BELIRTILERI şIşKINLIK, AğRı VE ENERJI KAYBıYLA ORTAYA çıKıYOR! İHMAL EDINCE öLüMCüL OLABILIR

Tüm organlarımız belirli bir işleyişle hayatına devam eder. Ancak sözkonusu karaciğer olunca risk bir adım daha öndedir. Karaciğerdeki yağlanma belirtileri sizde de varsa hemen harekete geçin. Gelin birlikte karaciğer yağlanmasının belirtilerine bakalım.

Uzmanlar, karaciğer yağlanmasının ihmal edilmemesi gereken bir durum olduğunun altını çiziyor. Peki tam olarak nedir karaciğer yağlanması?

KARIN SAĞ ÜST BÖLGESİNDE ŞİŞLİK

Biriken karaciğer yağları karında şişlikle kendini gösterir. Ancak karındaki her şişlik de karaciğer ile ilgili olmayabilir.

Enerjide belirgin düşüş

Halsizlik, yorgunluk ve bitkinlik karaciğer yağlanmasıyla ortaya çıkan enerji kaybıyla ortaya çıkar. Ancak risk olarak karın sağ üst bölgesinde ağrı ya da şişlik görülebilir.

Kilo

Aslında sindirim sistemi sorunları karaciğer yağlanmasının ilerleyen aşamalarında ortaya çıkar. Mide bulantısı ve kusma gibi belirtileri oalcaktır.

Ciltte sarılık da yağlanmanın belirtisi olabilir. Karaciğer normal işlevini yerine getirmediği takdirde cilt renginde sararmalar olabilir.

Beyin bulanıklığı

Bilişsel fonksiyonların azalması, unutkanmlık ve konsantrasyon bozukluğu da karaciğerin fonksiyonlarında bozulma sonrasında görülebilir.

Kan tahlillerinde karaciğer enzimlerinde değerlerin yükselmesiyle de karaciğerin normal çalışıp çalışmadığını anlayabiliriz.

Karaciğer yağlanması, insülin direncini artırarak diyabet riskini beraberinde getirebilir.

2024-03-26T10:14:19Z dg43tfdfdgfd