (belirtilerin), mevsimsel alerjik rinit (saman nezlesi) olabileceğini söyledi. Alerjik rinitin, burnun iç derisinin (mukozasının) bir alerjen tarafından tetiklenip iltihaplanmasından kaynaklandığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Almacıoğlu, “Solunum yoluyla vücuda alınan alerjenler ile tahriş edici maddeler, alerjik...


Dik duramıyorsanız dikkat

Fizyoterapist-Schroth Terapisti Gülnihal Ertürk, dik durmada zorluk çekme, kıyafetlerin vücuda tam oturmamasının skolyozun belirtisi olabileceğini söyledi.


Kalp krizi ile ilgili yeni keşif: 6 ile 13 yıllık yaşlanmaya eş değer

Geniş kapsamlı yeni bir çalışma, kalp krizinin ilerleyen yıllarda beyin fonksiyonlarının normalden daha hızlı gerilemesine neden olabileceğini gösterdi. Bilim insanları, kalp krizinden sonra beyin fonksiyonlarında yaşanan bu gerilemenin 6 ile13 yıllık zihinsel yaşlanmaya eş değer olduğu konusunda uyardı.


Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor

Yılın her zamanında yaşayabiliyor, en fazla görülen iller açıklandı. Havaların ısınmasıyla kabus geri döndü, vakalar yeniden hortladı. Uzmanlar, virüsünü en çok taşıyan türün ‘Hyalomma arginatum’ olduğunu duyurdu.


Tiroid nodüllerini bir bardakla küçültüyor! Kilo verdirip yüksek tansiyonu dibe çekiyor...

Tiroid hastalıkları toplumda sıklıkla görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Genel sağlığı oldukça etkileyen bu hastalıklara sahip kişilerin beslenmesine ekstra özen göstermesi gerekiyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tiroid hastalıklarına iyi gelecek dereotu kürünün tarifini verdi.


Nasırı kökünden söken yöntem! Sadece iki malzeme yetiyor...

Nasır, ciltte görülen bir rahatsızlıktır. Bir bölgeye tekrarlanan bir basınç uygulanması sonucu oluşan nasır, kabarık ve sert bir yumru görünümündedir. Nasır genellikle topuklarda, avuç içlerinde, ayak parmaklarında ve dizlerde oluşur. Genellikle can yakmasa da, rahatsız edici bir durumdur. Nasırın en yaygın nedenleri dar ayakkabılar giymek, enstrüman çalmak ve ellerin sürekli çalışmasıdır. Nasır oluşması genelde ciddi bir hastalığın habercisi...


Araştırmalar tüm gerçeği ortaya çıkardı! Vücudu susuz bırakıyor

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için her gün vücudunuzun ihtiyacı kadar su içmeniz gerekir. Su, yaşam kaynağıdır. Organlarınızın düzenli çalışması için su içmeniz gerekir. Ancak bazen su yerine başka içecekleri tüketmeyi tercih edersiniz. Bu içecekler su ihtiyacınızı karşılamaz. Aksine vücudun daha çok susuz kalmasına sebep olur. İşte o içecekler... (Posta)


Doğadaki en güçlü doğal insülin! Tüketenlerde şeker hastalığı ve kalp krizi riski kalmıyor

Yapılan araştırmalara göre incir ağacı yaprağının ekstresinin kandaki glukoz seviyesini düşürdüğü anlaşılmıştır. Şeker hastalarının insülin tedavisi sırasında doz miktarını düşürdüğü belirlenmiştir. Yani yüksek şekerinizi kontrol altına alabilirsiniz.İncir yaprağı ilacların yan etkisini de azaltır. Kandaki kan şekeri seviyesini de dengelemektedir.


Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Karanfil Yağının Az Bilinen Faydaları

Karanfil yağı, karanfilden elde edilen bir tür uçucu yağdır. Tıbbi özellikleriyle de bilinir ve çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için sıkça başvurulur. Faydalarından bazıları ağrı, bulantı ve kusmanın giderilmesidir. Sindirimi ve dolaşımı iyileştirmek için de kullanılabilir.


