Trending:


Kolay bulaşıyor, ağır seyrediyor! Kimler, ne zaman grip aşısı olmalı?

Özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlarda gribin çok daha ağır seyrettiğine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu, hava sıcaklıklarının düşmesiyle artmaya başlayan grip hastalığı ve grip aşısı hakkında bilgi verdi.


Otizm riskine karşı bebeklere anne sütü verilmesi önerisi

Prof. Dr. Aslan, "Tıp bilimi, hem beyin gelişiminde hem de otizmi önlemede ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmeyi öneriyor ancak birçok çalışma, 24 aya kadar emzirildiklerinde bebeklerdeki olumlu etkilerin daha fazla olduğunu göstermiştir." dedi.


Boğazdaki balgamı, iltihabı söküp atıyor! Şifası kabuğunda saklı, vücudu fişek gibi yapan mucize

Sağlık için inanılmaz faydaları olan nar, mikrop kırıcı bir meyve olarak bilinir. Genellikle tanelerinin çok şifalı olduğu bilinse de, kabukları da bir o kadar faydalıdır. Son zamanlarda artış gösteren boğaz enfeksiyonu ve soğuk algınlığını nar kabuğu sayesinde hafifletebilirsiniz.


Bilinçsiz vitamin kullanmayın; kalp krizi ve epilepsiyi tetikliyor

Prof. Dr. Coşkun Usta, yüksek doz C vitamininin böbreklere ciddi zarar verdiğini söyledi


Doktor Şimşek: “Emziren annelerde meme ve yumurtalık kanseri riskinde de azalma gözlemleniyor”

Medicana Sağlık Grubu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Şule Sayıner Şimşek, “Araştırmalar, emzirmenin bebeklerin ileriki yaşlarında obezite, diyabet ve alerjik hastalıklara yakalanma riskini azaltabileceğini gösteriyor. Aynı şekilde, emziren annelerde meme ve yumurtalık kanseri riskinde de azalma gözlemleniyor” dedi.


Endokrinologdan bağışıklığı çelik gibi yapan formül! Adeta doğal aşı

Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Deniz Gökalp, mevsim geçişlerinde artan enfeksiyon ve alerjik rahatsızlıklardan korunma için bir dizi tavsiyede bulundu.


Mide bulantısını anında kesip atan 5 mucize yiyecek! Sırrı nişastada saklı

Gününüzü altüst edecek mide bulantısından daha kötü çok az şey vardır. Stres, açlık, hastalık ya da yediğiniz bir şeyin dokunması durumunda mideniz bulanır ve bundan nasıl kurtulacağınızı düşünür durursunuz. Ancak endişelenmeyin mide bulantınızı anında geçirmenin yolları mevcut.


Felç riskini artıran bu faktörlere dikkat! Dilara Koçak yazdı

2021’deki inme yükünün yüzde 84’ü hava kirliliği, aşırı vücut ağırlığı, yüksek tansiyon, sigara kullanımı ve fiziksel hareketsizlik gibi 23 değiştirilebilir risk faktörüne bağlı. Bu durumun halk sağlığı açısından bir zorluk teşkil ederken aynı zamanda harekete geçme fırsatı da sunduğu unutulmamalı.


Aydın’da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü gerçekleşti

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde 7 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' etkinliği gerçekleştirildi.


Öfke ve kin kalbin düşmanı: Kan damarlarına zarar verdiği ortaya çıktı

Amerikan Kalp Derneği’nin dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, kin tutmanın ve öfkelenmenin kan damarlarına zarar verdiği ortaya konuldu. Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Mert Palabıyık da kin ve öfkenin insan bedenine ve ruhuna olan zararları belirterek önemli tavsiyelerde bulundu. İlk şartın düzenli olarak 7 saat uyku olduğunu belirten Palabıyık, “Mesai saatleri dışında çok fazla işle ilgili iribatı kesip stres yükünüzü azaltın. Hobilerle...


Esenyurt'ta 3 çocuğu taciz eden sapık kim? Olay ne zaman oldu, kimliği belirlendi mi?

Esenyurt'ta meydana gelen çocuk tacizi olayı büyük bir infial yarattı. 3 çocuğun tacize uğradığı ve failin henüz belirlenemediği olay, halk arasında büyük bir endişe yarattı. Peki, Esenyurt'ta 3 çocuğu taciz eden sapık kim? Olay ne zaman oldu, kimliği belirlendi mi?


