KARPUZUN SARı ALAN BöLGESI! ZEHIRLIYOR, MIDEDE GAZ YAPıYOR

Karpuz en sık tüketilen yaz meyvelerinin başında geliyor. Sulu ve şekerli bir meyve olan karpuzun fazla tüketilmesi zararlı olabilir. Peki karpuz tüketirken nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Karpuz yazın her öğünde sofradaki yerini alıyor. Karpuz tüketirken bazı noktalara dikkat etmeli. İşte karpuzun en riskli bölgesi...

Hem sağlıklı hem de ferahlatıcı bir besin olan karpuz yaz aylarında en çok tercih edilen yiyeceklerden biridir. Özellikle öğünlerini hafif geçirmek isteyenler için oldukça ideal bir meyve olmasıyla bilinir. Lakin karpuz tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öyle ki karpuzun içerisinde bulunan çekirdekler düşündüğünüz kadar masum olmayabilirler. Peki ama neden? Gelin beraber bakalım...

KARPUZ YEDİĞİNİZ ZAMANA DİKKAT EDİN

Her ne kadar ferahlatıcı ve sağlıklı bir besin olsa da karpuz her vakitte tüketilmemelidir. Eğer ara öğün olarak tercih ediyorsanız yemeklerden 2 saat sonra tüketmenizde fayda var. Bu sayede kan şekeriniz de engellenecek ve sindirim sisteminiz daha rahat çalışacak.

Aşırı karpuz tükettiğiniz takdirde bazı tehlikelerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Karpuzun içerisinde bulunan doğal şeker kan şekerinizi de düzensizliklere ve sağlık problemlerine yol açabilir.

Bunun yanı sıra yemeğin yanında karpuz tüketmek birçok kişinin vazgeçilmez alışkanlıklarından biri olsa da yanında ne tükettiğinizde göre değişkenlik gösterebilir. Eğer ki karpuzun yanında fazla miktarda ekmek de tüketiyorsanız bol vücudunuza olumsuz geri dönüş yapabilir. Her 2 besinde karbonhidrat grubunda olduğu için kilo problemine yol açabilir.

O KISIMLARA DİKKAT EDİN

Karpuzu aldıktan bir süre sonra orta kısımlarında bozulmalar ya da çürümeler meydana geliyor. Öyle ki kesildiği zaman kötü koku yayarken tadında değişiklikler olabiliyor. Eğer karpuzunun bu duruma geldiyse kesinlikle tüketmemeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra karpuzu kestikten sonra buzdolabında muhafaza etmeniz daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Lakin 3 günden fazla bekletmemeniz tavsiye ediliyor.

MASUM GİBİ GÖRÜNEN TEHLİKELİ ÇEKİRDEKLER

Karpuz çekirdekleri, genellikle etkisiz eleman gibi görünse de sindirilemediği için fazla tüketilmesi önerilmez. Çekirdek tüketiminin insan sağlığına farklı bit zararı bulunmuyor. Ancak aşırısı, sindirim ve gaz sorunlarına yol açabilir. Acillik olmamam için mümkün olduğunca çekirdeksiz bölgelerden tüketmeye çalışın.

2024-06-14T06:01:23Z dg43tfdfdgfd