Seyahat

Trending:


ALS hastaları iyi bir takiple uzun yıllar yaşayabilir

ALS hastalığı hakkında açıklamada bulunan Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yakup Türkel, “İyi bir hastalık takibi, zamanında beslenme ve solunum desteği ile ALS hastaları uzun yıllar yaşayabilir. Günümüzde hastalıkla baş edebilmek için pek çok imkân bulunmaktadır. Bu imkânlar, her hastanın ihtiyacına göre belirlenir” dedi.


Ailelere adenovirüs uyarısı: Hijyen kurallarına dikkat

Son günlerde artış gösteren adenovirüs enfeksiyonlarına karşı aileler uyarıldı. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özden Durmuş Gönültaş, virüsün özellikle solunum ve sindirim sistemlerini etkilediğini belirtti ve hijyen kurallarının önemine dikkat çekti.


Mesterséges intelligenciával a rák ellen

AI szoftver rák kezeléséhez


Alzheimer sıklığı, 65 yaşından sonra her beş yılda iki kat artıyor

Dr. Özlem Önder, demans vakalarının yüzde 50 ila yüzde 70’ine sebep olan Alzheimer’ın görülme riskinin 65 yaşından sonra her beş yılda bir iki kat arttığını söylüyor.


Bacağındaki ağrıyla hastaneye gitti, aldığı cevapla şaşkına döndü! 'Babam da bu nedenle hayatını kaybetmişti. Doktorum beni felçten kurtardı'

Aort damarı genişlemesi nedeniyle 7 yıl önce ameliyat olan 70 yaşındaki Yusuf Toplusoy, süreç içerisinde kontrollerini aksatarak, sigara içmeye devam etti. Babasını da aynı hastalıktan kaybeden Toplusoy, bacağındaki ağrı ile hastaneye gittiğinde göğsündeki anevrizma ile eş zamanlı olarak şah damarının yüzde 95 tıkalı olduğunu ve felç riskinin de yüksek olduğunu öğrendi. Sol bacağındaki ağrı ile hastaneye giden Yusuf Toplusoy, 'Babam da bu...


Uykusuz kalanlar daha az yardımsever

Uyku bedensel dinlenmeyi, en önemlisi zihinsel fonksiyonların yenilenmesini sağlıyor. Dolayısıyla uykusuz kaldığımızda önemli sağlık problemlerinin yanı sıra unutkanlıktan dikkat eksikliğine, yorgunluktan algıda sorun yaşamaya, sinirli ve depresif hissetmekten vücudun zorluklar karşısında reaksiyon süresinin yavaşlamasına kadar, günlük işlerimizi olumsuz etkileyen pek çok sorun gelişebiliyor!


Erzincan’da kiraz ağacından düşme vakaları arttı

Erzincan’da son 2 haftada kiraz ağacından düşen 15’e yakın kişi hastanelik oldu. Ortopedi servisinde tedavi altına alındılar.


Diyette olanlar dikkat: Şeker yerine tüketilebilecek 5 besin

Rafine şeker yerine kek, kurabiye ve diğer tatlılarda kullanılabilecek sağlıklı şeker alternatifleri mevcut. İşte şeker yerine kullanılabilecek alternatif doğal besinler...


Meğer en etkili sinek kovucuymuş! Tamamen bitkisel, kimyasal içermiyor. Arı, sivrisinek, kene ve pire ısırmasında ilk müdahale nasıl olmalı? İşte detaylar

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sıcak havayı fırsat bilen çocuklar açık alanlarda daha fazla vakit geçirmeye başladı. Sıcak havalarda artan sivrisinek, arı ve kene ısırmalarına karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde önemli uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Hüseyin Kıyak, en etkili ve bitkisel sivrisinek kovucularla ilgili bilgi verdi. Peki arı, sivrsinek, pire ve kene ısırmalarında ilk müdahale nasıl olmalı? İşte detaylar...


Erken tanı ALS’de hastanın hayat kalitesini arttırmak için çok önemli

Nöroloji Uzmanı Dr. Nurhan Yılmaz, henüz net bir tedavisi bulunmayan ALS hastalığında risk faktörlerinin de tanımlanmadığını belirterek, “Hastalar bize genellikle kas krampları, seğirmeler, kaslarda sertlikler, ağrılar ve güçsüzlük nedeniyle başvuruyor. Bazen bir bardağı bile tutamadıklarını söylüyorlar” dedi.


A Real Pain Altyazılı Fragman

A Real Pain Altyazılı Fragman


Kanser vakalarında yaş ortalaması düşüyor

Son yıllarda fast food yiyeceklerin tüketimi ve obezite artarken, obezitenin başta kolon kanseri olmak üzere birçok kanserin gelişiminde rol oynayabileceğini belirten uzmanlar, 50 yaş altında görülen kanser vakalarının artış gösterdiğini, ailesinde 50 yaşın altında kanser öyküsü olanların kanser taraması yaptırmasının önemine dikkat çekiyor.


