Sağlık & Fitness

Trending:


10 yıldır süren şikayetleri 1 saatlik HoLEP ameliyatı ile son buldu

10 yıldır prostat sorunu nedeniyle idrarını yapmakta zorluk çeken 65 yaşındaki Adil Sarıbaş, LİV Hospital hastanesinde 1 saatlik kapalı yöntemle uygulanan prostat cerrahisi (HoLEP) ile sağlığına kavuştu.


Bu belirtileriniz varsa protein eksikliğiniz olabilir!

Protein eksikliği belirtileri arasında uzun vadede kas kaybı, bağışıklık sistemi zayıflaması, yara iyileşmesinde zorluk gibi sorunlar bulunur. Dengeli bir diyetle yeterli miktarda protein almak, vücudun sağlıklı işleyişini desteklemek için önemlidir. İşte protein eksikliğinin belirtileri...


Excimer lazer tedavisi ile ’gözlüksüz’ görmek mümkün olabilir

Excimer lazer tedavisinin hipermetrop, miyop ve astigmat tedavisinde kullanılan en yaygın tedavi olduğunu belirten Kayseri Doktor ÖZ Göz ve Cerrahi Lazer Merkezi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış, özellikle asker polis adaylarının bu tedaviden yararlanarak meslek sahibi olabileceklerini bildirdi.


Yalçın BAYER Sağlıklı beslenmenin gizli kahramanı: Yumurta

Yumurta, sağlıklı ve doğal beslenme için yaratılmış bir gıdadır.


“Karpuz sadece serinletmiyor aynı zamanda vücudun elektrolit dengesini koruyor”

Uzmanlar, Türkiye'nin en sıcak bölgeleri arasında yer alan Akdeniz iklimine sahip bölgelerde bolca yetişen karpuzun, yaz sıcaklarında tüketilmesi halinde yiyenleri serinlettiği gibi aynı zamanda vücudun elektrolit dengesini de koruduğunu açıkladı. ADÜ Teknokent'te bilimsel araştırmalarını sürdüren Karya Farma HBX Ar-Ge, içeriği yüzde 92 oranında sudan oluşan karpuzun faydaları üzerinde yaptığı araştırmanın ardından çöl sıcaklarından olumsuz...


Sıcak, çok sıcak... Biz nasıl serinleyeceğiz?

Mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık hissediliyor. Havanın ısınması gündelik hayatımızda bizi zorluyor. Terleme, sinirlilik hali, solunum problemleri, baş ağrısı gibi sorunlara yol açıyor. Uzmanlara vücudumuzu nasıl soğutabileceğimizi ve terlemeyle nasıl başa çıkabileceğimizi sorduk.


Alzheimer hastaları için umut veren çalışma

Alzheimer hastaları için umut veren çalışma İZMİR, (DHA)-AMERİKA'da Alzheimer hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada, tedavilerinin yanı sıra yaşam tarzı değişiklikleri uygulayan hastaların zihinsel performans ölçeklerinde olumlu artışlar sağlandığı tespit edildi. İEÜ Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Ünitesi hekimi Dr. Kerem Korkut, Araş...


Ek gıdaya geçerken besinler pütürlü olsun

Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Yeşim Eker Neftçi, ebeveynlerin ek gıdaya geçişte en çok yaptığı hataları anlattı.


İngiltere’de artan sıcaklar nedeniyle sarı alarm verildi

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), artacak sıcaklar nedeniyle ‘Sarı Alarm’ verdi.


Tedavisi bulunamadı... Enes'in tek isteği gülmek

Adana'da geçirdiği beyin kanamasının ardından yüzünde oluşan kitle her geçen gün büyüyen ve sağ gözünü kaybeden Enes Bakır, doktorların hastalığını tedavi edemediğini belirterek, yardım istedi.


