KRAL CHARLES HALKA AçıK TOPLANTıLARA DöNüşüNDE ILK KITLEYI KANSER HASTALARı OLARAK SEçTI

Kral Charles, halka açık toplantılara dönüşünde özellikle kanser hastaları ve aileleriyle görüşmek istedi.

75 yaşındaki hükümdar, kendisine kanser teşhisi konduğunda Şubat ayında halka açık görevlerinden çekildi ancak Cuma Buckingham Sarayı, kendisinin ve Kraliçe Camilla'nın Salı günü bir tedavi merkezini ziyaret edeceğini doğruladı ve çiftin, hastalık tedavisi görürken dolu dolu bir hayat yaşamanın mümkün olduğunu göstermenin yanı sıra, sevdiklerinin de nasıl etkilendiğine dikkat çekmeye istekli olduğu söyleniyor. Sunday Telegraph gazetesine konuşan bir kaynak şunları söyledi:

"[Kral ve kraliçe kanseri göstermek istiyor] sadece kanserli olanları değil, etraflarındaki herkesi de etkiliyor. Her hasta farklı olsa da göstermeyi ve tanık olmayı umdukları şeylerden biri, insanların tedaviden hemen sonra değil, tedavi sırasında nasıl dolu dolu bir hayat yaşayabilecekleri. Kanser korkutucu bir kelime olabilir ama korkutucu bir deneyim olmak zorunda değil."

Çiftin ziyaret ettiği tedavi tesisinin adı güvenlik nedeniyle önceden açıklanmayacak ancak en son Kasım ayında ortak bir görüşme gerçekleştiren Charles ve Camilla, tıp uzmanları, hastalar ve aileleriyle buluşacak. Kral için henüz başka bir nişan duyurulmadı, ancak gelecek ay en az bir Buckingham Sarayı bahçe partisine katılacağı ve D-Day ve Royal Ascot'un 80. yıldönümü olan Trooping the Colour'a katılacağı umuluyor. Buckingham Sarayı, Charles'ın halka açık görevlere dönüşüne ilişkin ayrıntıları bir bildiriyle duyurdu. Mektupta şunlar yazıyordu:

"Majesteleri Kral, yakın zamandaki kanser teşhisinin ardından bir süre tedavi ve iyileşme sürecinden sonra kısa bir süre sonra halka açık görevlerine geri dönecek. Bu dönüm noktasını işaretlemeye yardımcı olmak için Kral ve Kraliçe önümüzdeki Salı günü tıp uzmanları ve hastalarla buluşacakları bir kanser tedavi merkezine ortak bir ziyarette bulunacaklar. Bu ziyaret, Majestelerinin üstleneceği bir dizi dış anlaşmanın ilki olacak. Ayrıca Kral ve Kraliçe, Majesteleri Japonya İmparatoru ve İmparatoriçesi'ni, Majesteleri Hükümeti'nin talebi üzerine Haziran ayında Devlet Ziyareti için ağırlayacaklar. Taç giyme töreninin birinci yıldönümü yaklaşırken, Majesteleri, geçtiğimiz yılın sevinçleri ve zorlukları boyunca dünyanın dört bir yanından aldıkları pek çok nezaket ve iyi dilekler için derinden minnettar olmaya devam ediyor."

Kral, tedavi görürken kapalı kapılar ardında kırmızı kutular ve Başbakan Rishi Sunak'la görüşme de dahil olmak üzere devlet görevlerini yerine getirmeye devam etti.

2024-04-28T07:19:51Z dg43tfdfdgfd