Dünya Sağlık Örgütü: Türkiye'nin yüzde 94’ü obez olacak

T24 Dış Haberler Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan son araştırmaya göre, obezite artış hızının en yüksek olduğu ülkelerin başında Türkiye geliyor. 2060 yılında obezite oranının dünyada yüzde 70, Türkiye'de ise yüzde 94’e ulaşması beklendiği ifade edildi. Türkiye dahil 9 ülkede yapılacak obezite araştırmasının sonuçlarını yapay zekânın değerlen...


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu sıraladı: Potasyum eksikliğinin 10 belirtisi

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bugünkü yazısında potasyum eksikliğinin sağlığınızı nasıl etkilediğini sıraladı.


Dengenizi bozmayınız

Bir süredir içinde bulunduğumuz Terazi burcu döneminde hayat bizi dengeye davet ediyor. Bu dönem süresince hayatlarımıza etki eden birçok gökyüzü olayı gerçekleşti: Ekinoks, Yeniay, Güneş tutulması… Her birinin de ana teması uyum ve denge


Çocuklarda astım düzenli takip edilmeli

Çocuklarda en yaygın kronik hastalıklardan biri olan astım, ortalama her 10 çocuktan birinde görülüyor. Medicana Sağlık Grubu Çocuk Alerji Bölümü’nden Prof. Dr. Şule Çağlayan Sözmen, astım tedavisinde hekim, hasta ve aile iş birliği sağlandığı ve düzenli takip ve tedavi edilerek hastalığın kontrol altına alınabildiğini söyledi.


Hipertansiyon ve kalp hastaları dikkat: Salçalı yemeklere ekstra tuz koyulmamalı

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, hipertansiyon ve kalp hastaları için bilgilendirmelerde bulunarak salçalı yemeklere asla ekstra tuz koyulmaması gerektiğini söyledi.


Bu hafta size ne getirecek?

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ Bu hafta daha hızlı adımlar atabiliriz. Ancak haftanın ilk günlerinde tartışma ve uyuşmazlık içeren konularda daha sakin olmaya çalışmalıyız. 8 Ekim civarında yeni bilgiler öğrenmek, eğitim ve kendimizi geliştirmek yönünde imkanlar bulabiliriz. Bu hafta neler yapabileceğimiz konusunda daha gerçekçi bir tavır sergilemek gerekiyor. Jüpiter İkizler burcunda geri dönerken koşullar çok iç açıcı olmayabilir....


Çocuğunuzdaki bu eksiklikler Serebral Palsi’nin belirtisi olabilir

Halk arasında beyin felci olarak da bilinen Serebral Palsi’nin çocuklarda engelliliğe en sık neden olan durumlardan biri olduğunu vurgulayan Çocuk Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Paketçi, “Beynin bazı bölgelerinin doğumdan önce, doğum sırasında, nadiren de olsa doğumdan sonra hasar almasıyla ortaya çıkar. Buradaki hasar beynin kaslara hareketi nasıl yapacağı mesajını düzgün şekilde iletememesinden kaynaklanmaktadır” dedi.


Prof. Dr. vitamin takviyelerine karşı uyardı! 'Kalp krizine neden olabilir'

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Usta, kullanımı artan vitamin takviyelerine karşı uyardı. Usta, 'Mevsim geçişlerinde gereksiz yere vitamin ve takviyelere yönelebiliyorlar. Bunun yerine doğru beslenin, kaliteli uyuyun, mevsimsel besinleri tüketmeye özen gösterin' dedi.


Mamografi ile ilgili söylenenlerden korkmayın: Erken teşhis için çok önemli

Meme kanserinin erken teşhisinde mamografinin en önemli tetkiklerden biri olduğunu belirten Genel Cerrah Op. Dr. Mustafa Arısoy, “Mamografi ile ilgili ‘kanser yapıyor, çok zararlı’ gibi söylemler var. Radyasyonun bilinen kanser oluşturma etkileri var tabii ki ama mamografi ile yapılan tetkiklerde alınan ışının dozu kanser oluşturacak boyutta değil. Dolayısıyla bu bir şehir efsanesi. Bu yüzden 40 yaşını geçen her kadın 2 yılda bir mamografi...


KOAH'ın şifası 5 bin yıllık tuz mağarasında! Yüzde 50'ye yakın iyileşme

Çankırı'daki 5 bin yıllık tuz mağarasında tedavi görmeye başlayan 14 KOAH hastasında yüzde 50 oranında iyileşme görüldü.