"Kebap diyarının hastalığı" için uyarı! Özellikle erkeklerde görülüyor

Diyarbakır'da yaşayanlar, tescilli lezzetler arasında yer alan ciğer kebabını sabah kahvaltılarında bile tercih ediyor. Bu durum "gut" hastalığı riskini artırıyor, vakalar özellikle orta yaş üstü erkeklerde görülüyor. Vatandaşları uyaran Doç. Dr. Lütfi Akyol haftalık tüketim miktarını düşürmeyi tavsiye ederken, "Gut hastalığı eskilerin deyimiyle kralların hastalığı veya padişah hastalığı olarak da bilinir. Biz de Diyarbakır'dayız. Biz de o zaman kebap diyarının hastalığı diyebiliriz" dedi.


Sadece 2 yılda 88 kilo veren anne konuştu: 2 çocuk yaptıktan sonra bu adımı uyguladım!

Bir anne 88 kilo verdiği macerayı anlattı. Ufak ve basit değişiklikler yaptığını söyleyen Danielle, hayatı boyunca kilo alan biri olduğunu ama artık bu durumun değiştiğini söyledi.


Çocuk havuzlarından kaynaklanabilecek salgınlara dikkat

Sezonun açılmasıyla yaz enfeksiyonları da kendini göstermeye başladı. Yaz aylarında havuzların yaygın olarak kullanılmasıyla enfeksiyon riskinin artığını söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara, yazın ortak kullanım alanlarının başında gelen çocuk havuzlarına dikkat çekti. Büyük çocuklar hatta erişkinlerin bile bu virüsle enfekte olabileceğine işaret eden Doç. Dr. Kara, bu hastalıktan korunmak için hijyen kurallarına...


Uzmanı uyardı: Yaz ishali, ölümcül risk taşıyor

Prof. Dr. Alper Şener, 'yaz ishali' ya da 'turist ishali' olarak adlandırılan hastalıklardaki artışa dikkat çekerek bu hastalıktan korunmanın yollarını açıkladı.


Yara bandı bu şekilde kullanınca yaralar daha çabuk iyileşiyormuş!

Yara bandı kullanımıyla ilgili birçok insanı şaşırtan bir keşif yapıldı. Meğer yıllardır yanlış kullanıyormuşuz! Sosyal medyada yayılan bir video konuya bakışı tamamen değiştirdi.


Buzdolabı deneyi hayatınızı kurtarabilir... Tek ihtiyacınız olan 1 TL

Buzdolabına 1 TL koymak hayatınızı kurtarabilir. Yanlış duymadınız. Bazı pratik bilgiler her ne kadar kolay ve basit gibi görünse de hayatı kurtaracak kadar önemli olabiliyor. Öyle ki konu gıda olunca bu pratik önlemler oldukça değerli oluyor. Peki buzdolabına konulan 1 TL nasıl hayatınızı kurtarabilir? İşte detaylar…


Dünyanın en bulaşıcı hastalığı ile mücadelede önemli gelişme: Tamamen ortadan kaldırılabilir

T24 Dış Haberler ABD'de kızamığa karşı verilen mücadelede bilim insanlarının geliştirdiği yeni aşılar sayesinde önemli bir ilerleme kaydedilerek hastalığın tamamen ortadan kaldırılabileceği yönünde umutlar yeşertildi. Amerikalı araştırmacılar, nötralize edici bir antikorun son derece bulaşıcı virüsü nasıl bloke edebildiğini keşfettiklerini açıkladı...


Zenginler riskli ama daha şanslı... Sınıf farkı kanseri yeniyor!

Varlıklı insanların, yoksul insanlara göre genetik olarak daha yüksek kanser riski taşıdığı ortaya çıktı. Uzmanlar bu riskin yaşam tarzı ve sağlık hizmetlerine erişim gibi faktörlerle dengelendiğini belirtti.


DSÖ: Alkol ve uyuşturucu kullanımı nedeniyle yılda 3 milyondan fazla kişi ölüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), alkol ve uyuşturucu kullanımı nedeniyle her yıl 3 milyondan fazla kişinin öldüğünü ve bunların çoğunluğunun erkek olduğunu bildirdi.


Uzmanı uyardı: "Sosyal medyada gördüğünüz ürünleri bilinçsizce kullanmayın"

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Doktor Rana Başara Şahin, doktor tavsiyesi olmadan sosyal medyada paylaşılan cilt kremleri ile ilgili uyarılarda bulundu.