Enfeksiyondan ölümler arttı, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan uyardı: Aşıları ihmal etmeyin

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerine göre, 2023 yılında enfeksiyon ve parazit kaynaklı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı, son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.


20 yıl boyunca kan sulandırıcı kullanan hastanın kalbine tıpa takıldı: Yürüyemez hale geldi, mide kanaması teşhisi kondu

20 yıl önce kalp krizi geçiren ve kan sulandırıcı kullanmaya başlayan 75 yaşındaki bir hastanın kalbine tıpa takıldı. Yürüyemez hale gelen ve kan değeri 4'e düşün hastaya anında müdahale edilirken, mide kanaması teşhisi konduğu öğrenildi.


Hamileler yazın bu içeceklerden uzak durmalı

Diyetisyen Cemre Balkan, kafein ve şekerli içeceklerin, sıcak havalarda özellikle hamilelerde dehidrasyona ve kan şekeri dalgalanmalarına neden olabileceğini belirterek, suyun içerisine meyve dilimleri ve çubuk tarçın atarak da tüketilmesinin daha sağlıklı olacağını söyledi.


Göbek deliğinden fıstık ezmesine: İnsanların sahip olduğu 10 tuhaf fobi

Yükseklik, karanlık gibi fobiler alışılmış ve sık duyulan fobilerdir. Bunların dışında bazı fobiler var ki bunlardan rahatsızlık duyabilen insanların olacağı akla dahi gelmeyebilir.


Soruyu yanlış anlayan çocuklar

Soruyu yanlış anlayan çocuklar


Kalbi çivi gibi yapan kahvaltılık önerisi

Güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlamak, kalp sağlığınızı korumanın önemli bir adımıdır. Kalp dostu besinlerle dolu bir kahvaltı, sadece kalp sağlığınızı desteklemekle kalmaz, aynı zamanda enerjinizi artırır ve genel sağlığınızı iyileştirir. İşte lezzetli ve kalp dostu bir kahvaltı tarifi…


Bu çiçeğin kolonyası baş ağrısını gideriyor, sabunu gençleştiriyor

Baş ağrısı gideren kolonyası ve cildi gençleştiren sabunuyla sağlık ve güzellik alanında iddialı olan akzambak çiçeğinden


Bitkin Halde Bulunan Yavru Karaca Tedavi Altına Alındı

Ormanda bitkin halde bulunan yavru karaca, Sinop'ta tedavi altına alındı. Karaca, rehabilitasyon sürecinin ardından doğaya salınacak.


Cinsel içerikli ilaçlar polis baskınında ele geçirildi: 2 gözaltı

DÜZCE (İHA) – Düzce’de polis ekiplerince işyerlerine düzenlenen baskında çok sayıda vücut geliştirme ve cinsel güç artırıcı ilaçlar ele geçirildi. Operasyonda 1’i yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.


Hamilelikte de görülüyor: Büyük bir risk oluşturuyor

Vajinal mantar enfeksiyonlarının kadınlarda yaygın bir sorun olduğunu belirten Opr. Dr. Sedat Melikli, “Kadınların yüzde 5 ila 9'unda, yılda 3 veya daha fazla tekrarlayan vajinal mantar enfeksiyonu gelişir. Çoğunlukla üreme çağında olan kadınlarda görülür. Menopozda ve genç kız çocuklarında daha nadir ortaya çıkar. Gebelikte de hormonel düzende oluşan farklılıklar nedeniyle oluşabilir” dedi.


Dünyada en sık görülen kanser türü! Kadınlara iyi haber

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Yılmaz, vücudun östrojene maruz kalma süresini azaltması nedeniyle genç yaşlarda hamile kalmanın ve emzirmenin meme kanserinden koruyucu faktörler arasında yer aldığına dikkat çekti. Doç. Dr. Yılmaz, geç yaşta hamileliğin meme kanserini artıran faktörlerden biri olduğunu söyledi.


Ek gıdaya geçerken besinler pütürlü olsun

Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Yeşim Eker Neftçi, ebeveynlerin ek gıdaya geçişte en çok yaptığı hataları anlattı.


Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı uyardı: “Yaz aylarında artan polen, toz, nem ve hava değişikliği sinüziti de arttırıyor”

Yazın kulak burun ve boğaz hastalıklarının arttığına dikkat çeken KBB Uzmanı Dr. Murat Dutipek, yüzücü kulağı olarak adlandırılan hastalığın genellikle havuz veya denizden sonra ortaya çıktığına değinerek yüzme sonrasında kulakların özenle kurulanmasını tavsiye etti.