Yumurtalık kanserine aşı umudu

Kadınlarda en sık görülen sekizinci kanser türü olan yumurtalık kanserinin gelişmesini önleyecekilk aşının geliştirildiği veçalışmaların devam ettiği açıklandı. İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden bilim insanları, bağışıklık sistemine yumurtalık kanserinin en erken evrelerini tanıyıp, tümörlere saldırıp yok etmeyi öğreten “OvarianVax” adlı bir aşı geliştirdiklerini duyurdu. Erken aşamada Aşının üretildiği laboratuvarın müdürü Prof. Dr. Ahmed...


Farkındalık oluşturmak için yürüdüler

DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Yığılca ilçesinde meme kanseri farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında yürüyüş programı düzenlendi. Yürüyüşün ardından mobil kanser tarama tırında sağlık taraması yapıldı.


Covid-19 kabusu geri mi dönüyor? Uzmanlardan korkutan açıklama: ‘XEC varyantı baskın olabilir’

Uzmanlar, Covid-19’un güçlü varyantı “XEC”nin Avrupa’da hızla yayıldığını belirterek yakında baskın hale geleceği uyarısı yaptı.


Çocuklar 14 yaşına gelene kadar yüzde 70 oranında sporu bırakıyor

World Health Organization sağlık istatistiklerine göre Türkiye’de 6-9 yaşındaki çocukların yüzde 24,8’i obezken, İstanbul’da spor okullarındaki çocukların yüzde 40’ı ise aşırı kilolu-obez kategorisinde yer alıyor. Ayrıca çocuklar, 14 yaşına gelene kadar yüzde 70 oranında sporu bırakıyor. Doç. Dr. Mehmet Soyal, çocukların sporu bırakmasında en büyük nedenin aile baskısı olduğunu söylerken Diyetisyen Hande Nur Onur Öztürk ise okul kantinlerindeki...


Bağışıklığınızı güçlendirmek için 15 altın tavsiye! Vücudunuzu adım adım güçlendirin

Sonbaharda yenen hamur işi ve tatlılar, yetersiz sebze ve meyve tüketimi; T hücreleri, lenfosit ve lökositlerin üretiminde dengesizliğe neden olup bağışıklığımızın çökmesine zemin hazırlar. Viral ve bakteriyel bulaşıcı hastalıklara hızlıca yakalanmaya sebep olur. Bu aylarda neler tüketmemiz gerektiğini konuşacağız. Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez yazdı...


Beyaz saç telleri canınızı sıkmasın! Boyadan daha etkili, çözüm siyah çaydaymış

Beyaz saçları doğal yolla azaltmak her ne kadar tamamen mümkün olmasa da bazı doğal yöntemlerle beyazlamayı yavaşlatmak ve saçların daha sağlıklı görünmesini sağlamak mümkündür. Saç beyazlaması genellikle genetik, yaş, stres ve beslenme eksiklikleri gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar. Ancak doğru bir bakım rutini ve bazı doğal içeriklerle saçın beyazlama sürecini yavaşlatabilir ve mevcut beyaz tellerin görünümünü azaltabilirsiniz.


Ortopedi servisinde tedavi gören kişi vuruldu

Ortopedi servisinde tedavi gören kişi vuruldu Olay, akşam saatlerinde Edremit Devlet Hastanesi Ortopedi Servisinde meydana geldi. Ortopedi servisinde tedavi görmekte olan Emrah İmamoğlu, hastaneye gelen E.A.nın tabancalı saldırısına uğradı. Olay anında hastanede panik yaşanırken, E.A. ise olay yerinden kaçtı. Tabancadan çıkan kurşunlarla yaralanan ...


Hafta sonu uykusu kalbi yeniliyor! Tek bir günde kilometreyi sıfırlayın

Uyku sağlıklı ve zinde kalabilmek için gereklidir. Günde 8 saat uyuyarak zinde olmak ve dinlenmek mümkün. Ancak bütün bir hafta boyunca 8 saatten az uyumak ve dinlenememek uzun vadede zararları olan bir durumdur. Yapılan bir çalışmaya göre hafta sonları izinliyken uykunuzu güzel almanız kalp sağlığınıza iyi geliyor. Peki nasıl?


