HEM SAğLıKLı HEM DE INCELTIYOR

Dr. Öykü Çelen: 'Emerald lazer, mitokondrilerin enerji üretimini arttırarak, metabolizma ve bağışıklığımızı güçlendirir ve aynı zamanda yağ hücrelerine odaklandığı için yağ hücrelerini küçültür. İnsanlar bu uygulamayla, yağlarından kurtulurken genel sağlıklarına da pozitif etki elde ediyor.'

Yaz ayları ile birlikte kadınlar için en önemli konu başlığı; zayıflama, şekillenme ve incelme oluyor. Kimi aylar öncesinden diyet listeleri ile durumu kontrol altına almaya çalışırken kimi ise işini son dakikaya bırakıyor. Elbette zayıflamak için yediklerine dikkat etmek, spor yapmak çok önemli ancak son teknolojilerin sağladığı faydayı da göz ardı etmemek gerek. Amerika'da çok dikkat çeken 'Emerald Laser' artık ülkemizde de kullanılmaya başlandı. Türkiye'de ilk kez uygulanan yenilikçi zayıflama lazer teknolojisi olan ve 'En İyi İnvaziv Olmayan Vücut Şekillendirme Teknolojisi' alanında ödül kazanan 22 farklı FDA onayına sahip Emerald Lazer uygulamasını Dr. Öykü Çelen ile konuştuk.

KANSER HASTALARINA UYGULANMIYOR

Emerald lazer'in ne olduğunu anlatan Çelen, 'Emerald Lazer, Low Level Laser Teknoloji (LLLT) yani düşük enerjili lazer teknolojisi ile etkili olur. LLLT temel olarak vücudumuzdaki tüm hücrelerde bulunan ve hücrelerin enerji üretiminden sorumlu olan mitokondri dediğimiz organeller üzerinden etkili olur. Mitokondriler vücudumuzun temel enerji kaynağıdır ve yaşlanma, kötü beslenme, stres ile beraber enerji üretimleri yavaşlar. Bu durumda vücudumuzdaki yaşlanma süreci hızlanır, bağışıklığımız zayıflar. İşte Emerald lazer, mitokondrilerin enerji üretimini arttırarak, metabolizma ve bağışıklığımızı güçlendirir ve aynı zamanda yağ hücrelerine odaklandığı için yağ hücrelerini küçültür. Hem bölgesel incelme hem de wellness etkisi elde edilmiş olur.' şeklinde konuşuyor.

Bu uygulamadan boy kilo oranı ile hesaplanan BMI oranı 40'a kadar olan herkes faydalanabiliyor. Sadece aktif kanseri olan ve kemoterapi gören hastalara tedavi uygun değil. 'Bu sistem lazer ışınları ile etkili olduğundan vücudun her bölgesine uygulanabilir. En sık karın çevresi, basen ve bacaklar ve sırt talep görmekle beraber; gerekirse erkeklerde fazla büyük görünümlü göğüslere, kadın ve erkeklerde kollara ve ayak bileklerine dahi uygulanabilir.' diyen Çelen, tedavinin yağlanması az olan kişilerde haftada 2 kez uygulanabilirken; sıklıkla haftada bir kez tercih edildiğini belirtiyor.

SPOR VE DİYETLE DESTEKLENMELİ

Emerald lazer tedavisinin belirlenmiş hiçbir yan etkisi yok. Aksine mitokondrileri uyardığı için vücuttaki inflamasyonu azaltır ve wellness etkisi sağladığının altını çizen Çelen konuşmasına şöyle devam ediyor: 'Bölgesel incelme uygulamalarında daima hastalarımızın da bize destek olmasını isteriz. Çünkü enerjiyi ne kadar arttırırsak arttıralım sağlıksız yağ ve karbonhidrat ağırlıklı beslenme devam ederse tedavi yanıtı da az olur. Yağların atılımı lenfatik sistemle olduğundan, spor yapmak ve bol su içmek ile lenf drenajını arttırmak da oldukça önemli. İnsanlar bu uygulamayla, yağlarından kurtulurken genel sağlıklarında pozitif etki elde ediyor. Ayrıca uygulama tamamen güvenli ve yan etkisi olmayan bir işlem. Kısa sürede yanıt alınması, tedavinin ağrısız ve acısız olması ve bu tedavinin doktor kontrolünde yapılmasından dolayı tercih edilmeli.'

2024-07-27T04:07:08Z dg43tfdfdgfd