KULAK KIRINI BUNLAR TETIKLIYOR: ZEYTINYAğı VE SU KARışıM SADECE BIR çöZüM! İşTE KULAK TEMIZLIğI YöNTEMLERI

Kulak kiri makul miktarda olduğu takdirde kanalları enfeksiyonlara karşı korunmada yardımcı olur. Ancak kulakları temizlemek için kullanılan pamuklu çubuk temizlik yerine aslında zarar veriyor. Bunun yerine kulakların temiz kalmasını sağlayan birçok basit ve sağlıklı yol var.

Kafein kulak kirine neden oluyor

Sabahları içtiğiniz bir fincan kahve her ne kadar uyanmanıza yardımcı olsa da sık sık içmek kulak kirini tetikleyebilir. Kulak kirini biriktirmek istiyorsanız kafein tüketimini azaltmalısınız.

Zeytinyağı kulak temizliğinde kullanılabiliyor

Zeytinyağının bir de kulak kirini temizlemede işe yaradığnı biliyor musunuz? Kalp, cilt rahatsızlıklarına karşı sizi koruyan zeytinyağı kulaklarınızı daha uzun süre temiz tutmanızı da sağlıyor. Haftada bir kez kulaklarınıza biraz zeytinyağı sürmek en azından kirleri yumuşatabilir.

Bol su için

Yeterli miktarda su içmek sağlık ve refah için gereklidir. Ancak kulakları da temiz tutmanın yolu budur. Su içmek kulak kanallarını uyarır ve temizlenmesine yardımcı olur.

KULAK İÇLERİNİ TEMİZLEMEYİN

Kulağın içini temizlemek güzel gelebilir ancak zarar verebilir. Dış kısmın temizlenmesi uzmanların tavsiyesidir. her gün duş almanız ve kulaklarınızın dışını ve arkasını nemli bir bezle silmeniz kulaklarınızın temiz kalması için yeterli olacaktır.

2024-03-27T10:31:34Z dg43tfdfdgfd