‘Madde bulmak için yapmadığım kalmadı’

Çiğdem Yılmaz - İnsanlar farklı sebeplerden dolayı uyuşturucu alma yoluna gidiyor. Uyuşturucu kullanımının birçok nedeni olabiliyor. Akran baskısı, merak, sosyal çevre etkisi ya da sadece zevk almak için bile bireyler uyuşturucu kullanabiliyor. Bilim adamları, epigenetik adı verilen genlerin bir bireyin bağımlılık riskinin yüzde 40 ila 60’ını oluşturduğunu da tahmin ediyor. Depresyon ve anksiyete gibi duygusal sorunlar da uyuşturucu kullanımına...


Alzheimer'ın çaresi bağırsaklarda mı?

Amerika’da Alzheimer hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada, tedavilerinin yanı sıra yaşam tarzı değişiklikleri uygulayan hastaların zihinsel performans ölçeklerinde olumlu artışlar sağlandığı tespit edildi. Fonksiyonel Tıp Ünitesi hekimi Dr. Kerem Korkut, “Araştırma sonuçlarında, yaşam tarzını değiştiren hastaların bağırsak florasında çok önemli değişiklikler olduğu görülüyor. Özellikle Alzheimer'da hastalığın bileşeni olarak gördüğümüz iki...


Ebeveynler dikkat: Çocuğunuz siber zorbalığa maruz kalıyor olabilir! Bu belirtiler başaldıysa...

Günümüzde internet kullanımı ilkokul çağındaki çocuklarda bile oldukça yaygın. Sanal ortamda bireyleri intihara sürükleyebilen siber zorbaların hedefi ise sıklıkla çocuklar oluyor. Uzman Psikolojik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, “Siber zorbalık vakaları, ülkemizde özellikle orta ve lise dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında en sık karşılaşılan vakalar arasında yer alıyor” dedi.


Yemekten sonra başlayan karın ağrısı neyin belirtisi?

Yemek yedikten hemen sonra karnınız ağrıyor mu? Son dönemde çok fazla mı kilo kaybettiniz? Bunun sebebi sindirim sisteminin başından sonuna bütün noktalarını tutabilen Crohn hastalığı olabilir! Peki, daha çok bağırsaklarda görülse de akla gelmeyecek birçok noktada sorunlara yol açan bu hastalık nasıl tedavi ediliyor?


Çikolata yerken kalp sağlığını korumak mümkün mü? Şeker kontrolünde çikolatanın rolü nedir? Olumsuz etkileri var mı?

Çikolata tüketimi, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla uzun yıllardır popülerliğini koruyor. Özellikle bitter çikolatanın içerdiği yüksek kakao oranı, sağlığımıza sayısız yarar sağlıyor. Peki, çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkileri neler? Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir mi? Ve insülin direncini nasıl azaltabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sizler için anlattı.


Adana’da ruh sağlığı tedavisi görenler tarımla terapi oluyor

Adana'da Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören hastalar, tarımla terapi oluyor. Hastane yetkilileri, tarımsal faaliyetlerle uğraşan hastaların sağlık durumunun daha iyiye gittiğini gördüklerini vurguladı.


Kalp krizi nedeni! Sıcak havalarda kalp sağlığını korumanın 9 formülü

Eğer kalp hastalığı riski taşıyorsanız aşırı sıcaklarda dışarı çıkma konusunda her zamankinden daha fazla dikkatli ve özenli olmalısınız. Bu yüzden de bir takım önlemler almalısınız. Çünkü sıcak havalar kalp sağlığımızı bir hayli etkiliyor. Peki yaz aylarında kalp sağlığınızı korumak için neler yapabilirsiniz? İşte size 9 ipucu! Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Burak İşleyen anlattı.


Yaz mevsiminde sağlıklı beslenme için önemli tavsiyeler

Yaz mevsiminde sıcakların artması ile bilinçsiz beslenmenin sebep olabileceği hastalıklardan kaçınılması için uyarılarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, rota virüsünden korunmak için dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgi verdi.


Sağlık hizmeti halkın ayağına gidiyor

DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Akçakoca ilçesinde mobil kanser tarama tırında sağlık taraması yaptı, halkı bilgilendiriyor.