Halkın ayağına giriyorlar ücretsiz yapıyorlar

DÜZCE(İHA) – Düzce’de Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler kanserin belirtileri tanı ve tedavi yöntemleri ile ilgili halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Bilgilendirme sonunda ise ücretsiz olarak sağlık taraması yapılıyor.


Psikiyatri hastası, yeşil reçeteyle aldığı ilaçları satarken yakalandı

Kastamonu’da psikiyatri hastası kadın, hastalığı sebebiyle kendisine yazılan yeşil reçeteyle aldığı ilaçları satmaya çalışırken jandarma ekiplerince yakalandı.


Rüyanın uyarıcı olup olmadığını nasıl anlarız?

Bilim adamlarına göre bilinçaltı rüyalar vardır. Bazı bilim adamları ve filozoflar için ise rüyalar önemli mesaj ve ipuçları verebilir. Rüyalar, semboller ve olaylar neticesinde farklılık gösterebilir. Hangi rüyalar uyarıcıdır, hangileri bilinçaltı ürünüdür ayırt etmek genelde zordur. Araştırmalara göre bu durum rüyanın görülme saatinden anlaşılır. Peki, rüyalar size ne söyler?


Gazze'de ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı nedeniyle 1000 diyaliz hastasının hayatı tehlikede

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, bölgedeki ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı nedeniyle yaklaşık 1000 diyaliz hastasının hayatının tehlike altında olduğunu bildirdi.


Yalnızlık, felç ve ölüm riskini artırıyor

T24 Dış Haberler Yeni bir araştırmaya göre, uzun süreli yalnızlık kişinin felç geçirme riskini yüzde 56 oranında artırıyor. Yalnızlık, geçmişte de kalp hastalıkları, depresyon, demans ve diyabetle ilişkilendiriliyordu. Yapılan son çalışmalar da yalnızlığın sağlık açısından risk oluşturduğunu ortaya koydu. ABD'deki Harvard Üniversitesi'nden araştırm...


SMA’lı bebekten sonra Nehir’in genetik macerası

ÂSMA ve Codas Sendromu taşıyıcısı oldukları için ilk bebeklerini 1.5 yaşındayken kaybeden çift, aynı acıyı tekrar yaşamamak için tedavi oldu. İkinci bebek Nehir, genetik ayrıştırmayla sağlıklı olarak doğdu.


Ağrı Dağı eteklerinde fırtına sonrası toz bulutu oluştu

Ağrı Dağı eteklerinde meydana gelen fırtına sonrası toz bulutu oluştu. Bölge sakinleri, görüş mesafesinin düşmesi ve hava kalitesindeki düşüş nedeniyle zor anlar yaşadı.


“Akciğer kanserinin erken teşhisindeki gelişmeler umut veriyor”

Akciğer kanserinin erken teşhisindeki gelişmelerin umut verici olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tekin Yıldız, “Akciğerdeki pek çok hastalık bronkoskopi yöntemiyle incelense de havayollarının dışında ve göğüs kafesinin içinde kalan birçok hastalığın teşhisinde bronkoskopi tek başına yeterli olmayabiliyor. Bronkoskopi ve ultrasonografi cihazının birleştirilmesi esasına dayanan Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS) ile akciğer...


Tarkan ÖZVARDAR Yaz hastalıklarına dikkat

Yaz ayları sıcakla birlikte birçok spesifik hastalığın gelişmesine neden olur. Bu hastalıkların arasında dostunuzun sağlığını ciddi derecede bozabilecek olanlar mevcuttur.


10 gün hayatta kaldı: Ormanda survivor

ABD’nin California eyaletinde dağda yürüyüş yaparken kaybolan Lukac McClish, 10 gün sonra kurtarıldı. Birkaç saatlik doğa yürüyüşü kâbusa dönüşen genç adam, yabani meyveler yiyerek hayatta kaldı.


Selin Irmak KAÇMAZ Tüp bebek ile dünyaya gelen çocuklarda lösemi riski daha mı fazla?

Araştırmalara göre, tüp bebek (IVF) yoluyla doğan bebekler çocukluk çağı lösemisi açısından daha yüksek risk taşıyor. Peki böyle bir şey nasıl olabilir?


Yağ yakmak için 'limon suyu' içenler dikkat! Meğer zayıflatmıyormuş! Limon ve limon suyu ile ilgili bildiklerinizi unutun! İşte gerçekler

Yağ yakımını hızlandırmak içilen limon suyu içmenin işe yaramadığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Emel Alphan, kilo vermek için limon yemenin ve limon suyu içmenin bir işe yaramadığını söyledi ve detoks suları ile ilgili de önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar...


Medical Point ’Skolyoz Farkındalık Haftası’na dikkat çekti

Medical Point Gaziantep Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonu Uzman Dr. Fatma Şeker, skolyoz hastalığı ile ilgili bilgi verdi.


