BEDENINIZ SIZ FARKıNDA OLMADAN DUYGULARıNıZı ELE VERIR

Zayıf el sıkışması

Karşınızdakinin elini çok zayıf sıkmanız güveniniz olmadığını gösterir. Çok sıkı bir el sıkışması da fazla güç göstergesi olarak algılanabilir ve iyi değildir. Doğru el sıkışması için bir arkadaşınızla çalışabilirsiniz.

Kendinizi başka yöne çevirmek

Biriyle konuşurken vücudunuz ona dönük olur. Eğer başka yöne dönüyorsanız ve konuşan kişiye yönelmiyorsanız bu sıkıldığınızı ya da rahatsız olduğunuzu gösterir.

Karşınızdaki kişi konuşurken ilginizi göstermek istiyorsanız vücudunuzu ona yöneltin ve hafifçe eğilin. Böylece karşınızdaki tüm dikkatinizin kendisinde olduğunu hisseder.

Gözleri kaçırmak

Konuşurken gözlerinizi sürekli kaçırıyor olmanız bir şeyler sakladığınızı düşündürür ve şüphelendirir. Göz temasından kaçınmak ayrıca güvensizliği ve ilgisizliği de gösterir. Konuşurken sürekli aşağıya doğru bakıyorsanız bu da kendinize güveniniz olmadığı izlenimi yaratacaktır.

Çok fazla yaklaşmak

Biri ile konuşurken ona çok fazla yaklaşmanızın hoş karşılanmasını beklemeyin. Bu kişisel alana saygınız olmadığını gösterir. Hem de insanları sizinle iletişime geçmek konusunda huzursuz eder.

Kaş çatmak

Kaşlarınızı sürekli çatmanız genel olarak mutsuzluk mesajı verir. Gerçekten mutsuzsanız ama bunun konuştuğunuz kişiyle bir ilgisi olmasa bile olumsuz bir mesaj vereceğinizi unutmayın. Bu olumsuzluk karşınızdakini sizden uzaklaştıracaktır. Gülümseyin ve pozitif düşünmeye çalışın.

Gözleri devirmek

Karşınızdaki konuşurken gözlerinizi devirmek saygısızlık olarak algılanacaktır. Eğer böyle bir alışkanlığınız varsa kontrol altına almaya çalışın. Karşınızdakine tüm dikkatinizi vererek onu dinlediğiniz mesajını vermek için iyi bir göz teması kurmalısınız.

Kolları kavuşturmak

Konuşurken kollarınızı kavuşturmanız dışa açık olmadığınızı gösterir. Gülümsüyor ve tüm dikkatinizle konuşmaya dahil oluyor bile olsanız karşı taraf bu kadar olumlu hissetmeyebilir.

2024-03-26T11:13:59Z dg43tfdfdgfd