Uzman Diyetisyen Gündüz: “D vitamini seviyesini besinlerle yükseltmek pek mümkün değil”

Ülkemizde D vitamini eksikliğinin yaygın görüldüğüne dikkat çeken Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz, “D vitamini seviyesini besinler ile yükseltmek pek mümkün değildir. Eğer D vitamini eksikliği yaşıyorsanız, halsizlik ve yorgunluktan yakınıyorsanız mutlaka hekiminize danışınız” dedi.


Bilim dünyası şaşkın! Bu kadın hiç acı çekmiyor

skoçya'da yaşayan 75 yaşındaki Jo Cameron 75 yıldır fiziksel acı hissetmiyor... Kronik ağrı çekenlere derman olabilir.


Üzüm yaprağı toplarken yılanın soktuğu genç kız yoğun bakıma alındı

Artvin’de evinin bahçesinde üzüm yaprağı toplarken yılanın soktuğu geç kız tedavi altına alındı.


Antidepresan etkisinde doğal bitkiler! Gerginliği söküp alırken kaygıyı azaltıyor

Doğal bitkiler ruh sağlığına iyi gelebilir. Kaygı ve stres dolu günlerde içilen bu bitki çayları kasılmaları engeller. Peki strese karşı hangi çaylar tüketilmeli? İşte detaylar...


Taş gibi vücudun sırrı içecek! Göbek yağlarını karın kasına çeviriyor 30 gün düzenli tüketin

Göbek yağlarına simit deniliyor. Egzersiz yapmamak ve genelde oturmak kilo aldırıyor. Karbonhidrat ve şeker tüketimi ise bel çevresinde yağlanma yapıyor. Peki hangi besin tok tutarken kas yapıyor?


Evde süt kaynatmak sağlık risklerini yok etmeyebilir

Sütü ev ortamında kaynatmanın sütün içerisinde bulunan zararlı mikroorganizmaların tamamının ölmesi için yeterli bir yöntem olmadığını belirten Diyetisyen Sena Çelebi, “En sağlıklı ve besin değeri açısından güvenilir ve faydalı olan, pastörize ve UHT yöntemleridir. Sütte bulunabilecek mikroorganizmaları yok edebilmek, besin değerini koruyabilmek için uluslararası normlarda kabul gören ısıl işlemler (pastörizasyon ve UHT) uygulanmaktadır. Bu...


Portakaldan 25 kat fazla C vitamini barındırıyor

Tropikal lezzetli meyvelerin vücudumuz için sayılamayacak faydalarını biliyor muydunuz? Çin kökenli tropik bir meyve olan liçi, Güney Asya ve Güney Amerika'da yetişen bir süper besin. Adını henüz duymadıysanız yakında çok sık duyacağınız kesin çünkü liçi meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor... Tropikal meyveler ve faydaları: Yıldız, Jak, Liçi, Pitaya, Longan ve Birbirinden farklı çeşitleri var biz bugün Liçi'den bahsedeceğiz. Vücuttaki tüm...


Kalp krizi beyin hasarını hızlandırabilir

Kalp krizi beyin hasarını hızlandırabilir United Press Internationalın (UPI) haberine göre bilim insanları, kalp krizinin ani bilişsel sorunlara yol açmadığını ancak ilerleyen yıllarda beyin fonksiyonlarının normalden daha hızlı gerilemesine sebep olduğunu tespit etti. Araştırmacılar, kalp krizinin beyin fonksiyonlarının üzerindeki etkisini görmek ...


Prof. Talat Kırış kitaplarını imzalıyor: Edebiyat beyin cerrahisinin büyük stresini aşmamda hep yardımcı oldu

Beyin cerrahı Prof. Dr. Talat Kırış, 33 yıla yayılan 33 öyküyü bir araya getirdiği 'Uzak Deniz Küçük Yağmur' ve otobiyografi niteliğindeki "Bir Beyin Cerrahının Anıları"nı içeren "Beyne Giden Yol" adlı kitapları için 3 Haziran 2023'te (Cumartesi) City's D&R'da saat 15.00'te okurlarıyla bir araya geliyor. Kırış ,edebiyatla olan ilişkisinin beyin cer...


Sadece dikkati yüksek olanlar çözebiliyor: 8'i bulmak için hangi işlemler yapılmalı?