Longevity ile hücre yaşlanmasının ilişkisi

Longevity (uzun ömürlülük), bir organizmanın yaşam süresini uzatan biyolojik süreçleri ve mekanizmaları inceleyen bir alan olduğundan bahsettik. Hücresel yaşlanma ve telomerler, bu sürecin temel bileşenlerinden bazılarıdır. Hücre yaşlanması ve telomerler arasındaki ilişki, bir organizmanın biyolojik yaşını belirleyen önemli bir unsurdur. Hücre yaşlanması (Senesens) Hücre yaşlanması, bir hücrenin bölünme ve yenilenme kapasitesini kaybetmesi...


Prof. Dr. Gülümser Heper: Diyabet Kalp Krizinin Başlıca Nedeni

Prof. Dr. Gülümser Heper, diyet ve endüstriyel gıdaların kalp hastalıkları üzerindeki etkilerini vurgulayarak toplumun hastalandığına dikkat çekti. İlaç sektörünün altta yatan nedenleri gizlediğini belirtti.


Şarbon hastalığıyla mücadele yöntemleri toplantıda görüşüldü

Bayburt'ta şarbon hastalığıyla ilgili zoom üzerinden bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, şarbon hastalığıyla mücadele yöntemleri ve uygulamaları ele alındı.


Her birey zorlu olaylardan sonra büyüyemiyor

Psikolog Özge Sert, “Psikoterapi, bireylerin yaşadıklarını anlamlandırmalarına, bu süreçten güçlenerek çıkmalarına ve büyümelerini destekleyici farkındalık geliştirmelerine yardımcı olabilir. Zorlayıcı durumlar sonrası büyüme, her bireyin deneyimleyebileceği bir süreç değildir” dedi.


Tır Lastiğinde 25 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

Adana'da tırın yedek lastiğinden 25 kilo 700 gram metamfetamin bulundu, sürücü tutuklandı.


Sağlık sisteminin alarm verdiği İngiltere'de hemşireye kan kusturdular!

Sağlık sisteminin alarm verdiği İngiltere'de 28 yaşındaki hemşire Zoe Bell, NHS'de yoğun çalışma sonrası hastalandı. Acil serviste 12 saat bekletilen Bell, kan kustuktan sonra öldü. Hemşirenin akciğer hasarından öldüğü ortaya çıktı.


Beyin ameliyatlarında nöronavigasyon ile 3 boyutlu görüntüleme

Bilgisayar destekli beyin cerrahisinde, cerrahlar gelişen teknoloji ile birlikte beynin 3 boyutlu bir modelini oluşturmak için görüntüleme teknolojilerini kullanıyor. Ameliyattan öncesinde ve bazen de ameliyat sırasında yapılabilen nöronavigasyonun cerrahlara büyük avantaj sağladığı bildirildi. Cerrahide kitlelerin bulunduğu yerin belirlenmesi beyin ve omurilik tümörlerinin güvenli bir şekilde sorunsuz çıkarılması için kritik öneme sahip...


Sonbaharla gelen depresyon! İşte yenmenin yolları

Bugünlerde birçok kişi, yorgunluk, mutsuzluk, motivasyon eksikliği ve endişeli bir ruh hali gibi depresif duyguların etkisi altında. Peki sonbahar depresyonuna karşı nasıl bir yöntem izlemeliyiz? Buğra Adil Buyrukçu yazdı...


Kışla birlikte virüsler de geldi! Bu belirtilere dikkat...

Çocuk Hastalıkları Hekimi Salahattin Okur, çocuklarda havaların soğuması ve okulların açılmasıyla rastlanan solunum yolu hastalıklarının başında Rhinovirüs ve Covid-19’un geldiğine dikkat çekerek, “Çocuklarda nefes alıp vermede hızlanma veya zorlanma olursa, ateş 3 günden fazla devam ederse doktora başvurun” dedi.


Vatandaşın sağlığını hiç sayıyorlar: Hileli ürünler tespit edilirse nereye şikayet edilecek? İşte detaylar

Kırmızı etten, süt ürünlerine, gıda takviyelerinden zeytinyağına kadar her kalem ürün Bakanlığın radarında! Ekim ayı itibarıyla taklit ve tağşişi yapılan ürünler listesi yayınlandı. Gıdada sahtecilik günyüzüne çıktı. Sahte bal, eşek eti, nişasta ve boyalı ürünler dikkat çekti. Vatandaşların son dönemde çok rağbet gösterdiği bir üründe ise ilaç etken maddesine rastlanıldı. Peki vatandaşlar hileli ürünleri tespit ettiği taktirde nereye şikayet...