Fazla kiloların gizli nedeni bu sendrom olabilir

Üreme çağındaki kadınlarda en sık görülen hormonal bozuklukların başında gelen Polikistik Over Sendromu (PKOS), doğurganlığı olumsuz etkilemektedir. Polikistik over sendromu, yumurtlama bozukluğuna neden olarak; infertilite(kısırlık), adet düzensizliği, tüylenme artışı gibi şikayetlere yol açmasının yanı sıra tedavi edilmediği durumlarda hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok farklı hastalığa da zemin hazırlar.


Kol ve bacaklardaki her şişlik selülit değil

‘Selülit' zannediliyor, oysa yağ birikmesi, şişlik ve ağrı lipödem habercisi olabilir Vücudun her iki tarafını simetrik olarak etkileyen lipödem hastalığına diyet ya da egzersiz çare olmuyor, sistematik tedaviye ihtiyaç duyuluyor.


Makyaj yaparken göz sağlığına dikkat edin

Yanlış ve bilinçsiz kozmetik ürün kullanmak ve makyajda hijyene dikkat etmemek, göz sağlığı açısından büyük risk oluşturduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şermin Ünal İpçioğlu, "Makyaj malzemeleri kişiye özel olmalıdır. Makyaj ürünleri açıldıktan sonra genellikle 3-4 ay içinde tüketilmelidir. Aksi halde bakteriler oluşabilir. Göz makyajı yapılırken, eyeliner ve göz kalemi gibi ürünler gözün iç kısmına sürülmemelidir" dedi.


Gıda zehirlenmeleri sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte artıyor

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre her yıl 600 milyon kişi besin zehirlenmelerinden etkileniyor. Diyetisyen Gültaç Dayı Çamır, yaz aylarında sıcaklığın artması ile birlikte besin zehirlenmesi vakalarının artığını söyledi.


Dünyada ilk kez denendi: Kafatasına epilepsi cihazı yerleştirildi

İngiltere’de epilepsi hastası bir çocuğun kafatasına nöbetleri kontrol altına almak için yeni bir cihaz yerleştirildi. 13 yaşındaki Oran Knowlson, dünyada bu yöntemin denendiği ilk hasta oldu.


“Rüzgârlı havada daha uzun süre güneşlenmek UV riskini artırır”

Yaz aylarında zararlı güneş ışınlarından korunulması gerektiğine dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Elli, “Güneşten korunmada en önemli basamak, yazın güneş ışınlarının en dik olduğu öğle vaktinde (saat 10.00-16.00 arası) güneşten sakınmaktır. Gölgede kalındığı zaman da yansıyan ışıktan (asfalt, kum, deniz, kar) korunulmalıdır. Bulutlu ve rüzgârlı havalar, sıcak hissi oluşturmadığından daha uzun süre UV altında kalma yanılgısına yol...


Üzerine tişört bile giymedi, üç saatliğine gidiyorum dedi 10 gün sonra perişan halde bulundu…

Yanına çok bir şey almadan Kaliforniya'nın ücra dağlarında yürüyüşe çıkmıştı. Ailesi onu önce saatlerce sonra da günlerce bekledi. Artık öldüğüne herkes emin olmuş, tüm umutlar tükenmişti…


Nefes darlığı çeken çocuğun göğüs boşluğundan yaklaşık yarım kilogramlık kitle çıkarıldı

Nefes darlığı şikayeti bulunan ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyat edilen 8 yaşındaki çocuğun göğüs boşluğundan yaklaşık yarım kilogramlık kitle çıkarıldı.


Diyetisyenden su uyarısı: “Yaz aylarında yeterli su tüketimi önemli”

Medical Park Ankara Hastanesi’nden Diyetisyen Mehmet Çağatay Emre, vücutta gerekenden fazla sıvı kaybının dehidrasyona yol açacağını belirterek, “Yaz aylarında yeterli su tüketimi önemli” dedi.


Diz kireçlenmesinde bu önerileri dikkate alın

Memorial Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Bora Bostan, osteotomi ameliyatları ile ilgili bilgi verdi.


Uzmanından sağlıklı kilo verebilmek için öneriler

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının azalması ile birlikte obezite ve aşırı zayıflığa bağlı hastalıklar da hızla yaygınlaşırken, Memorial Dicle Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Şilan Alyamaç sağlıklı zayıflama konusunda önerilerde bulundu.


Aft yarası nasıl geçer? İşte Aft yarasını geçiren gargara yapılışı!

Ağız içinde oluşan aftlar için gargara yapabileceğiniz bir karışımı hazırlamalısınız. Bunun için sumaktan faydalanabilir ve böylece aft oluşumuna ne iyi gelir sorusunun yanıtını da bulabilirsiniz.