PAÜ Hastanelerinde Psiko-Onkoloji Polikliniği hizmet vermeye başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi bünyesinde sağlık hizmeti verecek olan Psiko-Onkoloji Polikliniğinin açılışı gerçekleştirildi.


'Yıllarca bize böyle söylediler ama...' Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı! '20 dakikada 20.000 ünite D vitamini üretiyor'

Ezber bozan açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay'dan 'yaz' uyarısı geldi. 20 dakikada güneşlenmenin vücutta 20.000 ünite D vitamini ürettiğini belirten uzman isim, “Aslında öğle zamanında güneş ışığı almamızda fayda var. Fakat senelerden beri 'Saat 10.00'dan sonra güneşlenmeyin, 16'dan sonra güneşlenin' diyorlar” ifadelerini kullandı ve yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.


12 yıl önce rahimde kaybolan spiral, genç kadının bağırsağında bulundu

T24 Dış Haberler ABD'de yaşayan Daniella Hampton isimli kadın, doğum kontrol yöntemi olarak rahim içi araç taktırdı ancak 6 hafta sonra spiralin düştüğü söylendi. 9 yıl boyunca yeniden çocuk sahibi olmayı deneyen kadın, hamile kalamayınca spiralin vücudunda kaldığına olan inancının büyüdüğünü ifade etti. 2021'de geçirdiği bir araba kazasında yarala...


Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

Teknolojinin hızlı gelişimi, özellikle 2000'li yıllardan itibaren doğan nesillerin, geleneksel iletişim biçimlerini terk ederek sanal dünyanın parçası olmasına neden olurken, bu durum kalıcı sağlık sorunlarına kapı aralıyor.


Uzmanı, yılan ve akrep sokmasında yapılması gerekenleri anlattı

Tunceli Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Celal Oktay Karataş, yılan ve akrep sokmasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yılan ve akrep zehrinin etkilerinin türlerine, etkilenen bölgenin konumu ve kişinin metabolik yapısına göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Karataş, panik yapmamayı, etkilenen bölgenin temizlenmesini ve bandaj uygulamasının doğru şekilde yapılmasını önerdi. Ayrıca, zehirlenen bölgenin emilmesi veya kesilmesinin sakıncalarına dikkat çekti ve 112 ile iletişime geçilerek en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.


Bu yaşa dikkat! Hamile kalma ihtimali giderek düşüyor!

Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.


Op. Dr. Sinan Göker yazdı... Göz rahatsızlıklarının nedenleri ve tedavileri

Normal gözde bir objeden yansıyan ışığın yüzde 80’i gözün kornea tabakasından kırılır, yüzde 20’si ise gözün lensinden kırılarak retina üzerinde bir noktaya fokuslanır.


Endonezya’da dev piton ilaç almaya giden kadını yuttu

Endonezya’da dev piton ilaç almaya giden kadını yuttu


Hayvan sahiplenme hastalığı: Nuh sendromu nedir, neden oluşur?

Nuh sendromu, ciddi sorunlar barındırır ve hayvan sahiplenme hastalığı olarak da bilinir.


Kalça kırıklarına çare! UZMAN İSİM AÇIKLADI: BUNLARA DİKKAT!

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Hakan Başaran, kalça kırıklarına artık multidisipliner yaklaşıldığını, hastanın dahiliye, geriatri, kardiyoloji, göğüs hastalıkları branşlarınca değerlendirilerek hızla ameliyat edilmeye çalışıldığını, bunun hastada ek problemlerin önüne geçip, ölüm oranlarını düşürdüğünü belirtti.


Şaşırtan araştırma sonuçları: Dünya en mutlu zamanını yaşıyor

Yeni bir araştırmaya göre pandeminin etkili olduğu 2020 yılından bu zamana kadar dünyada olumlu duygular en yüksek seviyede.