Şeker hastalığından kurtulmak mümkün

Obezite ve Diyabet Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op.Dr. Cavit Göktaş, “Özellikle şeker hastalarımız, yapılacak diyabet cerrahisiyle şeker hastalığından kurtulabilirler” dedi.


Terapi eğitimi verilen sokak köpekleri, hastalara ümit oluyor

Terapi köpeği olma eğitimi alan sokak köpekleri, başta kanser hastaları olmak üzere, otizmli özel bireyler, demans hastaları, şizofreni hastaları, yaşlı bakım evleri, çocuk yetiştirme yurtları ve daha bir çok alanda terapi amaçlı göreve hazırlanıyor.


Lavanta: Sağlık ve güzelliğin doğal ilacı

Lavanta; aromaterapi, kozmetik, geleneksel tıp ve gıda endüstrisi gibi birçok alanda kullanılan bir bitki olarak dikkat çekiyor. Prof. Dr. Aysun Bay, lavantanın sağlık ve güzellik üzerindeki faydaları hakkında önemli bilgiler paylaştı.


Geleneksel yemek düzeni bozuluyor! Önce tatlı sonra ızgara

TikTok’ta sağlıklı yaşam fenomenleri, akşam yemeğinden önce salata veya sebze yedikleri, karbonhidrat içeren bir öğünden önce protein zengini fındık yedikleri videoları paylaşmaya başladı. Bazı videolarda ana yemekten önce tatlı yemenin iştahı kapatmanın yanı sıra kan şekeri seviyesini düzenlediği öne sürülüyor. Buradaki mantık, yiyeceklerin kendilerinden önce veya sonra gelen gıdalara bağlı olarak kan şekerinde artışa neden olması. Japonya’daki...


Beslenme ve Diyet Uzmanı Gündüz: “Beyin sağlığınız için işlenmiş gıdalardan uzak durun”

Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, cips, çikolata, kraker, bisküvi, şekerli kahvaltılık gevrekler, şekerlemeler, dondurmalar, salam-sosis gibi işlenmiş gıdaların zihinsel zararları olduğuna dikkat çekti. Gündüz, bu gıdalar yerine bol sebze ve meyve içeren Akdeniz diyeti tavsiye etti.


Dinçer Güner Tıp literatürüne mitolojik dokunuş

Tıpta kullanılan birçok terimin kökeni mitolojiye dayanıyor. Mitolojik karakterlerin kişisel özellikleri, yaptıkları işler tıptaki bazı hastalık, vücut parçaları ve maddelere isim olarak verilmiş. Hijyen, hipnoz, iris, morfin bunlardan bazıları...


Kıymada tavuk taşlığı, zeytinyağında tohum yağı; bakanlık sağlığı tehlikeye düşürecek gıdaları açıkladı

Sahte bal, kıyma, tereyağı gibi uygunsuz gıdalar açıklandı


Esenyurt’ta sokakta çırılçıplak gezen şahıs

Esenyurt’ta psikolojik tedavi gördüğü iddia edilen A.B., sokakta çırılçıplak gezdi. Gözaltına alınıp, savcılığa sevk edilen ve 2 ayrı suçtan 3 adet kaydı olduğu öğrenilen şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Yaşanan o anlar ise vatandaşlar tarafından anbean görüntülendi.


Fiziksel aktivite vücudu enfeksiyonlara karşı koruyor

Araştırmalar, fiziksel aktivitenin, vücut direncinin artmasına, vücudun enfeksiyonlara karşı koruma geliştirmesine katkı sağladığını bu nedenle fiziksel olarak aktif olmayanlarda enfeksiyon görülme olasılığının daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.


Uzmanlar uyarıyor: Yıkamadan tüketmeniz gereken 5 besin

Bazı besinlerin yıkanmaması, hijyen, kalite ve güvenlik nedenleri açısından büyük önem taşır. Uzmanlar, belirli gıdaların yıkanmadan tüketilmesini öneriyor.


Ailede meme kanseri öyküsü varsa risk artıyor

Gaziantep Özel Anka Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı, kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserinde yeni tedavi yöntemleri artmakla birlikte erken tanının hayat kurtarıcı bir rol oynadığını vurguladı.