Ayrıntıları incelerken ne kadar dikkatlisiniz? İşte dikkatinizi ölçmeniz için sosyal medyada popüler olmuş sorular.


Alman BioNTech, akciğer kanseri ilacında ilerleme kaydetti

Alman BioNTech, akciğer kanseri ilacında ilerleme kaydetti Alman biyoteknoloji firması BioNTech, akciğer kanserine karşı bir ilaçta ilerleme kaydedildiğini bildirdi. BioNTech ve ABD merkezli OncoC4den yapılan ortak açıklamada, şirketlerin akciğer kanserine karşı OncoC4un antikor adayı ONC-392nin (gotistobart) faz ½ denemelerinde cesaret verici işar...


Araştırma: 'Abur cubur' uyku kalitesini bozuyor

İsveç’teki Uppsala Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre abur cubur tüketimi, uyku süresini etkilemese de vücudu onarıcı derin uykunun kalitesini bozuyor. Diken'de yer alan habere göre, İsveç’in Uppsala kentinde yer alan ve araştırma üniversitesi olarak tanınan Uppsala Üniversitesi’nde düzenlenen bir araştırma, beslenmenin, özellikle de sağ...


Bebeklerdeki hıçkırık nasıl geçer? Emzik vermek ve masaj yapmak sakinleştirmeyi sağlar

Bebeklerde hıçkırık olabilir. Soğuk havaya maruz kalmak, hızlı beslemek bebeklerde hıçkırık tutulmasına neden olur. Peki hıçkırık nasıl sona erer? İşte detaylar...


İngiltere’de denenen kan testiyle her üç kanserden ikisi tespit edildi

İngiltere’de araştırmacılar, Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) tarafından yapılan kan testiyle her üç kanserden ikisinin tespit edildiğini açıkladı.


Sağlam kemikler için 6 süper besin

Genel vücut sağlığı için oldukça önemli olan kemik ve eklemler yaş ilerledikçe yıpranmaya başlar.İlerleyen yaş ile Osteoporoz yani kemik erimesi, eklem kireçlenmesi gibi... problemler sık görülmeye başlanır .


Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı

İnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.


Beyaz saçlara uygulanan yöntem şaşırttı! 1 Saatte beyazları boyasız kapatan yöntem

Yaşınız ilerledikçe saçlarınız beyazlamaya başlar. Ancak bazen genç yaşlarda da saçlarda beyazlar görülebilir. Saçların beyazlamasını tetikleyen pek çok faktör bulunuyor. Vitamin ve mineral eksikliği, stres, kötü ve zararlı alışkanlıklar, hormonal dengesizlikler, düzensiz beslenme gibi pek çok faktör saçların erken beyazlamasına sebep olur. Saçları beyazlayan herkes saç boyaları ile bu beyazlardan kurtulmaya çalışır. Ancak saç boyaları çok fazla...


Bu muzlar kanser riskini %60 azaltıyor!

İngiltere'de uzmanlar 20 yıl süren bir araştırmanın sonucunda, henüz olgunlaşmamış yeşil muzlarda bulunan nişastanın bazı kanser türlerine yakalanma riskini yüzde 60'a kadar azalttığını ortaya koydu.


Diyabet ilaçları otoimmün bozukluklarını tedavi edebilir

Diyabet ilaçları otoimmün bozukluklarını tedavi edebilir Birleşik Krallıkta bulunan Swansea Üniversitesi Tıp Fakültesinden araştırmacılar, Tip 2 diyabetin tedavisinde kullanılan; kan şekeri düzeyini kontrol eden "canagliflozin" ilacını inceledi. Araştırmacılar, incelemelerinde canagliflozinin, vücudun enfeksiyon ve hastalıklara karşı savaşmasında r...


“Mevsimsel alerjiler, en çok gözleri etkiliyor”

İlkbahar mevsimi ve hava sıcaklıklarının artmasıyla alerjik reaksiyonların görülme sıklığının da ciddi oranda artış gösterdiğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cem Alay, “Çevreyle temas sebebiyle yaz alerjileri en çok gözleri etkiliyor. Alerjiler gözlerde genellikle, yanma, batma, sulanma, kaşınma, ışığa karşı hassasiyet ve görme bozuklukları gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Eğer bu belirtiler kendilerini daha sıklıkla...


Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor

Kadınların yüzde 90’ının yaşamı boyunca en az bir kez karşılaştığı ve bazen 2-3 gün kadar süren adet ağrıları hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cihan Deniz Keleş, gündelik hayatı sekteye uğratabilen bu ağrılara karşı egzersiz, sıcak su uygulaması ve yeterli uyku tavsiyesinde bulundu.


Tam 30 dakikada yaşlanma izlerini ve mimik çizgilerini yok ediyor! Gece yatmadan önce uygulamak gerekiyor...

Kuru ciltler çok hızlı bir şekilde doğal nem dengesini kaybeder. Özellikle yaşınız ilerledikçe azalan kolajen üretimiyle birlikte cilt kuruluğunuz da artar. Erken yaşlanmayı önlemek ve cilt sağlığını korumak için cildi nemlendirmek büyük önem taşır. Piyasada cildi nemlendiren birçok profesyonel ürün bulunsa da evde yapılan maskeler de bu konuda çok başarılı. Cilt için nem kaynağı olan ve adeta yaşlanma izlerini silen doğal ev yapımı maskeleri...


Skolyoz tedavisinde doğru sanılan 7 yanlışa dikkat

Tüm dünyada yaygın bir sorun olan, çocukların kendi yaşlarındaki başka çocuklara duygusal ve fiziksel şiddet uygulaması olarak tanımlanan akran zorbalığı, bazen de sağlıkla ilgili sorunlarda kendini gösterebiliyor! Çocukların, karşısındaki akranının sağlık sorunundan kah habersiz kah haberdar olup yine de onunla alay etme ya da onu eleştirme ve zor duruma sokmaya yönelik davranışları birçok hastalıkta tedavi imkanını ciddi şekilde olumsuz...


Ailesinde tiroid ve diyabet öyküsü olanlar dikkat

Çocuk ve ergenlerde görülen endokrin rahatsızlıklara dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hulusi Atmaca, “Ailesinde tiroit hastalığı ve diyabet öyküsü olan, büyüme ve gelişme problemi yaşayan, okul başarısında beklenen performansı gösteremeyen ve hızlı kilo alımı olan çocukların diyabet, insülin direnci ve tiroit hastalıkları açısından tetkik edilmesi ihmal edilmemelidir” dedi.


Süt Gününde öğrencilere süt dağıtıldı

DÜZCE(İHA) – Düzce’de Dünya Süt Günü’ndü öğrencileri süt ve süt ürünlerinin insan sağlığı için ne kadar önemli olduğu anlatıldı. Etkinlik sonunda ise öğrencilere süt ikram edildi.


Saç dökülmesi neden olur? Saç dökülmesini tetikleyen nedenler

Cilt sağlığı kadar saç sağlığı da hem erkekler hem de kadınlar için önem taşımaktadır. Sağlıklı olan bir saç her ay 1-1.5 cm oranında uzar. Günde 50-100 adet saç teli dökülmesi normaldir ancak aşırı miktarda saç teli dökülmesi oluyorsa bir uzmana başvurulmalıdır. Medikal Estetik Hekimi Dr. Cenk Gül konu ile ilgili bilgiler verdi.


Cep telefonunuza diş macunu sıkarsanız ne olur?

Cep telefonları gün içerisinde en fazla temas kurduğumuz materyaller. Bu nedenle çizik, leke veya iz telefon ekranlarında olabilir. Peki telefona zarar vermeden temizlik nasıl mümkün olur?


Makyaj yapmadan iyi düşünün

Makyaj malzemelerine bağlı bazı dermatolojik yan etkilerin görülebileceğini belirten Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Deniz Seçkin, makyaj ürünlerini kullanırken bazı noktalara dikkat edilmesinin gerekli olduğunu söyledi.


Kolesterol seviyelerini yerle bir ediyor

Sinsice ilerleyen ve birçok kişinin hasta olduğunu fark ettirmeyen kolesterol, kalp krizi ve felç gibi çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Kolesterolün oluşmasına yol açan en önemli etkenlerin yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam olduğu biliniyor. Bir kardiyolog kolesterol riskini artıran sağlıklı olduğunu düşündüğümüz o gıda hakkında uyarılarda bulundu.