Keskin gözler için siyah çikolata tüketin

Kararında tüketilen çikolatanın göz sağlığı açısından faydalı olabileceğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sevil Karaman, "Son zamanlarda yapılan çalışmada katılımcılara siyah çikolata ve sütlü çikolata verilmiş ve sonrasında görme testleri uygulanmıştır. Siyah çikolata tüketenlerin görme keskinliğinde ve kontrast hassasiyetinde kısa süreli iyileşmeler gözlemlenmiştir. Benzer şekilde, katarakt oluşumuna yol açan protein agregasyonunu...


Nadir bir hastalıkla dünyaya gelen bebeğin ayakları kontrolsüz bir şekilde büyüyor

T24 Dış Haberler İrlanda'da iki yaşındaki Axel Horgan isimli bebeğe, vücudun bazı kısımlarının diğerlerinden çok daha hızlı büyümesine neden olan konjenital lipomatöz aşırı büyüme adı verilen genetik bir rahatsızlık teşhisi kondu. Axel, dünyada damar, cilt, omurga, kemik veya eklem anormalliklerinin bir arada görüldüğü bu rahatsızlığa sahip sadece ...


Kalın bağırsak cerrahisinde robotik dönem

Kolon ve rektum kanserlerinin cerrahisinde robot teknolojisi sayesinde daha hızlı iyileşme sağlanıyor. Medicana Sağlık Grubu genel cerrahi uzmanlarından Doç. Dr. Turan Acar, kullanım alanı giderek yaygınlaşan robotik cerrahi yönteminin kolon ve rektum kanseri ameliyatlarında hızlı iyileşme ve daha az ağrı açısından konfor sağladığına dikkati çekti. En büyük kolaylığın, özellikle rektum tümörlerinde, dar alanda çalışma kabiliyetinin robotla çok...


İngiltere'de diyabeti tokatla tedavi eden adam bir kişiyi öldürdü

İngiltere'de diyabeti tokatla tedavi eden adam bir kişiyi öldürdü


Muğla Büyükşehir ücretsiz HPV aşı uygulaması çalışmalarına başladı

Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olan HPV (İnsan Papilloma Virüsü) virüsü kaynaklı kanser vakaları son yıllarda artma eğilimi göstermesinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesi 9-30 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri aşısı yapmak için çalışmaları başlattı.


Yürüyüş hakkında daha önce duymadığınız 5 gerçek

Yürümek sadece kilo vermeye yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda zihinsel sağlığı iyileştirebilir, yaşam süresini uzatabilir ve hatta yaratıcılığı artırabilir. İşte, yürümek hakkında duymadığınız diğer şaşırtıcı gerçekler...


Dünyaca ünlü araştırmacı doktor uyguladığı 'uzun ömür diyeti'nin sırlarını anlattı: Bu üç şeyi her gün yapıyor

Uzun ömürlü olmak, sağlıklı yaşlanmak herkesin hayali. Son dönemde bu alanda yapılan araştırmalar, beslenmenin ömrü uzatmakta en önemli unsurlardan biri olduğunu gösteriyor. Peki nasıl bir beslenme? O sorunun cevabını da dünyanın en tanınmış uzun ömür araştırmacılarından biri verdi.


Japonlar'ın uzun ömür için sıraya girdiği tohum! Beyni resetliyor, enerji yüklüyor

Susam tohumu yağlı olması nedeniyle vücudu destekliyor. Susam kansızlıkla da mücadele etmede çok başarılı. Peki Japonların bayıldığı bu tohumun faydaları neler?


Sabah 5-10 dakika sonra öksürüyorsanız dikkat! Uzman isim uyardı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bronşların kalıcı olarak genişlediği bir sağlık sorunu olan 'bronşektazi' hastalığına ilişkin uyarıda bulundu; "Sabahleyin uyandıktan sonra gece boyu atamadığınız birikmiş balgamı uyandıktan 5-10 dakika sonra öksürerek atıyorsanız; sizde de bronşektazi olabilir. Kalp hastalığı ya da böbrek fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkileri ortaya çıkabilir. Onun için bu hastalarda tanının bir an önce...


Uzmanı uyardı: ‘Uzun süre güneşte kalmak kanser riskini arttırıyor’

Doç. Dr. Mustafa Tosun, uzun süre güneşte kalmanın kanser riskini arttırdığını söyledi.